(majd akkor köszönök nekik görögül, ha megtanulják a "csá-csumi-csőtészta-csokiscsikóstokány-kicsontozott csibecombcsont" ómagyar baráti üdvözlést...)
Bocs, de ez nagyon buta felfogás!
Te mész nyaralni az országukba, tehát legalább tanulj meg tisztességesen köszönni és megköszönni! Ez a minimum! (mivel Görögország nem Anglia vagy Németország, így nem ezeken a nyelveken kell köszönni)
Ha majd Ők jönnek kis hazánkba, akkor várjuk tőlük, hogy a saját nyelvünkön köszöntsenek.
Ez az én véleményem, amivel nem hinném, hogy egyedül lennék kishazámban.
Én voltam már olyan helyen, ahol a görög tulajdonos magyarul köszönt. Többet nem is tudott magyarul, de ez is szép gesztus volt Tőle.
#1134852009-08-10 16:47:40 Válasz a #113479. hsz-ra
Értettem!!! (De én nyaralni megyek, ők ebből élnek, tehát ők vannak értem és nem fordítva. Ez viszont az én véleményem, mégha egyedül is vagyok vele. Hogy mi a minimum és mit kell megtanuljak, azt a saját mércémhez állítom be ha nem gond, a kioktatást pedig elengedtem a fülem mellett, nem szoktam az ilyesmiből ügyet csinálni.)
#1134862009-08-10 16:51:10 Válasz a #113485. hsz-ra
Nem kioktatásnak szántam, csak leírtam a saját véleményemet!
Én így érzem helyesnek. Hogy Te miként vélekedsz, az a saját dolgod. Ezen nem fogunk összeveszni.
#1134882009-08-10 16:57:02 Válasz a #113486. hsz-ra
O-ó, én csak jót akartam azzal a néhány görög szóval :-S
Egyébként volt egy magyar házaspár, akik szintén bírtak köszönni, és a 3. estétől a tulajékkal kávézgattak a teraszon. Tulajné főzte mindig a kávét, és jól el kutykurutyoltak görög-angol-magyarul
Ami engem illet, én jártam már néhány népnél, de a görögnél hálásabb közönség nincs, ha az ember nem csak szimpla hellóval köszön. De ez tényleg csak magánvélemény, nem kötelezően betartandó utasítás.
#1134912009-08-10 16:59:46 Válasz a #113488. hsz-ra
Jut eszembe, a helyek 90%-án, ahol görögül köszöntünk, megkérdezték, honnan jöttünk, és utána kaptuk a "szia"-t.
De hangsúlyozom, ezzel nem kívánok újabb vitát elindítani, csak megjegyeztem érdekességképpen.....
Nem kioktatásnak szántam, csak leírtam a saját véleményemet! Én így érzem helyesnek. Hogy Te miként vélekedsz, az a saját dolgod. Ezen nem fogunk összeveszni.
A "tanulj meg" az felszólító módban van, az "ez a minimum!" végén is ott az a hogyishíják... Akkor biztos én értelmezem rosszul a kioktatás fogalmát. De összeveszni természetesen nem fogunk a következő 3 vektor eredője miatt:
1) aki tőlem okosabb (és belőlük nagyon sok van) azzal nem merek vitatkozni
2) akitől én vagyok okosabb (belőlük szinte alig van, sőt, egyre kevesebb) azokra ráhagyom
3) téma részemről le van zárva (természetesen a véleményem nem változott).
Bocs az offért
#1135172009-08-10 19:27:24 Válasz a #113498. hsz-ra
Más korosztály, más értékrend (úgy látom, a közelgő hidegfront ugyanúgy hatással van a fiatalabbakra, mint az idősebbekre ). Ennyi és nem több!
Inkább gyúrjunk a nyaralásra! Lassan órákban számolom a hátra levő időt.
A csomagolást már elkezdtem.
#1135262009-08-10 19:51:43 Válasz a #113525. hsz-ra
Szerintem, elkottyantottam, hogy kicsit fiatalka vagy. Mert ha egy nő azt írja, hogy más korosztály, akkor ott tuti a pasi fiatalka.
Bocsika!
Becsomagoltatok már?
Szerintem, elkottyantottam, hogy kicsit fiatalka vagy. Mert ha egy nő azt írja, hogy más korosztály, akkor ott tuti a pasi fiatalka...
Tovább bonyolítva a témát... ha ebből azt szűrte le a kiscicu hogy én vagyok a fiatalabb, és azt kérdi hogy én vagyok-e a képen, akkor arra kíváncsi, vajon mennyi lehetsz Te? (ha a képen lévő úr a fiatalabb...)
Tovább bonyolítva a témát... ha ebből azt szűrte le a kiscicu hogy én vagyok a fiatalabb, és azt kérdi hogy én vagyok-e a képen, akkor arra kíváncsi, vajon mennyi lehetsz Te? (ha a képen lévő úr a fiatalabb...)
Erre nem is gondoltam! Ezek szerint, a női logikámnak is vannak határai.
De eltérünk a topic támájától!
Készülsz már Paraliara, bőrönd az ajtóba készítve? Még nem írtad, milyen fakultatívok mellett döntöttetek.
Készülsz már Paraliara, bőrönd az ajtóba készítve? Még nem írtad, milyen fakultatívok mellett döntöttetek.
Készülgetek, már vettem egy szigonypuskát... Mi nem bőröndöt, hanem szatyrokat viszünk: teckóst a felsőknek, kórást a nadrágoknak, lidiset a fehérnek, profist a gumizsizsmának És a nászutas-fakultatív mellett döntöttünk, az a legolcsóbb... "női logikaaa? az olyan mint a perpeetum mobile... Én senkit nem ismerek, aki a feleségét az eszéért vette volna el...
#1135402009-08-10 20:16:21 Válasz a #113536. hsz-ra
Minek a téesz nájki? Csak nem árvízre készülsz? És a szigony puskával remélem nem bálnára vadászol, mert akkor kénytelen leszek máshová menni. És képes voltál 20 kilométert ótózni egy lidlis szütyőért?
És hidd el nekem, hogy a nászutas fakultatív a legdrágább! Tudod: magán orvos, magán bölcsi, óvoda, iskola, felsőoktatás, kecó a friss diplomásnak egy új autóval, aztán az unokák. Ajjaj! Tudnék erről mesélni!
Ja! Ha a férjemet megismered, akkor rájössz, hogy van olyan pasi, aki az eszéért veszi el a nőt.