Szia Poofey!
Mi júniusban 2 hetet töltöttünk a Bakas apartmanban. Ami nagyon jó,az a fekvése,közel van mindenhez,nem kell lépcsőzni hozzá,a Kryoneri strandhoz csak pár perc leérni.Ami hátrány:az utcafront nagyon zajos,a mellettünk lévő pár 1 hét után átköltözött egy hátul lévő szobába,ahol meg a tulaj nőtől nem tudtak pihenni,aki éjjel üvölteti a TV-t és ugattatja a kiskutyáját.Mi a 12-es szobában voltunk,ami a legnagyobb területű,viszont az erkély a szomszéd ház falához hozzáépült,így nem volt túl jó az első benyomásunk..Viszont később rájöttünk,hogy ennek ellenére mi kaptuk a legjobb szobát A csapunk nem folyt le rendesen a fürdőben,de most már ez sem gond,mert a férjem hazajövetel napján megszerelte,a tulajnő semmihez sem ért,felesleges bármit is kérni tőle.Németül beszél,angolul nem.Minden nap kiürítették a szemetest,pár naponta cseréltek ágyneműt és kaptunk tiszta törülközőt,de a szomszédaink pl.nem,amit nem nagyon értettünk,hogy miért Csehek vannak még az apartmanban az Apollónos utasokon kívül,felettünk 24 órából 23 órát az erkélyen hangosan beszélgetve töltöttek,bár szerintünk ezt megtehették volna otthon is,ezért nem kellett volna ennyit utazniuk Szóval az apartman alvásra megfelel,de ha pihenni,napközben aludni szeretnétek,akkor sajnos nem a legtökéletesebb választás.Ja,és még valami,a 2-es szoba iszonyatosan kicsi,azt ne fogadjátok el,ha rátok osztják ki,alig fér el benne a két ágy!
Ha még segíthetek valamiben,akkor jelezd,nagyon irigyellek benneteket,hogy Ti még ezután mentek
Szép estét!
Napfény
Breki!
Lehet,hogy bevállaljuk Ali pasa várát gyalog,de még nem biztos....
Hány kilométerre van Pargától?Mikor Ti mentetek,mennyi ideig tartott az út? Mennyire nehéz az emelkedős terep?Tényleg két út vezet fel? Hol van az ingyen szőlő?
Nem találtam róla térképet,de neked biztos lesz valami a tarsolyodban,lehet,pár fotó is....
Köszi !!!
Nekünk nem volt ilyen gond Athinaval, velünk rendes volt és mindenben segített.
Viszont az hogy nem kaptak tiszta törölközőt, az inkább a takarító csajok sara. Ők kicsit szétszórtak, nekünk az ajtót felejtették el időnként takarítás után visszazárni.
Mi is a tulaj lakása felett laktunk, de a hangos Tv hallgatás inkább a szlovákokra volt jellemző. Akkor is ordított a Tv, ha Athináék nem voltak otthon.
Szia Eszter!
Igen,mi is inkább a cseheket tartottuk hangosnak,de a másik magyar házaspár a tulajnőre panaszkodott.Állítólag éjjel is kiment kapálni,elég fura történeteket meséltek róla De mi attól függetlenül,hogy az erkélyünk nem volt tökéletes,jól éreztük magunkat,igaz nem is sok időt töltöttünk napközben otthon.Először mi is gondolkodtunk szobacserén,de aztán rájöttünk,hogy jobb ott maradni,a két helyiségben hatalmas helyünk volt.
Legyen szép napod!
Napfény
Szia Poofey!
Mi júniusban 2 hetet töltöttünk a Bakas apartmanban. Ami nagyon jó,az a fekvése,közel van mindenhez,nem kell lépcsőzni hozzá,a Kryoneri strandhoz csak pár perc leérni.Ami hátrány:az utcafront nagyon zajos,a mellettünk lévő pár 1 hét után átköltözött egy hátul lévő szobába,ahol meg a tulaj nőtől nem tudtak pihenni,aki éjjel üvölteti a TV-t és ugattatja a kiskutyáját.Mi a 12-es szobában voltunk,ami a legnagyobb területű,viszont az erkély a szomszéd ház falához hozzáépült,így nem volt túl jó az első benyomásunk..Viszont később rájöttünk,hogy ennek ellenére mi kaptuk a legjobb szobát A csapunk nem folyt le rendesen a fürdőben,de most már ez sem gond,mert a férjem hazajövetel napján megszerelte,a tulajnő semmihez sem ért,felesleges bármit is kérni tőle.Németül beszél,angolul nem.Minden nap kiürítették a szemetest,pár naponta cseréltek ágyneműt és kaptunk tiszta törülközőt,de a szomszédaink pl.nem,amit nem nagyon értettünk,hogy miért Csehek vannak még az apartmanban az Apollónos utasokon kívül,felettünk 24 órából 23 órát az erkélyen hangosan beszélgetve töltöttek,bár szerintünk ezt megtehették volna otthon is,ezért nem kellett volna ennyit utazniuk Szóval az apartman alvásra megfelel,de ha pihenni,napközben aludni szeretnétek,akkor sajnos nem a legtökéletesebb választás.Ja,és még valami,a 2-es szoba iszonyatosan kicsi,azt ne fogadjátok el,ha rátok osztják ki,alig fér el benne a két ágy!
Ha még segíthetek valamiben,akkor jelezd,nagyon irigyellek benneteket,hogy Ti még ezután mentek
Szép estét!
Napfény
Ilyenkor jövök rá, hogy milyen szuper hely a Diogenis
ott semmi ilyen nem volt, hatalmas tengerre néző terasz, gyönyörű kilátás
csend nyugalom, rózsalugas az erkélyen, saját parkolók közvetlen, citromfák az ajtó előtt
sorban, szúnyogháló, roló, törülközők rendben, tökéletes és kedves takarítás.
Az a pár lépcső nekem ennyit megér.
Theia: Mi az Ali Pasa várához úgy mentünk fel, hogy aznap volt kicsit borongós az idő akkor sétáljunk fel Anthousa-hoz
Igazából mi is kisvasúttal akartunk először, de ahhoz talán reggel 9-re le kellett volna a kikötőbe ahonnan indul aztán ismét fel, ehhez 8-kor kelni a csapatnak nem jött össze.
Így elindultunk Anthousa-ba le a Valtosra ott már akkor strandidő volt, tovább végig a Valtoson a Mango Club irányába ott egyenesen tovább általában mindig mutatja merre van Anthousa egy helyen filóztunk sokat merre menjünk, de a szimatom alapján jól döntöttünk .
Aztán jött a forrás ott balra és már Anthousa-ban voltunk akkor kitaláltam, hogy strandpapucsban menjünk már el az Ali Pasa várába. Az ingyen szőlő Anthousa előtt egy kis pataknál volt a meder felett volt egy híd és ott
érdekes volt felülről a fákról nőtt, olyan magasról kellett szedni, hogy én a 187 centimmel volt hogy nyújtózkodtam, hogy elérjem., de nagyon finom volt sokat szedtem.
Anthousa után van két út egyik a rövid köves gyalogösvény másik amin a kisvasút megy fel (Igazából nincs így de ha most elkezdeném magyarázni, hogy mennek az utak csak belezavarnálak)
Akkor nem készítettem képeket mert úgy volt, hogy csak egy rövid túra lesz Anthousáig és mivel a tükörreflexes gépeknek azért van súlya nem vittem magammal sajnos.
DE ilyen az út Anthousa felé az erdőben
Lefelé először a kisvasút útján jöttünk majd a főút mellett és Anthousa után levágtunk egy kis ösvényen a Valtos felé ami szintén a forráshoz vitt vissza. Időt nem tudok mondani, de kb másfél két óra lehet felfelé a Mangótól kényelmes tempóban.
Nekünk nem volt ilyen gond Athinaval, velünk rendes volt és mindenben segített.
Viszont az hogy nem kaptak tiszta törölközőt, az inkább a takarító csajok sara. Ők kicsit szétszórtak, nekünk az ajtót felejtették el időnként takarítás után visszazárni.
Mi is a tulaj lakása felett laktunk, de a hangos Tv hallgatás inkább a szlovákokra volt jellemző. Akkor is ordított a Tv, ha Athináék nem voltak otthon.
Eszter
Szia Eszter!
Na, ezen rettentően kiakadtam, mi az , hogy elfelejtették bezárni az ajtót takarítás után????Nem vagyok balhézós típus, de ha ez többször előfordulna velünk, az kiverné a biztosítékot nálam és a férjemnél is!!!Mert ki tudja kik laknak még abban az apartmanházban pl. más náció, és ne adj isten valaki megnézi be van-e zárva a másik szoba ajtaja és nini látja, hogy nincs, bemegy és összeszedi az eurot, vagy ékszereket, vagy mást. Jó, hogy írtad ezt a bakit, mert nagyon oda fogunk figyelni! Bár mi a Villa Mariaba megyünk és arról még nem nagyon kaptunk infot, de ettől még figyelni fogunk!
Te mindent tudsz!
Felcsigáztál ezzel a kirándulással! Bár mi lehet, hogy nem vállaljuk be gyalog, mert térdfájós vagyok, de mivel kisvasút is megy így valószínű, nem hagyjuk ki.
Dehogy tudok mindent, pl mielőtt mentünk és olvastam itt a kisvasútról, mindig azt hittem, hogy ez olyan nyomvonalas kisvasút lesz mint a pl. Gemenci erdőben, megállókkal
Az a kár, hogy nem lehet úgy menni, hogy pl felsétálsz, és le kisvasúttal illetve lehet, de oda vissza fizetned kell.
MI sóherek voltunk ezt a pénzt inkább másra költöttük
#1429242010-07-07 09:09:15 Válasz a #142921. hsz-ra
Mondjuk a 9 euro meggondolandó, mert mi is inkább ennivalóra, innivalóra költjük a pénzt. De majd úgyis ott derül ki, hogy mi fér bele az egy hétbe. Igazából nekünk a legfontosabb a strand, meg a pihenés. 1-1 kirándulásnál többre nem hinném, hogy el fogunk menni.
#1429622010-07-07 13:00:40 Válasz a #142754. hsz-ra
Szia!
Én a párommal mentem, aki elég magas (196cm). Nem mondanám, hogy kényelmesen, de elfért. Ha legelől van helyetek, az a legjobb mert sokkal jobban el lehet férni.
Amúgy nem volt semmi gond.
#1429632010-07-07 13:04:01 Válasz a #142656. hsz-ra
Franciska!
Tavaj mi a férjemmel a Mimis 3-ban laktunk. Nekünk nagyon megfelelt, volt egy hátsó kijárat az udvarra nekünk külön egy kis asztal két székkel. El voltun szeparálva a többi lakótól.
Nagyon közel van a központhoz és ennek ellenére csendes hely. Tisztaság volt , rendszeresen takarítottak , két naponta ágynemüt és törölközőt cseréltek.
Walterék jó választál volt!!!!!!!!!!!!!!
Jó nyaralást! Györgyi