Skiathos nagyon szép. Bár hosszú az út és kevés időt tartózkodtok a szigeten, de szerintem megéri elmenni mert nagyon szép hely.
Van egy utazási iroda Paralia központjában (sajnos a nevére már nem emlékszem), de magyarul ki volt írva minden, mert kint dolgozott egy magyar idegenvezető. Abban az irodában minden út sokkal olcsóbb volt mint a többi irodánál ahol ugyanezeket a fakultatív programokat kínálták. Átlag 6-7 euróval olcsóbb fejenként minden program. (igaz ez 2009-ben volt) Érdemes első este szétnézni, hol mi mennyibe kerül.
Meteorák csodaszép és rengeteg érdekes dolgot elmondtak már az oda vissza út alatt, illetve az Olimposzi kirándulás is élvezetes.
sMelike!
Katerinibe piaci napon érdemes bemenni. A buszok 10 percenként járnak, 15-20 perc az út. Tavaly 1,20 volt a buszjegy, ha a buszon váltottuk, de ha az automatábol vettük, akkor csak 50 cent. Néhány óra alatt megjárható. Kateriniből vonattal érdemes Szalonikibe bemenni. Szerintem erre szánjatok egy egész napot.
Skiathos csodálatos. Tavaly a Stefadinis Travelnél 28 ezrüba került az egész napos kirándulás.
Nagyon köszi a szuper tippeket és tapasztalatokat! Megfontoljuk mindenképpen. Én a Smart travelről olvastam, hogy nagyon olcsó, nem tudom, hogy ez-e az az utazási iroda, amit említettél Krittike (a kp-ban).
Mindenesetre tényleg annyira jó, hogy ennyire segítenek mások
Még egyszer köszi
Nagyon jól leírtad! ... Hárman megyünk és a busz ára alatt vagyunk ...
Jah, de ha így folytatódik a benzinár felsrófolása, akkor megdől az eddigi "3 fős tendencia"... (persze akkor is kocsival megyünk )
Egyébként melyik olajárat kell nézni, a Brent-et, vagy a WTI-t? Meg egyáltalán mi közünk nekünk a déli és távolkeleti szitukhoz "olajilag"? Ha jól tudom, mi az oroszoktól vesszük az olajat és Százhalombattán finomítjuk...
Autóval történő utazás szerintem is jobb megoldás. Persze 2 személynek anyagilag még jobban megéri a busz,de Görögországba történő utazáskor fel kell készülni,hogy még Szegedtől is majdnem 1000km-re vannak a legközelebbi nyaralóhelyek. Éppen ezért az utazás sokak számára egy kritikus dolog,ami sokaknak elég stresszes lehet. Autóval 3-4 személy esetén még anyagilag jobban is kijöhetünk,mint busszal és teljesen rajtunk múlik az utazás üteme. Megállhatunk pihenni,enni....... Maga az út pedig abszolút egyszerű,semmi bonyolult helyzet nem alakulhat az út irányát tekintve.
Az utazási idő autóval pedig akár fele is lehet,mintha busszal mennék.
Repülő lehet megoldás azok számára akik nem akarnak vezetni,de az árak itt a legmagasabbak,igaz ez a legkényelmesebb módja az utazásnak.
Szerintem jó páran vagyunk olyan elvetemültek akik még sokadjára ,de mégis szeretjük az utazást autóval. Én személy szerint ,ha megtehetném se utaznék mással. Igaz autót azért váltanék!
A benzin árakról meg annyit,hogy ,ha autóval drágább lesz a költség,ez a buszos sőt a bármilyen más utazás árán érződni fog,amit gázolaj vagy benzin költség valamilyen formában érint. Az olaj árak változása a Líbiai.... események csendesedése után pedig remélhetőleg visszájára is fordíthatja a dolgokat és az olaj ára csökkenhet kicsit,csak az a szomorú,hogy nyáron emelkedni szokott,szóval Én 370-380-as üzemanyag költségekkel számolok itthon,Szerbiában kb. 340Ft most Macedóniában pedig olyan 250 körül lehet tankolni és kapaszkodjatok Görögországban 440 Ft körül van literje. Tavaly kényszerűségből tankoltam Macedóniában(görög benzinsztrájk idején),de jó tapasztalataim miatt,most sokat szeretnék tankolni náluk.
Idén nyáron megyek barátnőimmel a Billy's apartmanba. Az lenne a kérdésem, hogy vki szállt már meg ott? Milyen, stb..?
A szórakozóhelyek Parálián jók, belépő van?
A szórakozó helyek nagyon változatosak! Van elegáns, hawaii hangulatú........ belépőjegyek ára is változó,de most így kapásból konkrétat nem akarok mondani,viszont ,ha nagyon érdekel szórakozóhely honlapot tudok adni. Kapásból emlékszek 5 nagy és kívülről nagyon igényes szórakozóhelyre,arra is emlékszek,hogy valahol éjfélig mindenkinek ingyenes,valahol végig ingyenes a nőknek.......
Szép helyek és biztos ok is,de az én filozófiám az,hogy Görögországban olyan dolgokra próbálok összpontosítani ami viszonylag egyedi,amit itthon nem nagyon látsz.
Persze. A fakultatívot nem tudjuk még, hogy hova menjünk. Én legszívesebben mindehova mennék. Ezek a szórakozóhelyek meg csak ilyen napi levezetésképpen..
Augusztus 15-én megyek két barátnőmmel Paraliára. Szeretném ha mondanátok róla néhány dolgot. Választottunk már + programokat is (meteorák, hajókirándulás-Skiatos). Ha ezekről is van némi információtok, azt szívesen venném.
Szeretném ha mondanátok róla néhány dolgot... ... (meteorák, hajókirándulás-Skiatos). Ha ezekről is van némi információtok...
Hello,
Némi információ itt biztos van
Javaslom, hogy olvass vissza, esetleg kérdezz konkrétabban (bár a visszaolvasás erre is fölöttébb hasznos, de ha nem találod amit kerestél, biztos lesz valaki aki segít).
Szia pogi
Ha valami konkrét dolog dolog van amit szeretnél tudni írj privátban szivesen segítek, ha tudok.
Mi hetedjére megyünk Görögországba és minde évben eltöltünk egy-két napot Parálián.
A mostani szálláshelyünk is pl.: kb 35-40 km-re lessz úgyhogy egy kis zsivaj miatt na meg shoppingolni be kell menni.
Sziasztok!
Mi vagy május 30.-án vagy (és inkább ez utóbbi) június 6.-án megyünk Paraliára.
Még ennyire korán soha nem voltam. Nem tudjátok,hogy ebben az időpontban szokott
már lenni athéni fak. program? Tavaly nem volt,azt hallottam,de akkor a zavargások miatt.
Köszi!
mi tavaly június 11-től voltunk kint,és indult Athéni program, csak mi nem neveztünk be rá egy 30 órás buszút után
Szóval ha lesz kellő érdeklődő,akkor kirándulás is lesz