Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 351 352 353 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Adri79 | #156047 Üzenet | 2011-02-07 21:34:31 | Válasz a #156028. hsz-ra
Szia Verka!

Először aggódtam, hogy mi lesz a "szakavatott krétások" véleménye, de megnyugodtam, ha úgy látod, hogy nem lesz húzós, viszont jók a programok, szépek a helyek és még pihire is jut idő icon_lol.gif

Most győzködöm magam, hogy a keleti oldalt is véglegesítsem és rakjam össze, de valahogy nem jön az ihlet.... Talán majd holnap icon_razz.gif

Szép estét! icon_smile.gif
  Adri79 | #156049 Üzenet | 2011-02-07 21:48:45 | Válasz a #155969. hsz-ra Előzmény #155969
Szia Ági!

Kicsit kapkodtam és nem olvastam el alaposan amit írtál, most látom csak, hogy a 10. házassági évfordulótokat fogjátok ünnepelni icon_lol.gif Remélem nagyon szép emlék lesz! icon_razz.gif (Mivel ehhez minden adott, nem kell izgulni icon_biggrin.gif)
Szívesen segítek bármiben, ha tudok icon_wink.gif

Üdv.
Adri
  Verka | #156050 Üzenet | 2011-02-07 21:49:12 | Re:
Adri79 írta:
Most győzködöm magam, hogy a keleti oldalt is véglegesítsem és rakjam össze, de valahogy nem jön az ihlet.... Talán majd holnap icon_razz.gif

Hát... ezt valahogy nem látom nagy problémának. icon_smile.gif Még van egy kis időd... aug. végéig még bőven megjöhet az ihleted... icon_wink.gif

Szép estét Neked is! icon_smile.gif
  Adri79 | #156051 Üzenet | 2011-02-07 21:56:38 | Válasz a #156050. hsz-ra Előzmény #156050
Szia Verka!

Ez igaz icon_lol.gif Augusztus végéig még van idő icon_cry.gif De valahogy késztetést érzek, hogy minden legyen kész 100 %-osan, utána meg már csak nézegetem az útitervet és lóbálom a lábam, vagy rágom a küszöböt, hogy mikor telik már le az idő icon_lol.gif

Valószínűleg azért is haladok lassan, mert az összes Krétáról szóló fényképalbumot megnézem, ez a legújabb függőségem icon_lol.gif
Augusztusig még mi lesz?!
  Krakler | #156052 Üzenet | 2011-02-07 21:59:02 | Válasz a #156049. hsz-ra Előzmény #156049
Szia Adri!
Nagyon aranyos vagy, köszi szépen. Mivel úgy látom Ti augusztusban mentek, esetleg én is tudok majd segíteni, friss infókkal árak pl. meg ilyesmi ha hazajöttünk júliusban.
Most beszéltük meg, hogy valószínűleg 2 napot Heraklionban töltünk mikor megérkezünk, mert a barátaink akik voltak már Krétán azt javasolták, hogy Szantorinit ne hagyjuk ki, azt pedig onnan lehet a legolcsóbban megúszni, ha jól olvastam, és akkor a matalai busz is elérjük másnap reggel, (a taxipénzt meg elgiroszozzuk...) mostmár csak a hajóárakra kell rákeressek. icon_lol.gif
Üdv: Ági
  Krakler | #156053 Üzenet | 2011-02-07 22:01:12 | Válasz a #156051. hsz-ra Előzmény #156051
Nagyon megértlek, én is a gépet bújom már két hete, a gyerekeim mondják is anyát megint elnyelte az internet...
De ez a fórum jó, tök jó fejek vagytok, az indexesek nem igazán szimpik, oda már nem is írok...
  Verka | #156055 Üzenet | 2011-02-07 22:34:30 | Re:
Adri79 írta:
, ez a legújabb függőségem icon_lol.gif
Augusztusig még mi lesz?!

Valószínűleg újabb Krétás oldalakat fogsz felfedezni a neten, lehet, hogy párszor módosítod az útvonalat, megbánod, hogy kettő helyett nem három hétre mentetek (ha még esetleg eddig nem icon_razz.gif), meg ilyenek... icon_smile.gif Használod a Google Earth-öt? Azzal is el lehet lenni jó sokáig... főleg egy ekkora szigetnél, mint Kréta... icon_smile.gif
  Adri79 | #156056 Üzenet | 2011-02-07 22:44:07 | Válasz a #156055. hsz-ra Előzmény #156055
Jaj istenem, Verka ne fertőzz icon_lol.gif Lassan már nem bírom szusszal a sok látnivalót, olvasnivalót! icon_lol.gif
A három hét sajnos csak álom marad, a munkahelyemről max. két hétre engednek el, de azért is könyörögni kellett... De szoktam lottózni és reménykedek icon_wink.gif
  Verka | #156057 Üzenet | 2011-02-07 22:44:59 | Válasz a #156052. hsz-ra Előzmény #156052
Szia Ági!

Santorinire szerintem nem érdemes egy napra átmenni. Ha mindenképpen most szeretnétek oda is eljutni, akkor fontold meg, hogy ne aludjatok-e ott legalább egy éjszakát. Vagy kettőt. icon_smile.gif

Menetrend (csak hozzávetőleges, mert még csak 07/06-ig van):
http://www.seajets.gr/en/index.....&Itemid=23

Öö... a taxipénzre szükség lesz a hajójegynél... elég drága. Ezen az oldalon meg is tudod nézni az online foglalásnál, hogy mennyi. Kb. 200 € oda-vissza két főnek.
  Adri79 | #156058 Üzenet | 2011-02-07 23:00:29 | Válasz a #156052. hsz-ra Előzmény #156052
Szia Ági!

Jaj, durva dolog ez a netfüggőség, na persze, ha Kréta-függőséggel társul... icon_lol.gif

Bármilyen infót szívesen veszek, szeretek előre kalkulálni, jó tudni, hogy mennyire élhetünk "nagy lábon"

Ez jó ötletnek tűnik, hogy két napot ott töltötök Heraklionban icon_lol.gif Le kell majd nyomnotok néhány gyrost! icon_lol.gif Húúú, volt itt fenn csomó info Santoriniről is, hogy hogyan érdemes oda menni, az biztos, hogy azok az utazási irodák, akik utaztatnak azok a legdrágábbak.... Ha úgyis sokan kínálják ugyanazt, miért ne menj a legolcsóbbal?

Bocsi, hogy bemásolom ide még egyszer, de nem tudom, hogy melyik oldalon találtam, le volt mentve.

Valaki ezt írta Santorini-re utazásról:

Rethymnoból indultunk a Super Jet-tel. Innen szombaton és kedden indul a katamarán, Heraklionból minden nap. Pár nappal korábban be kell fizetni, mert alig akad hely. Mi vasárnap fizettük be keddre és már csak pár hely volt. A kikötõben egy irodában fizettük be. 99 euró volt, de Krétán nem volt benne a transzfer, mi a bérelt autóval mentünk oda / egyébként a transzfer 9 euró /. 2és fél óra volt a hajóút. Buszok vártak minket Athiniosban, onnan a hegygerincen átvittek Oia-ba, majd lent a tengerparton Firába utána vissza Athiniosba, ahol kalózhajók , valamint üveg aljú hajók vártak minket és kivittek a kalderába, ahol lehetett a hajóról a tengerbe ugrálni és úszkálni kicsit az öbölben. Visszafele õrült vihar tombolt az utasok 3/4 része rosszul volt.

Meg ezeket:
SANTORINI:
-Naplemente OIA-ban
- Vulkántúra úszkálással a kénes forrásokban - Nea Kameni és Paleo Kameni
- THIRASSIA szigete, Manolas faluba szamárháton v gyalog
- FIRA, le a kikötõbe gyalog v. szamárral, felfelé cable car + éjjel gyönyörû
- Prehistoric múzeum
- FIROSTEFANI, IMEROVIGLI: séta a Calderán
- MESSAGONIA a szellemfalu
- MEGALOCHORI, EMPORIO: Csodálatos érintetlen templomok
- PYRGOS: vár, kilátó
- FAROS: a világítótoronytól a legszebb kilátás tárul eléd + naplemente innét is csodás!
- AKROTIRI ásatások - nyitva?
- MESA VOUNO HEGY ókori THIRA romjai,
- PROFITIS ILIAS CSÚCS kilátó
- SKAROS, ha kiállsz a tetejére, úgy fogod érezni hogy a világ tetején állsz.
- RED BEACH - gömbölyû vörös kavicsok, itt megint más színû a tenger
- BAXEDES BEACH - puha homok, térdig érõ víz vállig érõ hullámokkal +
Paradisos és Kouloubo beach
- OIA város alatti Armeni Bay, szamárháton
- naplemente túra hajóval
- 15 személyes "tengeralattjáró"
- üvegfenekû hajó
Még errõl is olvastam, akár így is lehet:
- Gyalogtúra: Fira-Firostefani-Imerovigli-Skaros-Profitis Ilias kápolna-Stavros kápolna-Finikia-a naplementére Oia, vissza busz.
- Bérelt kocsival: Messaria-Megalohori-Emborió /óváros/ -Perissa-Perivolos-Exomitis/löncs a Dimitris teraszon a kikötõ felett/-Vlihada/strandolás/-Akrotiri/falu és ásatások, ide tavaly nem tudtunk bemenni/-Red beach-Farosz/világítotorony/-Pirgos/óváros és kaja/-Profitis Ilias hegy/kolostor/-Episkopi Gonia/bizánci templom/-Kamari.
- Gyalogtúra: Kamari - Messa VOuno hegy /szerpentinen/ - Thira ókori romjai - Zodoochos Pigi remetelak - Panagia kápolna - Perissa-Perivolas /strandolás/ Vissza busszal firai átszállással Kamari.
Ha esetleg még mindi unatkoznál:
- IOS szigetre indulnak hajókirándulások és kb. egy órát tart az út.
- ANAFI sziget Santorini mellett van
Végül is minden csak idõbeosztás kérdése, de ha ez nem férne bele abba a pár órába, akkor ne csodálkozz! Akkor még mindig ott a lehetõség - tülekedni a tömegben és kipipálni!
A világ egyik legszebb és legelismertebb turisztikai célpontja szerintem ennél sokkal többet érdemel!
  Adri79 | #156059 Üzenet | 2011-02-07 23:10:22 | Válasz a #156057. hsz-ra Előzmény #156057
Tényleg nem olcsó a hajójegy, de Santorini is egy felejthetetlen élmény... Itt jön elő a bőség zavara... Mi is sokat gondolkodtunk rajta, de nem szerettük volna túlzsúfolni a programot.... Meg így van lehetőség arra, hogy esetleg Santorini legyen a következő úticél icon_smile.gif
  Verka | #156065 Üzenet | 2011-02-08 09:30:28 | Re:
Adri79 írta:
Tényleg nem olcsó a hajójegy, de Santorini is egy felejthetetlen élmény... Itt jön elő a bőség zavara... Mi is sokat gondolkodtunk rajta, de nem szerettük volna túlzsúfolni a programot.... Meg így van lehetőség arra, hogy esetleg Santorini legyen a következő úticél icon_smile.gif

Egyetértek. Mi is pontosan így csináltuk. icon_smile.gif A Kréta utáni évben voltunk Santorinin, mert egy napot keveselltem volna, Krétából meg nagyon hiányzott volna, hiszen oda még három hét is szinte kevés.

Persze az más, ha valaki azt gondolja, hogy az életben többet nem fog visszajönni Görögországba. Akkor megértem, hogy ha csak egy napra is, de át szeretne menni Santorinire. De ha esélyes, hogy valaki visszatér, akkor szerintem nem érdemes egy nap alatt végigrohanni.
  Krakler | #156068 Üzenet | 2011-02-08 10:27:08 | Válasz a #156065. hsz-ra Előzmény #156065
Hát most megingattatok Santorinivel kapcsolatban, főleg, hogy amit idéztél Adri hogy egy-két nappal előre vettek jegyet, mert aznap már elfogyhat, hát így nem akarok járni... és a függőség: nászúton Korfun voltunk, az ötödiken Rodoszon, és most Kréta... szóval még akár Santorini is következhet. Lehet, hogy most egy kisebb szigetre kéne egy napot kirándulni? Olvastam, hogy van egy olyan kis eldugott sziget, ahol szinte ember sincs, bár elég valószínűtlen a turistaforgalmat tekintve, majd rákeresek, aztán megbeszéljük. Most már egyre nagyobb a késztetésünk a foglalásra, úgyhogy ezt el kell dönteni, hamarost, mert ha megjön a kártyám biztos valamit lefoglalok icon_exclaim.gif
...és mi is lottózunk!!!
  Verka | #156071 Üzenet | 2011-02-08 10:50:34 | Válasz a #156068. hsz-ra Előzmény #156068
Inkább majd a 15. évfordulón menjetek Santorinire! (Ha kibírjátok addig. icon_smile.gif)

Talán Gavdosra gondolsz? Az valóban turistamentes sziget, de oda nagyon bizonytalan a közlekedés, csak úgy érdemes ezt az utat felvállalni, hogy legyen elég időd rá, mert nem biztos, hogy vissza tudsz akkor jönni komppal, amikor szeretnél. Nagyon időjárásfüggő, könnyen ott lehet ragadni.

Olvasd el a beszámolók között Oiduft írását. Egyrészt nagyon jó, olvasmányos sztori, másrészt ők voltak Gavdoson.

Szerintem Krétán magán is van annyi rengeteg látnivaló, hogy onnét nem nagyon érdemes más szigetre elmenni. Legalább három hét kell csak ahhoz, hogy a legfontosabb látnivalókat megnézhesse az ember. icon_smile.gif
  BoAt | #156073 Üzenet | 2011-02-08 11:27:46 | Válasz a #156071. hsz-ra Előzmény #156071
Ha jól emlékszem, ők izgulták végig az utolsó gavdosi éjszakáticon_smile.gif Nagyon jók ezek a beszámolók, sok olyan dologra rávilágítanak, melyekre az utazást tervezve nem is gondolnál. A Te egyik beszámolódban a 100 eurós tavernaszámláról olvasva ismét megfogadtam, hogy soha, de soha nem kérek semmit, mielőtt az árát megkérdeznémicon_smile.gif Jellemző hiba, én is beleestem már egyszer.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 351 352 353 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu