Szerintem meg a hazaindulok szívesen maradnának tovább.
Nálunk pont emiatt volt felháborodás, hogy utolsó napunkat ahol késő délután indultunk volna elvették
mert el kellett menni górögország túlsó végébe ezért reggel indultunk és ezt csak előtte való nap tudtuk meg.
Emlékszem a többi utas akiknek én mondtam el azt hitte szivatom őket és csak hülyéskedek nem hitték el,
hogy egy kifizetet napot így elszarnak azért hogy Sartiban felvegyünk pár szlovákot.
#1387672010-06-12 09:26:34 Válasz a #138763. hsz-ra
Nekem az utolsó nap már csak nyűglődés szokott lenni, fürdeni úgyse lehet mert általában nincs lehetőség lezuhanyozni, sósan meg elég kellemetlen egy teljes napot buszozni. Ugyanezért napozni se lehet, max az üzleteket lehet hetedszerre is végignézni, de nekem utolsó nap ehhez már nincs kedvem. Szóval én örülök, ha minél hamarabb mehetek haza. És ha odafelé nem este ér oda a busz, akkor a kifizetett időből se vesznek el semmit.
#1387702010-06-12 09:36:07 Válasz a #138745. hsz-ra
Itt nem a sok kávézásról van szó.
De majd ha utazol olyan sofőrökkel akik sietnek és ezért négy óránként
állnak meg és a többiek már küldenek előre, hogy kérdezd meg mikor állunk már, meg mert egy órája tartogatják és csak azt kapod, hogy majd meg hamarosan mer sietünk, lehet hogy másképp látod.
Én láttam ilyenkor nőket a megálláskor már nagyon toporogni és rohanni a helyiség felé.
Meg mikor egyik oldalon szakadékok vannak és a sofőrők a megengedetnél gyorsabban mennek és minden kanyarnál úgy érzed egyik kerék a levegőben lóg szinte.
És egy rövidebb utazás mikor az előtted ülő veled nem törödve hátradönti
az ülést és úgy kell négy órát egy helyben ülnöd sokkal fárasztóbb mintha
két három óránként megálltok és ki lehet nyújtoztatni a tagokat mert nem kell rohanni.
Szval ezeket is át kell gondolni és ne a minél gyorsabb odaérkezés legyen a legfőbb cél, hanem a biztonságos megérkezés és nem attól lesz jó a sofőr ha gyorsan tud menni.
Én azoktól szoktam kiakadni akik pl visszaútkor sürgetik a sofőrt hogy induljanak rögtön. A hülyéje nem fogja fel, hogy az ő érdeke, hogy a sofőr pihenjen mert egy ilyen út elég fárasztó és felelősségteljes is nekik.
#1387712010-06-12 09:48:42 Válasz a #138767. hsz-ra
Na most Parga-n van lehetőség a zuhanyzásra pl azt hiszem a Valtoson is van
Illetve két medencében is lehetett ingyen fürdeni egyiknél a szélén több használható zuhanyzó is volt.
Tehát fürödni napozni vagy akár kirándulni is lehet az utolsó napon.
Mikor mi tavaly megérkeztünk a busz a Diogenis alatt azért állt több órán keresztül járó motorral,
mert egyik csoport elment vhová a környékre és az idegenvezető nem találta őket így rájuk vártak a többiek a buszon ülve.
De ez csak részben lehetett az ő hibájuk mert az indulás módosításáról nem kaptak információt.
Nálunk is volt két lány talán a Thomas-ból aki csak véletlenül szerzett tudomást arról hogy délután helyett reggel indulunk és majdnem lemaradtak a buszról.
És esetünkben nem úgy van ahogy mondod mert 10 napot fizettünk és kiszámolva pont az volt a tizedik az odautas napot is beleértve.
És azért nem mindegy hogy még egy napot kellemesen eltölthetsz úgy hogy a csomagokat is le tudod rakni biztonságos helyre ahol hozzá is tudsz azért férni és ha jól emlékszem pl a Diogenes-ben alul lehetett is volna zuhanyozni, ehelyett kelhettünk 7-kor és mehettünk át görögországon keresztbe egész napon keresztül.
Hát lehet te inkább ezt választanád, de nálunk kivétel nélkül mindenki fel volt háborodva ezen főleg hogy még tájékoztatást se kaptunk miért megyünk egy napon keresztül más irányba. Ha az idegenvezető tesója nem utazik velünk lehet, hogy most se tudnánk
Szia Breki!
Ezért is írtam,hogy ízlések és pofonok.. Mindenkinek nem lehet megfelelni,már két embernél is fennáll az 50-50 %-os megoszlás lehetősége,nemhogy egy busznyinál.
Mi utaztunk az Aeolussal,hajtottak a sofőrök,mint az őrült,de időben meg is érkeztünk a célhelyre.Átlagosan 4 óránként álltunk meg,és ezért senki nem reklamált.A biztonságos vezetés szerintünk is fontos,de a túl sok megállás az felesleges.Szóval egyikünknek ez a jó,másikunknak meg pont az ellenkezője.
A tusolási lehetőségek utolsó napon nagyon iroda függőek,eddig nekünk nem sok olyan hely volt,ahol lett volna erre lehetőség,s most az Apollónnál sem tudom,hogy mi lesz a helyzet.Aki kirándulást utolsó napra tesz,az meg csak saját magát fárasztja a hosszú busz út előtt.
További szép napot!
#1387902010-06-12 11:42:55 Válasz a #138771. hsz-ra
Ebben a hazaindulásos témában az Aeolusnál nagyon jó tapasztalataim voltak tavalyról.. Sajnálom Breki, hogy ti így jártatok.. De láttátok Sartit (gondolom nagyon megvígasztal:))
Nálunk úgy volt, hogy 9-ig elhagytuk a szobát, cuccokat a Diogenisnél lehetett hagyni, aztán lemehettünk a Mango Clubba, ahol egy nagyon klaszz kis medencés helyen tölthettük az időt fogyaztás ellenében. Még az árak is nagyon rendben voltak, a medence vize pedig tökéletes hőfokú volt. Kényelmes napágyak.. Szóval ennél jobb utolsó napot..
Visszaérve a Diogenishez még ott lezuhanyozhattunk. És frissen vártuk az indulást.
Az utánunk érkezők már 9-kor ott voltak, és szinte azonnal átvehették a szobát.
És ami lényeges, a sofőrök aludhattak, ehettek egyet, és délután 5 körül indultunk haza.
Csak az Aeolusnál tapasztaltam ezt, hogy a sofőrök rendesen letöltik az előírt pihenőidőt..
Ellenben 4 éve Sartin úgy jártunk a Németh Travellel, hogy a délelőtt 9-10 órás indulásból lett este 8.
Zuhanyzási lehetőség semmi, egy étterembe bedugtak minket, ahol gusztustalan pottyantús WC volt.
És csak vártunk és vártunk, és a legrosszabb az volt, hogy semmit nem mendtak, hol jár a busz, és kb mire számítsunk..
Akik pedig nálunk is rosszabbul jártak, azok a helyünkre érkezők voltak, akik 7-kor értek oda, és elment az első napjuk..
#1387962010-06-12 12:35:17 Válasz a #138790. hsz-ra
Igazából Sarti-t én akkor láttam amikor ott voltam
Miis reménykedtünk legalább ebben, de
most annyi volt hogy láttuk a busz ablakából a tengert és megáltunk egy félreeső utcában vhol Sarti környékén ahol arra vártunk hogy egy hülye szlovák idegenvezető szép lassan mindenkitől búcsúzgasson,
mi le sem szállhattunk csak ültünk arra várva mikor indulunk el.
Végén már a szlovák utitársunk se bírta csak azt halottuk hogy lerohan és leidiotázza, később mesélte az idegenvezető testvére, hogy miért.
Még aztse tették meg, hogy mi Thessaloniki - ban leszálhassunk ott megvárva hogy visszajöjjenek Sartiról ugye oda oda és visszafelé is a városon át mentünk.
Igen a Mango Club volt az nekünk azt mondták ingyenesen használhatjuk.
De fogyasztás ellenében bárki.
Diogenisnél meg azt hiszem alul volt egy ilyen zuhanyzó miis jól elterveztük, hogy utolsó nap ezt csináljuk.
Erre előtte való este pakolhattunk a korai indulás miatt.
Igen a másik eset már gázos ha pl nincs hová rakni a böröndöket és nincs lehetőség úszni zuhanyozni.
Máshol volt olyan utitársunk aki ilyenkor kivett arra az egy napra szobát az idegenvezető segítségével.
De Parga-n ez nem gond ha a csomagokat van hová lerakni a többi megoldható.
Viszont amilyen rossz volt a hazaút olyan jó volt az odafelé út én ilyen kipihenten még nem érkeztem meg buszos út után.
Miénk volt a teljes hátsó sor simán kinyújtózva tudtam aludni mind a 187 centimmel így szinte az egész estét végigaludtam reggel meg már görögben is voltunk. És a már említett jó társaság és amiatt, hogy nem volt nagy rohanás tisztára úgy éreztem magam mint egy osztálykiránduláson és elég elit helyeken tiszta helyiségeknél álltunk meg nem benzinkutaknál mint visszafelé ahol akkora sorok lettek a női rész előtt hogy volt hölgy aki mire vége lett a sornak újra beállt mert megint kellett neki.
De tényleg nem akarok itt buszos dolgokról beszélni.
Az idegenvezető "szidásával" kapcsolatban ez lesz az utolsó hozzászólásom.
9.00-től 11.00-ig az apartman előtt őriztük a csomagokat, mivel 10.00-re volt megbeszélve, hogy jönnek értünk kisbusszal, hogy elvigyenek a focipályához, ahol megáll az Apollonos busz. Így fürdésről már szó sem lehetett volna. Ha valamikor du.án vagy este indultunk volna,akkor természetesen egy szót sem szóltam volna, hogy esetleg későbbre esik a visszaindulás.
Egy hét után költöznünk kellett, mivel az id.vezető össze-vissza osztotta ki a szobákat, és a mi szobánk a szlovák iroda által már le volt foglalva. Nem mi voltunk ezzel egyedül, volt aki a Villa Mariába cuccolt át.
A korfui fak.programon én kerestem meg a St. Spiridon templomot és én mondtam mikor merre kell menni, mivel még nem igazodott ki a városban. Úgy gondolom, ha 40E fizetek ki, akkor ne én vezessem a csoportot.
Mivel nem beszélt Zsanett görögül, az apartman tulajdonos pedig angolul, így én segítettem neki ott is.
Viszont ha egyénileg oldottuk meg a kirándulásokat, akkor csak a száját húzta.
Lehet szeretni, megérteni vagy csak nem foglalkozni vele, de szerintem ő azért van ott, hogy segítsen.
Remélem belerázódik minél hamarabb és kívánom, hogy a következő turnusokban ne legyen ilyen káosz körülötte!
Napfénynek és mindenkinek aki most fog majd utazni nagyon kellemes nyaralást és jó idő kívánok!
Köszönjük szépen Asteri!
Reméljük bennünket nem fognak az első hét után költöztetni
Azt hiszem mi jól megleszünk helyi képviselet nélkül,fakultatívra pedig lehet másik utazási iroda által fogunk menni (vagy egyénileg megoldjuk).
Szép estét mindenkinek!
Napfény