Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6886
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zolmesz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155629 Üzenet linkje2011-01-31 09:35:08  Válasz a #155197. hsz-ra

Még szerencse, hogy mi előbb fizettük be az utat, azután kezdtem el végigolvasni a fórumot.
Nekünk még sikerült az Apollon-nál június 6-tól helyet foglalni a Bakas-ba (bocs, Bucuska).
Igaz, a Margarita-ba terveztük, de oda már nekünk sem volt, január elején már nincs hely, őrület.
Most, hogy sikerült a végére érni a hozzászólásoknak, örülök, hogy Parga-t választottuk, már csak 126 nap, és indulunk!

# 6887
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155631 Üzenet linkje2011-01-31 10:00:31  Re:

zolmesz írta:
Még szerencse, hogy mi előbb fizettük be az utat, azután kezdtem el végigolvasni a fórumot.....
....Most, hogy sikerült a végére érni a hozzászólásoknak, örülök, hogy Parga-t választottuk, már csak 126 nap, és indulunk!

Kedves Zolmesz!
Parga mindenképpen jó választás. Sokan vagyunk, akik esküszünk rá, hogy a görög szárazföldi üdülőhelyek közül a legszebb. Csodás a környezete is és rendkívül sok különleges kirándulási lehetőség adódik, ugyanakkor a tengerpart a strandok is kellemesek. Mindegyik egy külön világ. Mindegyik másért szerethető. Nagyon jól tetted, hogy végiolvastad a fórumot, (bár mindenki ezt tenné) mert szinte mindent megtudtál erről a varázslatos helyről. Ha mégis maradt kérdőjel nyugodtann kérdezz, segíteni fogunk. Jó készülődést kívánok!
Üdv: Josza

# 6888
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155632 Üzenet linkje2011-01-31 12:23:57  Re:

josza2 írta:
Sziasztok!
Mi is elmentünk megnézni Dodonát, de akkora zuhogó esőben érkezetünk oda, hogy csak kintről néztük meg, amennyit lehetett látni belőle és mentünk tovább Ioaninába, amit nem bántunk meg, mert csodás az a város. Annyira tetszett, hogy aztán külön csak oda mentünk egy napra. Ajánlom, mndenkinek, aki Pargán nyaral, hogy szánjon egy napot Ioaninára. Ha akarjátok írok róla többet is.
https://picasaweb.google.com/sz.cilla/Parga2007OktBer#

Szia Josza!

Kicsit szégyenlem magam icon_redface.gif , de csak most jutottam én is oda, hogy végig nézzem a Pargai képeiteket. "Fáj" is a szívem, mert ezen a csodálatos helyen még én sem jártam. De talál az elkövetkező pár évben megadatik ez is.

# 6889
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155635 Üzenet linkje2011-01-31 12:40:57  Válasz a #155632. hsz-ra Előzmény #155632

Kedves Juhi!
Örülök, hogy tetszettek a képek, Parga nekem mindig az egyik kedvenc helyem marad. Remélem, nem sokára Te is meglátogathatod.

# 6890
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155666 Üzenet linkje2011-01-31 19:21:44 

Josza!
Végignéztem a fotóidat,nagyon szépek!
Kocsival tervezzük a Vikost,majd visszafelé beugranánk Ioanina-ba is....
Felcsigáztál Ioanina-val kapcsolatban,egyre jobban kezd érdekelni ez a városka.Közben utánanéztem több helyen is.
Milyen fontosabb látnivalókat érdemes megnézni,mekkora a város,be lehet gyalogosan is járni a fontosabb érdekességeket? Hallottam,hogy állítólag nagyon szép,török bazár hangulatú a piac.
Légyszi írjál nekünk Ioanina-róóól !!!! icon_smile.gif

# 6891
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155697 Üzenet linkje2011-01-31 23:15:36 

Theia írta:

Szia Theia!
Ioanina ékessége a gyönyörű hatalmas tó. Ennek partján található Ali pasa központi vára, ami igen jó állapotban van. Ott van Ali pasa és Arszlám bég sírja is és a mindkettőjük tiszteletére emelt dzsámi és mecset két gyönyörű minarettel. Ott van Görögország egyetlen ma is működő iszlám iskolája és egy érdekes helytörténeti múzeum. Ali pasa albán származású volt és a régió oszmán helytarója. Az idők során viszont jó viszonyt ápolt a megszállt görögökkel, görög felesége is lett és később át is állt hozzájuk. A szultán hadsereget küldött ellene, de a görög szabadcsapatok segítségével Ali pasáék visszaverték a támadást. Ekkor a szultán bérgyilkosokat küldött, akik aztán orvul meggyilkolták. Jókay az Aranyemberben tesz róla említést, mint a "Janinai pasa". Egyébként a görögök "Janinának" is ejtik. Gyönyörű kilátás van a várból a városra és a tóra. A tó közepén egy gyönyörű sziget van és ezen egy kis település. Ide kishajóval lehet átkelni. Itt a szigeten ölték meg a pasát és az épület, ahol ez történt ma múzeumként üzemel. A kis település gyönyörű, Mykonosra emlékeztet. A sziget egyébként ma is nagyrészt török-görög kézműveseké. Egymást érik az ezüstműves műhelyek. Sokan az utcán dolgoznak. Rengeteg a kis üzlet, ahol gyönyörű kézműves eszközökkel készült ezüst, és ezüstözött réz tárgyakat lehet vásárolni rendkívül olcsón. Ezek egész Görögországban kaphatóak, de itt hihetetlenül olcsón lehet belőlük vásárolni. Ha ajándékot akarsz venni, akkor inább itt vásároljatok be, mint Pargán, mert az méregdrága. Sajnos a piacon nem voltunk, de hát majd valamiért egyszer vissza kell menni. Nem igaz?
Jó készülődést!
Üdv Josza

# 6892
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155707 Üzenet linkje2011-02-01 09:12:38  Válasz a #155666. hsz-ra Előzmény #155666

Szia Theia!

Itt olvashatsz Ioannináról:
http://www.hellasz.hu/leirasok/3/id/193/ioannina/1/

# 6893
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155729 Üzenet linkje2011-02-01 15:00:02 

Theia írta:
...Kocsival tervezzük a Vikost,majd visszafelé beugranánk Ioanina-ba is....

Szia Theia!

Azért ezt egy jó térkép birtokában gondolt át még egyszer! icon_confused.gif

Csak most látom, hogy ismétlésre készülsz; meg tudlak érteni… icon_razz.gif

Én kocsival voltam és odafelé ejtettem útba Ioannina-t. A meglehetősen nagy városhoz képest viszony kis terület, azaz könnyen bejárható, ami turisztikai szempontból érdekes, de a szigetre való átkeléssel együtt már időigényesebb. Ha megteheted, és érdekelnek a történelmi emlékek, érdemes megnézni. Parga-ból a főúton (Igoumenítsa-n át) oda vissza kb. 250 km. icon_exclaim.gif

Ettől valamivel közelebb van a természeti szépségekben gazdag Lefkada. Lehet választani, kit mi érdekel, vagy mindkettőt beiktatni; Parga jó hely a kiruccanásokhoz is. Néhány képet találsz az albumomban is: https://gk-2008.h-apci.fotoalbum.hu/?pageid=0 Jó tervezgetést! icon_biggrin.gif

# 6894
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155738 Üzenet linkje2011-02-01 17:13:41 

h.apci írta:
Theia írta:

Azért ezt egy jó térkép birtokában gondold át még egyszer! icon_confused.gif

Most jövök rá, hogy ez így félreérthető. A szurdok és környékére vonatkozó térképre gondoltam, meg arra, hogy mekkora túrát tervezel ott. Összehozható talán a kettő egy nap, de elég feszes. Ha szó szerint érted a beugrást, akkor az még beleférhet. A szurdok egyébként kb. még 40 km Ioannina-tól.

# 6895
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155747 Üzenet linkje2011-02-01 19:13:34 

josza2 írta:
Theia írta:

Szia Theia!
Ioanina ékessége a gyönyörű hatalmas tó. Ennek partján található Ali pasa központi vára, ami igen jó állapotban van. Ott van Ali pasa és Arszlám bég sírja is és a mindkettőjük tiszteletére emelt dzsámi és mecset két gyönyörű minarettel. Ott van Görögország egyetlen ma is működő iszlám iskolája és egy érdekes helytörténeti múzeum. Ali pasa albán származású volt és a régió oszmán helytarója. Az idők során viszont jó viszonyt ápolt a megszállt görögökkel, görög felesége is lett és később át is állt hozzájuk. A szultán hadsereget küldött ellene, de a görög szabadcsapatok segítségével Ali pasáék visszaverték a támadást. Ekkor a szultán bérgyilkosokat küldött, akik aztán orvul meggyilkolták. Jókay az Aranyemberben tesz róla említést, mint a "Janinai pasa". Egyébként a görögök "Janinának" is ejtik. Gyönyörű kilátás van a várból a városra és a tóra. A tó közepén egy gyönyörű sziget van és ezen egy kis település. Ide kishajóval lehet átkelni. Itt a szigeten ölték meg a pasát és az épület, ahol ez történt ma múzeumként üzemel. A kis település gyönyörű, Mykonosra emlékeztet. A sziget egyébként ma is nagyrészt török-görög kézműveseké. Egymást érik az ezüstműves műhelyek. Sokan az utcán dolgoznak. Rengeteg a kis üzlet, ahol gyönyörű kézműves eszközökkel készült ezüst, és ezüstözött réz tárgyakat lehet vásárolni rendkívül olcsón. Ezek egész Görögországban kaphatóak, de itt hihetetlenül olcsón lehet belőlük vásárolni. Ha ajándékot akarsz venni, akkor inább itt vásároljatok be, mint Pargán, mert az méregdrága. Sajnos a piacon nem voltunk, de hát majd valamiért egyszer vissza kell menni. Nem igaz?
Jó készülődést!
Üdv Josza

Szia Josza!
Köszönöm szépen a részletes leírást,egyre inkább izgatja a fantáziámat ez a város!
Az elmondottak alapján sokkal több "van benne",mint ahogy az ember először gondolná.
Így ki lenne elégítve az én történelmi dolgok utáni érdeklődésem,plusz kolléganőm piacmániája is. icon_biggrin.gif
A kis sziget is nagyon érdekel,és az ezüst kézműves dolgaik is. icon_smile.gif
Milyen időközönként indulnak a kis szigetre hajók,és honnan?
Mennyire olcsón lehet ott vásárolni,mert akkor ott intézném el,ha tényleg megéri.... icon_redface.gif
Köszi előre is a válaszod.
Betti

# 6896
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155748 Üzenet linkje2011-02-01 19:14:19  Re:

kvalcsi írta:
Szia Theia!

Itt olvashatsz Ioannináról:
https://www.hellasz.hu/leirasok/3/id/193/ioannina/1/

Neked is köszönöm szépen Valcsi! icon_smile.gif

# 6897
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155749 Üzenet linkje2011-02-01 19:27:15 

h.apci írta:
h.apci írta:
Theia írta:

Azért ezt egy jó térkép birtokában gondold át még egyszer! icon_confused.gif

Most jövök rá, hogy ez így félreérthető. A szurdok és környékére vonatkozó térképre gondoltam, meg arra, hogy mekkora túrát tervezel ott. Összehozható talán a kettő egy nap, de elég feszes. Ha szó szerint érted a beugrást, akkor az még beleférhet. A szurdok egyébként kb. még 40 km Ioannina-tól.

Kedves H.apci!
Sajnos nem tervezhetünk nagyobb,mászkálós túrát a Vikos-nál,mert velünk lesz kolléganőm 5 éves kislánya is,úgyhogy csak egy rövidebb látogatást tervezünk oda.
Bérelünk egy autót Pargán,mivel busszal fogunk lemenni. Elautózunk a szurdokhoz,a kilátóknál fotózunk ezerrel,piknikezünk egyet a "ződ"-ben,megnézünk néhány kis falut a környéken,én nagyon szeretnék egy régi török kori hídon is átsétálni....
Vikos után pedig visszaautózunk Ioannina felé,és a délutánt a város felfedezésével tudjuk tölteni,majd estefelé vissza Pargára.
Szerinted ez kivitelezhető egy nap?
Biztos,hogy ennyi idő alatt nem lehet mindent feltérképezni Ioannina-ban sem,és a Vikos-nál sem,de egy hisztis kiscsajjal ez bőven elég lesz napi programnak. icon_biggrin.gif
Ha előre felkészülök minden infóval a környékről,,akkor szerintem egy nap alatt menni fog.

# 6898
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155751 Üzenet linkje2011-02-01 20:01:07  Válasz a #155749. hsz-ra Előzmény #155749

Ez így egy viszonylag korai indulással megoldhatónak látszik. Én is sokat variáltam annak idején rajta, de a végén időhiány miatt kihagytam. icon_cry.gif
# 6899
Bucuska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155756 Üzenet linkje2011-02-01 20:46:58 

Kedves Zolmesz icon_smile.gif

Semmi baj icon_biggrin.gif Mi a countrytoursal intéztük az utat de apollon travel icon_razz.gif És nekünk is Bakas icon_biggrin.gif Csak Június 13-i indulással icon_biggrin.gif Szóval utánatok egy héttel icon_biggrin.gif Magyarán nekünk ha jól számolom 134 nap icon_biggrin.gif

# 6900
Krittike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155790 Üzenet linkje2011-02-02 14:06:16  Válasz a #155629. hsz-ra Előzmény #155629

Sziasztok!

Mi meg pont a Bakasba szerettünk volna menni, de nekünk már oda nem volt. 2x2 személyes. Egész Pargán már csak egy db 4 személyes apartmant tudtak kínálni az Apollónnál, a Villa Mariába. Azt tegnap rögtön le is foglaltuk.
Máskor jobban résen leszünk icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 459 460 461 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu