Sziasztok!
Az a biztosítás elég, amit az irodában köttetnek velünk nem? Síma utasbiztosítás! +ez mellé jön a kocsi kötelező + a külfőldi zöldkártya. Ezeken kívül milyen hivatalos cucc kell még?
KissasTudom hogy te tudod,de valaki még nem és ezért megint leírnám,ha nem gond.
www.hellasz.hu főoldalánál találod meg és ott:Utazás/Utazólista 09 vagy pedig Utazási naptár.Ott mindenki megtalál mindenkit már aki beírta oda magát.
Üdv:Robi
6./ Nemzetközi vezető engedély kiváltásához szükséges:
- személyazonosításra alkalmas okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, új
típusú vezetői engedély)
- lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely igazolására alkalmas okmány (hatósági
igazolvány a személyi azonosítóról és a lakcímről vagy régi típusú /lakcímet
tartalmazó személyazonosító igazolvány/ vagy tartózkodási engedély),
- érvényes magyar vezetői engedély,
- 2 db arcfénykép (igazolványkép),
- 1800.- Ft, a Polgármesteri Hivatal által kibocsátott csekken befizetve,
- „Nyilatkozat” nyomtatvány (az ügyintéző bocsátja rendelkezésre).
FONTOS TUDNIVALÓ: A nemzetközi vezetői engedély csak a magyar vezetői engedéllyel
együtt érvényes! „B” kategóriára érvényes nemzetközi vezetői engedély a gépjárművezető
részére 18. életévének betöltését követően állítható ki! A nemzeti kategóriákra („K”, „T”,
„TR”, „V”) nemzetközi vezetői engedély nem érvényesíthető!
Budapest, 2007. május 01.
Sziasztok!
Tavaly mikor mentem Olaszba, kiváltottam az európai utasbiztosítási kártyát, ami még az idén is jó. Szerintetek a makedónok miatt kössek biztosítást az oda és a visszafele útra? Tényleg kérhetik?
Szilvi
Én nem csak azért szoktam kötni mert kérhetik hanem azért mert ha egyszer nem kötnék biztos eltörne a lában.
Tehát ha az ember mászkál a világba jó ha köt magának biztosítást.
6./ Nemzetközi vezető engedély kiváltásához szükséges:
- személyazonosításra alkalmas okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, új
típusú vezetői engedély)
- lakóhely, tartózkodási hely vagy szálláshely igazolására alkalmas okmány (hatósági
igazolvány a személyi azonosítóról és a lakcímről vagy régi típusú /lakcímet
tartalmazó személyazonosító igazolvány/ vagy tartózkodási engedély),
- érvényes magyar vezetői engedély,
- 2 db arcfénykép (igazolványkép),
- 1800.- Ft, a Polgármesteri Hivatal által kibocsátott csekken befizetve,
- „Nyilatkozat” nyomtatvány (az ügyintéző bocsátja rendelkezésre).
FONTOS TUDNIVALÓ: A nemzetközi vezetői engedély csak a magyar vezetői engedéllyel
együtt érvényes! „B” kategóriára érvényes nemzetközi vezetői engedély a gépjárművezető
részére 18. életévének betöltését követően állítható ki! A nemzeti kategóriákra („K”, „T”,
„TR”, „V”) nemzetközi vezetői engedély nem érvényesíthető!
Budapest, 2007. május 01.
Én megnéztem, hogy az MC prestige kártyámhoz tartozó biztosításom, kb. 3x akkora biztosítási összegeket, és több szolgáltatást tartalmaz, mint amit 15000-ért köthetnék. Ennek értelme nem lenne. De a hozzászólások szerint azt nem fogadják el a macedónok, és a családom tagjainak nevét tartalmazó kötvényt sem tudnak róla adni, mivel éppen arra érvényes, aki velem együtt utazik. Ezért okosan kötöttem egyet 28e-ért. Annyira biztonságban érzem magam, hogy nagyon.
No, lassan indulok. Ahogy wifi közelébe kerülök, leírom az odaút tapasztalatait.