Sziasztok!
Hát,amit tudok,segitek!Főleg doboslacinak irnám:h.apci 4589. térképén is látni,hogy a Valtoshoz a MImis van a legközelebb.Ez valóban igy is van,a terepviszonyok mellett is.Nem annyira lehet azt igy röviden elmondani,hogy mennyire dombos Parga,mikor ott voltam,akkor nyert értelmet néhány leirás,igy lesztek ti is.Szóval a térképen megjelöltek szerint a Mimis a legoptimálisanbb fedkvésű,a városközpont,a-mind3-strand vonatkozásában.Akikkel én voltam,azt mondták,meg voltak elégedve,külön kiemelték,hogy tágas a szoba.Amugy a Vasiliki-ben voltam látogatóban,az lényegesen messzebb van,fenn a hegyen...egy átlagos ház.A térkép szerint mellette a Maria,gondolom ugyanolyan lehet.Legmagasabban a Walteros Christina van.Ennek a kettőnek viszont előnye,hogy könnyebb itt parkolni,mint lenn a város közelében.Leirtam régen,.hogy nem vagyok egy túrabajnok,de nem okoz gondot a távolság!Bátran lehet itt foglalni,mert nem fog senki belerokkanni,sőt meglepően jólesett felsétálni a Christinába.
Aki kocsival megy,annak szerintem a legjobb a térképen 4. Bakas ház,meert itt a legkönnyebb parkolni.A buszok is arrafelé állnak meg,ott teszik ki az utasokat,és kiskocsi szállitja őket tovább.A térkép5. Margarita szinte mközvetlenül a Piso strandot határoló ház,ami egy kis öbölstrand-sokszor irtam már,nekem a kedvencem volt,már bizts van aki unja ezt-...Innen viszont a Valtos meglehetős távolság,gyalog fel a váron át,kocsival is kerülő...itt amugy nehezebb parkolni.Szóval szerintem,aki a Valtos szerű nagy homokos psrtokat fogja jobban látogatni,az ezt a kettőt házat inkább ne válassza.Bár valószinűleg mindenki mendegyik strandot fel fogja keresni,mi is elmentünk a Valtosra a lépcsős uton is,és a közuton is...azért vagyunk ott,ugye.
Sziasztok!
Hát,amit tudok,segitek!Főleg doboslacinak irnám:h.apci 4589. térképén is látni,hogy a Valtoshoz a MImis van a legközelebb.Ez valóban igy is van,a terepviszonyok mellett is.Nem annyira lehet azt igy röviden elmondani,hogy mennyire dombos Parga,mikor ott voltam,akkor nyert értelmet néhány leirás,igy lesztek ti is.Szóval a térképen megjelöltek szerint a Mimis a legoptimálisanbb fedkvésű,a városközpont,a-mind3-strand vonatkozásában.Akikkel én voltam,azt mondták,meg voltak elégedve,külön kiemelték,hogy tágas a szoba.Amugy a Vasiliki-ben voltam látogatóban,az lényegesen messzebb van,fenn a hegyen...egy átlagos ház.A térkép szerint mellette a Maria,gondolom ugyanolyan lehet.Legmagasabban a Walteros Christina van.Ennek a kettőnek viszont előnye,hogy könnyebb itt parkolni,mint lenn a város közelében.Leirtam régen,.hogy nem vagyok egy túrabajnok,de nem okoz gondot a távolság!Bátran lehet itt foglalni,mert nem fog senki belerokkanni,sőt meglepően jólesett felsétálni a Christinába.
Aki kocsival megy,annak szerintem a legjobb a térképen 4. Bakas ház,meert itt a legkönnyebb parkolni.A buszok is arrafelé állnak meg,ott teszik ki az utasokat,és kiskocsi szállitja őket tovább.A térkép5. Margarita szinte mközvetlenül a Piso strandot határoló ház,ami egy kis öbölstrand-sokszor irtam már,nekem a kedvencem volt,már bizts van aki unja ezt-...Innen viszont a Valtos meglehetős távolság,gyalog fel a váron át,kocsival is kerülő...itt amugy nehezebb parkolni.Szóval szerintem,aki a Valtos szerű nagy homokos psrtokat fogja jobban látogatni,az ezt a kettőt házat inkább ne válassza.Bár valószinűleg mindenki mendegyik strandot fel fogja keresni,mi is elmentünk a Valtosra a lépcsős uton is,és a közuton is...azért vagyunk ott,ugye.
Szia Zsuzsa!
Mi is a strandokhoz való közelség-távolság függvényében válogattunk az apartmanok között. Mi a homokos strand imádata miatt rögtön kizártuk azokat a szálláshelyeket, amelyek a köves-kavicsos strand közelében vannak.
A leghomokosabb homok/!/ Ammudia partján van,oda is el kell menni majd motorcsónakkal...egyébként eddig Sarti partja volt a nyerő nálam,de Pargan lettem kavicsos-köves párti.Ezért azt mondom minden homok-rajongónak:nehogy elkövessétek azt a hibát,hogy nem nézitek meg a többi partot!!!Tavaly volt egy utastársunk-konkrétan mellette ültem a buszon-aki a 11 ott töltött nap alatt nem volt más strandon,csak a Valtoson.Szerintem ez azért nem jó!
Majd megértitek,mikor ott vagytok,Parga nem olyan hely,mint egy másik tengerparti falu,hogy van a szép part,és máshová csak bérelt,vagy saját kocsival lehet menni.
Itt van rögtön 3 különböző part,ami gyalog is elérhető,és motorcsónakkal-vizitaxi-a lichnos,kavicsos ugyan,de csodaszép...
Mi biztos meg fogjuk nézni az összes strandot, csak már legyünk ott!
Egyébként nekünk is Sarti viszi a pálmát. Sem előtte, sem azóta nem voltunk még oly csodás parton, mit ott.
De a Valtos beach képekről nézve lehet, hogy vetekszik Sartival.
Köszönöm szépen a segítséget! Azt hiszem akkor a Thomas apartman nem nekünk való, mert eléggé messze van a strandoktól, főleg, hogy busszal szeretnénk menni. Szerintem a Garden apartman lesz a befutó, mivel ott van helyben medence, meg még biciklit is adnak. Így fel tudjuk majd fedezni Pargát, ha már unjuk a sétát. :)
Ha már Pargán vagytok, érdemes egy kicsit körülnézni a városi strandokon túl is...(kövezzetek meg, de nekem ezek túlságosan is zsúfoltak voltak). Viszont a városon kívül találtam azért kedvemre való partokat:
Sziasztok!
Lefoglaltuk! A szállás a Villa Mariaban lesz.Július 26-án indulunk mi is, mint Renaulték.
Szóval 153 nap és irány Parga:)
Gratulálok! Na ugye...? Mennyire tiltakoztál, amikor először javasoltam. Ezzel csak egy gond lehet, mégpedig az, hogy ezután nehezen fogsz olyan helyet találni (ebben a kategóriában), ami ennél jobban tetszene. Lehet kezdeni edzeni valami dimbes-dombos helyen...
Kedves H. Apci!
Neked is köszönhető, hogy Parga mellett döntöttünk! Addig duruzsoltatok itt nekem, míg ....teljesen a hatása alá nem kerültem!!!A férjem pedig mikor meglátta a képeket és olvastam neki róla, nem is tudod mást mondani, csak, hogy oda kell mennünk és kész!
Addig még sok mindenen túl kell lennünk, igazából ez a nyaralás tartja bennünk a lelket, ez éltet minket. De majd csak eljön a nyár és akkor szusszanhatunk egy jó nagyot ott Pargan és elfelejthetjük a gondokat.
Az edzést a férjem már elkezdte, én még lusta vagyok, de a fürdőruhaszezonra jó lenne 2-3 kilotól megszabadulni.