#1474272010-08-04 09:58:01 Válasz a #147422. hsz-ra
Szia Szilvi!
Tavaly 55 euro volt az utazási irodával a kefalóniai kirándulás, de nem teljesítették azt ami a programba előre le volt írva. Állítólag sok minden kimaradt. Szerintem nem éri meg és az ott töltött idő is nagyon kevés. Először én is sajnáltam de inkább egy teljes nyaralást érdemel Kefalónia- majd valamikor.
#1474322010-08-04 11:04:49 Válasz a #147427. hsz-ra
Szia Melus!
Teljes mértékben igazad van, Kefalónia teljes nyaralást érdemel. Sajnos az viszont évek óta tolódik, Kefalóniai meg hívogat, így egy napos kirándulás is jobb a semminél.
Nekünk anno nem volt rossz tapasztalatunk az egy napos kirándulással kapcsolatban, mindenhol voltunk is, ami programban szerepelt.
Gondoltam arra is, hogy kocsival átmegyünk és saját szervezésben nézünk meg egy-két települést, viszont így nagyobb lenne az esély az eltévedésre, meg izgulhatnánk amiatt is, hogy visszaérünk-e időben a komphoz.
Ez az ár, amit írtál, helyi iroda ára, vagy valamelyik nagy utazási irodáé?
Meglepne, ha helyi szervezésben ennyivel drágább lenne, mint 3 éve volt.
#1474462010-08-04 12:01:34 Válasz a #147432. hsz-ra
Ez az ár az utazási irodáé. (Aeolus)Először kicsit sajnáltam hogy nem mentünk aztán mondták hogy csak Argostoliban voltak a többi kimaradt. Helyi szervezésben lehet hogy jobban megvalósítható, de én annak már nem jártam utána. Ha sikerrel jártok majd számolj be róla hogy milyen volt. Én úgy tervezem hogy majd motorral bejárjuk, mint Zakynthost is.
Valahol olvastam hogy ha te magad mész akkor 6 órád van a komp vissza indulásáig, az pedig nagyon sovány.
Hahóóóó!
Segítsetek nekem is. Számolgatjuk, hogy mennyi pénzt kellene vinni, mert ezt még nem döntöttük el, de valamilyen kiinduló ár kellene a programokról! Léciléciléciléci!
Én ugyan árat nem tudok mondani, de talán egy honlap címmel tudok segíteni.
www.cavogrosso.gr
Ettől a helyi irodától kaptunk prospektust, és ők szerveznek Kefalóniára is kirándulást. Ahogy a honlapjukon láttam Alykanas-ban is van kirendeltségük, és lehet tőlük e-mailben információt kérni.
Szerintem egy e-mailt megér, hogy tudj előre tájékozódni az árakról.
Teljesen új vagyok a fórumban,és nagyon sok jót,hasznos tanácsot olvastam tőletek Zakynthossal kapcsolatban.Mi most szombaton indulunk,Agios Sostisban fogunk megszállni a Sofia apartmanban.Ha esetleg valaki járt már ott és tudna egy pár információval szolgálni azt nagyon megköszönném.Esetleg,hogy hol érdemes autót bérelni és mennyibe kerül egy napra.
Nagyon jókat hallottam Zakynthosról és már alig várom,hogy személyesen is lássam.A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!
#1475012010-08-04 14:56:32 Válasz a #147496. hsz-ra
Szia Baba!
Javaslom, keresd meg az élménybeszámolók között Josza2 élménybeszámolóját. Én is már folyamatosan azt olvasgatom.
Sok hasznos infó van benne. Szerintem a kérdéseidre is választ kapsz.
#1475132010-08-04 15:52:52 Válasz a #147447. hsz-ra
Szia Kriszmisz!
Az, hoyg mire mennyit akarsz költeni, nagyban függ, hogy a fakultatívra fizetsz be, avagy a helyiektől veszed az utazást.
Néhány ár:
Agiosba menet egy kanyarban van a MyTours irodája, mi ott fizettünk be a nagy, sziget körüli útra, 22,5 E/fő áron, de a hajón voltak olyanok, akik 20E-ért voltak. ÉS ez a nagyobbik hajóra (TopCruiser) vonatkozott, a MyTours-nak van egy kissebb hajója, arra csak 17E a jegy.
De egy jótanács:
mi a nagyob hajóra fizettünk, mondván sokan csinálják azt, hogy -mivel ugyan az a program - ezért spórolásból a kisebb hajóra fizetnek.
Namost ez takkra bejött. a két hajó egymás mellett állt, és míg a kicsin úgy voltak, mint a heringek, a nagy hajón kényelmesen elfértünk. (ok, a 360 férőhelyből csak 260-an voltunk). Ráadásul, kedden, amikor hajóztunk Hagymássy Szilvia volt a magyar nyelvű idegenvezető a hajón, szóval extrába még azt is megkaptuk.
Keffalónia: nagyjából 37-42 E között
Motorbérlés: alap: 20-21E + biztosítás, de simán lehet alkudni 10%-ot , persze ez is függ attól, hogy hol nézed, és milyen típust akarsz. Tipp: mi a Smartnál egy Kymco Dink 50-es motort kértünk, amivel, simán felmentünk a hegyekre 2 fővel is. (igaz, nem száguldva, de 20-30Km-el) aszem kínai gyártmány a motor, ennek ellenére bírta, és még sokat sem evett
evés: általában 8-15E között vannak a főételek (nyilván függ attól, hogy mit eszel) de ha csak egy görög salit (5-6E) vagy gyrost (2-3E) eszel, az is bőven jól tud lakatni