Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5206
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155599 Üzenet linkje2011-01-30 18:31:57  Válasz a #155597. hsz-ra

Szia Ági!

Sajnos rossz hírem van: ez a terv egyáltalán nem reális. Matala valóban a sziget közepén van, és a sziget mindkét felétől egyenlő távolságra, de ez ebben az esetben azt jelenti, hogy egyenlő messze... Mind a nyugati, mind a keleti part kb. min. 4 órányi autóútra fekszik onnét. Az egy nap oda-vissza ugye több, mint 8 óra. Motoron még életemben nem ültem, de úgy sejtem, hogy azzal sem gyorsabb, sőt...

Ha Matalában szeretnétek lakni, akkor környékbeli látnivalókat érdemes betervezni, semmiképpen sem a sziget két oldalán lévőket.

Ha tudod, hogy miket szeretnétek megnézni, akkor akkor azok körül a helyek körül érdemes szállást keresned. Krétán nagyon fontos a szállás elhelyezkedése, mert nagyon nagyon a távolságok. És nem csak a távolság nagy km-ben, hanem a domborzat sem könnyíti meg a helyzetet. Ha megnézed a térképen, Matala délen van. Viszont az az út, ahol a leggyorsabban lehet haladni, az északon megy (New Road). Bárhová indulsz, am nem a környéken van, először át kell menned északra és onnét tudsz jobbra vagy balra fordulni, ez a leggyorsabb módja a közlekedésnek, sőt, nyugat felé az egyetlen, mert arra hegyek állják az utadat.

# 5207
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155600 Üzenet linkje2011-01-30 18:42:41 

Sziasztok! Szia Adri!
Ahogy Verka is írta, Chrissiről tényleg nem szabad hazahozni kagylókat, de amikor megláttam, hogy mennyi van, megmondom őszintén, hogy egy maroknyinak nem bírtam ellenállni. icon_smile.gif Muszáj volt emlékbe hazahozni, egy kis üvegtálba tettem, annyira szép.
A fürdőcipő tényleg ajánlott, mert bár volt egy olyan partszakasz is, ahol teljesen finomhomokos volt még a part mentén is a tenger, egy darab kő, szikla sem volt, de valami módon a kisfiamnak mégis 4 süntüske tört bele a talpába. icon_sad.gif Nem is lehetett észrevenni, csak "otthon" az apartmanban.
Az én fotóalbumom is tartalmaz Dél-Krétáról képeket, többek között Chrissiről is, ha gondolod nézd meg. icon_smile.gif

# 5208
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155601 Üzenet linkje2011-01-30 18:50:26  Válasz a #155599. hsz-ra Előzmény #155599

Köszi a gyors választ, akkor valószínűleg azért itt a legolcsóbbak a szállások! Ha a másik (északi) oldalon nézek valamit, esetleg azt tudod, hogy melyik rész a nyugodtabb, kevésbé zsúfolt?
Köszi: Ági

# 5209
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155604 Üzenet linkje2011-01-30 18:54:37 

Relax írta:
volt egy olyan partszakasz is, ahol teljesen finomhomokos volt még a part mentén is a tenger, egy darab kő, szikla sem volt,

Szia Relax!
Ez melyik részen volt? Még senkitől sem hallottam ezt a felfedezést! icon_smile.gif

# 5210
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155608 Üzenet linkje2011-01-30 19:06:48  Válasz a #155601. hsz-ra Előzmény #155601

Nem tudom, hogy konkrétan mennyire kedvező áron találtál szállást, de Kréta amúgy is elég barátságos sziget - az árak szempontjából is. De az is igaz, hogy a déli rész valóban olcsóbb szokott lenni.

Az a helyzet, hogy az északi part viszont üdülőfalvak sorozata, ahol tényleg könnyebb közlekedni, viszont a népsűrűség ennek megfelelően sokkal nagyobb, és a hangulat sem ugyanaz. A legzsúfoltabb északon a sziget közepe, főként Hersonissost, Maliát és környékét szokták kiemelni ebből a szempontból. Ha a kommersz üdülőtelepeket és a tömegturizmust nem kedvelitek, akkor ezeket a helyeket mindenképpen javasolt elkerülni.

Talán ahogy kelet és nyugat felé haladsz, egyre kevesebben vannak, arrafelé érdemesebb lehet próbálkozni. Ha kifejezetten nem csak egy részt akartok megnézni a szigetből, ha tényleg "mindent", akkor úgysincs más megoldás, mint két külön szállást néznetek, egyet a nyugati részen, egyet pedig a keletin. Mondjuk egyik héten itt, a másikon pedig ott. Mi is így csináltuk 2008-ban. Egyik szállásunk északnyugaton volt, a másik pedig délkeleten. De még így is voltak olyan helyek, amiktől elég messze voltunk, ezt úgy oldottam meg, hogy mindkét oldalról tettünk egy-egy kétnapos túrát, amikor is nem tértünk vissza este a szállásunkra, hanem valahol helyben éjszakáztunk, ahol éppen ránk esteledett.

Képes beszámolót itt találsz az utunkról: www.utazas.fw.hu
Ezenkívül érdemes átolvasnod itt a Hellaszon a beszámolók menüpontban a többiek írását is, sok jó ötletet kaphatsz. Illetve a fotóalbumban is van sok kép, szintén jó ötletadó, ill. el tudod dönteni, hogy melyik hely nektek hogy tetszene.

# 5211
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155610 Üzenet linkje2011-01-30 19:08:21  Válasz a #155600. hsz-ra Előzmény #155600

Szia Relax!

Köszi az infót, azt hiszem én is fogok bűnözni egy kicsit, ha megyünk. icon_lol.gif
És köszi a jó tanácsokat is, mi sem szeretnénk süni tüskét a lábunkba, remélem hamar rendbe jött a kisfiad!!!

Üdv.
Adri

# 5212
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155619 Üzenet linkje2011-01-30 20:31:05  Válasz a #155604. hsz-ra Előzmény #155604

Szia Verka!
A Golden beach-en volt a finomhomokos rész, ha a tengerrel szemben állsz a strand jobb oldalán, jóval a napernyőkön túl, de még a kagylósrészen innen. icon_smile.gif Még nem próbáltam ide a fórumba képet feltölteni, a fotóalbumomban a 15. kép. icon_smile.gif Mi itt jártunk be a tengerbe és sokáig sekély volt a víz és meleg icon_smile.gif

# 5213
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155620 Üzenet linkje2011-01-30 20:46:02  Válasz a #155597. hsz-ra Előzmény #155597

Szia Ági!
Hát nem tudom, most milyen Matala, 10 éve totál kihalt volt, azaz helyben semmi látnivaló nincs és a strand se olyan különleges, hogy minden nap ott legyetek.
Abszolút nem reális a félúton megszállás, mert akkor se az egyik végére nem fogtok eljutni normális időben, se a másikra.
Mocival meg még bonyolultabb: emléxem a kanyargós utakra, hát azokon némely moci épphogycsak felkapaszkodott - jó lassan, persze. Tudom, van olyan moci is, amelyik bírja, de az már egy autó árában van.
Szóval csatlakoznom kell az előttem szólókhoz és lebeszélni Téged a matalás megszállásról.
További jó tervezgetést!
Medi

# 5214
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155651 Üzenet linkje2011-01-31 14:38:58  Válasz a #155620. hsz-ra Előzmény #155620

Szia!
Hát Mataláról akkor lemondok, bár tuti jó ár lett volna (két hétre kettőnknek 350 euro) de nem szeretnénk egyhelyben ülni. Most átnéztem egy Krétáról szóló könyvet, meg amit írtatok, és azt hiszem, ha nyugalmasabb helyet szeretnénk akkor a Hersonissosi részt nagyon elkerüljük.
Sajnos a férjem nem akar költözködni félidőben, így azt hiszem, hogy valahol Rethymno környékén fogok szállást keresni, és onnan megnézzük a szigetnek azt a felét. Remélem búvárkodni is fogunk tudni, bár legtöbb a homokos part, ahogy nézem, és ott nem sok hal szokott lenni. A délnyugati részen olvastam egy jó helyet erre, de ezek szerint az túl messze lenne. Ismét egy kis segítségkérés: ez így megvalósítható, még akkor is, ha motorral megyünk, és meg akarjuk látogatni a sziget délkeleti részét is? (a Safkiai részre gondolok, nem tudom, hogy jó-e a délkeleti iránymeghatározás, mert kezdem elveszteni a fonalat irányügyben).
Köszi: Ági

# 5215
Krakler
Aktív fórumos
Aktív fórumos
104 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155654 Üzenet linkje2011-01-31 14:49:10  Válasz a #155608. hsz-ra Előzmény #155608

Szia Verka!
Megnéztem az úti beszámolódat, és rájöttem, hogy ez az az úti beszámoló amit már régebben elmentettem és annak alapján próbálom az útitervet elkészíteni!! icon_lol.gif Szóval gratulálok hozzá, nagy segítség annak aki nem volt még Krétán. Viszont van egy rossz hírem, most már biztos Téged foglak zaklatni, ha valamit nem értek, előre is bocsi!
Üdv: Ági

# 5216
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155677 Üzenet linkje2011-01-31 20:37:37  Válasz a #155619. hsz-ra Előzmény #155619

Szia Relax!

Köszi az infót! icon_smile.gif Legközelebb, ha arra járunk, alaposan szemrevételezem azt a partszakaszt! Nekem hogy nem tűnt fel, hiszen ott sétálgattam fel-alá...? :lol

# 5217
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155678 Üzenet linkje2011-01-31 20:38:12  Válasz a #155654. hsz-ra Előzmény #155654

Szia Ági!

Köszi szépen! icon_smile.gif Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek, amit tudok - azért vagyok itt. icon_smile.gif

# 5218
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155680 Üzenet linkje2011-01-31 20:51:45 

Szia Ági!

Nem tudom hogy döntötök szállás ügyben, de ha visszaolvasol egy pár oldalt, én is sokat tipródtam icon_razz.gif Végül a sok sok segítségnek köszönhetően úgy választottam szállást (mi 4-en megyünk), hogy az egyik hétre Falassarnán, a másik hétre Xerocamboson lesz. (Olvasd el Balázs Bea beszámolját is, ott is sok hasznos infó van, meg persze Verka is kisregényt írt icon_lol.gif ez alapján is jól lehet tervezni icon_wink.gif ). Ha megnézed a térképet, akkor a nyugati és keleti részen is van sok látnivaló, strandok, történelmi vonatkozású helyek, stb... Persze, ha a párod nem akar "költözködni" akkor valamelyik oldalt ki kell választani..... icon_wink.gif És ha esetleg nem az északi oldal mellett döntötök, akkor itt van néhány link, a xerocambosi és az egyik falassarnai szállást ajánlották, de én is találtam egy apartman hotelt Falassarnán, ha van kedved, nézzétek meg. Mindenki azt mondta, hogy nagyon szép ez a két hely, teljesen nyugis, jól lehet pihenni, szép homokos a part. Két honlapon árakat is találsz, mi kértünk is árajánlatot, de ugyanazt az árat mondták, ami fenn van a honlapon, szóval nem kamu adatok.

Xerocambos:
www.xerocamboscreta.com/index%20D.htm
(itt egy 3 szobás apartmant, konyhával, fürdő+wc ajánlottak 7 éjszakára 4 fő részére 460 euróért; a holapon megadott árak stimmelnek)

Falassarna:
http://www.roubini-apartments.gr/index_de.html (ez picit messzebb van a parttól 2-3 percre kocsival, innen nem kértünk árajánlatot, mert nekünk messze van a parttól)

http://www.pachia-ammos.com/index.html (innen még nem jött meg az árajánlat)

http://www.thehotel.gr/article.....nth=9-2011

Nem tudom segített-e valamit ez a pár infó, és hogy döntötök majd, de nekünk nagyon bejöttek ezek az apartmanok

Jó keresgélést! icon_wink.gif
Üdv.
Adri

# 5219
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155681 Üzenet linkje2011-01-31 20:53:40 

Ööööö, bocs Ági, most láttam csak, hogy Verka beszámolóját már olvastad és kinyomtattad.... icon_redface.gif
# 5220
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#155682 Üzenet linkje2011-01-31 21:04:05 

Szia Verka!

Most kaptunk e-mailt!!!!!! icon_biggrin.gif
A Falassarna Beach Hotel küldött árajánlatot, egy kétszobás apartmant néztünk ki, egy hálószoba francia ággyal, nappali két különálló ággyal, konyhasarok, wc+fürdő, tengerre néző erkéllyel 7 éjszakára, 4 fő részére 370 euró (ebből 5 nap még augusztus végén van) icon_razz.gif ja, és itt 30 % előleget kérnek, a többit készpénzben érkezéskor.

Most már csak egy hotelből várunk ajánlatot, aztán döntünk icon_lol.gif

Ez nagy előrelépés, egész jól állunk már icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 347 348 349 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu