#1379082010-06-07 16:26:13 Válasz a #137896. hsz-ra
Felvihető, de minek?
2 € egy sör, nem annyival drágább, hogy megérje.
Szendvics, üdítő, jégkrém is van a hajón és ha végképp nem akarsz a kapitalistáknál vásárolni két városban is kiköt a hajó.
Mostanában utazóknak:
Lefkádai polgármester mesélte a görög tv-be egy turisztikai müsorba,hogy junius 1o-2o között Vassilikiben "vassiliki watersports festival" lesz.A képek/biztos tavalyiak/gyönyörü szines szörfösök siklottak az öbölbe,este rezes banda,felvonulás,csillogás.villogás.Hátha valaki pont akkor van ott és érdekli.
Sziasztok
Hamarosan indulunk Lefkádára és lenne néhány kérdésem.
Iható a csapvíz a szigeten? Próbáltam rákeresni a neten, de sajnos nem találtam semmit.
A másik kérdésem, hogy mennyi a szúnyog, kell-e riasztót vinni?
Lehet, hogy már volt ezekről szó a fórumon, de nem találtam infokat.
Sziasztok
Megint lenne egy kérdésem.
Lehet butaságot kérdezek, de még sosem béreltünk Görögországban autót/motort - sőt máshol sem-, ezért egy kicsit, nagyon tudatlanok vagyunk.
Nézegettem az árakat a neten, különböző cégeknél. 4 napra 110-150 euróért már adnak klassz autókat. Viszont a kaucióról vagy letétről nem tudok semmit. Ez plusz mennyi eurót jelenthet? Egy körülbelüli ár is nagy segítség lenne.
#1381042010-06-08 16:56:46 Válasz a #138079. hsz-ra
Ha bankkártyával fizetsz akkor nem szoktak kérni kauciót legjobb tudomásom szerint. Az is igaz, hogy kocsit még ott nem béreltem, csak motort, ott viszont ez fel sem merült.
Egy Santorinis oldalon van fent, ezért vannak benne arra a szigetre utalások, de ne törődj vele, az autóbérlés Görögországban mindenhol hasonlóan működik.
Konkrét kérdésedre: mindig az adott kölcsönzőtől függ, hogy ő éppen kér-e kauciót vagy sem. Tapasztalatom szerint általában nem szoktak kérni, ha valami biztosítékot szeretnének, akkor inkább a bankkártyát preferálják. De ha az nincs, akkor esélyes lehet a kaució, bár tőlünk olyan esetben sem kértek még soha, de láttam már olyan céget, ahol a készpénzesektől igen. Ha kérnek, akkor az egy kisebb-közepes autóra kb. 200-300-400 € körül lehet. Ennyi amúgy az önrész szokott lenni, ha olyan szerződést kötsz, hogy nem zéró önrésze, azaz ha valami gáz van a kocsival, akkor ennyit neked kell állnod.
A fentiekhez még annyit fűznék hozzá, hogy a rendes bankkártyámat én nem adnám egy ilyen művelethez, mert onnantól kezdve, hogy felírják a számát, tkp. akkor és annyit vesznek le róla, amennyit akarnak. Ez sosem történt még meg velem és szerintem nem is fog, de biztos, ami biztos, jobb még a lehetőségét is kizárni - szerintem.
#1382972010-06-09 15:59:31 Válasz a #138079. hsz-ra
4444!
Ma jöttünk meg Lefkadáról.
5 napra 110Eu.volt a kocsi! Majdnem mindenhol
km-limit(100km/nap) van A sziget nem nagy,de be lehet gyűjteni a limitet/nap
Kauciót nem kértek sehol,viszont a limitet sem említették maguktól
Asszem megtaláltuk az egyik legolcsóbb kölcsönzőt Nidriben:VitaCar
Benzinár: 1.5-1.6Eu.
Nagyon jó utak vannak(majdnem)mindenhova!
Ha kérdésed lenne,olyan frissek az élményeim,h.sírni tudnék