Breki, de igen Toloba, de már nem találtam buszos utat, és most tényleg csak pihenni szeretnék, sőt már le is mondtam a szeretett országról, nagyon örülök hogy ez sikerült.Most jön 12-nap passziv pihenés, de azért talán bérelünk kocsit pár napra. Hova készülsz az Aeolussal?
Sziasztok!
Mi 19.én jöttünk haza Zantéról az Aeolussal voltunk és ha lehetne osztályozni én 10 pontból 11-et adnék! Először mi is féltünk tőle, mert tényleg elég sok rossz véleményt olvastunk...de mi a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy nagyon korrekt és normális irodáról van szó!! Le a kalappal!! És csak ajánlani tudom.
Mi is visszaértünk már. Skopelos-on voltunk szintén Aeolus-szal.
A szlovák utasok olyanok voltak, amilyenek. Azonban minden simán ment, nem tudom a szervezésnek köszönhető-e. A határon viszont szívattak minket (az utánunk érkező buszokat elénk engedték, nekünk meg a semmiért várnunk kellett. Magyar buszokkal még sosem tapasztaltam ilyet. Az egyik határon több, mint 2 órát álltunk.) A kihelyezett vezető olyan amilyen... (valószínűleg mert ide-oda kell rohangálnia. Amúgy kedves.).
Sziasztok!
Biztos hallottatok az 5 kontinens becsődöléséről és az azóta történtekről. Talán kevesebben tudják, hogy végül 22% kártérítést kaptunk/ én is károsult vagyok/, és ráadásul ebből is levonták a közvetítői díjat azoknak, akik más irodánál fizették be.Ez nekem kb. 50ezer Ft-ot jelent még minuszban. Tisztességes közvetítő irodák ezt a díjat visszafizették a károsultaknak, mivel az utazás, amiért ezt fizettették, nem jött létre. Ide tartoznak pl. a Vista, Start, Questor, amikről én tudok. Sajnos az az iroda, ahol én fizettem be az utazást, nem fizette vissza, sőt a két emilre, amit küldtem nekik, még csak nem is válaszoltak!!! Úgyhogy senkinek nem javaslom, hogy a Fiesta Travellel bármilyen kapcsolatba kerüljön!!!
Amíg be nem fizettem az utazást, az ügyintéző óránként hívogatott, most pedig még a levelemre se válaszol./ Az egyik levelet közvetlenül neki címeztem. / " Óvakodjatok a Fiesta Traveltől! " /
Sziasztok!
Hétfőn értünk haza Skopelosról, szintén az Aeolussal voltunk. Indulás előtt két kérdésem volt a pesti irodához, mindkét válaszuknak az ellenkezője jött be. Athen, és Meteora kirándulás szerintük jelentkezőktől függöen lesz. Az ottani idegenvezető (Eva) már július elején jelezte hogy már nincs, nem indul, mert nagyon messze van. Az Ostriában laktunk, kérdeztem, hogy laptopot érdemes-e vinni, van-e wifi. Válaszuk szerint nincs, de van internetezési lehetőség. Erre kint gép nem volt, viszont wifi igen, szlovák társaink pl . tudták ezt ( rajtunk kívül más magyar nem volt itt ). Ezt leszámítva más problémánk nem volt az irodával.
#1154482009-08-26 03:51:57 Válasz a #115372. hsz-ra
Szia!A határon azért álltatok sokat,mert tejelni kell a vámosnak.Ezt álltalában már tudják a buszon a sofőrök.Ha van jatt plusz némi sör üdítő akkor a várakozási idő max fél óra.
#1154872009-08-26 09:46:01 Válasz a #115409. hsz-ra
Nyucika!
Az 5 Kontinens-nek én is károsultja lettem, nevetséges az összeg, amit visszautaltak. Viszont: én is közvetítő irodánál (Neckerman partner) fizettem be és nekem is levonták a közvetítői díjat. Érdeklődésemre elmondták, hogy nekik vissza kell fizetniük az 5 Kontinensnek a közvetítői díjat, az nem marad náluk. Egy szavukat sem hiszem, de mit várjunk, amikor a híradásokból is kiderül, csak mi húzzuk a rövidebbet, hiszen még a rendőrség is – bűncselekmény hiányában! - elutasította 70 károsultnak a feljelentését.
#1155332009-08-26 18:29:56 Válasz a #115448. hsz-ra
Ezt én is tudom, hiszen ahogy már írtam, tavaly és tavalyelőtt is busszal mentünk. Jatt volt akkor is, most is. A sofőrök akkor is és most is kedvesek voltak a vámosokkal. Az első két utunk magyar busszal történt, ez most szlovákkal. Nem tudok másra gondolni...
#1163432009-09-03 12:37:57 Válasz a #115419. hsz-ra
Lassan csak megtanulja mindenki, hogy teljesen fölösleges bármit is kérdezni a pesti Aeolus irodában, mert
a¸ nem tudnak válaszolni
b¸ téves infot mondanak
c¸ és nagy részük egyébként is baromi készséges...
Az útjaik ettől függetlenül szerintem teljesen rendben vannak, sokkal gördülékenyebben zajlik az utazás velük, mint az általam eddig próbált magyar irodákkal, és nekem a szállásokkal is szerencsém volt.
(Hozzáteszem, az információhiány nem csak az ő jellemzőjük, volt már szerencsém ilyen "tájékozottsághoz" máshol is. Sokkal jobb, ha az ember a neten és helyben keresgél, kérdez.)
Apollonnal Lefkadán.
Elszállásolás cirka egy óra (talán több is), visszafelé ugyanaz. Idegtépő. Ráadásul teljesen fölösleges a bevezető nagymonológ (ilyet még sehol nem tapasztaltam). Aki most indul, kérdezzen rá, mert nagy eséllyel hazafelé mindenki kap még egy órás megállót a Sun Rise-nál (ez keményen az egyébként hihetetlenül jó sofőrök pihiideje...). Aki nem napágyas partokhoz szokott, még lubickolhat a tengerben, van zuhany is. (Mi ruhában ücsörögtünk infohiány miatt.)
Hazafelé volt egy kitérőnk Paraliára, ami azért elég szívás, mert nem a szomszédból indultunk... ráadásul egy híján totál tele lett a busz. Akik hátul kucorogtak, nem tudom, vajon kevesebbet fizettek az útért...? Tudom, hogy az irodák összehangolják a különböző nyaralóhelyekről az emberkék hazaszállítását, de azért ilyenkor talán egy kis mikrobusszal fel lehetett volna hozni a paraliásokat mondjuk egy benzinkútig... mert mire ők felszálltak, mi már 6 órája zsibbadtunk az ülésben.
Ennyi a negatívum részemről, a kint töltött hét egyébként csuda klassz volt.
A fentieken meg lehet javítani (ha akarnak).
Mi először utaztunk az IBUSZ-al de szerintem nem utoljára! Nagyon elégedettek vagyunk velük! A szállás, a szervezés, a fakultatív program is tökéletes volt! Ráadásul sokkal jobb áraik voltak mint a TUI-nak vagy a Neckermann-nak. Csak ajánlani tudom őket!