Valtos és Sarakiniko öblök közötti partszakaszon egy kis öblös rész, valamivel közelebb Sarakinikohoz (attól kb. 1,5 km légvonalban, Valtostól pedig 2,5 km).
Ezt a partszakaszt néha egy picit eltávolodva, néha le és felfelé emelkedve követ egy földes út.
Kalliope2013 | #202287 | 2013-05-14 11:01:21 | Első utaztásunk Görögországba
Sziasztok!
2013. októberben megyünk Pargára (elöször járunk Görögországban).
Lenne néhány kérdésem:
-egy apartmanban leszünk a Valtos beach -en (Dimitris) önellátással
milyen árakkal lehet számolni?
-van -e nagyobb élelmiszer áruház a városban?
-szeretjük a helyi piacokat, van Pargán halpiac / zöldségpiac?
-az utazási iroda ajánl több fakultatív programot, egy -kettőre elmennénk de nem tudom eldönteni melyikre érdemes befizetni (pld. Korfu, szigetek..)
-kerékpár bérlés lehetséges?
-görögül szeretnék néhány szót/kifejezést megtanulni, van olyan honlap ahol fonetikusan le vannak írva az egyszerű kifejezések?
-milyen ókori romok vagy természeti szépségek (pld. vízesés) van a környéken.
-létezik-e naturista partszakasz?
Nem tudom, hogy milyen idő várható, de jó lenne a tengerben úszni. Állítólag a tenger még akkor is meleg.
Buszos úton még nem jártunk, valami jótanácsot tudnátok mondani?
Buszra jó tanács:
-vigyél altatót
-párnát, pokrócot!
-olvasni/fejteni-valót
-zenét
-nedves törlőkendő
-apró pénzt (eurót) a budira
-ha megáll a busz, szállj le és mozogj kicsit
-és vigyél bármit, ami leköt.
Nem voltam még Pargan, de nem nagyon rémlik, hogy beszéltek volna itt nudista strandokról.
Árak állítólag elég magasak.
Szervezetten (vagy önálló szervezésben robogóval/kocsival) szerintem: -Acheron folyó,
-Lefkada (Jón tengeri hajóút)
-Paxos-Antipaxos
Buszos úton még nem jártunk, valami jótanácsot tudnátok mondani?
Érdemes még vinni (azok mellett amit már felsoroltak eggyel feljebb) zoknit, hosszú nadrágot (valami tréning pl.) és pulcsit, mert mikor este/hajnalban áll meg a busz akkor már hűvös lehet, illetve van, hogy a légkondi is elég hűvösre van állítva, mert van akinek meleg van és egyszerűbb ilyenkor felöltözni, mint vele vitatkozni, hogy állítsák át a légkondit.
Amúgy Parga úgy is tökéletes, ha nem tervezel semmilyen kirándulást, csak lazultok, "döglötök" a strandon, iszod (isszátok) a jó hideg Mithost, esténként sétáltok egy hatalmasat központban, vacsiztok egy jót valami hangulatos helyen, esztek utána egy igazán bombajó sütit egy cukiban, aztán másnap kezditek előlről az egészet....asszem én idén így teszek...még kétésfélhét...
meg tudná-e valaki mondani, hogy hol lehet Pargan bevásárolni ha ellátás nélkül megy valaki. Van valamilyen felénk is ismert bolt, szupermarket esetleg?
"felénk is ismert" bolt nincs. Másmilyen van mindenféle, kisebb boltok, mindent megkapsz, ami kell. (tej, felvágott, pékárú, innivaló.) Ezek önkiszolgáló jellegű "mini" áruházak, bevásárlókosárral, kasszával. Nyelvtudást nem igényel...
A Piso Krionerynél van egy COOP áruház.Az árai talán kedvezőbbek a többi bolténál,de elég kicsi a választék,így ha nem a közelében lesz a szállásotok nem igazán éri meg elgyalogolni oda pár élelmiszerért.
Üdv:
Napfény
Ne csinálj a vásárlásból gondot magadnak. pont olyan, mint egy magyar kisvárosban, van egy csomó bolt, az első két napban megtalálod mindet, bemész, megnézed az árakat és aszerint vásárolsz. Mi például máshová mentünk sörért, máshová tejért, stb... mi hol volt olcsóbb. Nyaral az ember, ráér császkálni, ugye... Nekünk a legszimpatikusabb bolt egyébként a taxiállomásos kereszteződés utáni (a tenger felől haladva) első közért volt, bal oldalon, asszem. Jó fej tulaj, mindíg adott valami ajándékot, és normális árakon. A sör is ott volt a legolcsóbb. Amúgy Parga nem túl olcsó (pl Sartihoz képest), az árak a boltokban nagyjából a magyar éjjel-nappali kisközértek ártaihoz hasonlóak, ki lehet bírni.