Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4021
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bocko
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112629 Üzenet linkje2009-08-04 20:39:21 

Sziasztok,

Engem is meggyőzőtt a sok pozitív hozzászólás!
Aug. 17-én megyünk Pargába egyénileg, a Vasiliki apartmanban leszünk. Aki már volt esetleg ebben az apartmanban, kérem írjon, hogy mit kell vinni, mi hiányzott. Kíváncsi vagyok van -e kertje, mennyire van tőle gyalogosan a Valtos strand... Ha v-kinek van vbővebb infója, nagyon megköszönném!
Amúgy utazik valaki a fórumról a fenti időpontban Pargába, s esetleg a Vasilikibe?

Bocko

# 4022
Ancs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112731 Üzenet linkje2009-08-05 15:14:47  Válasz a #112629. hsz-ra Előzmény #112629

Szia Bocko!

Mi is a Vasilikiben voltunk és csupa jót tudok mondani róla. icon_smile.gif A szobák tiszták, azt hiszem mindegyiknek van erkélye, itt esténként nagyon kellemes kinn üldögélni. Kertje csak annyi van ahol a házigazdák parkolnak. Naponta viszik el a szemetet, ha jól emlékszem 3 naponta van ágynemű és törölköző csere. A konyharész épp annyira felszerelt amennyivel kihúzza az ember. icon_smile.gif Van vízforraló és főzőlap. Tésztafőzéshez edény ill. szűrő van, serpenyő is, a végén még a sajtreszelőt is megtaláltuk. icon_biggrin.gif A kések nem egy hejde élesek, meg is gyűlt a bajunk az itthonról vitt szalámi szeletelésével, úgyhogy egy éles kés nem árt ha van nálatok. A Valtostól nincs messze - bár eleinte a párás melegben lihegtünk mire oda értünk:)-, de megéri. Van egy rövidebb út, ha ezen mentek nem kell lecaklatni a városba és onnan vissza fel a várhoz. Ahogy mentek a központ felé bal kéz felől van egy "green bakery" nevezetű pékség, azzal szemben egy utca (ami a Mimis Apartmanhoz vezet)... ezen az utcán fel kell caklatni, majd jobbra fordulni és ott egész végig felmenni, ahol már meglátod a strandot. Van egy étterem (Három Platán) ott van egy kis tábla, hogy a lépcsőn le tudsz menni a strandhoz. Mi ezt találtuk a legrövidebb útvonalnak. icon_smile.gif
Remélem érthető valamennyire:) Ha esetleg még valamilyen kérdésed felmerülne, akár a Vasilikivel kapcsolatban is kérdezz bátran.

# 4023
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112732 Üzenet linkje2009-08-05 15:16:04 

Szia Bocko!
mi a Vassilikibe voltunk, korábban egyébként már irtam róla. A Valtos a Mimis apartman felé kb. negyed óra lehet, de igazából konkrétan sosem figyeltük mennyi, de nem vészes , mivel csak fele úton mész felefelé, másik oldalon pedig le gyönyörű kilátással a strandra. Persze van kicsit hosszabb de szintén nagyon szép út a vár felé, de majd úgyis felfedezitek. Városi strand egyébként még közelebb van. Az apartmanban törölközőket adtak ezeket 2-3 naponta cserélték az ágyneművel együtt, volt konyharuha is de mondjuk mi ezt vittünk, ott vettünk kézmosós szappant a fürdőbe, mosogatószert, szivacsot vigyetek, vízforraló, főzős edény van,nekünk minden megfelelt ami volt. a szomszédoktól kaptunk kölcsön óriás kést az óriási görögdinnye felvágásához, amit vettünk, icon_lol.gif mert mi ilyennel nem készültünk. pár percre van több szupermarket és pékség is. A háziak nagyon kedvesek, németül tudsz velük beszélni. és igen, Van egy kisebb kertjeaz apartmannak, fincsi citrom és narancsfával.. icon_biggrin.gif Ha van még kérdésed, irj. icon_wink.gif

# 4024
Bocko
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112779 Üzenet linkje2009-08-05 19:02:16 

Ancs és Rizigizi!

Nagyon köszönöm az infokat!!
Mi emeleti studióban leszünk, legalábbis ezt kértük, remélem figyelembe veszik. Hátha onnan van szép kilátás már..Nem tudom Ti milyen melegben voltatok, be kellett -e kapcsolni a légkondit, de amúgy mennyibe kerül, ha kérjük némely forró napon?
S mivel autóval megyünk, hol lehet parkolni, v-hol az utcán?

Bocko

# 4025
Deepearl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112798 Üzenet linkje2009-08-05 21:03:20  Információ kérés/Pargáról/

Kedves Mindenki!

Tudna-e valaki tájékoztatást adni 3 dologról:
1.) Pargán mennyibe kerül a vizibicikli kölcsönzés és mennyi időre lehet bérelni?
2.)Van-e helyközi buszjárat?
3.)Vannak-e medúzák Pargán és a környékén a tengerben?

A Segítségeteket előre is köszönöm!

Ciao: Deepearl icon_biggrin.gif

# 4026
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112812 Üzenet linkje2009-08-05 22:10:11 

Szia Bocko!
mi is emeletit kértünk, azt is kaptunk (5ös szoba) a mi szobánk azért volt jó, mert az egyik falon volt az ablakunk a másikon az erkély ajtó , így kereszthuzatot tudtunk csinálni. júl. 6-tól 19ig voltunk, mi úgy éreztük kellemes hőmérsékletre lehűlt akkor még a levegő éjjelre nem volt az a fullasztó meleg mint mostanság itthon, így nem volt szükség légkondira jól tudtunk aludni, napközben meg max.1-2 órát voltunk fönt ebédelni, meg sziesztázni.. icon_biggrin.gif
egyébként általában 5euro szokott lenni 1napra azt hiszem. hát a parkolásban nem tudok segíteni, mert mi buszoztunk, az biztos hogy az apartmannak nincs parkolója, mert akkora az udvara hogy 2 kocsi fér be(háziaké) a két oldalon lévő utcácskákon nem hiszem hogy lehetne mert szűkek, de pl: kb3-4 percre az apartmantól a templom előtti "udvar" mindig tele volt kocsikkal..egyébként Barbi az idegenvezető majd biztos segít ebben is,gondolom majd megkapjátok az irodától a számát?!de amúgy nélküle is bizti feltaláljátok magatokat, mi is mindig új utakat fedeztünk fel a strandok felé, "új" kis utcácskákat a városban.. icon_wink.gif

# 4027
Totti10
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112825 Üzenet linkje2009-08-05 23:32:01 

Sziasztok! Én és a szüleim Pargán szeretnénk nyaralni, kocsival mennénk(nem busszal), de nem találunk sehol egy apartmant ami viszonylag közel van a tengerhez:/ Az aeolus vissza sem írt mikor ajánlatot kértünk, a walter travelnél pedig már nincs hely. Ha valaki tud valami tippet ,légyszi írjon:) köszi előre is
# 4028
Katecska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112923 Üzenet linkje2009-08-06 17:40:14 

Sziasztok!

Nemrégiben kezdtem böngészni a fórumot, ugyanis nemrég derült ki, hogy tudunk menni Pargaba, 17-én a Walterrel.

Olyan kérdésem lenne, hogy Pargaból csak a Walter indít közvetlen hajójáratot Korfura?

# 4029
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112927 Üzenet linkje2009-08-06 18:33:47 

Deeparl!
A vizibici 10 Eu volt,és emlékeim szerint 3 óra volt az idő.Egyébként pont elég ,hogy a Pisot megnézzük a tenger feklől,a kis nszigetre kikössünk,felmenjünk,és megkerüljük.A kikötő feklé nem szabad menni vele.Szerintünk elég gyatra állapotu járgányok voltak,bár majdnem minden bicó gyatra volt,asmin eddig ültem,itthon is!De azért mindenképpen mwegérte a vizibicaj,ne hagyjátok ki!Mi nagyhajóval,kishajóval,motorcsónakkal,vizibicóval,gumikerékkel,mindennel voltunk a vizen,most is sajog a szivem,olyan jó volt!!!Egyáltalán nem hiányzott a homokosa part,annyira tetszett nekem a Pargai!
Helyközi buszjárat vana megálló a Barbara irodája feletti utcában van.Bár mi nem vettük igénybe,mert...
Állandóan a tengerben voltunk,de juliusban nem találkoztunk medúzával...

Parkolásügyben Bochkonak:szerintem a legpraktukusabb,ha a Vasilikitől felfelé,a Christina felé eső parkolót használjátok.Még nem Pargai mértékkel mérve sincs messze,szerintem 20-30 m.És a legjobban megközelithető,.Azért gondolom,mert arra jártunk-a Vassilki felé-11 napig,és mindig tele volt kocsival.Valószinúleg,aki a Vassiliki utcájában lakott,az mindenki ott parkolt.Nincs messze,és biztonságos lehet,márcsak,meet olyan "zsákutca" jellegű.Ezt ugy kell érteni,hogy arrafelé csak az megy,aki ott akar parkolni,mert nem megy tovább az ut.Ez igy furán hangzik,de majd meglátod!Szóval ne aggódj!

# 4030
Deepearl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113002 Üzenet linkje2009-08-07 09:13:28  Válasz a #112927. hsz-ra Előzmény #112927

Köszi a tájékoztatást!!! icon_lol.gif
# 4031
Bocko
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113110 Üzenet linkje2009-08-07 20:16:11 

Kedves Rizigizi és Miskolciutas!

Köszönöm az információkat!!

Bockó

# 4032
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113114 Üzenet linkje2009-08-07 20:45:43 

Katecska!

Az valószinűleg nem ugy van,hogy a Walter indit hajójáratot Korfura,hanem egy görög hajótarsaság,vagy utazási iroda inditja,a Walternél csak jegyet lehet venni erre a kirándulásra.A városban található számtalan kis irodában is lehet jelentkezni ilyen utakra...Korfura is,ha igy gondolod...

# 4033
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113150 Üzenet linkje2009-08-08 10:52:53 

totti

Szia!

Mi saját szervezésben nyaraltunk és egy kinti iroda által ajánlott szállást foglaltunk. Nagyon kedvesek és segítőkészek. Egyébbként, ha bevállalósak vagytok, valószínüleg kint a helyszinen 1-3 óra alatt találnátok.

Őket ajánlom nektek (én is itt a fórumon ajánlottak alapján írtam nekik):
parga-reisen

# 4034
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113151 Üzenet linkje2009-08-08 11:08:29 

Látom sokakat árdekel Korfu.
Mi saját szervezésben voltunk ott. Igaz autóval voltunk, ezért nem volt gond az eljutás Igoumenitsa-ba.
A kompok díja egy útra (július) 8 eu/fő - 15 eu/motor - 35 eu/szgk
Az egyik komp menetrend (több társaság indít kompot és a köztes időkben indúlnak):
Igoumenitsa-Korfu: 4:00 / 7:00 / 9:30 / 10:30 / 11:30 / 12:30 / 13:30 / 16:30 / 17:30 / 18:30 / 22:30
Korfu-Igoumenitsa: 7:30 / 8:30 / 9:30 / 10:30 / 11:30 / 12:45 / 13:30 / 14:30 / 15:30 / 16:30 / 18:30 / 20:30

# 4035
Bzolika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113190 Üzenet linkje2009-08-08 18:35:50 

Sziasztok! Ma jöttünk haza Pargáról! Gyönyörű hely!!! Az Aeolussal voltunk a Sakisban. Az utazási irodával semmi ,de semmi gondunk nem volt!!!!! Sőt!! Kicsit késtek egy baleset miatt,de ezt időben megtelefonálták! A buszon 10 magyar volt és mégis volt magyar videó a buszon, volt ,hogy CSAK magyarul! Igenis van kihelyezett magyarul tökéletesen beszélő hölgy ,aki minden kérdésünkre szívesen válaszolt, még a motor bérlést is Ő intézte,amit kihoztak a szálláshoz és onnan is vittek el! Voltunk fakultatívon is - hajó kiránduláson - csak nekünk magyaroknak volt idegenvezetés. Ezeket azért írom le,mert előtte én is sokat aggodalmaskodtam,hogy így az Aeolus megy úgy az Aeolus....Ja! és az út cirka 17 órás volt,80 % autópálya! Köszönöm Aeolus az utat! icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 268 269 270 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu