Hali!!
Pargabol jelentem, hogy az ido szuper, a taj meses es minden oke!!! Ketkedok tevednek. Meg jelentkezem.
Szia!
Lészi írd már meg, hogy k.b. hány fokos lehet a levegő hőmérséklete, mert engem rettentően zavar, hogy a webcam mellett látható sávban rendszerint csak 22-23 fok, sőt van, hogy csak 19 fok van írva!!!!! Lehetséges ez????? El vagyok keseredve.
Szia!
Ma 30 fokon felul volt,nagyon meleg,szep ido Az idojaras elorejelzesben mindig par fokkal kevesebb szerepel,mar teszteltuk parszor Ugyhogy el ne keseredj,remek ido van itt kint!
Udv:
Napfeny
Én azt javaslom,ha ókori csodákra vagy kiváncsi-Mükéné,Epidaurosz,Athén ,Korinthos-,akkor menjél Toloba.Onnan nagyon jól magközelithető mindez...ha nem ezeket akarod,akkor menjél Pargara...
Szerintem nem lehet a két helyet összehasonlítani teljesen különbözőek és a maga nevében mindegyik csodás.
Megpróbálom kicsit másfajta szemszögből leírni énis
Jelenleg én Pargara mennék inkább viszont ha még egyik helyen se jártam volna akkor Tolóval kezdeném.
Sok minden függ attól mivel mentek, mennyi időre, melyik időpontban, mit szeretnétek mik az igényeitek életkorotok,
milyen apartmanok elérhetőek, milyen árakon stb.
Mindkét helynél olyan érzésetek lesz, hogy nem volt elég az ott töltött idő.
Tolónál azért mert a peloponnészoszt felfedezni a történelmet érezni, remek kiindulópont,(lásd Vojandi könyvét)
és helybéli látnivalók bejárása szintén még legalább
egy turnust igényel. És ugye ott van Hydra ami nagy plusz pont, de amire a fakultatív szerintem kevés csak felkelti a vágyat,
hogy oda vissza kell menni. Ha valaki közvetlen tengerparti homokos strandra vágyik akkor Toló
Parga-n pedig a környéken annyi látnivaló van és annyira változatos
hogy valami biztos kimarad egyszerűen az a sok gyönyörűség ami ott van nem fér bele két hétbe sem.
Ha csak magát a helyet nézzük akkor talán Parga szebb, érdekesebb és akkor még ott van
Korfu, Lefkada, Kefalonia, Paxosz és még sorolhatnám a Jón szigeteket
De itt azért figyelembe kell venni a szintkülönbségeket és, lehet, hogy a strandok eléréséhez
vagy a látnivalók megtekintéséhez sokat kell mászni,
viszont innen mindenki fitebben jön haza
Lényeg, hogy nem veszíthetsz egyik helyben se csalódhatsz,
(bár Tolóról már olvastam olyat, hogy valaki csalódott benne- speciel én nem értem miért).
Parga-t pedig mindenki csak dícséri aki ott járt és vissza vágyik.
Szerintem nézd meg az sg-s fórumon a képeket ugye ez a fórum nagyrészt csak Tolós és Parga-s képekkel van tele,
és amelyik megfog a képek alapján azt válaszd és következő évben pedig a másikat.
Ezenkívül ajánlom elolvasni a Hellasz.hu-ra feltett beszámolókat ezekről a helyekről.
Bocs ha kicsit összecsaptam remélem azért segít
Sziasztok!
Kedves Breki, nagyon köszönöm a válaszodat. Nagyjából azok alapján amiket eddig olvastam a két helyre, körülbelül erre számítottam. Egy hétre mennénk - Görögországban ez nekem bárhol kevés - és mindkét helyre szeretnék eljutni. Viszont idén inkább a "helyben maradást" preferálnánk, nem annyira a környék bejárását, úgyhogy azt hiszem ez alapján inkább Parga lesz a befutó. Sajnálnám, ha valami is kimaradna, lehet Tolóra inkább két hetet szánnék, hogy minél több mindent meg tudjak nézni. Tavaly egyébként már majdnem láttam Pargát - Korfuról indult volna fakultatív program - de az idegenvezető nem volt éppen a helyzet magaslatán, s elfelejtett lejelenteni minket, úgyhogy nem jött értünk busz No de ez már egy másik történet. MIndjárt olvasom a másik fórumot is, köszönöm mégegyszer!
Ennyire szuper fórummal még nem találkoztam.
Természetesen mi is Parga-ra készülünk az idén. Egyszerűen nem tudok mit kérdezni, mert visszaolvasva szinte minden kérdésemre megtalálom a választ.
Breki neked külön dicséret!
Talán annyit azért mégis: jön valaki július 12-én kocsival?
Találtam idei pargás képeket,pl. itt:
Parga 2010-es képek
Nekem úgy sikerült megnyitnom,hogy először a felhasználó nevére kattintottam,utána pedig az albumára.
Remélem,sikerült jól beillesztenem....
A várhoz a vízimalomtól felfelé mentünk, a falun keresztül, majd lépcsősor, bozótos, lépcsősor, bozótos... végül kiérve a betonútra már csak párszár méter.
Lefelé menet egy helyi néni behívott minket, kávéval kínált, fűszereket kaptunk tőle. Ő csak görögül beszélt, mi csak görögül nem.
Érdekes pantomim előadást láthattatok volna. Élmény volt!!!
Szia breki 1! Két éve voltunk Caprin.Nagyon szép hely. Ott is van kék, meg zöld barlang és a sziklás partvonal olyan mint Parga környékén. Ha egyszer ugy adodik látogass el oda. üdv zsóka
Valaki volt már az idén a MIMIS.-be? Ha igen legyenszíves már megirni milyen, esetleg a térképen bejelölni, hogy hol van. Köszike
Találtam idei pargás képeket,pl. itt:
Parga 2010-es képek
Nekem úgy sikerült megnyitnom,hogy először a felhasználó nevére kattintottam,utána pedig az albumára.
Remélem,sikerült jól beillesztenem....
Köszi! Eszembe se jutott h így is lehetne képeket keresni.