Szia
Nem kötözködni akarok csak 130 - as átlag nekem egy kicsit soknak tünik
Ahoz ,hogy ilyen átlag legyen nyomni kell rendessen
Zoli
Szia!
Nem veszem kötözködésnek...
Írtam, hogy mi Nis után más irányt vettünk, tehát az átlagunkat csak addig vegyétek. A férjem Nis előtt tankolt, akkor néztük az átlag sebességet. Kicsit kerekítettem az igaz, de az autó számítógépe szerint 128 volt az átlagunk. Azt hozzáteszem, hogy éjszakai menet és tényleg nyomtuk rendesen.
Na meg főleg azért írtam ezt az egészet, hogy ha az ember kifog maga előtt vakmerőbb és esetleg nagyobb helyismerettel rendelkezőt, akkor lehet haladni rendesen.
130-as átlag? Éjszaka? Nem sokba nézte a pilóta az életed...
A pilóta a férjem, hivatásos sofőr, 2-3 millió megtett km-el a háta mögött, amiben biztos nem kevés éjszakai vezetés is volt. Kamionsofőrként bebarangolta már jópárszor Europát mindenféle út és látásviszonyok között, ismeretlen helyeken is.
Ezen az úton pedig már nem először járunk, maximálisan megbízom a vezetésében és egy pillanatig sem félek mellette.
Sziasztok tegnap este jöttünk haza paraliáról.nyugodt tempóval szabályokat nem betartva 100km/ó. /5.0liter átlaggal kis pihenőkkel gyors határátlépésekkel 12.5 óra alatt tbányán voltunk.lefele éjszaka vissza nappal.a vámosok mindenhol korrektek és gyorsak voltak.
A pilóta a férjem, hivatásos sofőr, 2-3 millió megtett km-el a háta mögött, amiben biztos nem kevés éjszakai vezetés is volt. Kamionsofőrként bebarangolta már jópárszor Europát mindenféle út és látásviszonyok között, ismeretlen helyeken is.
Ezen az úton pedig már nem először járunk, maximálisan megbízom a vezetésében és egy pillanatig sem félek mellette.
Nem a levezetett kilométereket vonom kétségbe, hanem a felelősségérzetet. Valószínű hogy elképzelni nem tudja, milyen munkát végez egy útra tévedt kecske vagy egy őzike abban az autóban, amelyik 150-nel éri utol. Az állatoknak nem kötelező a helyzetjelzőt felkapcsolni, elég hirtelen ott teremnek...
Minek azon vitázni ,hogy ki mikor ér és mennyivel megy.
Mindenki maga dönt az életéről,de csak akkor ha egymaga van a kocsiba.
Én inkább elinulok 1 órával elöbb és akkor nem kell téglát tenni a pedálra.
#1104902009-07-22 19:31:55 Válasz a #110487. hsz-ra
"Valószínű hogy elképzelni nem tudja, milyen munkát végez egy útra tévedt kecske vagy egy őzike abban az autóban, amelyik 150-nel éri utol."
Nehogy már pont itt erről prédikációt nyissunk!! A vége majd az lesz, az utcára kimenők is felelőtlenek, hiszen bármikor rájuk eshet egy tetőcserép. Felnőtt ember, had döntse már el saját maga.
Mellesleg teljesen mindegy, hogy 110-zel, vagy 150-nel kap el egy kecskét, a túlélés mindkét esetben kizárólag a szerencsén múlik.
#1104922009-07-22 19:48:57 Válasz a #110490. hsz-ra
Nem "prédikációnyitásnak", hanem állásfoglalásnak szántam. Nem azt írtam hogy "nehogy gyorsan merjetek menni!!!", hanem leszögeztem hogy a sebesség fordítottan arányos a felelősségérzettel, mint ahogy az intelligencia is a sértődéssel, valamint a fórumokon a hőbörgés a mondanivalóval...
Természetesen mindenki ott megy és annyival, amennyivel kedve tartja. Hátha sikerül összehozni egy autópályazárat vagy 3 óra hosszára...
Akárki akármilyen jól vezet, más is közlekedik az utakon és az is hibázhat és így könnyen megvan a baleset. "Az éjjeliőr is halt már meg nappal !"
Más: Azoktól kérdezném akik most értek haza, hogy mennyi az üzemanyag hozzávetőlegesen Szerbiában, Macedóniában ? Macedóniában szeretnék több üzemanyagot tankolni. 695-ös/ Azt hallottam, hogy a Makpetrol kutaknál érdemes . Igaz ez ?
#1105112009-07-22 21:22:37 Válasz a #110492. hsz-ra
Azért arra felhívnám azok figyelmét mi szerint mindenki ott és annyival megy amennyivel akar kijelentésre, hogy ez NEM ÍGY VAN!
Ugyanis az én és családom életét ne veszélyeztesse egy olyan ember aki 150km/h-val közlekedik éjjel. Mert ő már járt arra meg mert sokat vezetett már!
Azért ezt is át kellene gondolni mikor valaki száguldozik.
#1105122009-07-22 21:29:43 Válasz a #110492. hsz-ra
"leszögeztem hogy a sebesség fordítottan arányos a felelősségérzettel"
Ha hozzá teszed, hogy szerinted, vagy véleményed szerint, rendben is van, de egyszerűen kijelentetted ezt, mint cáfolhatatlan igazságot, ráadásul úgy, mintha a magaslóról leszólnál pór népnek. Ahogy a hozzátett kissé pejoratív beszólásod is ezt látszik alátámasztani!
#1105162009-07-22 21:49:21 Válasz a #110511. hsz-ra
A 150km/h nem nagy tempó még sötétben sem., föleg egy mai modern autóval nem az pláne autópályán. Ha meg elütsz egy kecskét vagy kutyát ,mindegy hogy mennyivel mentél 130-al vagy 150-el.
dejóóóóóó, hogy szelektív a reagállómmmmmm
bocs, de már megszokhattátok tölem, igaz ez ma már a második, de (nem) igérem, hogy ma nem lesz több de már 1re kevésbé férek a bőrömbe, hiszem már csak 44 nap+1kicsi
Macedóniában Kumanovo után jön Zelenikovo és utána nemsokkal ketté válik az út ,nagyábból ugyanolyan hosszú mind a 2 és a google ill. a gps is E75-nek írja. Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni mi a különbség a 2 út között mivel Velesnél újra egy út ként folytatódik. Az egyik viszonylag egyenes a másik kicsit kanyargós a Gps és a Google is a kanyargósat adja. Aki tudja mi az értelme ennek a kettéválásnak és mi a kül. a 2 út között légyszíves árulja már el.
Legutóbb zolee84 szerkesztette (2009-07-22 21:56:20), összesen 1 alkalommal
#1105192009-07-22 21:55:33 Válasz a #110512. hsz-ra
Naná hogy az én véleményem, más nevében nem nyilatkozom, pl. a tiedben sem. Igazságtartalma elég magas, de cáfolja aki nem így gondolja. A pejorativitást meg... tudod: sértődés~1/intelligencia, ennek megfelelően ne vegye magára az aki tud elvonatkoztatni.
Lehet lovagolni a szavakon még sokáig, de a tény tény marad. Remélem, minden száguldozótól el fog választani egy szalagkorlát.
Más: zolee84, asszem ott egyik oldalon odafele, másikon visszafele halad a forgalom, azaz a hegy egyik ill másik oldalán.
Legutóbb -törölt nick 12762 szerkesztette (2009-07-22 21:57:23), összesen 1 alkalommal