Viszont abban egyetértek veled,hogy mielőtt csatlakoznának van még teendőjük! Politikai fogjok kiadása........... ,az nincs rendjén,hogy úgy akarnak csatlakozni,hogy háborús bűnösöket rejtegetnek,de pl. románia csatlakozását se engedtem volna ilyen erővel,mert nagyon tré ország volt ,mielőtt nem kezdték begurítani a pénzt az eu szekerén!
Vasárnap indultunk Gr-o gondolván, nem lesz negy forgalom . Nem is volt. De a Macedón határnál belépéskor 2,5 órát álltunk. Tompa várakozás 0 perc, Szerbeknél és a Görgöknél, valamint a Macedón kilépéskor is azonnal át tudtunk haladni a határokon.
Vasárnap indultunk Gr-o gondolván, nem lesz negy forgalom . Nem is volt. De a Macedón határnál belépéskor 2,5 órát álltunk. Tompa várakozás 0 perc, Szerbeknél és a Görgöknél, valamint a Macedón kilépéskor is azonnal át tudtunk haladni a határokon.
Szia! Mi volt az oka a Macedón várakozásnak? Váltás vagy lustaság?
Mi júliusban megyünk Sartira. Kérdezném akkor a feleségem ne csináltassa meg az útlevelet?
Átfogják engedni szig-gel is? Vagy inkább legyen a zsebben az útlevél is?
Efharisztó!
Csak a magam tapasztalatára hagyatkozva, úgy néz ki működik a dolog, és nem kell útlevél. De, ismerjük a közmondást, "egy fecske nem csinál nyarat", így jó lenne még néhány pozitív megerősítés.
Egyik fórum társ (egy másik fórumon) jelezte (dicséret érte!), hogy saját tapasztalatai alapján most már elfogadják a macedonok a kártyás személyigazolványt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Attól tartok, ezzel nem szaporodott a tapasztalatok száma, az ottani hozzászóló is én voltam.
#1417072010-06-29 19:31:12 Válasz a #141632. hsz-ra
"Kb. 2 hete írtad,hogy saját tapasztalataid alapján nem fogaják el a személyit! icon_surprised.gif"
Igen, így volt, akkor még hallani sem akartak róla. De közben megtörtént a csoda, és némi levelezés a követséggel, így tegnap már elfogadták a személyit.
Egyben meg kell követnem Vadas Károly követ urat, a múltkori kirohanásom miatt, valamint levélben köszönetemet fejeztem ki a magam és mindannyiunk nevében Neki, a gyors közbenjárása miatt.
Sziasztok! Ha valaki már megjárta Görögországot autóval az idén ,kérem írja meg a tapasztalatait. Határ, sztrájk, várakozás, valós benzin árak. Sok helyen megnéztük az árakat, minden honlap nagy különbségeket mutat a benzin árban. Jó lenne tudni melyik igaz ? Amúgy Pargára mennénk, arra remélem nem érezhető az Athéni cirkusz.Köszi ! Angelika
#1417322010-06-29 21:04:52 Válasz a #141707. hsz-ra
Szóval akkor neked is benne a van a kezed,mint Henrynek a franciák VB-re jutásában!
Pár embernek megkönnyítettétek a helyzetét és sok pénzt takarítottatok meg nekik,nagyon szép dolog!
Megjegyzem elég szomorú,hogy a macedónokat figyelmeztetni kell a saját szabályaik betartására!
#1417422010-06-29 21:54:25 Válasz a #141726. hsz-ra
4napja voltam Pargán, ott biztosan nincs hajcihő, viszont pangás az egész. Az árak szerintem kicsivel magasabbak a tavalyinál, (de lehet, hogy ez régiónként is eltérő) ami drága lett az az üzemanyag. Dieselt 1,22-1,36€ között láttam, a benzint annyira nem figyeltem, de 1,64€ volt talán a legmagasabb ár.
---------
Az autópálya visszafelé is le van zárva Metszovo és Grevena között, ez egy 50km-es kerülőút a hegyek között, ahol az út 1500méterig megy fel és igen szerpentines.
#1417502010-06-30 00:53:04 Válasz a #141747. hsz-ra
A szerpentinnel önmagában nekem sincs bajom, sőt vannak ennél lényegesen szebbek/jobbak is, itt az oda-vissza út +~2órája ami kellemetlen. Most viszont nem választás kérdése a dolog, a pálya le van zárva.