A párommal Korfura szeretnénk menni nászútra, és Messonghi mellett döntöttünk. Olyan kérdésem lenne, hogy volt-e már valaki a Jón tenger apartmanházban? Ha van valakinek erről infója, előre is köszönöm! Illetve Ti melyik apartman ajánlanátok még ezen kívül ? (szintén Messonghiban).
#1590322011-03-27 11:01:29 Válasz a #159019. hsz-ra
Huha..., ha nászút akkor egy kevésbé zsufi és csendesebb helyet ajánlanék. Mi Arillasba megyünk, igaz nem nászútra, csak a 20-as évfordulónk okán. Most negyedszerre Korfu. Ti is jól döntöttetek, és gratulálok.
#1590842011-03-28 09:43:09 Válasz a #159019. hsz-ra
Én is ezt az apartmant szemeltem ki, úgyhogy várok véleményeket!! Ti is neten foglaltatok?
Mikor indultok és mivel? Mi július 11-én repcsivel (Malév), két hétre.
Amúgy jártatok már Korfun? Már kétszer voltam, és nem véletlen, hogy megint arrafelé indulok.... Vagyis a szigetről tudok neked írni, ha pedig valamit megtudsz a szállásról kérlek oszd meg velem, természetesen én is ezt teszem.
#1591092011-03-28 13:53:07 Válasz a #159084. hsz-ra
Szia!
Mi is repülővel megyünk, augusztus közepén. Még nem voltunk Görögországban soha, ez lesz az első utunk. Szóval, ha van bármilyen tanács, instrukció, vélemény, hogy hova menjünk, hova ne, akkor azt szívesen várom:) Amúgy ez a Jón tenger apartmanház egy rejtély előttem, sok oldalt, beszámolót olvastam apartmanokról, helyekről, de erről még soha nem találtam semmit:( Ha megtudok valami, akkor mindenképpen megírom! Szép napot!
Sziasztok!
Engem is érdekelnének a JónTengerApartmanházzal kapcsolatos infók, mert az a 3. lehetséges szállásunk idénre!
Korfu az már tuti, csak a szállások között vacillálunk!
1.Messonghi: Jón Tenger Apartmanház
2. Messonghi: Galini Apartman
3. Sidari: Zeus Apartman (Eddig ez tűnik a legjobbnak!)
#1591602011-03-29 10:28:29 Válasz a #159125. hsz-ra
A Galini apartmanház egyszerűen felszerelt szálláshely.Nagy előnye, hogy közvetlen a parton van, s a teraszán napágyak napernyők a lakók részére ingyenesen igénybe vehetők.A tenger itt nagyon lassan mélyülő, a szélén 1-2 méterig kavicsos rész, de aztán homokos.
A jón tenger nem messze van tőle.A kilátás onnan tényleg pazar, s ott van medebce is.
Szép napot mindenkinek,
szeretném a véleményét kérni olyanoknak, akik jártak már több olyan görög szigeten, ami autóval elérhető.
Vajon Korfun, vagy esetleg más, autóval megközelíthető szigeten, vagy esetleg a szárazföldi részen van-e olyan szép a tenger, mint Kefalónián, vagy Lefkadán.
Mi ugyanis e két szigeten jártunk, és itt olyan színekben, a kék olyan árnyalataiban tündöklik a tenger, hogy csak akkor mennénk máshová, ha ott valami hasonlóban van részünk.
A színeken kívül az is csodálatos volt, hogy akár homokos, akár szezámkavicsos parton is voltunk, a víz mindenhol kristálytiszta volt, még ott is, ahol nem mélyül hirtelen.
Szeretünk minden nap más-más strandra elmenni.
Ilyen szempontokat figyelembe véve hasonlít-e más hely ehhez?
A gyerekek abban a korban vannak, hogy most az egyéb látnivalók fontossága háttérbe szorul, gondolok itt városnézésre, műemlékekre, stb. Most a legfontosabb a tengervíz, amiben lehet úszkálni, sznorkelezni, stb.
Elnézést, ha más topicban is találkoztatok már a kérdésemmel, mert több helyen feltettem, mivel az idő sürget, lehet, hogy idén újra lesz lehetőségünk ilyen útra, és egyéni utazást megszervezni időigényesebb, mint utazási irodán keresztül.
Tavaly anyagi okok miatt sehol nem voltunk nyaralni, de 2 éve saját szervezésben Kefalónián nyaraltunk, készítettem is beszámolót a Hellasz.hu-ra.
Tökéletes nyaralás volt, attól félek, ha máshova mennénk, nem tetszene ennyire.
#1595082011-04-04 12:13:43 Válasz a #159474. hsz-ra
Szia Makriotika!
Mi Korfun és Zakynthoson is voltunk autóval. Mindkét hely nagyon tetszett. Korfura megyünk idén is, igaz, repülővel. Azt nem tudom, hogy Kefallonia milyen, de Zakynthos a leírásod alapján nagyon hasonlíthat hozzá. Ha akarsz mindennap másik tengerpartra mész. Mi Agios Sostisban laktunk, itt a part nagyon lassan mélyülő homokos, tiszta és nagyon meleg volt. De vannak itt fehér aprókavicsos strandok, kövesek is, ezek úgy néznek ki, mintha a Holdon járnál. Mi robogóval jártuk be a szigetet, és mindenhová könnyen eljutottunk. Ami a legjobban tetszett az a Marathonisi sziget volt. (Ag. Sostissal szemben) Itt gyönyörű a tengerpart, szinte fehér homokos. Motorcsónakkal mentünk át. Korfun is vannak nagyon jó homokos strandok (ag. Georgios, Glyfada stb., és szép kövesek is. Paleokastritsa például szerintem gyönyörű. A víz mindenhol szép tiszta. Korfun is és Zakynthoson is két hetet voltunk, de nem tudtuk végigjárni az összes strandot!
Júliusban megyünk a Vanilia apartmanba Sidariban. Vannak valakinek tapasztalatai. Sidarival illetve az apartmannal kapcsolatban?
Minden infó érdekel. Mit érdemes megnézni, hol érdemes vásárolni.
Van e pék a közelben, mert a spenótos pite a kedvencem.
#1596382011-04-06 13:43:35 Válasz a #159632. hsz-ra
Szerintem ha visszaolvasol, Sidariról sok infot kapsz. Egyébként Sidari egy nagyon zsúfolt és hangos, angol fiataloktól hangos hely. A tengerpartja nekem speciel nem jött be, sokkal szebb helyek vannak Korfun. De nem akarom leszólni, mindenkinek más jön be.
Sok bár és bolt van, szerencsére mi a központtól jó messze laktunk, így tudtunk aludni.
Tavalyelőtt Arillason voltunk, százszor jobb és szebb volt.
Bocs, ha netán negatív voltam.
#1596422011-04-06 13:54:54 Válasz a #159638. hsz-ra
köszönöm, minden info érdekel. Én még nem jártam Korfun. A szállás nem a központban van, ahogy a térképen nézegettem, hanem egy kicsit nyugisabb helyen.
Szerintem majd bérelünk autót és akkor kicsit bejárjuk a szigetet.
#1596432011-04-06 14:02:06 Válasz a #159642. hsz-ra
Mindenképpen érdemes bejárni, ha autót vagy motort béreltek sokkal jobb és szebb helyekre juttok el,mint a szervezett utakkal.
Egyébként anno mi befizettünk egy szervezett sziget körútra, azt nem bántam meg, pl. Sissiről (királynő) sokat beszélt az idegenvezető és onnantól kezdett érdekelni a személyisége. Főleg miután voltunk a Sissi palotában is. Azt mindenképpen ajánlom.
Sziasztok,valaki tudna nekem segíteni? Júliusban megyünk Korfura! Most először utazunk,és késő este fog leszállni a gép. Úgy tervezzük,hogy hajnalban a reptéren maradunk,és csak reggel megyünk Sidariba! Tudna valaki segíteni,hogy a repülőtértől,honnan mennek a buszok Sidariba? És körülbelül,mennyibe kerül a jegy ára?
Köszönöm