ujból szeretnék segitséget kérni.A fotoalbum alatt nekem a videoalbum az utolsó ablak, képküldö nincs.nem tudom mi lehet az oka. ha tud valaki adjon már tanácsot
Tudja valaki, hogy lehet-e valamelyik pargai boltban kimért görög joghurtot kapni???Tavaly Marmarason naponta vettünk, mert eszméletlenül finom és krémes volt.
Tudja valaki, hogy lehet-e valamelyik pargai boltban kimért görög joghurtot kapni???Tavaly Marmarason naponta vettünk, mert eszméletlenül finom és krémes volt.
Mi nem találtunk olyan helyet, ahol lehetne venni! Nincs piac. De nem is nagyon kerestük, tehát, lehet, hogy van valami kis bolt. De ez legyen a legkissebb gondotok!
Mi nem találtunk olyan helyet, ahol lehetne venni! Nincs piac. De nem is nagyon kerestük, tehát, lehet, hogy van valami kis bolt. De ez legyen a legkissebb gondotok!
Szia!
Marmarason is boltban árulták, az apartmanunk melletti Super Marketben. És összehasonlítatlanul finomabb, mint a dobozos görög joghurt!!Amúgy meg úgy vagyunk vele, hogy kint nem Activiat, hanem fini görög joghurtot szeretünk enni, ezért érdekel még mindig, hogy tud-e valaki olyan boltocskát, ahol kimért joghurtot árulnak. Egyébként Szunyi, nekem igenis gond, mert 1 éve arra a krémes, sűrű állagra, utánozhatatlan ízre vágyunk a férjemmel, amit csak görög joghurt nyújthat!
Ez azért van mert a magyar joghurtokból hiányzik a zsírtartalom, de hogy ne kelljen mindig egy évet várni íme a recept, hogy hogy lehet itthon hasonlót készíteni
"elkészítés
1.A tejet és a tejszínt egy nagy fazékba öntjük, és felforraljuk, közben kevergetjük, nehogy lekapjon, vagy kifusson.
2.Amikor kész, megvárjuk, míg langyosra hűl, úgy 30-40°C fokosra, és belekavarjuk a joghurtokat.
3.Lefedjük a lábast, majd 6-8 órára meleg, langyos helyen pihentetjük. Lehet dunsztolást is alkalmazni, de nem muszáj.
4.Amikor letelt az ideje, fogunk egy másik kellően nagy lábast, és belehelyezünk egy nagy gézkendőt. Ha túl ritka szövésű, akkor kettőt, akár hármat is egymásra tehetünk belőle. / Mi a gyógyszertárban vettünk fejkötöző gézkendőt, és abból szabtunk alkalmas méretűt, kb. 1mX1m-est./
5.Ebbe óvatosan beleöntjük a joghurtos tejet, és ügyesen összefogjuk a géz sarkait, majd az egészet, hogy ne csorogjon ki belőle a lé.
6.Összekötjük spárgával, vagy amit találunk othon, és felfüggesztjük úgy, hogy hagyjunk annyi helyet alatta, ha a lábas megtelne a kicsöpögő vízzel, abba ne érhessen bele. Nagyjából 3-4 óra alatt kicsöpög belőle a víz, de persze ezt meg fogjuk látni.
7.Ezután kiborítjuk a gézből egy tálba a kész joghurtot, és ha nagyon szemcsésnek ítéljük meg, akkor egy botmixer segítségével krémesítjük. Kb. 1,2 liter házi joghurtot kapunk így.
8.Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, és jól lehűtjük."
Egyébként szerintem a rendőrséggel majdnem szembeni boltban érdemes rákérdezni,
illetve azon az útcán van még egy és ott van a legolcsóbb gyros-os is, ja és van aki mascarpone-val készíti el itthon.
#1414852010-06-28 18:34:59 Válasz a #141484. hsz-ra
Breki!
Puszi a receptért és az infoért!
A gyrosot és a boltot is meg fogjuk nézni!!!
Megnéztem a honlapot, amit írtál, egyszerűen fantasztikus! Ki fogom próbálni.