Kos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mikimaki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14590 Üzenet linkje2006-08-24 11:08:13 

Köszönöm az infokat kvalcsi!

A leírást már kinyomtattam, csak nem olvastam még el, de viszem magammal mindenképp!!!

Már alig várom, hogy induljunk!

# 302
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14591 Üzenet linkje2006-08-24 11:19:37 

Szia Mikimaki!

Nagyon szívesen!

Olvasd el még utazás elõtt szerintem, így nagyon sok kérdésedre választ kapsz. Kérdezz nyugodtan, ha segíthetek még valamiben.

# 303
Lulyza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14596 Üzenet linkje2006-08-24 12:53:30 

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a választ.
Akkor Santorini máskorra marad. Nissiros-ról sok szépet hallottam, de még nem biztos, hogy átmegyünk oda.
Mi Mastichari-ban fogunk lakni, és valoszinûleg onnan megyünk át komppal Kalymnos-ra. Bérlünk autót vagy motort, és bejárjuk a szigetet, és megnézzük KOS városát is.
Egy másik szigetet is szeretnénk megnézni, de még nem döntöttünk melyiket. Karpatos-ról tudsz valamit?

Köszönöm
L.

# 304
Lulyza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14597 Üzenet linkje2006-08-24 12:57:09 

hkati írta:
Lulyza!
Elfelejtettem válaszolni a többi kérdésedre: Szerintem Santoríni nagyon messze van Kos-tól. Ha kirándulni szeretnél, javaslom Nissirost! Gyönyörû! (Nézd meg az fotóabomokat!)
A piac minden nap délután nyitva van, úgy emlékszem este kb. 9-10 óráig.
Kimondottan piacot nem láttunk. Inkább autóról árulnak zöldséget, gyümölcsöt, halat. Azt vettük észre, hogy egy árus bejárja a környék (talán a sziget) összes faluját. Ugyanazzal a fickóval találkoztunk Ziában is és Tigakiban is. Gurul szép lassan a kis platós teherautójával, és a vásárlók (de a vendéglõsök is) megállítják, vásárolnak.
Üdv:
Kati

--------------------------------------------------------------------------------

Szia hkati!

Nagyon szépen köszönöm a választ.
Akkor Santorini máskorra marad. Nissiros-ról sok szépet hallottam, de még nem biztos, hogy átmegyünk oda.
Mi Mastichari-ban fogunk lakni, és valoszinûleg onnan megyünk át komppal Kalymnos-ra. Bérlünk autót vagy motort, és bejárjuk a szigetet, és megnézzük KOS városát is.
Egy másik szigetet is szeretnénk megnézni, de még nem döntöttünk melyiket. Karpatos-ról tudsz valamit?

Köszönöm
L.

# 305
Hkati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14615 Üzenet linkje2006-08-24 22:57:57 

Szia MIklós!
Megnéztem a képeidet az albumban! Gyönyörûek! Gratulálok!
Már kétszer voltunk Koson, de még mindíg szívesen visszamennék! Bár olvastam valahol, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy egy helyre többször visszamenjünk, úgyhogy elhatároztuk, hogy leközelebb Krétára, vagy Korfura megyünk. Most megnézetem a Korfun készült képeket ... Valószínû, annál maradunk.
Az a jó a nyaralásban, hogy a repülõn hazafelé már lehet tervezni a következõ évi nyaralást! Most meg újraélhetem mind az összeset, mikor nézem a képeket!
Üdv: Kati

# 306
Hkati
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14616 Üzenet linkje2006-08-24 23:04:13 

Szia Lulyza!
Karpatosról még nem hallottam. Kalymnosról lebeszéltek bennünket. Azt mondták nem túl érdekes: van két család, akik a szivacs kidolgozásával foglalkoznak, más semmi. Mondjuk engem érdekelt volna (meg ha már görög falu, biztos hangulatos), de ha mindenhova elmegyünk, nem marad idõ a vííííízre! Pedig azért számomra az a fõszereplõ!
Érezd jól magad Koson!

# 307
Pedersoli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14624 Üzenet linkje2006-08-25 08:27:52 

Én mindenképp rábeszélnék mindenkit Kalymnosra, aki Koson nyaral. A két család nem igaz, egy meglehetõsen nyüzsi kisváros Póthia, a sziget székhelye. (Bár lehet, hogy az illetõ egy kis faluban járt csupán.) Szerintem Kalymnos nagyon szép, amint beér a komp Póthiába, a hegyoldalba épült színes(!) görög házak látványa fogad, lenyûgözõ! Igazi görög hangulat, van néhány látványosság is, a kikötõ környéke nagyon hangulatos. Tele a hegyre tartó sikátorral. Az egyetlen "bökkenõ", hogy itt-legalábbis július-augusztusban-iszonyatos meleg van, itt nem fúj a meltemi, mint Koson, kész katlan! De végülis Görögországhoz ez is hozzátartozik, annál jobban esik visszaérkezni a klimatizált Kos-szigetre:-)))
# 308
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14626 Üzenet linkje2006-08-25 08:50:55 

Szia Lulyza!

Szerintem kár lenne kihagynod Nisszíroszt, mert az egyik legbûbájosabb sziget. Nézz körül a "Fotóalbum" rovatban, ott találsz több albumot is Nisszíroszról, valamint van Kalymnos fõvárosáról Póthiáról is.

Karpathosról infó: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=106

Jó böngészést, és nagyon kellemes nyaralást kívánok.

# 309
Miklos52
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14641 Üzenet linkje2006-08-25 14:06:37 

Szia Mikimaki

Mellékelek egy térképet. A zöld keresztnél van a sziget csücsök fotó.
A zölt kétkeresztnél pedig a gyógyforrás.

üdv

Miklós

# 310
Miklos52
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14642 Üzenet linkje2006-08-25 14:08:02 

Szia
kicsit kapkodtam és a fotót nem töltöttem fel
bocsi

# 311
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14647 Üzenet linkje2006-08-25 14:37:43 

Egy kicsit OFF, bocsi Jox.

Hahó Pedersoli!
Örülök, hogy nem hagytad el a Fórumot!
Üdv
HJudit

# 312
Lulyza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14651 Üzenet linkje2006-08-25 15:47:10 

Pedersoli írta:
Én mindenképp rábeszélnék mindenkit Kalymnosra, aki Koson nyaral. A két család nem igaz, egy meglehetõsen nyüzsi kisváros Póthia, a sziget székhelye. (Bár lehet, hogy az illetõ egy kis faluban járt csupán.) Szerintem Kalymnos nagyon szép, amint beér a komp Póthiába, a hegyoldalba épült színes(!) görög házak látványa fogad, lenyûgözõ! Igazi görög hangulat, van néhány látványosság is, a kikötõ környéke nagyon hangulatos. Tele a hegyre tartó sikátorral. Az egyetlen "bökkenõ", hogy itt-legalábbis július-augusztusban-iszonyatos meleg van, itt nem fúj a meltemi, mint Koson, kész katlan! De végülis Görögországhoz ez is hozzátartozik, annál jobban esik visszaérkezni a klimatizált Kos-szigetre:-)))

Szia Pedersoli!

Mastichariból indul a komp, ha jól tudom. Árat tudsz esetleg mondani? Kb mennyi idõ mire átér? Ott Póthia-ban mit érdemes megnézni? Esetleg busszal átmenni egy másik városba? Egy kicsit írsz bõvebben errõl?

Köszi
Lulyza

# 313
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14658 Üzenet linkje2006-08-25 19:58:18 

Helló!

Mastichari –ból Pothia-ba, (Kalymnosra) 09:00, 17:30 és 22:00.kor indul a komp.Az út kb 50 perc és ha jól emlékszem 7 €. (Itt pontosabb:https://www.fransway.co.uk/travel.html)

Mi, 12 nap után, tegnap elõtt (23-án) jöttünk haza Kalymnosz-ról.(sajnos)
Csodálatos hely! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Eddig elég ismeretlen volt (ill. még az is) a magyar utazási irodák elõtt ez a kis sziget, ezért is „csaptunk le” a lehetõségre, és ahogy tudtunk gyorsan el is utaztunk az Aeolus-al. Az irodáról megoszlanak a vélemények (a forumok alapján) végül is nekünk nem igazán lehet panaszunk rájuk. Igaz csak 2.éve vannak jelen Magyarországon, de hát csak üzemelnek kb 15 éve, meg hát jó volt az árfekvésük, és nem utolsó sorban többnyire 10.-14 naposak az útjaik. Ezért „kipróbáltuk” õket. Szerintem bejött. Pothia nagyon szép, érdemes megnézni a Múzeumát a szivacs áruló boltokat mûhelyeket, a Pothia feletti kis kolostorokat, Ag.Nikolaos, Ag.Petros és a többit .Ha kell be scannelem a térképét és felrakom, azon pontosabb infok vannak.
Ha van idõ Pothia-ban szerintem érdemes bemenni a helyi cukrászdába is igen jó dolgok vannak. Ez a kikötõ bal oldalában van már az utca vége fele. Egyébként az egész kikötõ tele van tavernával amelyek szinte egybe épültek, úgy hogy az étkezés nem gond.

Feltétlenül el kell menni a Mandarin völgybe Vathis-ba.

Ha van idõ meg lehet nézni a Chorio-t a régi várat (vagy inkább város).
Mi, Myrties Massouri között voltunk de itt „között” szó azt jelenti hogy Myrties-be gyalog 5 perc volt az út , Massouri-ba 3 perc. Ez azért is kiváló hely volt számunkra mert 1,5 € -ért a kb 700 m-re lévõ másik kis szigetre is át tudtunk hajókázni (kb 5-10 perc) amikor csak akartunk. A naplementék csodálatos színeket produkáltak minden nap.

Ide pár képet felraktam:
https://members.chello.hu/pentax/pages/kalymnos_2006_0813_091222.html

Egy szóval aki csak tud látogasson el Kalymnos-ra!

# 314
Scoth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
71 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14659 Üzenet linkje2006-08-25 20:04:07 

Ja.. nem lehetne nyitni KALYMNOS-ról is a "Több sziget" címszó alatt egy ÚJ Kalymnos "témát" nyitni?
# 315
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14661 Üzenet linkje2006-08-25 20:39:20 

scoth írta:
Ja.. nem lehetne nyitni KALYMNOS-ról is a "Több sziget" címszó alatt egy ÚJ Kalymnos "témát" nyitni?

De lehet. Tessék: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=188

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 144 145 146   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu