Köszönöm, megtaláltam a listát. Van olyan aki úgy megy Paráliára, hogy nem köt biztosítást? Milyen a térerő Parálián, bezavarnak a hegyek? Búvárkodási lehetőség milyen, érdemes búvárszemüveget venni, van valami látnivaló a tengerben, vagy inkább zavaros a víz? Auchan parkolójából induló busszal jön valaki Paráliára? Köszi
nem paralia miatt érdemes biztosítást kötni, hanem a macedonok miatt. állítólag oda kötelező is. bár ezt nem tudom, mennyire hivatalos forrásból írta valahol valaki. nekem vodafone-os a telóm, nagyon jó a térerő (náluk vagy, van nekik egy passport nevű szolgáltatásuk, azzal 10 percig 300 forintért tudsz beszélni, az nem olyan rossz).
búrárkodésról nem tudok nyilatkozni, mert a 3 éves gyerekem mellett nem nagyon tudtam (bár most nem is vittem szemüt, de a parttól messzebb láttam búvárkodókat, biztos van látnivaló)
na, megint elfelejtettem valami fontosat: egyik nap kiváncsiságból átmentünk makrigialosra. na, aki ugyanígy tesz, vegyen cipőt a lábára, mert az orvos szerint ott van (paralián nincs) egy bizonyos halfaj (dragon-fish), ami a homok alatt rejtőzködik, és ha attrocitás, inzultálás éri (pl rálépsz), akkor megszúr (a szeemétláda) méreganyagot fecskendez beléd, ami kimondottan erős fájdalmat okoz. a szomszéd kisfiúnak sajnos sikerült megtaposnia a halat, innen a tapasztalat. szegény ordított, remegett a fájdalomtól. ugyan nem tart sokáig, de nagyon rossz, pláne, ha gyerekről van szó.
nem paralia miatt érdemes biztosítást kötni, hanem a macedonok miatt. állítólag oda kötelező is. bár ezt nem tudom, mennyire hivatalos forrásból írta valahol valaki.
Nem Paralia és nem a macedonok miatt érdemes biztosítást kötni, hanem a saját érdeketekben!
És Macedóniába elvileg csak úgy léphetsz be, ha van utasbiztosításod! És ez tavaly szeptember óta HIVATALOS! Ha nincs biztosításod és kérik, akkor kemény euróban fizethetitek a büntit.
Csutek jól írta: még magatok miatt is érdemes kötni, mert nem tudhatod, hogy mi fog történni (persze ne történjen semmi), de ott 1100 km-re esetleg gubanc van, az sokba kerül. inkább fizetek itthon még 10-20 ezer ft-ot, és akkor nyugalomban indulok útnak, ha valami esetleg van, akkor is ellátnak, hazahozzák a kocsit, stb. nekem sem kevés az a 10-20 ezer ft (simán el lehetne azt is dorbézolni), de lehet, hogy a nyugalom megér annyit.
#1129142009-08-06 17:10:35 Válasz a #112912. hsz-ra
Nem árt azért elolvasni az apróbetűs részeket: legtöbbször a biztosító csak leszervez egy sofőrt, aki kiutazik és hazavezet. A felmerülő költségeket (telefon, buszjegy, kaja, szállás a sofőrnek) természetesen ki kell fizetni.
Az assistance szolgáltatás pedig a meghibásodott vagy törött autó szállítását finanszírozza a meghatározott összegig.
Különben ez biztosítások-topicba való
na, megint elfelejtettem valami fontosat: egyik nap kiváncsiságból átmentünk makrigialosra. na, aki ugyanígy tesz, vegyen cipőt a lábára, mert az orvos szerint ott van (paralián nincs) egy bizonyos halfaj (dragon-fish), ami a homok alatt rejtőzködik, és ha attrocitás, inzultálás éri (pl rálépsz), akkor megszúr (a szeemétláda) méreganyagot fecskendez beléd, ami kimondottan erős fájdalmat okoz. a szomszéd kisfiúnak sajnos sikerült megtaposnia a halat, innen a tapasztalat. szegény ordított, remegett a fájdalomtól. ugyan nem tart sokáig, de nagyon rossz, pláne, ha gyerekről van szó.
Nekünk Paraliára is mondták tavaly ezt a halat, "Kőhal" becenéven.
Amúgy biztosítás nélkül nem ajánlatos elindulni, mert tudjuk, külföldön könnyebb összeszedni valamit, más éghajlat, más állatok, növények.
Mi 250/fő/nap -ért kötöttünk az Uniqánál.
Nekem pl. első nap a fogam úgy fájt, h. csak cataflamot kapkodtam,mégse használt semmit. Szerencsére másnapra elmúlt, így nem lett semmi gubanc.. (bezzeg ha nem lett volna biztosításom,tuti orvoshoz kellett volna mennem)
Tehát azt mondjátok kedves tapasztalt utazók, hogy ha nincs biztosításunk lehet, hogy a makedón határnál leszállítanak minket a buszról, és pénzbűntetést rónak ránk? Tudtok ajánlani egy olcsó biztosítót? Parálián melyik partszakasz a legtisztább Olympic Beach? Akik ketten voltak Parálián 1 hét alatt mennyi pénzt költöttek élelmiszerekre és kajákra, beleértve azoknak az árát is amiket magukkal vittek az útra? A LIDL-ben éri meg legjobban vásárolni?
Parálián milyen telefonszámon lehet hívni a mentőket, rendőröket, tűzoltókat? Gyógyszertár és orvosi rendelő hol van Parálián? Köszönöm!
Szasza, azt olvastam az utazólistában, hogy repülővel mész/mentek... ez elírás? A grand busszal utaztat, nem? Legalábbis eddig én 3x voltam velük busszal, bár bizti lehet foglalni rep.jegyet...