A frissen hazatértektől vagy szakértőktől kérdeznék kettőt:
1. Moundára a parton keresztül idén, 1-5-ös skálán mennyire nehéz eljutni és kábé mennyi idő? Úgy hallottam, hogy néhol nyakig érő vízben kell menni, de ez évente változhat.
2. Metaxát hol érdemes venni, hol olcsó?
Szia gondolom Skala-ból kérdezed, szóval tegnap a vizes részt mértem időre úgy hogy az egyik kezembe volt az a cucc ami jó ha nem lesz vizes és így volt 12 perc a sziklák közti átkelés. ha átérsz még gyalogolsz apró kavicsba kb.20 percet a következő sziklás átkelőig amit már kihagytam mert utána ismét vagy 1/2 óra séta és akkor éred el a délkeleti csücsköt ami után már ott van Mounda.
igen a víz valóban mellig, a barátnőmnek nyakig ért.szandál vagy cipő mindenképp kell.
Vagy a határon(de oda felé szerintem autóval nem tudsz megfordulni), vagy itthonról viszel! Bevallom én ez szoktam csinálni, mert eddig úgy tapasztaltam, h fele annyi(Interspar 20%-os kuponnal) mint kint bármelyik nagyobb áruházban(14-18euro)!
törpördög!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de én írtam anno a nyakig érő vízről és az évente változó vízszintről. Ne ijedj meg, ha Skala felől akarsz átmenni, akkor az első 100-150 méteren van magas vízállásnál és csak pár méteres szakaszonként nyakig érő víz. Mi a Mounda felől jöttünk Skalaba, végig nagyon élvezetes volt a séta, egyáltalán nem nehéz, de egy vizes lábbeli, vagy túraszandál azért jól jöhet. Így az utolsó 150 méteres etapon egyre mélyült a víz, de többnyire csak térd-comb volt max, és a homokkő szikláknál volt néhol mélyebb, de én ugyan vízhatlan szüttyővel voltam, végig fotóztam, így elől volt a gépem, ha nem esel hanyatt, nincs veszélyben semmi!! Ha képeben is érdekel a terep, itt a 64-es képtől a 227-esig végignézheted (http://2014kefalonia.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/?pageid=2), vagy ha légivideón is megnéznéd, a TripInView oldalán megtekintheted bármelyik görög tengerpartot!!
Ja, és az első képem fél 12-kor készült, az utcsó fél 5 előtt pár perccel, tehát kb. 5 óra alatt jártuk meg, de nem tart eddig, csak olyan klassz részek vannak útközben, hogy több helyen leparkoltunk beachelni egy kicsit. Különben max 2-3 óra lehet, most ezt nehezen mérem fel így utólag
Ha Skalaban van a szállásotok, a Skala Old Portnál lévő kis öböl tökéletes erre a célra! Már közvetlenül a parttól 3-4 méterre klassz kis vízi élet van, és a víz is elég sekély ott. 1-2 követ felfordítasz a meder alján, netán összetörsz egy sünházat, és özönlenek a kíváncsi halak szebbnél-szebb kivitelben....mármint görög szinten