Új vagyok itt. Augusztus 17-én indulunk a Valter travellal busszal Pargára a Christina apartmanba. Visszaolvasgattam azt kicsit szomorúan láttam, hogy nagyrészt kavicsos a part és van ahol hideg a tenger. Sebaj Montengeroban és Horvátországban is hasonló volt a helyzet így legalább a cipő nem marad ki a böröndből. Tavaly Sartin voltam (3x) idén Pargára eset a választás.
Pár kérdés felmerült bennem amire visszaolvasva nem találtam választ. Robogót lehet-e bérelni illetve hol érdemes, mennyibe kerül egy napra / esetleg valami kisebb autó?
Milyen az éjszakai élet, discok vannak-e?
A Korfu szigetén található Aqualandba át lehet-e valahogy jutni? Mennyibe kerül a belépő plusz az odajutás?
Hirtelen most ennyi
Most 1 hétig nem leszek netközelében vagyis péntek estig, de várom a tapasztalatokat, segítséget. Péntek este jelentkezem és remélem sok hasznos tanácsot/tippet kapok.
Korfu-fakultatívban 30€/fő, Pargából visznek hajóval közvetlenül kiraknak pár órára aztán irány haza
Discoról nem tudunk de ettől még lehet.Nagyon sok fiatal lány volt (16tólfelfelé) de fiú már nem annyi. De ők mit csináltak éjjel, nem tudom:)
robogót meg autót nem tudom de van aki bérelt 80köbcentist és azzal nem volt gondjuk sehol ketten.
Sziasztok!
Na már páran összejöttünk augusztus 17.-re! És ki hol száll fel, és ki melyik apartmannban lesz? Nem féltek a buszos úttól? Bár megéri, az biztos!!
Greee. Megnyugtató a véleménynyilvánításod az Aeolusról. Itt majdnem mindenki a Walterral utazik 17-én Pargaba, mi meg 3 napra rá az Aeolussal. Örülök, hogy valaki nem csak a negatív tapasztalatait írja meg, így aki ezután fog utazni, nem keseredik el. Köszi még egyszer!
Szia Gergő!
Ne hidd el, hogy Pargán nincs elég homok! Majd a Valtoson pl. meglátod, hogy mennyi van!
Az eleje, a vár felőli rész az köves, valóban, de ha arrébb mész pár métert, már tiszta homok az egész.
Üdv/Edit
Én elköszönök,holnap indulok, köszönök minden segitséget, ismétlten megfelelően fel tudtam készülni az útra a fórum segitségével.
Ruzsi már vár kint:-)
Mindenféle robogót lehet bérelni,kényxelmeset és kényelmetlent is,hogy a Walteros Barbarát idézzem,aki majd segit ebben is neked!
A Korfui Aqualandot fakultitivban semmiképp nem ajánlom,amugy a Korfu fakultativot magát sem,ha Korfut akarsz,akkor menj egyszer oda nyaralni,mert ez a néhány óra a fővárosába-mert csak oda visznek el-semmire nem elég.Nem is tudom,miért hivják Korfunak a programot,mert csak a főváros egy részét nézegetik meg,a többit ,amit mindenki szeretne,nem.
Mi voltunk az Aqualandban,amikor Korfun nyaraltunk,amugy szuper,de nem innen.Ha mégis elszánt vagy,ugy tudom,péntekenként reggel 8 30-kor indul komp korfura,egyénileg,ha odaérsz,gondolom,taxival a legpraktikusabb elmenni,nem tudom,milyen messze van,és azt sem,mikor jön vissza komp...szóval kicsit húzós a történet.Egyébként a belépődij emlékeim szerint 18 E.
Éjszakai élet:discot csak egyet láttam,bár roppant távol esik tőlem,akár lehetett több is.Amit láttam,valami bikás Aréna a Piso Krinoérinél volt...
De az éjszakára nem lesz panaszod disco nélkül sem,szerintem tuti!Irány a vár!
Szia: mi Budapesten szállunk fel, és a Wasiliki apartmanba megyünk, ez lesz az első buszos utazásunk, felvagyunk készülve a derék-nyak- láb zsibbadásra,álmatlan éjszakára
Ne aggódj a part miatt, az nem olyan nagy gond, hogy nem homokos, csak akkor, ha Neked pont az kell. A Kryoneri Beach Pargán is homokos a száraz része (csak a vízben vált át kavicsossá). Viszont van a közelben több finom homokos öböl is, amit motorral, kocsival meg tudtok közelíteni.
Korfura reggeltől óránként van komp (ha érdekel van menetrend, meg tudom írni a díjakat motorra v. kocsira is), ami 8 eu/fő egy útra. Több társaság is indít és az árak azonosak.
Igoumenitsa kikötőbe motorral, kocsival, vagy taxival jutsz el. Taxi-47 eu egy útra (Igoumenitsa kikötőbe vagy vissza).
autóbérlés, taxi, motor: http://www.parga-reisen.at/taxi/index_e.php
Motort több helyen lehet bérelni az árak 15-20 eu között indulnak és a napok számával alkudható. Nekünk a szállásadónk a 18 eu-s motort elintézte volna 12 eu-ért (kocsival voltunk).
De, valaki írta 2 napra 25 eu volt a motor.
Korfu aqualand: ha jól tudom Korfutól 15 km-re van. Mi 7 km-re voltunk Achilleon-ban busszal oda 1,3 eu volt a buszjegy. Gondolom akkor oda sem lehet több 5 eu-nál.
Úgy néz ki, hogy a jövő héten mi is Pargára megyünk a Walter Travellel. Tudna esetleg vki segíteni, hogy hol találok egy használható térképet Pargáról, és esetleg a környékéről?
Mivel a gyakorlati tudnivalókat részletesen és kimeritően leirták előttem,inkább néhány benyomást irnék,amikre már történtek utalások pl feripapa és dellasz részéről is....
először is:minden aggodalom felesleges,gyönyörű nyaralásban lesz része mindenkinek,aki ide megy.Nekem komoly fenntartásaim voltak dolgokkal kapcsolatban még 3 hete,mikor a döntés született,de ennyire olcsó ajánlatnak nem lehetett ellenállni.Nem is bántam meg...
Gyaloglás:egyáltalán nem vagyok sportos tipus,ettől nagyon féltem.Tény:a prosikban leirt távolságok valószinűleg légvonalban értendők.Mert még attól is többet kell gyalogolni.Jó hir azonban,hogy nem lehet észrevenni,hogy már régóta mégy,mert annyi minden leköti a figyelmedet menet közben.Az ut nagy része a városközpontom belül,majd a házak között,virágerdőben,bóditó illetfelhőben...mikor esténként mentünk haza a Christinába,4 illatfelhőn mentünk át.És mindig uj és uj kis közöketz fedeztünk fel...
A város:sokkal több lehetőséget rejt magában,mint az eddigi nyaralóhelyek,ahol voltunk...az óvárosi-Castle-részben bolyongva,mág a z ötödik estén is találtunk olyan kis utvcákat,közöket,ami ismeretlen volt.Gyanitom még mindig találnánk ujat...mivel a város több részre tagolódik,el lehet töltetni ugy az időt,hogy szinte minden nap tudsz olyan dolgot csinálni,olyan helyre menni,ami a tegnaphoz viszonyitva ujdonságnak számit./Természetesen autó és motorbérlés nélkül gondolom ezt...mert egyébként nem ügy ez/
Strandok:igy többes számban,mert a városban 3 strand van és elérhető közelségben még jó néhány.A Valtos a legnagyobb,nekem legkevésbé tetsző,de hát nem vagyunk egyformák.Nekem kevésbé volt karakteres,mint a másik kettő.Vitathatatlanul szép,nagy tiszta vizű.Kétszer voltunk itt,de jobban szerettük a másik kettőt.A városi strand tényleg városi,náhény lépcső lefelé a városi sétányról.A partja nem homokos,hanem aprókavicsos.Öreg Sartiimádó vgyok,engem lepett meg a legjobban,hogy egyáltalán nem hiányzott a homok!!!!Remek volt a vize,és szemben a kis sziget,és a kiálló sziklaszigetek állandó néznivalót kináltak a szemnek...szerintem kötelező program a vizibicaj bérlés,és azzal körbejárni a szigetet és a környező részeket!
Abszolut kedvenc volt a Piso Krinoeri Beach.Stzintén nem homokos,sőt,a jobb oldalán nagy kavicsok-már-már kövek-bár a vizből kijőve remek volt ezekre lefeküdni,átmelegedve,mint valami jade kövek,és kellemes volt rajtuk a fekvés.A középső részen már aprókavicsos.Hangulatos kis ,sziklákkal határolt öböl,rengeteg felfedezési lehetőséggel.A sziklákon rákok mászkáltak,halacskák uszkáltak közöttük...és a viz alatti élet mát 15-20 méterre a parttól is ájulás volt.Nekem első nyaram volt,amikor búvárkodtam.Nem tulzok azt állitani,hogy halrajokat láttam a viz alatt,hatalmas élmény volt.Jó,nyilván nem kell Vörös tengerbeli kék,piros stb. halakra gondolni,de a 10 cm-től a fél métesekig....sajnos volt olyan utastársunk,aki ugy jött haz Pargaból,hogy egyáltalán nem volt ezen a strandon...talán azért,mert Barbara nem igazán szeretheti ezt a részt.Az ismertetőjében 1 mondatot szánt rá.Még jó,hogy itt a Hellaszon olvastam róla és keresni kezdtük!
Egyébként hajóval,vizitaxival,fakultativokon több strandon is voltunk,és meg kell mondanom,a legkevésbé a homokos Ammudiai strand rtetszett.Valószinűleg nem azért mert homokos,hanem, más miatt.De azt a turát,ami a Pargai kikötőből indul Acheron folyó torkolata,nyilt vizi fürdőzés,Ammudia dalu,majd Lichnos beach,mindenkinek ajánlom...Lichnoson is gyönyörű a viz...na és persze Egremni...én örülök is,hogy nem poro katzikire ment a hajónk...
Féltem,.hogy megint elszáll,ezért feleztem meg...
A kilátás:imádtuk,hogy minden strandhoz tartozott egy "magasles" is.Mikor már fáradt voltál a fürdéstől,vagy egyszerűen csak menni akartál,bármelyik strandról el lehetett indulni.A Valtosról fel a várba...ami csodálatos.Valóban nem forditanak nagy gondot rá,de ezt sajnos már mejdnem "megszoktuk" a görögöknél,hogy csak a Narancspartra gondoljunk...fel kell menni a legtetejére,de bármely részéről csodás a kilátás,akár nappal,akár éjjel.A Krinoerin a kis sziget tetejéről lehet ámuldozni,és az a jó,hogy másfelé látni el,mint a várból...valóban ez is szemetes...iden a bátrabbak akár uszva is jöhetnek,zacskóban a fényképcuccal.
A Piso Krinoerin pedig a strand bal oldalán lévő sziklás rész tetején lévő bárból csodás a kilátás.Aki ez után megy,nem akarom lelőni,majd meglátja...meglepődtem,hogy mennyire mélyen benn a tengerben is usztak emberek-én nem vagyok ennyire biztos uszó.Az egész partrészt sziklaszigetek szegélyezik,és még a kinn lévőkről is ugráltak be a vizbe,szédületes volt nekem még nézni is...
és az Ali pasa vára,hát az is egy óriási térélmény...szinte a lábad előtt hever a világ...mindenképpen ajánlom.
Étel:imádjuk a görög konyhát,sok mindent kipróbáltunk.Sajnos azt kell mondjam,a gyros pita nem egy csúcs,mintha kisebb lenne,mint emlékeztem és roppant kevés benne a tzaziki...de az éttermekre csak jót mondhatok,mindenhol jót ettünk./egy helyen akartak átvágni minket-Krinoeri étterem,de feledjük el.../Érdekes,hogy a kikötő menti éttermek nem drágábbak,mint a városiak,és nekünk nagyon jó tapasztatalataink voltak:konkrétan ajánlani tudom a Zorbast,To Soulit,Bacchost,Symposiumot.A legjobb a To souli muszakája és a Bacchos metaxaszószos gyrosa-étlap 107.Ezeken a helyeken egyébként ingyen aperitifet adnak...vagyis amig vársz az asztalra,a ház kontojára lehet fogyasztani,és apincér kiviszi neked az italt a padhoz,ahol várakozol...
Praktikusan még annyit:a Piso Krinoerin lévő Coop marketben-valaki már irt róla a hátsó részen van vonalkód leolvasó.Ez leröviditi a vásárlási időt,mert nem kell bogarászni a kiirásokat...
Ha van kérdés szivesen válaszolok...