"A hét eleje tartó munkabeszüntetés részvevői meg akarták akadályozni, hogy egy Thesszaloniki közelében lévő olajfinomítóból elinduljon egy üzemanyagot szállító tartálykocsi. A rohamrendőrök, amint az egy tévéadásban látható volt, gumibotokkal támadtak rájuk. A sztrájk súlyos fennakadásokat okozott a görögországi üzemanyag-ellátásban a forgalmas turistaszezon közepén. A benzinkutaknál hosszú sorok állnak, s akadozik az áruszállítás, az aratás. A kormány - amelynek munkafelvételre vonatkozó felhívását pénteken elutasította a szállítók szakszervezete - bejelentette, hogy katonai járművekkel fogja biztosítani az üzemanyag-ellátást."
Mi kedden indulnánk Istambulból Paraliara. Lehet, hogy kénytelenek leszünk Bulgária felé kerülni, hogy több benzinnel a tankban érkezhessünk meg. De az még 4 nap, reméljük a pozitív fejleményeket.
Az államelnök megígérte, hogy katonai járműk fogják feltölteni üzemanyaggal a kritikus pontokat előszőr: kórházakat. áramtermelő telepeket, repülőterekez és szükségben lévő szigeteket.
A kormány nem hátrál meg és a kiküldött katonai behívások szétosztása hétfőre fog befejeződni. Amelyik teherkocsi tulajnak nem tudják a kezébe nyomni, annak a házfalára ragasztják. Sajnos ez a katonai sorolás is idő kérdése. Miután a behívók mind kimentek, a helyi rendőrség segítségével, következik a nem engedelmeskedők törvény szerinti büntetése. Időközben telik az idő..
Hétvégére felfüggesztették a teherkocsiforgalom tilalmat a sztrádán, így az utazók fokozottan figyeljenek mert azok a teherkocsisok, akik nem sztrájkolnak, mind az útakon lesznek.
Nagyon lassan halad az ország üzemanyagellátása, mert a többség nem negedelmeskedik, a legjobban érezhető már mindenhol a friss gyümölcs és zöldség hiányában. Ahogy már írtam, kétségbeesett helyzetben vannak a baracktermelők, mert leálltak a gyümölcslékészítőgyárak és óriási mennyiségeket kellett kidobni.
A turizmusról jobb nem beszélni, rengeteg élet és életek munkája ment tönkre pár nap alatt.
A nálunk lévő magyarok mind jól vannak, nyaralnak és valószínűleg nem is tudják mennyire súlyos a helyzet az országban. Mindig igyekszem értesíteni őket a fontos dolgokról, így bízom benne, hogy nemcsak rendben hazautaznak majd, de zavartalanul pihennek is.
Végszó: a feltöltés lassan halad és csak bizonyos kútaknál, fix mennyiségben mindenkinek.
Aki most fog belépni, tankoljon ahol tud!
Ha újabb fejlemény lesz, rögtön írok.
Friss infó!
Most érkeztem meg Pargáról, reggel még nem volt benzin.
Macedonia Flamingó casinónál ,Görög határ előtt tankolni eurót elfogadják ki van írva. 95-s BMB 1.16 euró
Sziasztok!
Valaki tud pontos információkkal szolgálni a Görögországhoz legközelebb eső Macedon kutakról? Nyitvatartás, kártyás fizetés, elhelyezkedés. Mivel éjszaka fogunk Macedonián áthaladni az éjszaka nyitvatartó kutak érdekelnének.
Előre is köszi.
Egy kútról tudok pontos és friss infót adni, mégpedig a legközelebb lévővőről,de hazafelé. Itt tankoltunk,mivel Görögben csak gáz volt. Akkor elég drága volt a benzin,aki ott tankolt aznap 1.5 eurót fizetett literjéért. Persze,biztos olcsóbb is lesz ,ha görögben visszatér a régi kerékforgás,de ez drága így. Javaslom Macedóniában a Shell kuton tankoljatok kannába min. 10 litert vagy akár többet is. A Mac-Görög határon odafele laza az ellenőrzés nagyon. A Görögöknél szinte megse kell állni,a macedónok meg csak az útlevelet nézik(nálunk ez volt a helyzet eddig MINDIG!) Szóval személy szerint Én 20liter benyát vinnék és eltennék 10-et a hazaútra,ha nem lenne benzin. Egyébként a turízmus más részein nincs fennakadás, csak ahova kell benzin,gázolaj. Pl. hajótúra,autó-motor bérlés...... ,de a tenger meleg,tiszta és ingyenes!
Szia Ágni,
tudom, Te nem a kormánynál dolgozol de azért megkérdezem Tőled: mi van azokkal, akik az "olcsó engedélyt" váltanák ki, és annak birtokában azonnal készek lennének üzemanyagot fuvarozni? Mert a kormány ha meghozta ezt a döntést, akkor ezeket bármikor kiadhatná, és mehetne a feltöltés teljes gőzzel. Mert így csak tönkremegy minden, a turisták elpártolnak, aztán meg nem győzik osztani az állami segélyt...
Sziasztok!
Valaki tud pontos információkkal szolgálni a Görögországhoz legközelebb eső Macedon kutakról? Nyitvatartás, kártyás fizetés, elhelyezkedés. Mivel éjszaka fogunk Macedonián áthaladni az éjszaka nyitvatartó kutak érdekelnének.
Előre is köszi.
Szia!
Az előtted lévő hozzászólásom pont arról szól. Innen egy köhintés a Mac-Gör határ.
Azért páran (és velem az élen ) hogy félredobták a macedón tankoláshoz fűződő aggályaikat
A Google Earth-öt forgatom, és találtam egy Makpetrol kutat a "kettős alagúttól" kb. 18 km-re a MK-GR határ felé, a határ előtt kb. 25 km-re az E75-ön, jobboldalt. Továbbmenve, Gevgelija-ba letérve jobbra, az E75-től kb. 700 m-re OKTA kút van, nagy parkolóval, ez tuti non-stop. Innen egyszerűen vissza lehet menni az E75-re.
Kedves Listatagok! Tegnap este értem haza a Peloponneszoszról, Nafpliobol. Előtte sokat olvastam ezt a listát, egy-szer-kétszer kérdeztem is, kinn élő barátaimmal is megkonzultáltalm a dolgot, így tegnap, pénteken hajnali fél 2-kor indultam. Argos után, Korintos előtt az autópályán az első nyitva lévő Shell kútnál megtankoltam, egy valaki volt csak. Athen után - biztos ami biztos - ismét megtankoltam. Annál a pihenőnél, ahol az autópálya föltött van az a hajó alakú vendéglő?.. Harmadszor a görög határon. Sehol se volt gondom. Szerbiában viszont óriási volt a forgalom, és Belgrád utáni fizetőkapunál egy órát vártam, hogy fizethessek. Röszkét elkerülve Tompánál jöttem át, ahol egy szemét vámoson kívül más bajom nem volt. Jó nyaralást, és szerencsés utazást mindenkinek! Lazek
Kefalóniára igyekszünk a jövő héten. Szeretnék segítséget kérni, amikor Lefkadára átmegyünk a hídon melyik utat kell választanunk, hogy Vasilikibe érjünk? Esetleg ki van táblázva, nem tudom eltéveszteni? Köszönöm előre is.