#1494012010-08-17 22:57:40 Válasz a #149285. hsz-ra
Sziasztok!
Flocky!,,Mi is a Vasiliki appartmanban leszünk,csak eltévesztettem szerintem!Akkor Szegeden találkozunk már,mert gondolom úgy lesz ahogy tavaly,hogy a Tesco parkolóban kell felszállni és egyébként ott osztották el az embereket!,,,A Meteorák fakultatívon van kiírva Walter travel oldalán,ezért örültem nagyon,mert a szívem egyik vágya,és,ha jól tudom,akkor valamikor éjszaka indulunk a túrára,de szeretném látni!,,......Mindent szeretnék megnézni,mert olyan sok a gyönyörűség!,,,és bulizni,sétálni,fürödni,,stb,,,Hajrá...
#1494032010-08-17 23:10:42 Válasz a #149291. hsz-ra
Fazika!
Köszönöm,hogy biztatsz!Megyek,ha összejön a létszám!Már nagyon sokat olvastam a Meteorákról(Levegőben lebegő) és nézegettem képeken is!Nekem Görögország különben is egy misztikum,,, egy második hazának éreztem ,és a Meteoráknál szerintem a látottak alapján is egy spirituális lelki feltöltődés lesz!
A Parga melletti strandokból, ha ajánlhatok (ahol mi is voltunk, sajnos nem mindegyikben).
A strandok motorral is elérhetőek, mindegyik max 30 km-re van Pargától:
északra -
1 - Sarakino: kavicsos, szép rendezett, van lassan mélyülő rész is, búvárkodásra alkalmas, jó a frappé, kihagyhatatlan, szép hely
2 - Arillas: fekete, finom homokos, meleg vizű strand, lassan mélyülő gyerekekkel az egyik legalkalmasabb, búvárkodás szempontjából nem nagy dolog (a sziklás részen a strand szélén esetleg élvezetesebb), frappé sztem itt volt a legrosszab, viszont van egy tusoló a parton, a wc tiszta, kultúrált
3 - Stavrolimionas: ez egy eldugott öböl, ide túristák nem járnak, mi is csak hajóval érkezőkkel osztoztunk és egy helyi párral az öblön,
van egy homokos-kavicsos része ami lassan mélyülő, de átlag kavicsos a part, nagyon jó búvár élményekben, sok a látnivaló és a zyákmány (kagyló ....), itt fogtam polipot (csak a fotózás erejéig)
4 - Agia Paraskevi: kavicsos, van egy kicsi lassan mélyülő rész is, ahol gyerekekkel sokan vannak,
van egy sziget a parttól nem mesze, ahol nagyon jó a búvárélmény, nagyon sok kagyló, csiga, remeterák, .... található itt,
szép hely, mert a part fele része egy kiemelkedő sziklás rész,
itt van vizibicikli is (1 óra 10 eu), amivel a szigetre is át lehet tekerni,
a frappé jó, a wc kultúrált
5 - Mega Drafi: nagyon gyönyörű, talán a legszebb, DE!!! nagyon hideg a víz - pedig hatalmas búvárélményben, vannak kisebb barlangok, van egy alagút, amiben leírhatatlan az átúszás élménye (neopren ruhában is majd megfagytam, de 2 órát búvárkodtam így is)
délre -
1 - Ammoudia - finomhomokos part, szép rendezett, sajnos a vize a folyó torkolata miatt változó hőfokú, hol meleg - hol hideg,
sok kagylót találtunk itt,
part közelben boltok, tavernák
2 - Alonaki: itt is kevés túrista, inkább a helyiek járnak ide (eldugott), nagyon szép hely, sajnos csak fotózni álltunk meg mi is (Loutsa-ból vissza úton kerestük meg)
3 - Loutsa: finomhomokos hosszú part, tele napernyőkkel, tavernákkal,
gyerekekkel nagyon ideális, mert lassan mélyülő,
van banánozási és egyébb motrcsonakkal vontatott viziélmény lehetőség (10 eu),
hétköznap aránylag kevesen voltak, de hétvégén tömve volt a part, mi többször is visszatértünk ide
Remélem tudtam valamit segíteni, jó felfedzést, irigyellek benneteket.
Jó utat és nyaralást!!!!
#1494122010-08-18 07:00:01 Válasz a #149396. hsz-ra
Köszi Breki a szájbarágást.
Sajnos nem ezzel van gondom. Idáig eljutottam önerővel is. A gépen fenn van már a letöltött cucc, csak a rar kiterjesztést nem ismeri fel, így nem sokra megyek vele. Na majd a házi helpdeskesünket (fiam) meginterjúvolom.
Egyébként eldöntöttnek látszik, hogy 24-én délután elindulunk Pargára autóval. Szállás nincs előre foglalva. Abban reménykedünk, hogy legalább valamelyik kempingben kapunk valami hajlékot 1-2 éjszakára, míg körbejárjuk a várost, vagy a környéket rendes szállás ügyben.
Kréta is az utolsó pillanatig tartalékban van. Jelenleg már csak egy 26-án induló kéthetes repülőjegy igéretünk van. (lost-lost minut) Tehát ha oda megyünk, az is szálláskeresős lesz.
#1494332010-08-18 08:58:54 Válasz a #149416. hsz-ra
Mi is hétfőn megyünk,de az Apollonnal és Pesten szállunk fel.Délben indul a busz és 1/2 12-kor kell ott lennünk.Nem lehet,hogy együtt megyünk?Legalábbis eddig mindig többféle iroda utasai voltak a buszon...
Mi fél 11-kor indulunk a pesterzsébeti tesco parkolójától. Nem értem amúgy, mert mi előbb indulunk egy órával, és csak másnap kettőtől lehet elfoglalni a szállást.
Csáky Ágnes van írva kinti idegenvezetőnek. Róla tudtok valamit?