Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 7261
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Normon

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144678 Üzenet linkje2010-07-18 20:23:54 

LPG-seknek!

Sziasztok!
Mi is tegnap este érkeztünk. Újvidékig folyamatos az útépítés, utána pedig a Duna hidat szélesítik. Ezután már csak a belgrádi Gazella híd építése van. Belgrád- Nis autópálya ok, Leskovác után főút a határig.
Az autópályán majdnem minden szerb kúton van LPG (TNG néven) az útról látszanak a táblán az árak. 56-57 dínár. Ha ez kint van ott, nyugodtan lehet tankolni. Belgrád után két ÖMV és két MOL kút is van. (Én a MOL-on tankoltam.) A szerb-macedón határon lévő MOL kúthoz be kell menni először a határra és onnan visszafordulni (mert a túloldalon van csak), ha szabályosak akarunk lenni és nem akarunk záróvonalat átlépni.(De erről már volt szó korábban.) Az autópályát dínárban fizettem az 1. oldalon lévő árak szerint. Rendőrt nem láttunk csak Kelebiján a tompai határ előtt kéziradarral.
Szerbeknél és macedónoknál a kutakon kártyával fizettünk. Minden kúton jó volt, ahol tankolni akartunk. (Mastercard és Maestro, egyik sem dombor.)
Macedónoknál a határtól pálya, de itt is az utolsó kb. 60 km főút. Itt is van LPG, kb. a kutak felén. Makpetrol kutak a jellemzőek. A nagyobb LPG-t árulók: Kumanovo, Negotino, Valjevo, Gevgelija. Itt is jó volt a kártya, de a negotinói kútnál nagyon tanakodott a két kutas, de végül elfogadták. Mindenhol előre megkérdeztem, hogy jó-e, nem hazardíroztam. A kártyával való fizetés jónak bizonyult, nagyon jó árfolyamon volt, szerintem megéri használni. (Szerb dínár: 2,6 HUF; Mac dénár: 4,4 HUF.) Kétszer láttunk rendőrt, de semmit nem csináltak, csak a jelenlétükkel tiszteltek meg minket.
Az LPG-sek feketelevese görögben lesz: voltunk Halkidikin Sartin, Nei Poriban és Kalampakában. Ezek vonzáskörzetében 3, azaz három LPG kút volt, amit sikerült is megtalálni. (De nem sokkal több van a valóságban sem.) Szaloniki nyugati részén a Giannitson út legelején lévő Dracoil kúton (0,699€), ez az autópályához nagyon közel van. Katerini közelében lévő Shell kúton az E75-ös autópályán (0,799€) és Larissza mellett az IKEA-hoz közel lévő autópálya melletti szervizúton lévő EKO kúton (0,699€).
Odafelé Tompának mentünk, de a többi a nagy átkelő volt. Visszafelé az összes nagyhatárt lekerültük szombat lévén, így várakozni egyáltalán nem kellett sehol sem.
Kishatárátkelők: szerb-macedón: Proho Pcsinszki (ki van írva mindkét oldalon.) Macedón-görög: Stari dorjan- Doiran. (Ide már jobb a navi vagy egy jó térkép, főleg a görög oldalról.) De mindkét átkelő szerintem könnyen elérhető, bár az utak minősége kicsit rosszabb, meg a szerb oldalon vagy egy kisebb hágó is, amit, meg kell mászni. Mindenki döntse el maga, hogy kerül, vagy bevállalja a várakozást.
Zöldkártyát odafelé sehol, visszafelé(!!!) minden határon kérték. Visszafelé a mac-szerb határon a szerb határőr kérte a forgalmit is. Utasbiztit, nemzetközi jogsit nem kértek. A macedón határőrök nagyon udvariasak: „halló madzsar”, a kishatáron visszafelé meg elmagyarázta, hogy Valandovo és Szkopje táblát figyeljünk. A csomagtartót minden határon felnyittaták, de nem nagyon kutakodtak.
Valaki írta, hogy magyar árakon vásárolhatunk. Ha ez tavaly igaz is volt, szerintem idén már nem állja a helyét. Majdnem minden 1,5-2-szeres áron van. (Ásványvíz, olivaolaj és Ouzo kivétel.) A strandi kisboltban szinte ugyanazok az árak, mint a városi LIDL-ben, ezért külön elmenni nem nagyon érdemes. Pl. 1,5l Coca-Cola: 1,5 €. ½ kiló kenyér: 0,8€. Ásványvíz 6X1,5l: 1-3€. Benzinár: 1,5-1,6€. Autópályán aranyárban: 1,8€ icon_cry.gif
Aki még most indul, jó utat és jó pihenést!
Üdv: normon

# 7262
Ma81

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144743 Üzenet linkje2010-07-18 23:20:18  Válasz a #144678. hsz-ra Előzmény #144678

Nagyon hasznos az lpg-s infód!!! Mi augusztus végén megyünk Sartiba-én is Thessalonikiben találtam csak lpg-t a környéken!
Az olasz adaptert használják, v. kell átalakító!?

# 7263
Normon

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144767 Üzenet linkje2010-07-19 09:31:46  Válasz a #144743. hsz-ra Előzmény #144743

Mindenhol ugyanaz a csatlakozó van. Nem találkoztam még másmilyennel.
# 7264
Lafka80

Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144796 Üzenet linkje2010-07-19 13:09:57  Válasz a #144678. hsz-ra Előzmény #144678

Szia!
Szerbiában a Mac. határ előtt csak bal oldalt van kút?
Mert ott még szerettünk volna tankolni egy utolsót görögbe menet.
Vagy esetleg az utolsó kút mennyire van a határtól? (nem lpg-s vagyok) icon_smile.gif

Köszi

# 7265
Bofefe

Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144807 Üzenet linkje2010-07-19 14:15:18 

Szia Lafka80 !

Igen, közvetlenül a határ elött csak a bal oldalon van egy MOL kút, mi is itt tankoltunk lefelé menet és jövetben is. Ha bevállalod és nam túl alacsony az autód akkor csak kb. 20-30 métert kell forgalommal szemben menned tankolás után és átbirsz menni a jobb oldalra. (Amilyen gyorsan halad a sor a kapuknál biztosan lesz forgalom mentes időszak 1 percen belül.
Azt nem tudom, hogy szabályosan visszabírsz- e menni a jobb oldalra túl nagy kerülő nélkül.

Üdv és jó utat.

# 7266
Normon

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144813 Üzenet linkje2010-07-19 14:35:41  Válasz a #144796. hsz-ra Előzmény #144796

Szia!
Ahogy a többiek is írták ez az utolsó kút Macedónia előtt, pont a határon van és lefelé menet a baloldalon. A határra bemenve vissza lehet rá fordulni (szabályosan). Nem szabályosan meg egy dupla záróvonalat kell átlépni, meg egy kis sóderes részt. icon_confused.gif Előtte nem emlékszem hol van még kút, de Nis után csökken a felhozatal. A Nis-Leskovác pályaszakaszon nem emlékszek se pihenőre, se kútra. De Leskovácnál vége a pályának és ott van mindkét oldalon valami helyi márka. Én ajánlom a macedón tankolást a Makpetrol kutakon, tökéletes az üzemanyag. Én tankoltam náluk benzint is, semmi baj nincs vele. Ha van bankkártyátok, pénzt sem kell váltani emiatt. De érdemes mindenhol megkérdezni: bankovná kártic mozse? icon_razz.gif
Üdv: normon

# 7267
Lafka80

Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144824 Üzenet linkje2010-07-19 15:32:46 

Köszönöm! Akkor lehet begurulunk a határra és ott visszafordulok. Tankolás után meg szabálytalankodunk 1-et és visszavágtatunk. Remélem nem lesznek "ébren a rend éber őrei". icon_smile.gif Kb. éjfél - 1 fele leszünk ott. A macedon "megkérdezés utáni" eur-al történő tankoláson, mi is gondolkodtunk, de van 10E Dínárunk és azt szerbeknél el szeretnénk tankolni.
# 7268
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144839 Üzenet linkje2010-07-19 17:22:41 

A googleearthon találtam egy kutat, a pályáról lejőve Gevgelija falu előtt közvetlenül. Mi a helyzet ennek a kútnak a nyitvatartásával, úgyértem nonstop vagy mikor nyitnak - zárnak, járt itt valaki, ez szabálytalanság nélkül megközelíthető, a pályától kb. 150 m-re van.

Ez az a kút a pályáról lejőve van a falu előtt:
http://www.panoramio.com/photo/29262314

# 7269
Ford

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144841 Üzenet linkje2010-07-19 17:30:11  Válasz a #144678. hsz-ra Előzmény #144678

Szia Normon!

Végre egy tartalmas hozzászólás! Ezekért keresem az oldalt icon_biggrin.gif

# 7270
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144844 Üzenet linkje2010-07-19 17:39:29 

Sziasztok!

Még az is látszik a googleearthon, hogy a szabályosan a határon visszafordulók, ha nem akarnak szabálytalankodni a tankolás utáni visszafordulással az előzleg általam csomóponton keresztül vissza tudnak, tudunk fordulni - mellékút, Vardar-híd, melékút, át a pálya alatt, majd az ,,indirekt ágon fel a pálya jobb olalára, kb. 3 km.

# 7271
Memo

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144848 Üzenet linkje2010-07-19 18:44:09 

Éjszaka vannak-e nyitva benzinkutak Szerbiában illetve Macedóniában, vagy Görögben? Legfőképp az autópályán lévők érdekelnének, illetve ha valaki tudja akkor Hercegszántó utáni első kút még.
# 7272
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144864 Üzenet linkje2010-07-19 20:40:32 

Szia Memo!

Én az ÖMV-nél szoktam tankolni a szerbeknél, Aleksinacnál az autópályán a listán ez az első kút:
http://213.144.6.87/pdf/stations_hu_RS.pdf
Természetesen éjjel nappali, éjjel is forgalmas, kutasok segítenek, 1 euro-t szoktam nekik adni, ablakot lemossák, gumit is megnézik, olyan, mint az itthoni, csak jóval többen vannak, ha megáll valami busz sor is kialakul a női részlegen...
Én dombornyomott visa-val fizetek, semmi gond vele. De van még jónéhány kút, a listán ,,autoput"-tal kezdődők a pályán vannak. Ezek az ÖMV-k, de van több MOL, EKO is.

Macedoniában még nem tankoltam, idén fogok! Görögországban az Olympos plazanál tankoltam Katerini környékén éjjel, itt Shell kút van.

# 7273
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144874 Üzenet linkje2010-07-19 21:34:31  Válasz a #144839. hsz-ra Előzmény #144839

Szerintem ez a kút éjjel zárva van, legalábbis tavaly amikor ott jártam zárva volt. A határtól 22km-re van éjjel is nyitva tartó kút, igaz csak a határ felé vezető oldali van ilyenkor nyitva, de meg lehet fordulni.
# 7274
Ma81

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144879 Üzenet linkje2010-07-19 21:59:43  Válasz a #144767. hsz-ra Előzmény #144767

Háromféle töltőcsonk létezik: Olasz, Német és Holland.
[url=https://www.autogas-autogaz.hu/Autogas/s/alkatresz/#!store/c-adapter-2]-nekem a magyart/olasz/ is be kell tekernek, mert a tankajtónál van.
De ha simán tudtál tankolni midhárom országban, akkor semi gond.

# 7275
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#144889 Üzenet linkje2010-07-19 22:34:00  Válasz a #144874. hsz-ra Előzmény #144874

Szia Triznyak!

Jó hogy írtad a tapasztalatodat! Éjjel fogunk menni, így ahogy ürül a tank, telnyomom hamarabb, bár a táblázat szerint nyitva van éjjel, de inkább jobb biztosra menni. Amikor itt tankoltam olyan hajnal négy volt. A nyitva lévő kutaknál pedig volt lézerfény, már messziről észrevehető volt.

Meg lehet nézni az EKO kutakat is ezen a térképen:
http://www.ekoyu.com/Map.aspx?lan=2

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 484 485 486 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu