Tudom! Kövezzetek meg, de nem találom amire felírtam a röszkei tel.számot amin lehet érdeklődni, hogy mennyi a várakozási idő. Valaki közzétenné? Ha Én az M5-ön jövök Kecskemétről, és várakozás gáz van röszkénél a Tiszasziget-Dala határátkelő nem kisebb kerülő mint a tompai? Köszönettel.
L.
A telefont én is megeresztettem a határtól 40 km-re és mondta a magyar határ, hogy nem kell várni semmit. Igaz, úgy mondta, hogy: ,,nálunk nincs várakozás". De hozzátehette volna, hogy odaát kb. mire számíthatunk, én meg kérdezhettem volna.
Azért nem megyek rögtön Tompára, mert nekünk nem biztos, hogy megéri, illetve az kb. 2 órás kerülő, mert vissza kell jönnöm Szegedre, hogy Debrecen felé mehessünk. Ha Röszén három óra a várakozás, Tompán meg egy, akkor kb. időben nullán vagyunk, csak a benzinköltség vész el. Ami nem lenne tétel, ha legalább 2 órát nyerek vele. Mi aludtunk Szerbiában, így nem voltunk fáradtak a hazaérkezéskor.
Mi innen Korfuról reggel az első komppal indulunk haza , de Röszkét nagy ívben elkerüljük én még egyszer nem fogok több órát várakozni hazafele.... Irány Tompa egyből...
Ha megy valaki kocsival Korfura jövőhéten annak lenne egy üzletem, ki kéne küldenem egy csomagot ami kb 40kg, szállítmányozási cégekkel elég húzós lenne a súly miatt. Ha valaki elvinné írjon privátban és megbeszéljük a részleteket! Így is jelentős összeggel tudok hozzájárulni a benzinpénzhez!
Ez kifelé nagyon jól működött, visszafelé viszont nem jó, mert ők nem látják a horgosi sort. Nekünk azt mondták vasárnap, náluk fél óra. Ehhez képest Horgos felől iszonyú hosszú sor állt, ami több órás várakozást jelenhetett.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Sartiba szeretnénk menni szeptember elején. Találok valahol egy részletes útleírást? Esetleg tudnátok ajánlani valami találkozási helyet Thessaloniki környékén(nagyobb áruház, benzinkút, még a város előtt), amit könnyű megtalálni? Köszönöm! katalin.nemeth@pr.hu
Én ma Belgrád környékén felhívtam őket, és teljesen korrekten elmondták hogy a magyar oldalon 50 perc, szerb oldalon 40 perc a várakozási idő befele Magyarország irányába, aztán már mentünk is Tompának. Ott kb 2 perc és bent is voltunk..
autosokat akit érdekel esetleg, a Bajcsy Zsilinszky ut 65 ben van egy pénzválto nem messze az apollon irodájátol, joformán más sincs csak keleti pénzek
a maci denár 5 ft
a szerb dinár 2,90 ft
van nekik böven,odajárnak az utazási irodák is vásárolni
A Szerb tévések már pár éve a szezon kezdetekor leautóznak a tengerpartra (2011-ben a Görög és a Montenegrói) és videó beszámolót készítenek.(4, egyenként kb 15perces rövidfilm)
Idén, a tavalyi évhez hasonlóan Thassos volt a fő uticél, Beogradból indulva:
ebben az a borzaszto hogy nekik volt tengerük és eljátszották, most rákényszerülnek hogy külföldre járjanak tengerhez
Szerbiának?? Az még a rigó mezei csata előtt volt, amikor az Égei tengerig terjeszkedtek. Esetleg Jugoszláviának volt tengerpartja, de ennek Szerbia csak része volt, tengerpart nélkül.