Ha a reggeli busszal elmentek Igoumenitsa-ba, akkor már érdemes hajóni egyet Korfuig, már csak a tengeren "lazulás" miatt is. Csak idóben gyertek vissza, mert a vissza induló utolsó busz elég korán indul. (du. 4-5 óra talán, ha jól emlékszem) A reggeli busz tele lesz nyugdíjas görögökkel!
Igen erre is gondoltunk, de mindenki lebeszélt minket, hogy az utazás a komppal nagyon sok időt elvenne. A párom most azon fűz, hogy inkább béreljünk egy robogót és menjünk el a környéken kirándulni, de nem tudom mennyire hegyes a környék... Anno Paleo Poriban szegény robogó nem volt képes felmenni a hegyi úton... fel kellett tolni és a nagy erölködés miatt még a benzin is kifogyott belőle, úgyhogy utána visszafele is tolni kellett : ) élmény volt...
Béreljetek 80-as motort az elvileg bőven jó két főre(minket eddig mindenhova elvitt) Korfuban ha gondolkodtok a főváros régi része megér egy misét,de szerintem annyira kevés az idő amit ott tudsz tölteni hogy nagyon érdemes elgondolkodni rajta megéri-e az árát?Lefkimibe szerintem értelmetlen áthajózni...
Egyébként nem nagyon értem miért kell egyik helyről a másikra egy röpke félnapos kirándulást tenni?Hogy elmondhasd jártam Pl. Korfun is?(Kefalónia topikban is folyton kérdés a zakinthosi hajókirándulás.)
Én azt gondolom azt a helyet kell felfedezni megismerni ahova épp eljutottál,és majd egy következővel a másikat. Parga környékén nagyon sok szép látnivaló van,fedezzétek fel azokat.
Sziasztok!
Idén mi is Pargara megyünk augusztus elején az Aeolus irodával busszal. Akik utaztak már velük, azoktól szeretném megkérdezni, hogy a buszon hogyan lehetett elfoglalni az üléseket. Nem kértünk helyjegyet, és egy kicsit aggódok, hogy majd külön ültetnek minket. 3-an megyünk 2 felnőtt és egy gyerek. Előre is köszönöm a válaszokat.
80-125cm3-es robogóval szerintem a Parga környéki helyeket simán be tudjátok járni. Mi is így mentünk Anthoussa, Perdika, Sivota útvonalon észak felé és délebbre Amoudia, Messopotamo felé. Az E55-ös úton majdnem Igoumenitsáig mentünk.
(már írtam, hogy akikkel mi voltunk egy időben, ők ilyen kaliberű robogókkal mentek Igoumenitsába - komp - Korfura. Reggel mentek, estére jöttek vissza.
Nekünk volt defekt is - hívtuk a kölcsönzőst - jött és javított az út szélén Pargától kb. 20-30 km-re. Másnapra pedig kaptunk másik robit.
Valóban, dombos a környék, mi egyenként ültünk a robogókon (2 személyes, de csak 50 ccm) és bizony némely szakaszon megszenvedtek szegények. Nem is a köbcenti nem bírta, hanem a kupplungjuk. Azért mindenképp robogózzatok, van hová menni!
Csak akkor garantálják az egymás mellett ülést ha van hely jegyetek ez biztos. Mi már sokadszorra utazunk velük és volt is már rá példa, hogy nem egy helyen ültek pedig egy család volt. Bár megpróbálják úgy megoldani,hogy együtt üljetek. De a buszon már nincs lehetőség variálni.
Én mindig foglalok ülést az a biztos nem mindegy hol kell ülnöd 1400/km-t.
Én mondjuk nem azért kirándultam el Korfura, hogy "elmondhassam, hogy ott is jártam", hanem mert kíváncsi voltam rá és szeretek csavarogni, kirándulni, fényképezgetni...már bocsáss meg, hogy reagáltam a hsz.-edhez, ügy, hogy talán nem is nekem szántad...
Mert nem sok minden van ott amiért érdemes lenne kompozni.
opi064
Nincs gond leírtam a véleményem te is a tiéd.Csak számomra ezek a fél napos fakultatívok értelmetlenek ,mert igazából a szigetből semmit nem látsz.Oké megnézed a főváros egy részét gyorsba,de volt időd leülni egy frappéra és nézni a helyiket életét,vagy beleélni magad az ottani hangulatba?Este kiülni egy teraszra ,és csak nézni milyen gyönyörű a város?Nem hiszem,kaptál egy kis szeletet Korfuból és a hangulatából,míg lehet ahol nyaraltál körbe sem néztél igazán
Nem értek veled egyet... Ha csak egy kicsit, de látsz mást is....Már lehet a kompozás is egy élmény lehet, valakinek aki esetleg még nem utazott akkora hajón pl... Vagy aki simán elmotorozik Pargáról lefkadára?? az se tegye? Mert ha egy szigetre mész nyaralni arra azt mondom ok ne akarjon nagyon onnan kimenni, de a szárazföldről?? miért ne mehetne el a környéket felfedezni..