Sziasztok!
Valaki tudja esetleg, hogy mikor és hol lesz koncertje Sakisnak, Nino Ksipolitasnak és Mihalis Hatzigiannisnak?
Előre is köszönöm!
Nino fellep a Room Klubban, minden pentek es szombat. 2010ben is.
Mihalis Hatzigiannis fellep az Onirama egyuttes melett, a Rex klubban, minden csutortok, pentek es szombat.
Sakis otthon ul.
Persze, hogy Sakis otthon ül, hisz ott a kislánya...
Amúgy az új dalt is összehozta valamikor!
És ha így halad, jön az új album! Már alig várom
Aztán majd utána!!!!!!!!
Most Anna Vissi "nyomul" rendesen! Tegnap volt egy hatalmas live műsora! Biztos jó volt...
Mario Frangoulis 2010-s koncertjeiről van infótok? Szeretném egyszer élőben is meghallgatni!
Erről jut eszembe! Minap kellemes meglepetés ért. Itthon szinte sehol nem tudtam megrendelni a 2009 előtti CD-it. Szinte mindíg külföldről hoztam őket. Véletlenül rábukkantam a www.musicland.hu oldalra és itt 1 hét alatt beszerezték nekem a "Sometimes I dream" című 2002-s albumát!
Egyszerű!
Az egyik a tengerparton van.
A másik az centrumban.
pappiro írta:
Valaki tudja esetleg, hogy mikor és hol lesz koncertje Sakisnak, Nino Ksipolitasnak és Mihalis Hatzigiannisnak?
Hol tudom megnézni, lenyomozni?
Előre is köszönöm!
Tegnap óta a Sakis Rouvas fellép az "S" Klubban, hetente csütörtöktől szombatig. 2010-ben is.
Mellete fellep a gruz Tamta, az amerikai Gifted, es a gorog Cabin 54.
Ezzel plakatoztak a varost:
A pénteki órán a tanárnő a vízkereszt kapcsán mesélt nekünk a Fények ünnepéről (Η Γιορτή των Φώτων). Jan. 5-én sok-sok gyertyát gyújtanak, és egész éjszaka imádkoznak.
A hagyomány szerint ekkor szentelték meg a vízet, amivel Jézust megkeresztelték. Vízkereszt (Θεοφάνια) napján sok helyen a pap megszenteli a vízet, és a keresztet ezután a vízbe dobja. A hívők egy csoportja pedig beugrik a vízbe, és aki megtalálja a keresztet, az abban az évben nagyon szerencsés lesz.
Találtam is erről egy videót a YouTube-on:
De nagyon becsülöm az amatőr előadókat is!
Mert bár Dunát lehetne rekeszteni az önjelölt verselőkkel, zenélgetőkkel...,
mégis, némelyik próbálkozás (talán épp a tökéletlensége miatt...?), valahogy úgy magával tud ragadni...
Vagy a lelkesedés - valamiféle szeretet - világít ki ezekből a "művek"-ből???
Prin apo merikous mhnes eixa grapsei ena tragoudi eidika gia na aresei. Simera grafw ena tragoudi pou mallon den tha aresei kai se polous. Den peirazei omws, giati einai to tragoudi koskino. Opoios perasei ayto to test (diladi akousei to tragoudi, tou aresei kai den varethei na mou grapsei kati gi ayto) tha kerdisei ena dwro.
Néhány hónappal ezelőtt, írtam egy nótát, egy különlegeset, hogy (mindenkinek) tettszen...
Máma egy olyan dalt írok meg, amely bizonyára nem fogja mindenkinek a tettszését elnyerni. De nem számít, mert ez a dal (ami egy új, becsben tartott szerzemény), egyben, egyfajta szűrő.
Aki átmegy ezen a teszten (tehát meghallgatja a nótát, és az megtettszik neki annyira, hogy nem általl írni is valamit erről - néhány sorban), az ajándékot fog kapni!
Τα τραγούδια που γράφω,
άλλα αρέσουν κι άλλα όχι
Όπως εγώ έτσι κι αυτά,
κόσκινα είναι κι όχι απόχη
Απ το σπίτι δεν βγαίνω
και τον κόσμο φοβάμαι
Πίσω από μια κουρτίνα,
σαν μωρό κοιμάμαι
Μπρος του κόσμου τη μανία,
μονωτική βάζω ταινία
Δεν μπορώ να εμπιστευθώ,
ούτε και μόνος να σταθώ
Μη με ψάχνεις μη με ψάχνεις
πλέκοντας ιστούς αράχνης
Θα ξυπνήσω κάποια μέρα
να σου πω μια καλημέρα
Κι αν τα ύψη φοβάμαι,
σε εξέδρες θέλω να είμαι
Της ψυχής το buggy-jumping,
με τραγούδια στο camping
Κι αν ο στίχος είναι χύμα,
είναι που δεν έμαθα το ποίημα
Κι η δασκάλα με χτυπούσε,
στον καιάδα με πετούσε
Πες μου τι σημάνει ρίμα
των καιρών κι αυτή είναι θύμα
Πρέπει να γυρίσω πίσω,
το κινητό μου να φορτίσω
Δώστα όλα πέστα όλα
κι απ τους φόβος σου ξεκόλλα
Γέμισε ο κόσμος παπατζήδες
Κλεφτρόνια, ρουφιάνους κι αεριτζήδες
Η Αργυρώ Καπαρού γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά οι ρίζες της οδηγούν στο Ρέθυμνο και ακόμα πιο μακριά στη Μ. Ασία. Μεγάλωσε στην αγκαλιά μιας οικογένειας όπου η μουσική και το τραγούδι ήταν τρόπος ζωής.
Σε ηλικία 17 ετών έκανε την πρώτη εμφάνιση της στο κινηματοθέατρο Ορφέας, σε μια παράσταση Κεφαλλονιτών δημιουργών. Από το 1987 τραγουδά επαγγελματικά.
Το 1989 παίρνει το βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Μουσικής της Ιθάκης. Από τότε έχει τραγουδήσει σε συναυλίες δίπλα στην Ελένη Βιτάλη, τη Μαίρη Λίντα, τους Λαθρεπιβάτες, και τον Μάριο Τόκα. Αργότερα, συνεργάστηκε με τον Μανώλη Μητσιά στην Οδό Αριστοτέλους του Γιάννη Σπανού.
Argiro Kaparou született Pireuszban, de a gyökerei Rethymnonba vezetnek és még távolabbra, Kis-Ázsiába. Egy olyan család karjai közt nevelkedett fel, ahol a zene, és az énekszó, a lételemük, az életformájuk volt.
A 17 éves korában tünt fel legelőször, az Orpheus moziban lépett fel, egy Kefallonisz szerezte előadáson. 1987 óta énekel hivatásszerűen.
Az 1989-ben előadói díjat nyer az Ithakai Zenei Fesztiválon. Azóta rengeteget énekelt különféle koncerteken Eleni Vitali mellett, valamint Mary Lindával, a "Potyautasok"-kal, és Mario Tokasszal. Később összeállt a Manolisz Mitsziassszal az "Odosz Arisztotelousz"-ban Jánisz Szpanosznál.
Nem tudom pontosan, hány évig is tartózkodtak Magyarországon... (talán 3, vagy több évig is itt tanítottak?)
De tény, hogy azon kevesek közé tartoznak, akik hihetetlenül jól táncoltak ( és nem csak görög táncokat!)!
Csodálattal tekintek az ilyen emberekre, hihetetlen az aurájuk, és félelmetes, ahogy néhány deszkán (egyszerű, összetákolt színpadon, vagy sokkalta nagyobb térben is ), a legegyszerűbb öltözékben (pl. fekete nadrág fekete ing), akár zene nélkül is úgy tudtak táncolni, hogy teljesen kitöltötték a teret, és a kisugárzásuktól, a mozdulataik ritmusára, csak úgy rezonált tőlük a teremnyi nézősereg! Magával ragadó volt a táncuk, és az idő is, mintha kizökkent volna akkor...
Pedig, csak néhányszor láttam őket, de felejthetetlenek!
Kár, hogy már végleg hazautaznak...
Hariton Haritonidis, és Giorgos Antonopoulos - egy Sirtos együttes által tartott táncházon: