#1114692009-07-29 10:11:20 Válasz a #111413. hsz-ra
Szia!
Köszi a válaszokat! Gondolom a Vangelisbe vinnem kell törlőrongyot, mosogatószert, mosogatószivacsot...ilyesmit. Mi az, amit érdemes vinni még?
Milyen sűrűn takarítanak? csak a legelején meg ha elmentünk, vagy közben is szoktak? Törölközőt adnak-e egyáltalán, csak hogy hogy számoljunk, mennyi vigyünk?
#1114722009-07-29 10:13:34 Válasz a #111452. hsz-ra
Szia Lovas Zsuzsa!
A békakuruttyolás nem okoz gondot, én olyan helyen nőttem fel, ahol minden nyáron ez volt az altatózene. Pizzázni tuti nem fogunk, ha megyünk, akkor két héten keresztül csak görög kaját szeretnénk enni. Melyik gyrosost ajánlod Toroniban? VAgy mit érdemes még ott enni? tenger gyümölcsei, vagy egyéb különlegességek? Köszi
#1115012009-07-29 12:32:31 Válasz a #111469. hsz-ra
Szia, egyszer takaritanak a legelejem, majd mikot mentek el a kovetezo csoportnak szinten kitakaritanak.
Agynemu huzat van, 1 szett.
Mas nincs. Vinni kell. Mosogatoszert illtve minden ilyen kelleket ott vetunk. Nem dragabb vagyis annyival nem hogy innen cipeljem. De ha kocsiavla mentek akkor sima ugy bedobni meg 1 kis akaritoszert meg mosogatoszert.
A gyrosrol annyit hogy 2 eve mi agusztus vegen voltunk akkor 1 gyrosos volt nyitva az nagyon finom volt.
Udv
Szia Vavesz!
A Vangelisben jó nagytusoló van kialakitva és van benne zuhanyfüggöny is. A fürdőben van felmosószett. Tisztán adják át az apartmanokat. Ott tartózkodásod alatt nem takaritanak. Magdnak kell megoldani. Egy felmosóruhát érdemes azért magaddal vinni (amit hazautazáskor kidobsz), már csak azért is is, hogy ha kilépsz a tusolóból le tudjad törölni a pacskerod és ne hordjad szét a vizet. Tudod, a vizes kövön könnyü elcsúszni! Mosogatószer, szivacsot, konyharuhát természetesen vinni kell. Edények, kávékiöntő, serpenyő, evőeszközök, tányérok, poharak vannak. Nem árt néhány ruhacsipesz. A Vangelis nagyon szép. Az ágy kényelmes. Van TV, a Duna TV fogható rajta, ha netán a hireket vagy időjárást meg akarod nézni.
#1115332009-07-29 14:31:08 Válasz a #111472. hsz-ra
Egy giroszos van elindultok a diszkövel kirakott járdán, amikor annak vége ott van a már emlegetett sup.markett /friss gyümölcs/ kicsit feljebb menve lessz egy étterem hattyu a kapujában,ott a tengeri herkenttyük a finomak, az ut ott elágazik kicsit továbbmenve megtaláljátok a giroszost tavaj.Ha tovább mentek az uton eléritek Toroni ófaluját a házak alja még emlékeztett a régi épületekre. ja ott van a templom is, az ajtaját kicsit erőssebben nyomjátok meg mert mi csak idén fedeztük fel a beragadás tényét , és csak most jutottunk be, nagyon szép belül,ha még tovább mentek az országut alatt átmenve balra megtaláljátok a falu forrását.Kérdezzétek meg az Alexet hogy látogatható e az a templom rom ami lehetőséget adott Toroninak ,hogy a régió központja legyen,mert juniusban egy utjavitás kapcsán az oda vezető utat főldkupaccal zárták el.Ez a várnál a Porto Kufoi elágazásnál balra van,a susnyákosban,nagyon szép mozaik padló látható.Ha nem találjátok kérdezzétek a Jorgoszt.Az alattatok lévő étteremben nagyon finom a kalamári, gavrosz és kérjetek házi bort két decit,fél litert,ja és a MITOS sör.Nagyon finom.
#1124202009-08-03 14:07:41 Válasz a #111569. hsz-ra
Szia Vaesz!
Mi tegnap jöttünk haza - sajnos -, ígértem, hogy jelentkezem. A Vangelis jó, bár a szoba 3 embernek nem túl nagy, de 1-2 hétre tökéletes. Klíma működött, használtuk is rendesen. Mi az 5-ös szobában voltunk, csináltam róla pár képet is, majd feltöltöm valahogy, ha már eljutok odáig. Törölközőt 3-an kaptunk egy nagyobbat és egy kisebbet, de csak ültünk rajta a széken. Azoknak a szobáknak, amit magyaroknak kiadnak - magas földszint és 1. emelet - elég kicsik az erkélyük, ketten ugyan kényelmesen el lehet férni, de a harmadik szék már nem igazán fér ki. Mi bevittük a szobába az asztalt is meg a székeket is. Az ágyak kényelmesek, még a pótágyon is normál méretű rugós matrac van. Ruhaszárító van, de csipeszt vigyél, mert ott igen kevéske van. Villát, kanalat vennünk kellett, mert csak 2 volt, ugyanúgy pohárból is. Ha kávésak vagytok, érdemes vinni egy kis kotyogót, mert csak kiöntő van, mivel ott inkább a frappét isszák, amihez csak víz kell. A serpenyő teflon, de használhatatlan, így azt is vettünk. Van még egy nagy rozsdamentes lábos, az jó. Felmosó nem volt, meg partvis sem, csak egy a folyosó elején, azt lehetett használni.
Kicsi hűtő volt - mint általában Görögországban - , a mélyhűtőn volt ajtó - ezt viszont csak kevés helyen tapasztaltuk eddig -.
Azt korábban már írta valaki, hogy mindig van ebben az apartmanban melegvíz, az így is volt.
Wc papír nagy tekercs van nagy tartóban, 1 hétre 3 embernek elég. Zuhanyfüggön van, de felejtős, mi nem használtuk. A nagy ágyhoz a 2 embernek egy nagy lepedőt adnak takarónak, ez volt, akinek problémát jelentett, úgyhogy ha nem akarsz a pároddal osztozkodni, akkor ajánlatos egy lepedőt vinni.
A duna tv leginkább elméletben volt fogható, egy hiradóból tudtunk nézni kb. 15 percet, aztán vagy a műhold mászott el, vagy bezavar valami.
A Vangelistől balra van egy supermarket, többnyire ott vásároltunk. Reggel vannak finom sütik, nálunk a loukumades a nyerő, mert a gyerekem azt szereti, az 1,30, ugyanúgy, mint a csokis croissant. Pékkel nem találkoztunk, még régről emlékeztem egyre a romokhoz közeli részen, de mikor arra jártunk már nem találtuk. A tej nagyon finom, bár én sajna nem tudok inni már belőle. Egy liter 1,25. A kenyér 0,80. Nagy dobozos joghurt 3,70-től, fincsi. 6 db másfél lityis sima ásványvíz 1,40-1,80 euró. Bubis nem igazán kapható, erősen utána kell járni, ha azt akarsz inni. Fél literes dobozos sör 0,50-től, a fél literes dobozos Mytos 1 euro. Fagyik kb. 1 eurotól, a nagyobb dobozos 6,30-tól. A dinnye 0,30/kg, ez Sartiban 0,18/kg. Nektarin 1,30-1,50, őszibarack 1-1,50. Paradicsom, ha jól emlékszem 0,60 körül, fincsi paprika 1 euró magasságában.
Girost lehet több helyen kapni, de ahol pitában kapsz, az úgy jó 10 perc séta a romok felé, egyetlen utcának hívható utca balra, majd pár méter jobbra, itt nagyon finom, 2,30. Souvlaki pitában 2,20. Állítólag van a kanyar után is egy, de azt nem kóstoltuk.
A Vangelis alatti tavernában egyszer ettünk. A mousaka 6,50, én halat ettem, az 10 euró. Kaja után kaptunk finom hideg dinnyét.
Hajókirándulás 31 euró, a gyerek 23 euró.
Most ennyi jutott eszembe, ha valami még esetleg érdekelne, kérzdezz.
Szia Vaesz!
Mi tegnap jöttünk haza - sajnos -, ígértem, hogy jelentkezem. A Vangelis jó, bár a szoba 3 embernek nem túl nagy, de 1-2 hétre tökéletes. Klíma működött, használtuk is rendesen. Mi az 5-ös szobában voltunk, csináltam róla pár képet is, majd feltöltöm valahogy, ha már eljutok odáig. Törölközőt 3-an kaptunk egy nagyobbat és egy kisebbet, de csak ültünk rajta a széken. Azoknak a szobáknak, amit magyaroknak kiadnak - magas földszint és 1. emelet - elég kicsik az erkélyük, ketten ugyan kényelmesen el lehet férni, de a harmadik szék már nem igazán fér ki. Mi bevittük a szobába az asztalt is meg a székeket is. Az ágyak kényelmesek, még a pótágyon is normál méretű rugós matrac van. Ruhaszárító van, de csipeszt vigyél, mert ott igen kevéske van. Villát, kanalat vennünk kellett, mert csak 2 volt, ugyanúgy pohárból is. Ha kávésak vagytok, érdemes vinni egy kis kotyogót, mert csak kiöntő van, mivel ott inkább a frappét isszák, amihez csak víz kell. A serpenyő teflon, de használhatatlan, így azt is vettünk. Van még egy nagy rozsdamentes lábos, az jó. Felmosó nem volt, meg partvis sem, csak egy a folyosó elején, azt lehetett használni.
Kicsi hűtő volt - mint általában Görögországban - , a mélyhűtőn volt ajtó - ezt viszont csak kevés helyen tapasztaltuk eddig -.
Azt korábban már írta valaki, hogy mindig van ebben az apartmanban melegvíz, az így is volt.
Wc papír nagy tekercs van nagy tartóban, 1 hétre 3 embernek elég. Zuhanyfüggön van, de felejtős, mi nem használtuk. A nagy ágyhoz a 2 embernek egy nagy lepedőt adnak takarónak, ez volt, akinek problémát jelentett, úgyhogy ha nem akarsz a pároddal osztozkodni, akkor ajánlatos egy lepedőt vinni.
A duna tv leginkább elméletben volt fogható, egy hiradóból tudtunk nézni kb. 15 percet, aztán vagy a műhold mászott el, vagy bezavar valami.
A Vangelistől balra van egy supermarket, többnyire ott vásároltunk. Reggel vannak finom sütik, nálunk a loukumades a nyerő, mert a gyerekem azt szereti, az 1,30, ugyanúgy, mint a csokis croissant. Pékkel nem találkoztunk, még régről emlékeztem egyre a romokhoz közeli részen, de mikor arra jártunk már nem találtuk. A tej nagyon finom, bár én sajna nem tudok inni már belőle. Egy liter 1,25. A kenyér 0,80. Nagy dobozos joghurt 3,70-től, fincsi. 6 db másfél lityis sima ásványvíz 1,40-1,80 euró. Bubis nem igazán kapható, erősen utána kell járni, ha azt akarsz inni. Fél literes dobozos sör 0,50-től, a fél literes dobozos Mytos 1 euro. Fagyik kb. 1 eurotól, a nagyobb dobozos 6,30-tól. A dinnye 0,30/kg, ez Sartiban 0,18/kg. Nektarin 1,30-1,50, őszibarack 1-1,50. Paradicsom, ha jól emlékszem 0,60 körül, fincsi paprika 1 euró magasságában.
Girost lehet több helyen kapni, de ahol pitában kapsz, az úgy jó 10 perc séta a romok felé, egyetlen utcának hívható utca balra, majd pár méter jobbra, itt nagyon finom, 2,30. Souvlaki pitában 2,20. Állítólag van a kanyar után is egy, de azt nem kóstoltuk.
A Vangelis alatti tavernában egyszer ettünk. A mousaka 6,50, én halat ettem, az 10 euró. Kaja után kaptunk finom hideg dinnyét.
Hajókirándulás 31 euró, a gyerek 23 euró.
Most ennyi jutott eszembe, ha valami még esetleg érdekelne, kérzdezz.
Szia anyudci 68!
Nagyon örültem a beszámolódnak, végre egy kicsit tisztábban látok, és egyre jobban várom az utazást, azt a két hetet, amíg ott lehetünk.
Olvastam, hogy nektek pótágy volt. Azért, mert gyerekkel mentetek? mert mi ezen parázunk, hiszen a tesóm nem kis darab, és a pótágy nagyon nem lenne jó. Ígérni is azt ígérték, nem lesz pótágy. Szóval erre kíváncsi leszek.
Azt mondjuk sajnálom, hogy csak ennyi kanál meg villa volt, de hát egye fene, viszek itthonról meg egy adag 3in1 kávét, majd azon élünk.
Milyen volt a telepített idegenvezető? Segített? autóval vagy busszal voltatok?
Szúnyogok, medúzák voltak?
Köszi
#1125712009-08-04 14:32:22 Válasz a #112550. hsz-ra
Szia Eszti!
Alexet, a telepített id. vezetőt csak érkezéskor, turnusváltáskor és hazautazáskor láttam. 4 éve még úgy emlékszem, hogy tán egy héten 2x átjött Sartiról, most nem tudom, hogy van, mert a tájékoztatást átaludtuk, mármint nem a helyszínen, hanem a jó hűvös szobánkban. Ha jól emlékszem, ti autóval mentek, így nem hinném, hogy nagy szükségetek lenne rá, egy térképpel biztos többre mentek. Mi sajna se autóval, se jogsival nem rendelkezünk, így eléggé "röghöz kötöttek" vagyunk, pláne úgy, hogy márcsak napközben egyszer, a legmelegebb déli órákban megy busz Sarti felé. Mi Kalamitsibe akartunk átmenni, de átgondoltuk a dolgot, egyrészt az időpont miatt, másrészt emlékeink szerint az úttól elég messze van, a busz viszont nem megy be a településre, szóval inkább maradtunk.
Ha mondjuk hajókirándulásra mennétek, tudom ajánlati a Toroneos nevűt. Marmarasból indul, először átmegy Pefkohoriba, majd a Banán parta - bár az 4 éve sokkal vonzóbb volt, mint most, mert millióan fedezték már fel -, majd a Teknősbéka sziget mellett áll meg, ahol 5-6 méteres tiszta vízben lehet úszkálni, mi a lánykámmal nagyon élveztük most is, egész más érzés, mint a sekélyebb vízben úszni.
Mi busszal mentünk, délben indultunk itthonról, és magyar idő szerint reggel 8-kor Toroniben voltunk. Az Apollonos (azaz RomCar-os) fiúk még mindig szuperek.
Én két úgymond 3 ágyast láttam a Vangelisben, az 5-öst, amiben mi voltunk és velünk szemben a 10-est, mind a kettőben pótágy volt. Egyébként nekem a 85 kilós anyum aludt ott - mert a nagy ágyon mi aludtunk a lánykámmal -, és állítólag kényelmes volt, csak az ágy keskenyebb, mint a 90-es matrac, ezért nem a külső szélén ajánlatos aludni. Mindezek ellenére elég stabil, csak piszokul nyikorog.
A nagy ágy 180 cm-es széltében, úgyhogy azt beszélgettük, hogy akár 3-an is simán el lehet férni rajta (na jó, inkább gyerekkel).
Szúnyoggal érdekes módon alig-alig taliztunk még sötétedéskor is, ami a 4 évvel ezelőtti "állapothoz" képest kellemes csalódás volt, mert akkor hemzsegtek, pedig akkor is kb. ilyenkor voltunk.
Medúzához ugyancsak nem volt szerencsénk, na nem, mintha hiányoltuk volna őket. A víz még mindig fantasztikus, bár a második héten kissé hűvös volt. Délutánonként valamivel nagyobb a hullámzás, amiben az az egy baj, hogy egy idő után kihozza a szemetet, és akkor már nem annyira kellemes benne.
Az evőeszköz hiányában csak az a bosszantó, hogy egy kicsit odafigyelhetnének, úgyis átmosogatnak a maguk módján a takarítónők, azért azt észre lehetne venni.
Egyébként erről az jutott eszembe, hogy régebben kevés szálláson volt merőkanál, így szinte minden évben vennünk kellett (a család többi tagja erősen leveses), úgyhogy egész szép kis gyűjteményünk akad belőle. Itt egyébként az volt. Viszont legalább egy nagy kést vigyetek - nálunk volt még plusz egy kicsi is -, az nem árt, még akár dinnyét magozni sem, de pl. kenyeret vágni az egy szem tompa késsel nem egyszerű baleset.
Menet közben persze elfelejtettem, hogy még ezen kívül kérdeztél-e valamit, de ha igen, majd még írok.
Én nagyon irigyellek, szívesen utaznék valamelyikőtök zsebében vissza. Vagy akár még holnap, másnak a zsebében. Nagyon jól éreztük magunkat, az idő és a víz is szupi volt, a szállással sem volt gond, azóta is a klímát sírom vissza ebben a piszok melegben, ami itthon van.
Nagyon kellemes nyaralást kívánok Nektek. Ha még tudok valamiben segíteni, szívesen teszem.
Szia!
Nem túl biztató ez az ágy dolog. Mert azért egy pótágy nem lenne túl kellemes egy 2 méteres, 140 kilós embernek...Én elaludnék a pótágyon, de azért az érdekes lenne, ha a férjemet összetenném a bátyámmal a francia ágyra
Kb. mennyi kaját vittetek? azért elmentetek esténként kajálni? mert most próbálom belőni, hogy mennyi kp-t vigyünk...
Mennyire volt erős a sugárzás? Félek, hogy szeptemberben nem lesz elég jó idő.Köszi a jó tippeket!
Szia Vaesz!
2007-ben szeptember 3. hetében voltunk Toroniban. Állitom, hogy jobb időt kivánni sem lehetett volna. Egész idő alatt ragyogó napsütés volt. A tenger finom meleg volt. Utolsó előtti éjjel esett az eső, reggel még felsős volt egy kicsit az ég, de 11 órára kiderül és szörnyü meleg lett. Egyébként nyár közepén is kifoghatsz rossz időt. Szerintem emiatt ne stresszeld magad! Mi is a Vangelisben voltunk. A mienk francia ágyas volt, de a velünk szemközti szoba 3 ágyas volt. Egy dupla és egy szimpla ágy. Valamennyi teljesen normális méretü volt. Sajnos már nem emlékszem a szoba számára.
#1127702009-08-05 18:28:13 Válasz a #112733. hsz-ra
Szia vaesz!
Az ágy miatt se stresszeld magad, majd ott meglátjátok. Én csak két 3 ágyast láttam, gondolom vagy több is. Az irodát gyanítom hiába kérdezitek, hogy hol van rendes ágy.
Mi vittünk kész kajákat, csak a köretet kellett hozzá megcsinálni, főztünk krumplilevest, meg leveskockából cuccot, meg én meggylevesen éltem. Azért 2 hétig ha minden nap elmegy az ember kajálni, azt nem mindenki engedheti meg magának. Hármunk kajája volt 26 euró, úgy, hogy csak vizet ittunk. Na nem sz...rágásból, de mi nem vacsiztunk, hanem ebédeltünk ott, nem hiányzott a 36 fokban még a pia is. Pár dolgot vittünk reggelire, vacsira is, de a felét hazahoztuk, mert a reggelit és vacsorát girossal és sütivel intéztük el.
Mióta a csemetémmel nyaralunk megszoktuk, hogy délben bemegyünk, és úgy 4 körül meg vissza a partra, de ez nem is árt. Mást sem hallasz, csak, hogy a déli órákban ne legyél napon, fél 12-től már elég nehéz volt elviselni ahogy égetett a nap. Napernyő ide vagy oda, ugye az a vízben nincs is. De gondolom, szeptember elején már az sem annyira vészes.
köszi! Az a baj gyerekek, hogy már annyira rástresszelek erre az utazásra, hogy az csak na! Az a baj, hogy egész évben erre gyűjtöttünk, és ezt vártuk, és félek, hogy nehogy olyan nagy legyen a várakozás, hogy azután kopp!
Gudli nagy kő esett le a szívemről, hogy láttál olyan szállást, ahol egy dupla és egy szimpla ágy volt.
Én azt tervezem, hogy reggelizni finom péksütiket fogunk, vagy épp a kinti igazi vajas kenyeret vagy dinnyét , ebédelni általában nem szoktunk, bár szerintem pár tasakos levest viszünk, ha megéheznénk délben, meg kész ételeket. Este meg jöhet a gyros. Sajnos szűk a keret, és a két évvel ezelőtti árakhoz képest jelentősen megnőttek ám az árak sajnos.