#1051632009-06-18 15:50:43 Válasz a #105161. hsz-ra
killerlaca írta:
Sziasztok!
Szeretnék poroltót venni, de mindenhol csak ilyen 6-7 000Ft-ért találok. Valaki említett itt régen ilyen tesco gazdaságos olcsót. Ki mit tud erről van ennél olcsóbb?
Ha jól tudom ez nem kötelező ugye?
Tesco-ban, Auchan-ban, MOL-kúton is láttam, ezervalahány forintért.
Ugyanezeken a helyeken van mellény, EÜ-doboz, H-betűs matrica is.
#1051652009-06-18 15:56:10 Válasz a #105163. hsz-ra
Köszi Josh, huhh Jox gyors voltál.
Én győri vagyok és ebben a Tesco-ban nem láttam még ennyiért
Az EÜ dobozom lejárt, akkor ajánlatos cserélni mi?
A matrica mindegy milyen?Ugy vettem a kocsit, hogy van rajta egy H betüs matrica.
Szeretnék poroltót venni, de mindenhol csak ilyen 6-7 000Ft-ért találok. Valaki említett itt régen ilyen tesco gazdaságos olcsót. Ki mit tud erről van ennél olcsóbb?
Ha jól tudom ez nem kötelező ugye?
Én nem vennék poroltót, inkább habbal oltót. A poroltó sem kevésbé hatékony, csak utána kitakarítani rendkívül macerás, ( ha ott marad, némely helyeken károkat okozhat) míg a hab "nyomtalanul" eltűnik.Egyszer használtam poroltót, évekig nem tudtam kitakarítani.
Persze, szükség esetén a poroltó is sokkal-sokkal jobb mint a semmi!
Mi ez a poroltó láz?
Kérik esetleg, vagy a biztonság miatt?
Mi újság a H matricával, ez is kötelező? Az EÜ doboznak mióta van szavatossági ideje, nem csak pótolni kell a hiányt?
Tud valaki tapasztalt ezekre válaszolni?
#1052662009-06-19 08:45:17 Válasz a #105264. hsz-ra
Szia fefe 11!
Az EÜ.doboznak bizony van lejárata. A rajta lévő cimkén megtalálod.
M.évben,-állítólag, mert személyes tapasztalatom nincs,-a hazai rendőreink is előszeretettel vizsgálták, és boldogan fenyítettek. Van a
dobozban valami folyadék,-ha nem csal az emlékezetem,-ami "meg tud
romlani". Én vettem inkább tavaly egy új dobozt, mert olcsóbb mint
a büntetés.
A többihez nem tudok hozzászólni.
Üdv. czoki.
mivel az autópálya-díjas topikot lezárták, megtudja-e nekem valaki itt mondani, hogy mennyi az aktuális autópályadíj Szerbiában és Makedóniában?
Nagyon köszönöm:
Gergő
#1053082009-06-19 10:41:33 Válasz a #105264. hsz-ra
Külföldön az ország jelzés kötelező (H matrica).
Sokan tévedésben vannak amikor mindenféle H matricát ragasztanak fel. Hivatalosan csak a szabvány H matrica az elfogadott. (ovális fehér alapon nagy H betű). Azon meg ne csodálkozzunk ha a szerb rendőr megszivat a nagy Magyarország térképes H betüvel. Azzal csak kihívjuk a sorsot magunk ellen, még ha jól is mutat az autón.
Csak az Eu-n belül nem kell H matrica , ha eu-s rendszámunk van.