Mi is legtöbbször előszezonban utaztunk. Néhányszor voltunk utószerzonban. Mindkettőnek meg van a maga előnye. Előszezonban a természet megújjulásának lehetünk részesei. Minden zöld és virágba borul. Csodás illat lengi be a tájat. Az apartmanok és tavernák tulajdonosai készülnek a szezonra. Szépítik a házakat és környékét. Ilyenkor minden sokkal szebb és tisztább. Valóban a viz hűvösebb, de már fürödhető a tenger. Az utószezonnak nagy előnye, hogy a tenger sokkal melegebb. Elő- és utószezoni árak tekintetében a mérleg nyelve az előszezon felé billen. Nekem legalább is ez a tapasztalatom. Lehet, hogy valaki másként látja!
én csak az utazás és apartman árakat vettem figyelembe, aug végén hasonlo mint juni elején, nyilván az utoszezon a melegebb tenger miatt drágább picit mint az elöszezon, akik vizimádok mint mi is ,inkább a végét választjuk, nem mondom hogy julius közepe ne lenne csodálatos hiszen az a legjobb de a legdrágább is, volt szerencsénk azt is kiprobálni, a 42 fokos meleget
ha teheteném akkor lemennék március végétöl oktober végéig, megtudnám milyen az összes szezon egyben, all in one
Szia Pinga! Tényleg az a legjobb! Május elején olyan hideg a tenger, hogy néhány őrült németen és rajtam kívül senki nem ment be. Nei.Porin ráadásul olyankor szivárognak kifelé a medúzák, néha majd infarktust kaptam, mikor puhába ütközött a kezem.... Brrrr....Amúgy meg isteni, mert szeretem mikor kevesen vannak. Junius az jó, júliusban pedig Nei-Pori zsúfolt strandjai helyett kerestünk másikat, ahol talán 10-20 méterenként voltak emberek és a kavicsok miatt tisztább is volt a víz. Tudom, hogy most útálni fogsz, de mindig sajnáltam a nyaralókat, akiknek haza kell menniük. Akkor úgy éreztem belehalnék, ha haza kellene jönnöm. A Napnak és a tengernek is minden cseppjét magamba szívtam. Október elsején fürödtem utoljára a tengerben, de majdnem megszakadt a szívem, olyan nehéz volt hazajönni. Akkor is isteni volt a víz, szinte ki sem akartam jönni... Bátran mindenki, mindegy hogy május, vagy október.... A tenger, az tenger, Göröghon, az Göröghon.
Sziasztok!
Én is úgy gondolom,ahogy Gudli,május elején a legszebb a természet,nyílnak a virágok,és zöld még minden.Én a tavaszt jobban szeretem,és már a májust sem tudom kivárni,nemhogy a szeptembert!
A víz még hideg,de én inkább világot látok,ahhoz meg jobb a 30 fok alatt.Minden éven fürödtem,csak egy kis bátorság kell.Imádom Görögországot,ott minden más,a levegő,a fű,a kövek,a tenger,ezt várom annyira!És jól érzem magam,mert az emberek kedvesek.
Igen,egy kicsit én is belehalok ha haza kell jönni!De megfogadom hogy jövőre is jövök.
Szia Barbara! Érdekes dolog ez. Mért hal bele a magyar ember? Én még senki mástól nem hallottam ezt csak a magyaroktól, hogy így imádnának egy másik országot, mint mi Göröghont. Senkitől nem hallotta, hogy jaj, de szép volt Spanyolország, belehalok, ha nem jutok vissza? Mit művel velünk az az ország? Én mikor itthon voltam és indultam vissza, mindig úgy mondtam, hogy megyek végre haza.
Idén június közepén voltunk alig volt hely Nei Pori strandján nagyon sokan voltak. Rengeteg magyar. Platamonban hétvégén voltak rengetegen, igaz pünkösd is volt, de ott a parton kevesebben voltak mindenki a szomszédban fürdött . Nekünk ez sok volt. Jövőre lehet hogy marad a régen bevált szeptember.
Hát én elmondom neked hogy miért imádjuk Görögországot, mert ott van a tiszta vizü tenger, a Balaton mocskos folyik bele a szenylé a partra épitett házakbol, barátságosak a görög emberek, az ételeik számunkra finomak, nem utolso sorban van nyár ami sajnos az idén a Balatont elkerülte mint már több éve, az utazásnak van egy hangulata, az 1100 km egy kihivás és izgalom, de amikor megpillantjuk a tengert az olyan érzés mint a 70 es években megpillantani a Balatont kisgyerekként. Eddig ötször voltunk ott és mindenröl képesek vagyunk lemondani hogy akár egy hétre is de lemenjünk.
Ami nem maradhat ki, barátokat szereztünk akikkel minden évben találkozunk és szivesen várnak vissza.
Kell ennél több?
Én is csatlakozom a Görögországot imádókhoz, engem is annyira elvarázsolt, hogy elmondani nem tudom!! Jártunk már Horvátországban is az is nagyon szép, de Görögországnak hatalmas vonzereje van mágnesként vonz!! Ha kell sok mindenről lemondunk mi is csak ki tudjunk menni! Még sok mindent akarunk felfedezni, ebben a GYÖNYÖRŰ országban! Remélem a nyáron ismét sikerül kijutni, az teljesen mindegy elő vagy utószezonban csak ott legyünk!!!
Nos. Mi márciusban éjszaka értünk Platamonba, vettünk ki szobát a Diasban. Ott álltam a parkolóban, sötétben, alig láttam valamit a 10 méterre lévő tengerből,. Beszívtam a márciusi éjszaka levegőjét és önkéntelenül is ezt mondtam: "Itt akarok élni!" Pedig még nem láttam barátságos embereket, nem sütött a nap, stb...
Kései szán fut, csillog a friss hó,
jégrögös úton villog a patkó.
Cinke szeméről foszlik az álom,
csenget egy csengő, itt a karácsony!
Békés, boldog ünnepeket!
Ezzel a versikével kívánok minden kedves fórumtársamnak, nagyon kellemes karácsonyt!!
"Egy pillanatnyi szépség megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot.
Egy pillanatnyi béke megmenthet, és meg is fogja menteni a világot.
Egy pillanatnyi szeretettökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot." /SRI/
"NE várj túl sokat a Karácsonytól. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt" /Oren Arnold/
BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN NEI-PORI SZERETŐNEK! MINDEN GÖRÖG IMÁDÓNAK! ÉS!!!!!! MINDENKINEK!