Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 346 347 348 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Jenike | #155567 Üzenet | 2011-01-30 14:07:34 | Válasz a #155562. hsz-ra
Igen, igen... Ezt elnéztem! icon_redface.gif
  Adri79 | #155578 Üzenet | 2011-01-30 15:51:25 | Válasz a #155547. hsz-ra Előzmény #155547
Szia Puma!

Hogy őszinte legyek, majd megpróbálom pozitív irányba befolyásolni a családot, mert imádom a hajókázással összekötött "lakatlan" sziget kirándulásokat, nem beszélve arról, hogy kicsit "kagylób*zi" vagyok icon_lol.gif
Bár mintha az rémelene, hogy nem szabad onnan kagylót vagy csigát hozni.... De ha ne ajd isten van nálam vmennyi azt hogy tudják ellenőrizni? Megnézik a táskámat? Nem az egész szigetet vinném el.... icon_redface.gif
Viszont jó lenne jó időt kifogni és nem állati nagy hullámokat, mert "tengeri betegünk" is van és neki akkor nem nagyon jönne be....
Szóval én is Chrissi mellett szavazok icon_lol.gif
  Adri79 | #155580 Üzenet | 2011-01-30 16:04:17 | Válasz a #155549. hsz-ra Előzmény #155549
Szia Verka!

Hát igen, két hét, még soha nem voltunk két hétig sehol, mert nem nagyon találtunk olyan turnust (mikor utazási irodával mentünk), szóval ez nekünk is új lesz! icon_razz.gif
Most nem tudom melyik a jobb, hogy kb. 8 hónapot kell várni.... Vagy az, ha közelebb lenne....

A Kournas-tó a sziget másik oldalára való költözésnél szerintem nem megoldható, mert ugye tele leszünk csomagokkal, meg szerintem mindenki hócipője is tele lesz, szóval nem annyira optimálisak a körülmények....

Hmmm, már nézegettem a térképen Loutrót és feltűnően nem volt út, de akármilyen szép, azt hiszem nem ér meg egy kompozást.... Vagy legalábbis nem az első krétai utunkon icon_lol.gif Mert aztán a végén túlvállaljuk magunkat.... Nem akarok futkosni.... Legalább lesz miért visszamenni még... icon_lol.gif Bár ez számomra már most sem kérdés icon_lol.gif

Kato Zakros jó ötlet, mert éppen az fogalmazódott meg a többiekben, hogy olyan helyek érdekelnék őket, amik hogy mondjam, talán kicsit kézzel foghatóbbak, mint egy ásatás.... (Pl. a Sissi kastély Korfun nagyon tetszett nekik - OFF) Szóval itt még folyamatban van a terv....

Köszi a Chrissi infót icon_lol.gif
  Adri79 | #155581 Üzenet | 2011-01-30 16:09:46 | Válasz a #155553. hsz-ra Előzmény #155553
Szia Medi!

Köszi a sok hasznos infót icon_razz.gif Nem is gondoltam volna, hogy hétfőn szünnap van sok helyen....

Őszintén szólva Knossos-t nem is nagyon terveztem, mert nagyon idegesít a tömeg, meg a sok értetlen túrista, mikor előre ki van mondjuk írva, hogy ne nyúlj vmihez és össze-vissza tapizzák vagy amikor pl. egy cseppkőbarlangban direkt szólnak, hogy ne vakuzz, de sz*rnak rá, na ez nagyon fel szokott idegesíteni.... Na meg amikor állandóan belemásznak a képbe, mikor fényképezel.... Szóval szerintem idén kimarad....

Annyi jó tippet adtatok, hogy biztos találunk ezer más dolgot, aminek mindenki örülni fog icon_lol.gif
  Adri79 | #155583 Üzenet | 2011-01-30 16:13:08 | Válasz a #155557. hsz-ra Előzmény #155557
Szia Verka!

Bőszen jegyzetelek.... icon_lol.gif icon_lol.gif
  Adri79 | #155584 Üzenet | 2011-01-30 16:18:21 | Válasz a #155560. hsz-ra Előzmény #155560
Szia Jenike!

Minden infó úgymond "kincset" ér egyszer, ha nem idén, hát jövőre! icon_lol.gif icon_lol.gif Nem akarom túlzsúfolni az útitervet, ezért gondoltam, hogy mindenkinek igaza van abban, hogy inkább kevesebb dolgot nézzünk meg, vagy kevesebb helyet járjunk be, de ne kelljen rohanni, mert akkor már nem akkora élvezet.... Szóval ezt a tanácsot megfogadom és remélem jövőre eljutunk oda! icon_razz.gif (Lassan tényleg azt érzem, hogy vmi nem stimmel velem, még kb. 8 hónap van hátra az idei nyaralásig is, de már azon gondolkodom mit nézzünk meg jövőre icon_rolleyes.gif)

Elmentettem a linkeket, köszönöm icon_wink.gif
  Adri79 | #155585 Üzenet | 2011-01-30 16:25:27 | Válasz a #155560. hsz-ra Előzmény #155560
Szia Jenike!

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ezek a kompok mekkorák? Csak személyeket szállítanak? És ott lehet hagyni a bérelt autót a kikötőben? Mármint hogy van kialakított parkolóhely vagy ilyesmi?

Köszi icon_razz.gif
üdv.
Adri
  Verka | #155586 Üzenet | 2011-01-30 16:32:00 | Re:
Szia Adri!

Bár nem szeretek ilyet írni, mert ha nem lehet elhozni kagylót, akkor hát nem lehet..., de valójában a kutya sem nézi meg, hogy mi van a táskádban. Gondolom, hogy csak a nagyobbakra vonatkozhat a tilalom, mert azok a picik, amik olyan sűrűn vannak a parton, hogy olyan, mintha kavicson taposna az ember, és csak ha jobban odanéz, akkor veszi észre, hogy kagylókon jár icon_smile.gif, szóval abból aztán van annyi, hogy nem hiszem, hogy szét lehetne hordani.

Chrissire vigyetek fürdőcipőt. A strand szép és homokos, de sajnos az rossz, hogy a bokáig-térdig érő vízben végig kövek vannak a part mentén, és csak azokon keresztül lehet bebukdácsolni. A párom elvágta a lábát, és ugyanabban az évben Gabakóékat (ő is ír néha a fórumra) is érte ugyanott hasonló baleset.

Valóban, Loutróban feltűnően nincs út. icon_smile.gif Kocsival nem lehet megközelíteni, autóforgalom nincs is a faluban. Lehet gyalog menni, de csak a másik oldalról (Chora Sfakion felől), vagy marad a komp.

Ööö, Kato Zakros is "csak" egy ásatás. icon_smile.gif A palotát úgy értettem, hogy egy minószi palota romjai vannak ott. icon_smile.gif A legkézzelfoghatóbb ebben a műfajban Knossos, ezért is írtam, hogy ez a leglátványosabb, mert ott van egy-két rekonstruált (és emiatt vitatott) rész, így nem pusztán a képzeletre támaszkodik ez ember. Sissi-kastélyhoz hasonló nincs Krétán.
  Adri79 | #155588 Üzenet | 2011-01-30 16:55:49 |
Szia Verka (és akit még érdekel)!

Megjött a xerocambosi szállás-árajánlat icon_exclaim.gif icon_lol.gif

Mi eredetileg egy olyan apartmanról érdeklődtünk, amiben van egy háló francia ággyal, a nappaliban vagy két különálló ágy, konyharész, fürdő+wc, ez lenne szeptemberben naponta 50 euro/éjszaka/ 4 fő adókkal együtt. Természetesen az összes apartmanjuknak tengerre néző kilátása van, ez mondjuk egy földszinti.

Aztán írták, hogy választhatunk egy olyan apartmant is, ami az emeleten van (szebb kilátással, egy nagy erkély tartozik hozzá) és nagyobb, 2 hálószoba van, egy francia ággyal egy meg két különálló ággyal, nappali, konyha, fürdő+wc, ez 60 euro/éjszaka/ 4 fő adókkal együtt.

A foglaláskor megerősítésekor 25 % előleget kérnek, utalni kell a tulajok bankszámlájára, a többit pedig a helyszínen készpénzben, mert mivel magánemberek, nem fogadnak el bankkártyát, kártyával a faluban csak két tavernában lehet fizetni.

Szerintem nem drága, ha 280.- Ft-tal számolok egy eurót, akkor 4.200.- Ft egy éjszaka/fő

Nagyon OFF:
Most kíváncsiságból megnéztem egy 3*-os balatonfüredi szállást, egy fő részére, ott 15.100.- Ft egy éjszaka..... Egy apartmanházban egy 3 ágyas szoba 10.800/éjszaka/3 fő. De ez ugye egy szoba 3 ággyal

1*-os vendégházban pedig EGY négyágyas szoba 3.320/fő/éj

Érzek némi különbséget a Balaton meg Görögország/Kréta között....
  Adri79 | #155589 Üzenet | 2011-01-30 16:58:32 |
Bocs, szóval az első apartmanban háló francia ággyal és a nappaliban két különálló ággyal (nem vagy hanem van... icon_redface.gif)
  Jenike | #155590 Üzenet | 2011-01-30 17:06:05 | Re:
Adri79 írta:
Szia Jenike!

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ezek a kompok mekkorák? Csak személyeket szállítanak? És ott lehet hagyni a bérelt autót a kikötőben? Mármint hogy van kialakított parkolóhely vagy ilyesmi?

Köszi icon_razz.gif
üdv.
Adri

Kompok autót is szállítanak, de ne gondolkodj ezen, mert Loutróban nem sok mindenre tudnád használni icon_biggrin.gif Nagy parkolóhely van a kikötőben és emlékeim szerint fizetős, de ha időben a érkezel, akkor a jegyárúsító helyen túli részen még találhatsz szabad - nem fizetős - parkolót is.

Jenike
  Verka | #155593 Üzenet | 2011-01-30 17:25:11 | Válasz a #155588. hsz-ra Előzmény #155588
60 euró négy főre két külön hálószobával szerintem jó ár, én azt választanám! Főleg, ha a kilátás is szebb! icon_smile.gif
  Adri79 | #155594 Üzenet | 2011-01-30 17:28:11 | Válasz a #155590. hsz-ra Előzmény #155590
Szia Jenike!

Köszi az infót, elraktároztam icon_lol.gif
  Adri79 | #155595 Üzenet | 2011-01-30 17:30:34 | Válasz a #155593. hsz-ra Előzmény #155593
Szia Verka!

Szerintem is icon_razz.gif
Körbeinfóztam a családot és mindenki arra szavazott! icon_lol.gif
Úgyhogy nemsokára foglalunk is! icon_lol.gif A szállás második része már pipálva icon_exclaim.gif icon_lol.gif
  Krakler | #155597 Üzenet | 2011-01-30 18:06:09 |
Sziasztok!
Most fedeztem fel ezt a fórumot, látom vannak tapasztalt "krétások" is. Mi júni 18.-án megyünk, két hétre, repjegyünk már van (én is az utolsó két olcsóbb jegyet foglaltam le január elején) és egy nagyon jónak látszó szállást készülök lefoglalni, Matalában, csak még azon agyalok, ha mindent meg akarnánk nézni, (persze mindent nem lehet mert ahhoz ki kellene települni) szóval a sziget mindkét végét, akkor kb középen lennénk. Motort bérelnénk kettőnknek, és nem tudom, hogy mennyire reális ez a terv, a távolságok szempontjából. Ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata, megköszönném a segítségét.
Üdv, és köszi: Ági
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 346 347 348 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu