Sziasztok!
Mi is néztük az Apollon honlapján a pargai fakultatívokat. Árban a Paxos-Anitpaxos a legjobb. Tudja valaki, hogy a korfui fakultatívon mi a program???
A korfui programról ezt találtam:
Kerkyra,a sziget fővárosa a cél.
Itt Óváros, régi és ój erőd, régészeti múzeum.
Sajnos azt nem tudom,hogy a Sissy kastély benne van-e,de lehet nincs.
Nem is tudom,h. az Kerkyrában van-e.
Ezeken kívül van kb. 2 óra szabadprogram is,amikor lehet enni,vásárolni...
Ki mit akar.
Tavaly voltam ezen a Nidri Stáros kiránduláson, 4 helyen lehetett fürdeni: Egremninél (itt állt meg Porto Katziki helyett, mert augusztusban asszem ilyen nagy hajók nem köthetnek ki Porto Katzikinél), Kefalóniánál, Ithakánál és a Skorpió szigetnél. Megnéztünk egy barlangot is, de az nem volt vmi nagy szám, meg se közelíti a Paxos, Antipaxos közelében levő kék barlangokat. Igazából olyanoknak ajánlanám ezt a kirándulást, akik szeretik a tömeget, tömve volt a hajó, a görög és olasz túristák ráadásul ritka bunkók tudnak lenni... Én személy szerint jobban szeretek kisebb hajókkal kirándulni, azok sokkal hangulatosabbak. De azért nem bánom h elmentünk, mert olyan tengerszínt ami Egremninél van, még sehol se láttam korábban.
A Paxos-Antipaxos kiránduláson hogy tapasztaltad,szép strandokhoz vittek
Benneteket?
Mindjárt utána olvasok ezeknek is,mert bevallom,azt a kirándulást rögtön elvetettem.
Lehet nagy hiba volt!!!
Azok a bizonyos "kék vizek" azok,amik engem is vonzanak Lefkada irányába,de ha még Porto Katsiki sem teljesen biztos -még ha máshol is lehet olyan kék a víz-,akkor már nem biztos,h. kifizetem azt a rengeteg pénzt.
Paxos, Antipaxosra még Korfuról mentem pár éve (akkor szintén a nagy hajó volt a probléma), szóval arról nem tudok nyilatkozni h Pargáról milyenek a kirándulások... Én Paxos, Antipaxost biztos nem hagyom ki, mert gyönyörű színei vannak a tengernek arrafelé is, és még delfint is lehet látni, de majd próbálok vmi kisebb hajót keresni, mert azok közelebb tudnak menni a parthoz, jobban be tudnak menni a barlangokba...
Köszi az infokat!
Igen, Emici, jól gondoltad a Sissy kastély érdekelne minket is. De van egy sejtésem, hogy 28 euróban az már nincs benne. Szóval azt hiszem marad a Paxos-Antipaxos kirándulás.
Ha valaki még nem járt Görögországnak ezen a részén, és a közeljövőben nem is tervezi a visszatérést, vagy imád hajózni, annak szerintem megéri elmenni a hosszú hajóútra Pargaból is. Azt mondjuk logikusan be kell kalkulálni, hogy 2 óránál több idő ált. sehol nincs - és ha azt mondjuk evéssel akarja valaki eltölteni, na annak tényleg fölösleges az egész.
Miért ragaszkodsz Porto Katsikihez? Lefkada partjainak nagy része gyönyörű, ugyanolyan kék vízzel. Egyszerűen ez a felkapott. De hidd el, Egremni is gyönyörű. Nekem pl. egyáltalán nincs hiányérzetem, hogy a zsúfolt Katsikin nem strandoltam (holott Lefkadán nyaraltam). Erről az útról amúgy rengeteget olvashatsz a Lefkada topikban.
Sziasztok szeretném meg kérdezni hogy aki tavaly volt a Walter travellel az irja meg a véleményét milyenek az apartmanok és helyileg merre vannak
Googlen már néztem de nem igen találom vagy is találom de nem egyértelműúk
Köszönöm
Sisy kastély nem Korfu fővárosában van, tehát a korfui fakultatívba sztm nincs benne!
A kastély nagyon szép nekünk nagggyon tetszett! Ha jól emléxem 6 euro körül volt a belépő, és ráadásul hozzá szegődtünk egy magyar csoporthoz így elég sok dolgot hallottunk
De ha valakit nagyon érdekel a főváros inkább utazzon korfura ,mert mert megéri az egész sziget!
Lehet busszal is menni és akkor nem olyan drága mint repülővel!
Emici,Adrika sziasztok 1o nap ba sajnos nem fog sok minden beleférni.Ha csak a strandokat számolod már pár nap eltelik.Mi amikor rossz idő volt és nem ment a kis hajó Paxira helyette elmentünk Prevezába.Kora reggek ment a busz,azt hiszem 7-kor és kb.1o felé ott voltunk,vissza este 8-kor jött,tehát az egész nap a miénk volt.Keressétek,meg a busz állomást és nézzétek meg hová tudnátok menni.Paxit-Anti Paxit ne hagyjátok ki.A korfui fakultativ a város "közepét" bemutatja ad egy kis szabadidőt,de igazán,hogy láss is valamit több kell.A Sissi Kastély jó pár km.a fővárostól,azt nem tudod most megoldani./15 km./Hidd el Korfu város megér hosszabb felfedezést.Mi imádtuk és szivesen visszamenénk,pedig reggeltől,estig csatangoltunk több nap is.A Porto-Katsiki-i kirándulásnál a hajó nem köt ki,hanem ki kell uszni,legalább is nálunk igy volt.A Nidri-Starral mentünk.Azota mi van nem tudom.Jó nyaralást.
Paxos, Antipaxost nehogy kihagyjátok, de ne fakultatívként menjetek!
Hanem szedjetek össze pár embert és menjetek le a kikötőbe este a hajókhoz és ott alkudjátok le, sokkal olcsóbb lesz.
Nidri staros kiránduláson nálunk egyáltalán nem volt tömeg fent voltunk a legfelső fedélzeten nagyon jó 8-10 fős társaság jött össze mi nagyon jól éreztük magunkat, volt magyar nyelvű idegenvezetés is
Mi szeptemberben Porto Katsikin álltunk meg, több másik hajóval egyetemben
Ide még el kéne jutni kár, hogy nem volt több időnk felül körbenézni
Azért ez az úszás, kb három karcsapást jelent, szval aki egy gyerekmedencét átúszik annak nem jelenthet gondot
Nálunk három hajó volt látszik a képen, hogy az elsőnél simán le lehetett a rámpán menni mienk és a másik teljesen a parthoz állt hátső lépcsőn lementem, két hoszt úsztam és kb leért a lábam.