Szerintem maga Tsilivi pont annyira volt nyüzsgő, amennyire kellett legalábbis nekem nagyon bejött. Mert voltak csendes kis tavernák, de volt nagyhangú görög étterem is, görög tulajjal, ahová mindig várni kellett a kajáért. Minden megvolt ott, amit akartam. És az emberek pedig hihetetlenül kedvesek voltak.
Voltunk egy nagyon-nagyon nyüzsgő palacsintázóban, ahová először nem akartam beülni, mert az út szélén kellett várni az asztalra. Azt meg nem is mondom, hogy a palacsintára mennyit kellett várni. De soha nem felejtem el, olyan nagy élmény volt. Nem csak a palacsinta volt fenséges, de az egész hangulat. A végén mi is beálltunk a palacsintakészítők közé, mert a fényképért cserébe ezt kellett bevállalni:D Ha egy kicsit nem vállaljuk be a nyüzsit, akkor sosem tudtam volna, hogy itt lehet a világ legjobb palacsintáját enni, és a legnagyobbakat nevetni.
Sziasztok! Volna egy kérdésem. Most tervezzük a nyaralást a párommal! Sarti vagy zakynthos(laganas)?????????? Van valaki aki járt már mindkét helyen???? Melyiket választanátok????
Szia CSilla! Válaszoltam neked a Sarti topikban. De csak itt árulom el neked konkrétan, hogy az én szívem inkább Zakynthos felé húz, ha kettő közül kellene választanom, egyértelműen Zante lenne.
Sziasztok! Pénteken lefoglaltuk az idei nyaralást Zakynthos- Argassi- Krinas studió 2010-06-17- 07-03ig két hét! Szivesen fogadok minden személyes tapasztalatot a településről szállásról, motor bérlésről?Elkezdem feltérképezni a látnivalókat máris rábukkantam számomra csodálatosnak tűnő partra Limnionas itt járt-e valaki? Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Kedves Ericsike69! Mi tavaly voltunk Zakynthoson. Elbűvölő és oly gyönyörű, hogy elmondhatatlan. Sokat tudnék mesélni róla! Limnionason töltöttük a legszebb estéket, van ott egy vendéglő, terasza a gyönyörű öbölre nyílik. Ha gondolod küldök Neked róla általam készített képeket. (küldj valami e-mail címet). És még rengeteg ilyen gyönyörű öböl van, ahol egy-egy napot eltölthet az ember. Engem elvarázsolt ez a sziget, biztos, hogy ide még egyszer vissza kell menni. melyik utazási irodával mész? üdv Ági
Két éve ebben az apartmanházban töltöttünk el mi is felejthetetlen 12 napot!
A szállás jó, minden másnap takarítás, tiszta törölköző...stb.Alapfelszereltségű konyhasarok.A tulajdonosok kedvesek nagyon. Van egy bár, "szupermarket" is a földszinten, mely szintén a családé!
A fővárosba még gyalogosan is be lehet jutni..kb fél órás sétával, bár óvatosan közlekedve, mert néhol az autóút szélén kell menni.Egyébként Argassiban rengeteg vásárlási, étkezési, szórakozási lehetőség van.
#1255862010-02-09 18:44:36 Válasz a #125576. hsz-ra
Szia Ági! Szivesen fogadom a képeket erikaparti@freemail.hu. Az Aeolus utazási irodával megyünk 65400ft/fő a 14éjszaka+az utazás. Szerintem ez nagyon jó ár a két hétre. Limnionasra mindenkép elmegyünk most kezdtem készíteni egy kis utinaplót a netről kinyomtatam egy jó kis térképet és a nekünk tetsző részek leírását és egy füzetbe ragaszgatom a látnivalókat ott csak fellapozom és már indulhatunk is. Robogót szeretnénk bérelni azzal szeretünk csavarogni nyaralás alatt. Várom a képeket köszi: Erika
Grand Tours 2000 utazási irodával szeretnénk menni Zakynthosra a Georgina apartmanba. Buszos utazással kapcsolatban szeretnék érdeklődni: Milyen hosszú az út, milyen útvonalon megy (bejárjuk e egész Görögországot, vagy egyenesen odamegy), tesz e kitérőt, kerülőt Korfu vagy Tolo felé. Ajánljátok e ezt az utazási irodát?
Nagyon köszi a válaszokat!
üdv: James66
#1255922010-02-09 19:03:55 Válasz a #125578. hsz-ra
Szia Kuku! A képen úgylátom emeleten voltatok mi is oda kértük az apartmant. Eddig csak jót olvastam a szállásról és Argassiról. Remélem van motorkölcsönző esetleg erről tudsz valamit? Legalább egy hétre szeretnénk bérelni robogót. Ja és Argassiban kb betudnád nekem határolni ,hogy merre van az apartman? PL ha a tenger felől a központi strandhoz nézve merre van az apartman? Köszi Erika
#1255952010-02-09 19:18:36 Válasz a #125589. hsz-ra
Szia James66! A Grand Tours megbízható iroda mi már utaztunk velük./Neos Marmarasba/ Az oldalukon megtalálod a katalógusba a pontos útvonalat merre megy a busz /csak Zakynthosra megy nincs kitérő/.Az út hossza kb 24 óra. De mostmár jó mert elkészült az autópálya és így jóval lerövidűl a menetidő. 2007-ben Pargán voltunk ott elég durva volta kb 500km szerpentínes út. Mi is néztük a Grand Tourst de az Aeolusnak a mi időszakunkban kedvezőbb az ára. Velük is utaztunk már pont Pargára. A szállásró nem tudok segíteni mi is most megyünk előszőr Zakythosra. Szia Erika
#1256022010-02-09 20:21:07 Válasz a #125595. hsz-ra
Szia Erika!
Köszi az infót. Megnézzük mindkét oldalt, valószínű mi a Grand Tourst válasszuk, bár még nincs eldöntve. Kicsit tartunk a hosszú úttól, de szerintem belevágunk.
Üdv: James66
#1256082010-02-09 21:07:53 Válasz a #125602. hsz-ra
Szia James, nyugodt szívvel belevághattok a Grand Tours-szal (mi már kétszer utaztunk velük.) A szállások olyanok, mint a katalógusban a képeken, ha nem szebbek! A buszos út kicsit hosszú, de velünk még 70-80 éves utasok is jöttek, és simán vették az akadályt. A busz 3-4 óránként megáll, lehet kicsit mozogni. Én megint velük megyek, ha idén eljutunk Görögországba. Bár Zantén még nem voltam velük, itt egyedül a komp indulási ideje - és esetleges lekésése - szólhat bele a menetidő hosszába. Szóval, ha fiatalok vagytok - vagy ha nem! - válasszátok őket nyugodtan.
#1256182010-02-10 01:49:01 Válasz a #125608. hsz-ra
Szia Lincsi!
Köszi, ha 70-80 évesek utasok kibírták, akkor nekünk - picit több mint harmad annyi éveseknek - is illene... Igazából azért van fenntartásom, mert az utazási irodákban busszal nem ajánlották, csak repülővel. Gondolom üzleti megfontolásból. Olvasva a hozzászólásokat többen mentek busszal, autóval és nem láttam olyat aki azt írta volna, hogy kibírhatatlan. Ha Grand Tours is ok, akkor gond nem lehet. Üdv: James66
A Krinas apartman két épületből áll.Egyik épület ami a képeken is látszik, a medencére néző erkélyekkel, teraszokkal.A másik épület kicsit hátrébb van, mi abban voltunk az emeleten.Ezek a szobák a tenger felé néznek.A tenger kb 500 méterre van, az erkélyekről ellátni a házak felett egész a fővárosig, mivel az utcának egy kis emelkedése van az apartmanig.
Az utca ahol van, merőleges a főutcára, ahol több kölcsönző is van, erről én nem tudok infót mondani Neked, mert mi nem béreltünk.Az utazási irodások is ajánlottak, de volt aki egyénileg alkudozott és bérelt.A szigeten jószerivel csak szerpentinek vannak egyébként.
A helyi strandon mi nem sokat voltunk, mert Argassiban a part nem túl széles, viszont lassan mélyülő és homokos.Ha járművet béreltek, akkor úgyis ellátogattok majd sok szép helyre.Mi busszal közlekedtünk.Egyik helyi utazási irodának egyébként volt ingyenes buszjárata a St.Nikolas beach-re.Csodaszép széles, homokos strand.A napágyakért fizetni kellett.