Görög zenék, elõadók
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 64 65 66   >
Üzenet
  Petros | #105409 Üzenet | 2009-06-19 18:29:44 |
Sziasztok!

Na megvan Sakis "Irthes" című albuma és az eurovíziós dalokkal kiegészített album, a "This is our night", amely tartalmazza az egész "Irthes" albumot, plusz a 3 eurovíziós dalát. Kettőt a "MH MIΛΑΣ (RIGHT ON TIME) és "ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ (OUT OF CONTROL)"-t angolul és görög szöveggel is felénekelt!

Nagyon jó!
És végre az "Alter ego" is megvan DVD-n!
  Papamaci | #106631 Üzenet | 2009-06-26 21:04:18 |
Sziasztok szeretnék tölletek érdeklödni hogy Sarti környékén milyen tipusú rádiok foghatok engem PL: danobius,juventus stílusú rádiok érdekelnének ahol van hazai és külföldi számok is vannak előre is köszi
  Stratos | #106840 Üzenet | 2009-06-28 21:03:50 |
papamaci írta:
Sziasztok szeretnék tölletek érdeklödni hogy Sarti környékén milyen tipusú rádiok foghatok engem PL: danobius,juventus stílusú rádiok érdekelnének ahol van hazai és külföldi számok is vannak előre is köszi

icon_eek.gif Őszintén szólva, én nem egészen értem a kérdést...
Hiszen, ha lesétálsz napozni a tengerpartra - hónod alatt a kis zsebrádióval -; úgyis megtudod, hogy milyen rádió adók hallgathatóak ott... egyszerűen csak tekergetni kell az állomáskeresőt... icon_exclaim.gif

Nem? icon_razz.gif

icon_rolleyes.gif Most innét, Budapestről ( vagy vidékről), hogyan jósoljuk meg neked, hogy "ott" milyen adók foghatóak icon_question.gif

És minek?

icon_idea.gif Nyugodj meg: szerintem, minden féle adók fogható lesz, a helyi kis állomásoktól kezdve, a nagyobbakig ( amit le nem árnyékol épp, a közeli hegyvonulat... icon_cool.gif ).

Ám, ha kazettás magnót sikerülne magaddal hurcolnod, akár "Önök kérték"-et is szerkeszthetsz magadnak, nem beszélve arról, hogy rögzítheted így a neked tettsző helyi slágereket!
icon_rolleyes.gif Aztán, ha a sokat játszott aktuális sláger címére, előadójára akarnál tőlünk utólag rákérdezni, akkor könnyebb lesz a dolgunk, mert akkor a refrént, vagy a sűrűn előforduló szavakat, sorokat fonetikailag idézve, simán rá tudunk keresni a dologra... icon_wink.gif
  Stratos | #106843 Üzenet | 2009-06-28 21:39:09 |
Nem görög előadóról emlékezünk meg, de mivel a popzene egyik olyan üstököséről van szó, amelyik állócsillaggá vált... nekünk is meg kell állnunk egy percre...

Πέθανε ο Michael Jackson!!

Σύμφωνα και με την Los Angeles Times,αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι TMZ ο Michael Jackson, όντως πέθανε ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ο Βασιλιάς της POP ήταν σε κώμα και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν! Αμέσως έφτασε η μητέρα του και η αδελφή του LATOYA να μάθουν τι έγινε, ενώ χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν έξω από το νοσοκομείο!

Το σοκ ήταν μεγάλο και όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για το έκτακτο αυτό νέο.

Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη «μεγάλη επιστροφή του» με μια σειρά από συναυλίες, οι οποίες θα ξεκινούσαν στις 13 Ιουλίου στο Λονδίνο. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010, ενώ όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.

Ένα σύντομο βιογραφικό για το μεγάλο αυτό τραγουδιστή που έφυγε νωρίς αλλά άφησε μεγάλο έργο στον χώρο της μουσικής και σημάδεψε πολλούς ανθρώπους: Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα, και πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.

Βιογραφία

Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Στις 25 Ιουνίου 2009 απεβίωσε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Δισκογραφία
* 1971: Got to Be There
* 1972: Ben
* 1973: Music and Me
* 1975: Forever, Michael
* 1979: Off the Wall
* 1982: Thriller
* 1987: Bad
* 1991: Dangerous
* 1995: HIStory
* 1997: Blood on the Dance Floor
* 2001: Invincible
  Jorgos | #108727 Üzenet | 2009-07-10 01:12:38 |
Tegnap fellepett az atheni OAKA Stadionban, Carlos Santana, 62 eves, 30.000 ember elott.

Elotte fellepett a gorog egyuttes Rosebleed, 19 eves fiuk es lanyok.

Meg suliba jartak amikor irtak ezt a szamot, pont erettsegi utan forgattak ezt a klippet:
https://www.youtube.com/watch?v=UlvSLPCboA0&fmt=18
  Csz75 | #109349 Üzenet | 2009-07-14 19:01:28 | Dalkeresés
Sziasztok!

Egy kedves ismerősöm nagyon szeretné megtalálni az Eagles Hotel California című számának a görögös változatát. Kosi utazása során a Malév repülőgépén hallotta. Sajnos az előadó nevét nem tudjuk.
Ha valaki ismeri, kérem, írja meg, hol található meg.
Előre is köszönöm a segítséget. icon_smile.gif
  Jorgos | #109386 Üzenet | 2009-07-15 01:43:45 |
csz75 írta:
Sziasztok!
Egy kedves ismerősöm nagyon szeretné megtalálni az Eagles Hotel California című számának a görögös változatát.
Kosi utazása során a Malév repülőgépén hallotta. Sajnos az előadó nevét nem tudjuk.
Ha valaki ismeri, kérem, írja meg, hol található meg.
Előre is köszönöm a segítséget. :)

Ez egy uj "irigy honajmirigy" tipusu gorog egyuttes -
nagyon vicces a szoveg:
https://www.youtube.com/watch?v=lYNXBivjHII

Mas gorog Hotel Californiat nem ismerem.
  Csz75 | #109402 Üzenet | 2009-07-15 08:16:26 | Válasz a #109386. hsz-ra Előzmény #109386
Szia Jorgos!

Nagyon köszönöm. icon_smile.gif
Továbbítottam az ismerősömnek. Nem tudom, erre gondolt-e.
  Csz75 | #109490 Üzenet | 2009-07-15 18:24:27 | Válasz a #109386. hsz-ra Előzmény #109386
Szia Jorgos!

Sajnos nem ezt kereste az ismerősöm.
Kaptam viszon még néhány információt róla:
"Amit keresek, az teljesen normális és szép feldolgozása az eredeti zenének. Van olyan szép mint az Eagles-é. Csak a buzukitól egyedi is, és kicsit még szomorkásabb . A buzuki mint hangszer hordoz egyfajta érzést, amiben van szomorúság, vágyakozás, és passzol a zenéhez. Vagy a zene hozzá."
  Kissas57 | #109813 Üzenet | 2009-07-18 13:46:50 |
Kalimera

Nem tudom, szabad-e, v. nem, de megkérdezném, hogy lehetséges-e az h. valaki fel tesz nekem egy memo. kátyára Görög zenét, mivel rádióval nincs felszerelve a motor és útközben szeretnék zenét hallgatni, itthon is állandóan a nettről megy a Görög adó icon_razz.gif
  Kissas57 | #109814 Üzenet | 2009-07-18 13:50:37 | Válasz a #106631. hsz-ra Előzmény #106631
én még azt sem tudom innen a Pók utcából, hogy Békásmegyeren milyen adó jön be icon_redface.gif icon_biggrin.gif
  Stratos | #109862 Üzenet | 2009-07-18 22:11:35 | Válasz a #109813. hsz-ra Előzmény #109813
Kaliszpéra!

Nem értek semmiféle kütyükhöz, s nem is sejtem: miféle memo.kártyára gondolsz...
Elvileg, ha telefonos dologról van szó, és neted meg számítógéped is van, akkor simán kellene mennie a dolognak... nem?

Mi lehet még akadálya a feltöltésnek?
(Lehet hogy mégiscsak rádióval vagy laptoppal kellene felszerelni a motorodat?)
  Kissas57 | #109870 Üzenet | 2009-07-18 23:06:47 | Válasz a #109862. hsz-ra Előzmény #109862
Kaliszpera!

SD kártyáról van szó és MP3 lejátszóról, de mivel halvány lila gőzöm sincs, hogyan és honnan lehet legálisan letölteni ezért kértem a segítséget icon_smile.gif
  Stratos | #109872 Üzenet | 2009-07-19 00:11:12 | Válasz a #109870. hsz-ra Előzmény #109870
Szerintem nincs legális lehetőség.
(És ha vásárolnál is zeneanyagokat, az anyagiakból inkább a kereskedők hízlalnák a zsebeiket, mint az előadók, zeneszerzők!)
Marad a régi módszer. (Mint anno a Beatles felvételeket a rádióból, röngten lapokra rögzítették; ez volt kéznél - a bakelit helyett.)
Rádióból, netről magnóra venni a dolgokat (vagy ha sikerül egyből mp3-ra formázni az anyagot, pl. egyszerűen az mp3 lejátszó mikrofonjának segítségével rögzíteni a kedvenc számokat - akár a Youtube-ról is -, ha nem is lesz a legjobb minőség...)

icon_idea.gif Még egy tipp: Nézd azért meg a Dalfordítós fórum legelső oldalát, hátha ráakadsz még valami rejtett utalásra... icon_wink.gif
  Kissas57 | #109891 Üzenet | 2009-07-19 11:57:25 |
Olyasmi nem létezik, hogy Görög zenei társaság, v. klub ami esetleg rendelkezik némi alapanyaggal és csereberélnek, kölcsön adják egymásnak az nekik meglévő anyagot ? icon_rolleyes.gif

És a táncház-i zenék az adszolut gyengém, mindent megadnék érte icon_rolleyes.gif icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Zenék
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 64 65 66   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu