Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6706
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152467 Üzenet linkje2010-09-25 19:46:54  Parga: Garden:

Sziasztok!
Megjöttünk, fantasztikusan jó volt!
Parga: 10
Szállás: Garden: 10
Minden jó volt, a kaja az idegenvezető az időjárás, panaszkodni nem nagyon tudok, de majd igyekszek.
Tökéletes volt minden. A társaság is remek volt, mind a buszon mind az apartmanokban.

# 6707
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zazi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152514 Üzenet linkje2010-09-27 10:00:06  Válasz a #152467. hsz-ra Előzmény #152467

Üdv itthon!
Öröm olvasni, hogy elégedettek vagytok!

# 6708
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152563 Üzenet linkje2010-09-29 02:31:06 

Sziasztok!
Tegnap de.10-re mi is megérkeztünk Pargáról,14-től idáig aludtam,annyira kidőltem!icon_smile.gif
Minden csodás volt,nem bántuk meg,hogy Pargát választottuk,mindennel és mindenkivel tökéletesen meg voltunk elégedve,nagyon tetszett,annyira,hogy jövőre vissza szeretnénk menni,mert sokmindenre nem jutott elég idő 9 nap alatt sem...icon_sad.gif
Nagy puszi és köszönet a Walter Traveles Hajninak,Norbinak és Lacinak a zökkenőmentes és gyors bonyolításért!
Mindent megtettek,hogy mindenki jól érezze magát,nagyon családias volt végig a légkör.
Lefelé 10 óra előtt indultunk,és másnap reggel kb. fél 9-re (?) legkésőbb lent is voltunk,csak én nagyon fáradt voltam és nem néztem az órámra....
Visszafelé kb.13.45-kor indultunk és reggel 7-re már Szegeden voltunk az utolsó pihenőben.
Nagyon gyorsan ment minden határátlépés,egyedül a macedónok tököltek egy kicsit,kevés volt nekik a jatt.......
A szerbeknél is kellett egy kicsit várni,de nem volt vészes.
Odafelé Belgrád K.O. volt a péntek esti dugó miatt,de nem kellett olyan sokáig várni.
A Christina apartman jobb volt,mint amit vártunk!A három közül a legszebb,és egyáltalán nincs messze semmitől.
Kicsit féltünk a távolságok miatt,de nem vészes,csak az első 2 napban volt izomláza a vádlimnak,de nagyon.icon_smile.gif
Sok helyen jártunk a környéken gyalog vagy kocsival.
Lichnosra érdemes eltúrázni gyalog az olajfaligeten át,gyönyörű!Kicsit emelkedős,ezért nem papucsban ajánlom a megtételét,mint ahogy nekem sikerült,de ha én kibírtam,akkor más is. icon_smile.gif
Strandok közül nekünk a Valtos tetszett a legjobban,szép a környék(a vár alatt),voltak zuhanyok és öltözőfülkék,és gyalog pár perc alatt elérhető.Van homokos-aprókavicsos és kavicsos része is,széles part,kultúrált környezet.Igaz vannak olyan részei,ahol ha bemész a vízbe,egy keskeny,kb.1 méteres csíkban elég süppedős a homok,de ha bentebb mész,csodás. Először kicsit hűvös volt a víz,de én elég fázós vagyok,és mégis jól éreztem magam.
Voltunk még autóval Sarakiniko-n,szép lenne,csak nagyon hideg volt a víz,és dagály volt,nagy hullámokkal,amikor mi ott jártunk.
Voltunk Ammoudia-n,maga a táj nem túl elragadó,de nagyon széles homokos parttal rendelkezik,csak nekem kicsit elhagyatottnak tűnt,alig volt ott valaki a lakókocsis németek és hollandokon kívül.
Arillas nagy csalódás volt,nem kellett volna odáig elautózni.Többet vártam a "fekete homokos" parttól.Alig volt valaki,nagyon keskeny volt a parti sáv,tele piszokkal és szeméttel,pedig voltak ott éttermek stb. Viszont tényleg érdekes színű volt a homok,szárazon is olyan.,mintha vizes lenne,de még annál is sötétebb szürkés-feketés árnyalat.Amikor ott voltunk kicsit borús idő volt,de szerintem nagyon kellemes meleg lehet a vize ,és könnyen felmelegszik a homok miatt.
Ha már arra jártunk,megnéztük Agia Paraskevit és Sivota környékét is.
A környéken van egy tó, "Kalodiki Waterland" -Kalodiki Vízivilág,nagyon szép,tele tavirózsával,madarakkal.
Voltunk kisvonattal Ali Pasa váránál,nagyon szép volt,csak kevés volt a fent tölthető idő.
Hajnival voltunk Korfun is,gyönyörű volt minden,csak az időjárás nem fogadott minket kegyeibe,volt,hogy szakadt az eső,és fújt a szél,volt,hogy sütött a nap,de hűvös volt... icon_sad.gif
Mindegy,még egy ok,hogy jövőre visszatérjünk Pargára....
Volt olyan "kedves" utastárs",aki morgolódott Korfun az idő miatt,de arról nem Hajni tehetett,hogy milyen az idő.
Volt olyan,aki kijelentette,hogy ő már kedden megmondta,hogy rossz lesz az idő,és miért nem lehet áttenni (???) más időpontra a korfui kirándulást..... Azért ez nem így működik....
Csak akkor nem tudom,miért fizetett be mégis a kirándulásra.....
Ez az egy nap kivételével végig szikrázó napsütés és 30-35 fok volt!
Mindent egybevetve csodálatos volt ez a 9 nap!
Hirtelen ennyi jutott eszembe,majd írok természetesen részletesebb beszámolót is,csak össze kell szednem a gondolataimat.
Töltök majd fel képeket is,kiírom,hogy hol nézhetitek majd meg.
És most jöhetnek a kérdések! icon_smile.gif

# 6709
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152568 Üzenet linkje2010-09-29 08:19:26 

Üdv itthon. örülök, hogy tetszett a hely icon_smile.gif

Sakisban voltatok?
Ugye mondtam, hogy kevés lesz a 9 nap.

Ali pasához miért kisvonattal mentetek?
Gyalog szerintem érdemesebb márcsak Anthousa miatt is és akkor annyit vagy fent amennyit akarsz.

# 6710
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152569 Üzenet linkje2010-09-29 08:36:18 

Szia Breki!
Olyan rossz itthon lenni,folyamatosan fázom....
Igen,kevés a 9 nap,úgyhogy már most tervezzük,hogy jövőre újra ! icon_smile.gif
Sakisban sajnos nem ettünk,odamentünk,de egyszerűen annyian voltak mindig,hogy nem bírtuk volna kivárni,amíg sorra kerülünk,mert nagyon éhesek voltunk és volt velünk egy türelmetlen pasi is,aki azonnal enni akart..... icon_smile.gif
De láttuk a pincéreket egy kicsit,amikor táncoltak,csodás volt.
Ali pasa várához meg azért nem mentünk gyalog,mert pár napig iszonyatosan izomláza volt a vádlinknak,mire megszoktuk a lejtőket,a társaság másik fele meg lusta disznó volt.Ha benyögöm nekik a túrát,szerintem helyben meglincselnek.... icon_biggrin.gif
Úgyhogy maradt a kisvonat,de azzal is nagy élmény volt.
Voltunk sok helyen,mert ismerősök is jöttek autóval,így könnyebben mozogtunk.
Azért már érezhető volt,hogy utószezon van,kevesebb a túrista,és a boltokban kedvezmények is voltak,volt olyan,hogy 50%-al olcsóbban vettem meg valamit,ami még előző nap drágább volt....
Az időjárás viszont szikrázóan napos volt,reggelente egy kis felhősödéssel.
Imádtam,hogy szinte nem is hallottam magyar szót.
És hát volt egy pár nagyon helyes görög pasi.... icon_wink.gif
Nem bántuk meg,hogy ezt az időpontot választottuk.

# 6711
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152571 Üzenet linkje2010-09-29 08:52:37 

Theia írta:
...Minden csodás volt,nem bántuk meg,hogy Pargát választottuk,mindennel és mindenkivel tökéletesen meg voltunk elégedve,nagyon tetszett,annyira,hogy jövőre vissza szeretnénk menni,mert sokmindenre nem jutott elég idő 9 nap alatt sem...icon_sad.gif...

Ezt jó olvasni! icon_wink.gif (Ilyenkor már kicsit rizikós az időjárás; ezzel számolni kell.) Örülök, hogy tetszett és jól érezted nagad. icon_razz.gif

Theia írta:
...És hát volt egy pár nagyon helyes görög pasi.....icon_wink.gif ...

Nono; csak óvatosan! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 6712
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152582 Üzenet linkje2010-09-29 18:46:32  Válasz a #152563. hsz-ra Előzmény #152563

Időnként rápillantok mindig a webkamerára, de nekem úgy tűnt, mióta mi hazajöttünk, hogy sokkal többet volt felhős az ég.
Akik most vannak kinn, komolyan szívnak... napok óta ki se tették az ernyőket. Esik az eső.

# 6713
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152583 Üzenet linkje2010-09-29 18:48:00  Válasz a #152569. hsz-ra Előzmény #152569

Azt mondja már meg valaki, hogy egy Sakisos táncolást hogy lehet kifogni? Ott voltunk két hétig, és nekünk ecccer sem táncoltak. icon_lol.gif icon_lol.gif

Oké...cserébe mi hamar jutottunk asztalhoz. icon_wink.gif

# 6714
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152584 Üzenet linkje2010-09-29 18:55:50 

Azért Theia irigyellek rendesen. Mióta hazaértünk, bennem érik a nyaralás, kezd leülepedni. És egyre inkább látom, hogy tuti megyünk még oda, bár azt is, hogy nem jövőre.
Én is élveztem, hogy nem nagyon hallok magyar szót, sőt mi egy kicsit titkoltuk is, hogy magyarok vagyunk. Ha valahol kérdezték, azért megmondtuk, de volt olyan étterem, ahová ezért nem mentünk be, mert volt magyar étlapjuk.
A Bacchosban is volt, de ott úgy nyomták a kezünkbe pótlólag. És oda terveztük, hogy bemegyünk kajálni (nem bántuk meg), de csak egyszer. Pedig helyesek voltak. A szomszéd asztal számláját kaptuk meg tévedésből, és mikor szóltunk, bocsánatkérés gyanánt kaptunk még 2 ouzot. Sajnos már nem tudtuk meginni. icon_smile.gif Aztán napokig sziázott a két behívó, ha arra jártunk. icon_lol.gif

# 6715
Ildi40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152589 Üzenet linkje2010-09-29 21:27:57 

Az Arillas beach nekem is csalódás volt az idén,mert nagyon elhanyagolt hely lett.Pedig 4évvel ezelőtt a kedvenc helyünk egyike volt.Igaz akkor ott volt Perdikán a szállásunk is és ez volt közel fürdeni.Tele lett kövekkel,pedig tiszta homok volt az egész régen.Ez volt most az első hely ahova útközben megálltunk,mert annyira vágytunk az emlékekre,és nagyot csalódtunk,így mentünk tovább Párgáig.Párga számomra nem változott,ugyan olyan csodás,mint 4éve volt.Anyukám most látta először,de ő is teljesen beleszeretett.Volt ott elég sok magyar,csak mindenki titkolta.De nem tudom,miért kell ezt szégyelni.Én mindig büszke vagyok rá!És a görög emberek is szeretik a kedves magyarokat.Mi most is barátságot kötöttünk velük.Azóta is emailen beszélünk.Volt ott egy erdélyi-magyar kislány,nem találkoztatok vele?Esténként ott osztogatta a csalogató plakátokat a zöldséges előtt.6 hónapja költözött csak úgy ki.Jó neki.Jól keres és alig dolgozik valamit.Mi is jó időt fogtunk ki/szept10-19/.És már újra vágyom,hogy ott legyek.
# 6716
Zsoka65
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152590 Üzenet linkje2010-09-29 23:03:04 

Sziasztok!

Mi kedden indulunk Pargára, remélem jó időnk lesz. Tudna valaki olyan linket küldeni, ahol meg lehetne nézni, milyen idő várható? Olyan jó olvasni, hogy milyen jól éreztétek magatokat. Már nagyon várom az indulást!

# 6717
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152591 Üzenet linkje2010-09-29 23:13:24  Re:

Cofffos írta:
Azt mondja már meg valaki, hogy egy Sakisos táncolást hogy lehet kifogni? Ott voltunk két hétig, és nekünk ecccer sem táncoltak. icon_lol.gif icon_lol.gif

Oké...cserébe mi hamar jutottunk asztalhoz. icon_wink.gif

Szia Cofffos!
Tök véletlenül jártunk arra,és beléjük botlottunk.... icon_biggrin.gif
Azt nem lehetett nem észrevenni....
Tök jó volt,csak keveset láttunk belőle....

# 6718
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152592 Üzenet linkje2010-09-29 23:18:23 

h.apci írta:
Theia írta:
...Minden csodás volt,nem bántuk meg,hogy Pargát választottuk,mindennel és mindenkivel tökéletesen meg voltunk elégedve,nagyon tetszett,annyira,hogy jövőre vissza szeretnénk menni,mert sokmindenre nem jutott elég idő 9 nap alatt sem...icon_sad.gif...

Ezt jó olvasni! icon_wink.gif (Ilyenkor már kicsit rizikós az időjárás; ezzel számolni kell.) Örülök, hogy tetszett és jól érezted nagad. icon_razz.gif

Theia írta:
...És hát volt egy pár nagyon helyes görög pasi.....icon_wink.gif ...

Nono; csak óvatosan! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Szia h.apci!
Hál'istennek,egy nap kivételével szuper időnk volt !
Azért ne gondold,hogy faltam kint a pasikat.... icon_wink.gif
De volt egy nagyon helyes boltos srác,gyakran jártunk be hozzá,utolsó este,(mintha sejtette volna)integetett utánam.
Na de majd jövőre! icon_wink.gif
Vissza szeretnénk menni Pargára.

# 6719
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152593 Üzenet linkje2010-09-29 23:30:08 

Theia írta:
...Azért ne gondold,hogy faltam kint a pasikat.... icon_wink.gif ...Vissza szeretnénk menni Pargára.

Oh, ilyesmi eszembe sem jutott... icon_redface.gif ...de ha az a Parga (is) mesélni tudna... icon_wink.gif

Én is vissza szeretnék egyszer menni, de nem kell azt elkapkodni; annyi szuper hely van még. icon_idea.gif

# 6720
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152594 Üzenet linkje2010-09-29 23:33:00 

Cofffos írta:
Azért Theia irigyellek rendesen. Mióta hazaértünk, bennem érik a nyaralás, kezd leülepedni. És egyre inkább látom, hogy tuti megyünk még oda, bár azt is, hogy nem jövőre.
Én is élveztem, hogy nem nagyon hallok magyar szót, sőt mi egy kicsit titkoltuk is, hogy magyarok vagyunk. Ha valahol kérdezték, azért megmondtuk, de volt olyan étterem, ahová ezért nem mentünk be, mert volt magyar étlapjuk.
A Bacchosban is volt, de ott úgy nyomták a kezünkbe pótlólag. És oda terveztük, hogy bemegyünk kajálni (nem bántuk meg), de csak egyszer. Pedig helyesek voltak. A szomszéd asztal számláját kaptuk meg tévedésből, és mikor szóltunk, bocsánatkérés gyanánt kaptunk még 2 ouzot. Sajnos már nem tudtuk meginni. icon_smile.gif Aztán napokig sziázott a két behívó, ha arra jártunk. icon_lol.gif

Azt vettem észre,hogy tetszik nekik,hogy magyarok vagyunk.Volt ahol azt,hitték,szerbek vagyunk,majd egyből kedvesebbek lettek,amint kiderült,hogy magyarok.
Szinte mindenhol kérdezték,honnan jövünk,és kedvesek voltak velünk.
Még hál'istennek nem érte el Pargát a "magyarok bejövetele",így még eddig nem nagyon találkoztak negatív viselkedéssel honfitársaink részéről. Most próbáltam kultúráltan fogalmazni,de szerintem mindenki érti,mire gondolok.
Több boltban még kóstolót is kaptunk a tulaj bácsitól.
Például a Dallas-ban édességet,másnap halvát icon_eek.gif ,majd olívás kenyeret kaptunk.
A posta felé lévő szupermarketben pedig bort és ouzo-t kaptunk,meg mellé csokis kekszet... Én nem tudom,mi volt az ouzo-ban,de nagyon gyorsan hatott.....icon_redface.gif
Pargán azt hiszem,hamar meg fognak tanulni magyarul,van,akinek már egész jól megy,mert egyre több magyar megy oda nyaralni.
Aranyosak,ahogy próbálkoznak,a Bacchos-os copfos behívó pasi meg nem semmi! Szereti a magyarokat ! Minden nap szédíti a hölgyeket a placcon. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 447 448 449 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu