Rég nem jártam nagy boltban időhiány miatt, és most vagyok abban a nyári kb 1 hónapos periódusomban mikor az itthoni ellátásunk a minimálisra csökken, sokat eszünk házon kívül. Gyümölcsöt a környékről veszünk, így abban nem volt fennakadás. Kenyérfélét hoz a pék minden reggel, ebben sem volt akár egy nap szünet. Húsfajtákban sem volt gond. Olajunk házi, a pincében csapolunk:), mást az elmúlt héten nem vásároltunk. De bármi legyen is, mától minden boltot normálisan feltöltenek, már semmi fennakadás nincs semmiféle kúton sem.
Mirmur: déli 12-2 óra a tuti. Kipróbálva sokszor. A legszebb színek életben és képen.
Üdv mindenkinek !
Uddegyorsan eltelt ez a szűk két hét Afitoson.
Részünkről, problémamentesen megjártuk a 13. Görögországi nyaralásunkat.
Reggel, 6 óra 20-kor indultunk Röszkéről, és délután 5 óra 40-kor már Afitoson voltunk. ( Afitos 2 órányira van a Görög határtól. )
Sehol, semmi kavarás, sima útunk volt.Az idő, mint mindíg, szuper, egyedül, múlt hét hétfőn esett egy kis eső, de késő délutánra már ki is sütött a nap. Ez a kis pihenő pedíg már kellet is a bőrünknek. Az árak, szerintem , mint tavaly, egy kis alku mindenütt belefért.
A benzin mizéria minket igazából nem érintett, mivel a Mac. határ előtti kúton telenyomtuk a tankot. (1,16 Euro) Csütörtökön pedíg a közeli Shell kúton már lehetett újra benzint kapni. (1, 52)
Vissza, a Mac határnál, (1,15) a Lapovoi OMW-nél pedíg( 1,22)
A visszaút, már kicsit hosszabbra sikerült, "hála" a TR vendégmunkásoknak.
Reggel, 6óra 30-as indulás, érkezés Röszkére, 6, 30. +1,5 óra mókás sorbanállás.
De mindent egybevéve, szuper volt !
Az ezután útrakelőknek, jó utat, jó nyaralást !
Nem túl sokat olvastam vissza, csak cc. 10-15 oldalt, ezért ha olyat kérdezek, amiről már volt szó, kéretik türelmesnek lenni hozzám.
Kezdő autósok vagyunk (mármint külföldre még soha nem mentünk autóval) és olyan kérdésem van, hogy mennyire nézik a határon az eü. doboz, poroltó, hólánc láthatósági mellény és társai meglétét?
Nekünk csak pozitív tapasztalatunk van a határoknál haza felé (na nem a magyar ő ellenőrzött 03,00 órakor ) a Szerbek Macedónok és a Görögök is minden ellenőrzés nélkül engedtek közölve hogy magyar mehet. Oda felé csak a Macedón határnál vártunk de ott sem ellenőriztek csak útlevél forgalmi és zöldkártya.
Cofffos:) A hóláncot itthon ne hagyd:) Az még bármikor és bármire jó lehet:)
Pl megint nem lesz benzin, és kint kell maradni télig:)
Mi jövő héten pénteken indulunk, de én is beteszem:))))
#1473942010-08-03 21:51:17 Válasz a #147381. hsz-ra
Ha jól értem, akkor a "köli" az egy kölcsön autót jelent...Ebben az esetben ha jól tudom, akkor a tulajdonostól is kell egy meghatalmazás. Ennek gondolom, hogy utánanéztetek...De majd a Többiek pontosítják ezt, mert én is csak hallottam erről, mivel kölcsön autóval soha nem jártam külföldön.
Sziasztok!
Szombat éjszaka mi is hazaértünk. A leghosszabb sorbanállás a szerb fizetőkapuknál volt, a határokon simán átmentünk. A macedon belépéskor kérte a zöldkártyát sehol máshol nem volt rá szükség. 1/2 9-kor indulunk Sartiról és este 1/2 12-kor Pest megyében voltunk. Tompa felé mentünk. Szabadkán nagyon figyelni kell, mert eléggé el vannak takarva a táblák és későn venni észre. A szerb oldalon nem volt senki este 1/2 10-kor, simán fél perc alatt átmentünk, Tompánál 4 autó volt, ott max 10 percet töltöttünk. A határőrök felnyittatták a csomagtartót, megkérdezték hol voltunk és ennyi.
#1474142010-08-04 08:52:08 Válasz a #147375. hsz-ra
Nekem se nézték még sosem. De ha megnézik (akár itthon is), az pénzre megy.
Én beruháznék egy eü doboz-háromszög-izzóklt-mellény-porraloltó garnitúrába, ha nincs. Ez kb. 7-8 ezer forint, ennyiből nem jön ki a büntetés.
(és ha visszaolvasol 41 oldalt, egy véééégtelenül szimpatikus hozzászólás prezentál segítséget a kölcsönadási formanyomtatványról... )
Kérdés kell nemzetközi jogsi ha szerbián és mecedónián keresztül megyünk görögbe,utazási irodába azt mondták nem, de ismerősömtől múlt nyáron még kérték.
Személyes tapasztalotok milyen?
köszi
Szia Andi81!
Már majdnem az egész fórumot visszaolvastam mert nemsokára mi is autóval megyünk, de nem találkoztam olyan hozzászólással ahol valakitől kérték volna. Én nem váltom ki úgy látom nincs rá szükség.