Amúgy létezik,hogy csak nei porin van rántott feta,jártam már pár helyen görögországban,de minden hol grillezve volt.
Annyira várom már,mi a gyerekekkel ha meg van a pontos dátum akkor vastag kiemelő filccel húzgáljuk a napokat,nagyon szoktuk élvezni
Szia
2007-ben voltunk a tengerparti éttermek egyike volt,nem emlékszem a nevére,nem beszéltünk közvetlen a szakáccsal, az étlapon találtam,nagyon ízlett,után azonban bárhol próbáltam is találni ,nem sikerült,de ha most kint leszek lefotózom és bevésem az éttermet
sok étteremben álltak rá a magyaros kajákra,nyilván értünk teszik, mi is szoktunk itthon fetát sütni oregánoval oliván, de rántottat még nem csináltunk
hozzáteszem nei poriban meg sem kiséreltem rántott csirkét,töltött paprikát ,töltött káposztát enni ,mert minek, azért megyünk hogy görög kajákat együnk, sok gyrost ,haltálakat stb és igyunk rá ouzot, cipurot sokat
Én nem vagyok olyan bevállalós,a férjem mindent kipróbál,nah de ez sem amolyan magyaros bundában volt,meg nem mondom mibe volt megforgatva ,de isteni volt,amúgy nem célirányosan kerestem,csak láttam,hogy feta és fincsi steak burgonyával volt,ennyi
amugy el szoktunk menni a halboltba vagy a piacra és veszünk friss halat, isteni sült halat lehet belöle csinálni,egészen más mint az itthoni fagyasztott halak
húú olyat már mi is vettünk,nézd el a tudatlanságom,de olyan kis pici halacskát(nem tudom a nevét) nagyon fincsi,olyat amúgy egy hajókiránduláson paralián ettem először ,bele is szerettem és a grillezett kardhal,nah az a másik szerelmem sok görögsalival
tök egyszerü, a halasnál rá van irva az edényre hogy mi a hal neve, jo részt görögül de néha angolul is, ehhez képest sosem fogom megtudni a magyar elnevezésüket, de nem is baj, az a lényeg hogy friss és finom
Üdv Bubuka! 3 és 1/2 óra Röszkénél, az igen. A hét melyik napján utaztál? Én eddig kétszer voltam júliusban Görögországba autóval - vasárnap este 8-kor indultam - de egy óránál még nem tartott tovább a röszkei magyar és szerb oldal együtt. Haza szombaton jöttem és Tompánál léptük át a határt.
Üdv Lala
Péntek este 8-kor indultunk BP.XXIII.ker-ből az M5 mellől.A Magyar-Szerb 3 és 1/2 óra,Szerb-Macedón 10 perc, Macedón-Görög 35 perc volt a várakozás. Idén Tompa felé megyünk remélem hamarabb átérünk.
Sziasztok!
Az én tapasztalatom a határral kapcsolatba, hogy hétköznap jobban járható.
Egyszer mentem pénteken , és vasárnap jöttem, hát megtapasztaltam!!!
Kifelé "csak" a magyar-szerb volt 4 óra, a szerb-macedón 2 , és a görögöknél érdekes az EÚ-s kapuhoz tereltek és 10 perc.(persze sokan voltak eú-s autóval,csak az útlevelük színe nem volt meg hozzá, azokat vissza is zavarták a végére , nagyon helyesen!)Haza felé a szerb -maci volt 5 óra, és azt hittük oké, de itthon a magyar határnál -és emiatt szerettem volna csak hozzá szólni -álltunk szintén 3 órát, de olyan hogy EU sáv nem létezik itt -na ugyan ki van jelölve- de senki nem törődik vele ,hogy ki veszi igénybe,és ezzel velünk csesznek ki ITTHON, hát akkor meg minek jelölik ki, nem bosszantana , ha nem tudjuk igénybe venni!!!És ez igaz a hétköznapokra is , sehol nincs fennakadás,végre HAZA érünk, és min. 3 óra, mert -ez persze természetes-jönnek a vendégmunkások, és senki nem szól Nekik, hogy melyik sávot ne használják!!!!!
Bocs csak ez jutott eszembe, de hát ha az idén már ez nem lesz aktuális Röszkénél???!!!és örülhetünk, hogy Magyarok vagyunk.
Jó utat mindenkinek!
(bocs későn vettem észre ...ez lehet , hogy nem is ebben fórumba kellett volna, de itt olvastam előtte, és ehhez kapcsolódik, és csak távolról Porihoz)
én találtam 5 főst állítólag egy háló+ a nappali gondolom ott lesz a 3 ágy hálóban meg 2 .buszost sikerült foglalni .előleget már be is fizettük.így júli23.-án indulunk is 2 hétre.remélem szép lesz mert mindenki csak jókat ír.infót tud valaki a kalliopé apartmanról mert a dorában már nem volt a két családnak hely.
jo a kalliope, a kétágyas szobákban kicsi a hütö de elég 2 embernek, a többit nem láttam, mi utcára nézö szobát kértünk és kényelmes is volt, nem árt az erkély korlátjára felszerelni a napernyöt délutánokra, mi két kocsival voltunk tavaly elött,két szobában két hetet, szuper volt, a szomszédok is jo fejek voltak, összeismerkedtünk és együtt marhultunk