Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Vicca | #62555 Üzenet | 2008-05-22 21:28:30 |
...bár nem tudom, hogy Laganasból, hogy lehet oda eljutni, gondolom fakultatívan biztos...
  Lloth | #62726 Üzenet | 2008-05-23 11:22:25 |
Hello Fórumosok!

Egyetlen dolog miatt nem kell aggódnotok Zantéval kapcsolatban, és az a tenger és a tengerpartok változatossága! icon_biggrin.gif
Ezen a szigeten mindenféle tengerpartot találtok: homokos, köves, sziklás, lassan és hirtelen mélyülõ, gyerekbarát és felnõtteknek való mélyvízbe ugrálós, zsúfolt és kihalt, amit csak akartok... a víz mindenhol kristálytiszta, végig kell fürdeni minden helyet: mi is ezt tettük! icon_wink.gif

Amit nem igen találtok a szigetet, azok a patinás romok és épületek, viszont a természet szépsége ezt feledteti!!!

Ajánlom a fotóalbumokat, köztük a Zakynthosz 2007. aug.28.-szept.4. Csodás természeti szépségek szigete címû sajátomat is: ebben igyekeztem mintegy fotókkal körbeutazni a szigetet Skinaritól dél felé haladva, településenként...

üdv:
lloth
  Atosz | #63003 Üzenet | 2008-05-25 13:32:25 | Válasz a #62555. hsz-ra Előzmény #62555
Szia Vicca!

Legegyszerûbben gyalog icon_lol.gif Ha huzamosabb idõt akartok ott eltõlteni akkor motorral v.gépkocsival.Ha lesz fakultatív szigetkörbejárás akkor csekély idõt tudtok csak ott eltõlteni,mert menni kell tovább.Mi, ha nem muszáj akkor mindig és mindenhová gk-val mentünk.Te osztod be,mikor merre,meddig.Soha nem szerettük ha 30-40perc után már kotkodácsoltak,
hogy menni kell tovább.Nem kelt valami nagy szabadság érzetet a pont ezért ideutazóban, ha minden helyen adnak egy jókevés idõt... icon_smile.gif
Mégegyszer ha tudtok motort,vagy kocsit bérelni akkor annál ideálisabban lehet az idõtöket beosztani.Laganastól relative messze van,a sziget északi részén,Laganas meg a délin.
  Vicca | #63118 Üzenet | 2008-05-26 09:58:22 | Válasz a #63003. hsz-ra Előzmény #63003
Szia atosz!

Köszi a választ. Az a helyzet, hogy az autó nekünk nem fog menni sajnos. (esetleg ha valahová betársulunk, ezt még nem tudom)
De azt sem bánom, ha úgy alakul, hogy kihagyjuk a Csúszdaparkot, mert amúgy is lesz annyi látnivaló, ahová azért szeretnék eljutni, hogy csak gyôzük abba a 11 napban amit ott töltünk. Július végén megyünk. Már annyi szépet olvastam és sok hasznos infot itt a fórumon, hogy hálás köszönet nektek.
De azért még egy kérédésem lenne, nem tudod-e véletlenül, hogy Laganas környékén milyen bevásárlási lehetôség van, ugyanis önellátók leszünk, nem tudom mennyi kaját érdemes itthonról vinni.. Mert hallottam a Lidlrôl, csak hát ugye az nem éppen ott van, hanem Zakynthos városban.
más alig várom, hogy menjünk.

köszi elôre is, szia
  Atosz | #63150 Üzenet | 2008-05-26 12:08:27 | Válasz a #63118. hsz-ra Előzmény #63118
Hello Vicca!

Itthonról ha kávésok vagytok azt neccbe vigyetek,ha cigiztek egy-két kartont vigyetek,ha bírjátok a zacskós leveseket akkor azt is,hogy legyen egy kis itthoni íz, eseleg egy pár konzervel kiegészítve.De nem érdemes hatalmas pakkot cipelni,mert lényegében ott helyben a marketekben mindent megkaptok hasoló v.egy kicsivel drágább áron és nem kell azért a fõvárosba bemenni.Lényegében Laganasban mindent megkapsz. A kávét,cigit is megkapod ott, csak derágábban.Ha meleg van akkor még a kaja sem fogy úgy mint általában.Az ivóvizet pedig hatos kiszerelésbe vegyétek,mert úgy ólcsóbb.Csapi vizet csak fürdésre és mosogatáshoz,
ajánlom.Egy két kajálást,vacsorát, ott helybeli tavernák közûl a szimpatikusban megejthetitek.Szóval ne izgúlj ennek a dolognak is nagyobb a füstje,mint a lángja.
Nem fogtok éhen hallni az bizti... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Hát igen a kocsi az ilyen helyen nagyon hasznos lenne minden szempontból.De azt mindenki maga tudja,hogy mit bír el anyagilag.

Üdv: Atosz icon_wink.gif
  Trulli | #63176 Üzenet | 2008-05-26 14:03:17 |
Szia Atosz!

Megint itt vagyok és megint kérdeznék...
Tényleg olyan szörnyûek az utak mint ahogy az a Google Earth-ön is látszik?
Kanyargós és még ráadásul keskeny is? Jótanácsok kocsival útrakelõknek?
Tudom Te sokat autóztál azért kérdeznélek téged. A Navaggio-hoz mindenképp el szeretnénk menni kocsival is Anafonitrián keresztül.
Ja és már csak 25 nap..... icon_biggrin.gif

Elõre is köszi a választ!
  Kvalcsi | #63186 Üzenet | 2008-05-26 14:41:46 | Válasz a #63176. hsz-ra Előzmény #63176
Szia trulli!

Bizony olyan szörnyûek az utak és keskenyek! Ráadásul az útjelzõ táblákra sem igen hagyatkozhatsz, mert mi is többször egy bokor aljában vettük észre és ami van, az sem mindíg a helyes irányt mutatja. Tanácsom, hogy tankolj fel rendesen, mert eltévedés nélkül szinte lehetetlen közlekedni a szigeten. Arra külön figyelj, hogy a sziget nyugati oldalán kevés a benzínkút, így mielõtt arra indultok tankolj!!!!
  Trulli | #63202 Üzenet | 2008-05-26 16:30:37 |
Köszi kvalcsi!

Térkép sem ér sokat amit adnak a kocsihoz? (úgy tudom)
  Vicca | #63268 Üzenet | 2008-05-26 22:42:24 | Válasz a #63150. hsz-ra Előzmény #63150
Köszi Atosz!!

Vettem a tanácsaidat, meg is fogadom.

(majd még lehet, hogy alkalmatlankodok felmerülô kérdésekkel..)

Szerinted robogóval nagyon veszélyes ott járkálni (csak azért, mert én nagyon kijöttem a vezetési gyakorlatból, pláne a jogsim is már több éve lejárt)??? Csak ezért aggodalmaskodok.. mert azt hallom Laganas környékén nem valami túl jó most a strand, koszosnak írták az onnan most hazajövôk, inkább másik strandot ajánlanak, oda viszont meg el kell jutni...

üdv: Viccca
  Vicca | #63269 Üzenet | 2008-05-26 22:43:18 |
-c
  Lloth | #63279 Üzenet | 2008-05-27 08:39:52 |
Hello Trulli!

Igaz, hogy az autós kérdés nem hozzám szólt, de azért válaszolok... icon_biggrin.gif
Mi egy hétre béreltünk kocsit és igyekeztünk az egész szigetet bejárni: nagyon nagy volt így a szabadságunk, nagyon élveztük!
És igen: az eddigi szigeteink közül itt voltak a legkanyargósabbak és a legmeredekebb utak.
A sziget nyugati oldalán Xigia, Makris Gialos, Ag. Nikolas környékén a parti út szépen kiépített (már görög viszonylatban): vannak szerpentinek, de kényelmesen autózható, még élvezni is lehet az oda-vissza kanyargást, és a kilátás és szép. Alykanas és Tsivili között elég zegzugos az út: mi ott kavarogtunk a legtöbbet, amikor egyik strandról a másikra autóztunk: sok kis névtelen utacska, a táblázottság szerintem itt a legrosszabb. A Porto Zorro és Gerakas közötti út kénylemesen autózható és nagyon szép rész: szinte el sem lehet tévedni, mert egy nagy út vezet le a sziget déli csücskébe.
A sziget déli részén (Laganas, Kalamaki, Porto Koukla elmegy, de azért van elég sok helyi kis út, ami eldugotabb pati részekre visz, viszont a kisebb utak táblázottsága nulla.
Keribe simán el lehet autózni, csak a parkolással kell vigyázni a vörös homokos részen, mert nagy-nagy kövek bújnak meg a homok alatt. És az aszfalt végénél olyan nagy mélyedés volt, hogy majdnem leért a kocsi feneke: aki gyorsabban hajtott le, az le is koccolta az alját.
A sziget keleti oldalán és a közepén futó utak keskenyebbek, kanyargósabbak, viszont kisebb rajtuk a forgalom: mi nagyon jókat ralliztunk, nagyon élveztük.
Limnionas felé volt egy-két nagyon keskeny rész, utána erõs szerpentinek, meredek részek: picit félelmetes, de csodás a kilátás a tengerre.
Viszont pl. a Porto Vromiba levezetõ út enyhén szólva hajmeresztõ: azzal, hogy meredek, nem mondok semmit. Anafonitrián keresztül a Navaggiohoz felülrõl vezetõ út kanyargós, de nem olyan vészes.
Volimesbõl felmenni Skinariba: hát ne sok táblát keress!
A térképek szerintem nagyjából használhatók, pl. ez is nálunk volt:
https://www.zakynthos-net.gr/all/map1.gif, de az autós is elment. Szerintem nem sokkal vészesebb a helyes út megtalálása, mint más görög szigeten. icon_wink.gif

És még annyit, hogy szerintem a robogó nem igazán jó választás a szigetre (bár sokaknak bevált): az autó szerintem biztonságosabb, kényelmesebb, és a távolságok miatt is hasznosabb.

üdv:
lloth
  Trulli | #63280 Üzenet | 2008-05-27 09:04:22 |
Köszönöm a választ lloth!
Bocsesz csak atoszról tudtam , hogy sokat autózott mikor kint volt.
Nyomtatom is kifelé és teszem a többi "dokumentumhoz" mert lassan szükség lesz minden infóra élesben, még 25 nap... icon_cool.gif
Max 1-2 napot akarunk autózni Skinariba a szélmalmokhoz, az Askos parkba meg a Navaggióhoz. Lassan kevés lesz az egy hét mindenhova eljutni icon_cry.gif
  Atosz | #63282 Üzenet | 2008-05-27 09:43:08 | Válasz a #63280. hsz-ra Előzmény #63280
Hello Trulli!

Úgy igazán csak most ülhettem a géphez és csak most tudnák reagálni a kérdéseidre.De látom,hogy kedves kolleginám Iloth már lényegében meg is tette ezt helyettem és köszönöm neki,tõled meg elnézést kérek.Sajna olyan foglalkozásom van,hogy most speciel le kellene tentikélnem... icon_smile.gif Ha a nejem nem szólt volna, akkor csak délután néztem volna fel a Hellaszra.
Egy fontosat azért írok:ne ess soha pánikba,ne cibáld a hajad és ne anyázz... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Elõbb-utóbb mindent megfogsz találni,sokszor egy kis kerülõvel,vagy visszafordulással,de megtalálod amit keresel.A tankban inkább több mint kevesebb legyen a nafta,mert pácba kerûlhetsz ha netán olyan helyen mászkálsz ahol egy darabig nem találkozól kúttal.
A görög taxisokkal vigyázz mert a hatvanas táblánál õk százat látnak... icon_biggrin.gif Ledudálnak az útról és hadonásznak.Ne vedd fel!!
Ha földes útra letérsz vigyázz az alvázra és a kerékfelnikre! icon_wink.gif

Üdv: Atosz
  Trulli | #63285 Üzenet | 2008-05-27 09:49:21 |
Szia Atosz!

Köszi a választ.
Ráértél volna írni du is, (még van 25 napom), de köszi mégegyszer!
És most tente! icon_smile.gif

Üdv:trulli
  Kvalcsi | #63288 Üzenet | 2008-05-27 10:06:19 | Válasz a #63202. hsz-ra Előzmény #63202
lloth megállapításai teljesen igazak! Mi is azokon a helyeken tévedtünk el és kavarogtunk egy kicsit, amit Õ is említ. Szóval a tankban legyen bõven benzin, akkor nem lehet nagyobb baj!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 65 66 67 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu