Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3901
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159856 Üzenet linkje2011-04-11 18:09:21 

Josza! Idén az Aeolus utaztat minket, hogy is van pontosan náluk ez a kompoztatás?
# 3902
Györgyi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159859 Üzenet linkje2011-04-11 18:17:44 

Szia Josza!

Nem a GT -tól értesültünk, hanem egy utastárstól, akik 2008-ban voltak Zakyntoson. Gyöngyösön szálltak fel,(mi is ) és Szegednél kellett átszállniuk másik buszra, ami vitte a Zakyntosos és Kefaloniás utasokat. Végül is mindegy, ha egyedül kell is átkompolni majdcsak átérünk még akár úszva is csak már ott lennénk! icon_smile.gif
Látom az utaslistán, hogy az idén Spanyol...
Várjuk ám a beszámolód!!

# 3903
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159860 Üzenet linkje2011-04-11 18:26:37 

Kiscicu írta:
Josza! Idén az Aeolus utaztat minket, hogy is van pontosan náluk ez a kompoztatás?

Kedves Kisicu!
Az Aeolusnál elvisznek a kompig, ahol átadják a csomagokat és a kompjegyet és privát módon felvinni a kompra a csomagokat elhelyezkedni. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy nagyon vigyázzatok, hogy annyi csomagot vigyetek az útra, amennyit egy szuszra el is tudtok vinni, 50 méter távolságra, mert nincs lehetőség többszörre felvinni a kompra.Veletek megy utaskisérő, aki jobb esetben tud magyarul, rosszabban csak angolul. Leszálláskor gyülekezni kell az idegenvezetőnél, aki elvezeti a társaságot ahhoz a buszhoz, amelyik majd a szállásra visz. Ez az egész eléggé kemény procedúra, de kárpótol majd érte Zakynthos szépsége és semmivel össze nem hasonlítható hangulata.
Jó készülődést!
Üdv: Josza

# 3904
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159869 Üzenet linkje2011-04-11 20:19:16 

Josza2! Köszi a választ és a jó tanácsot, megfogadjuk. Neki ültem, hogy elolvassam és kijegyzeteljem a beszámolódat, viszont a jegyzetelés elmaradt, ki fogjuk nyomtatni az egészet és visszük magunkkal útikönyv helyett. icon_smile.gif Olvastam, hogy autóval sok helyre sikerült eljutnotok, ebből kifolyólag gondolom, ki tudnád emelni azt a 3-4 legszebb helyet ahova mi a fővárosból helyi járatos busszal biztosan el tudnánk menni?
# 3905
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159873 Üzenet linkje2011-04-11 20:42:21  Válasz a #159860. hsz-ra Előzmény #159860

OFF Bocsánat, hogy belekotyogok az Aeolus komp kérdésbe, mi pont Zakynthosra nem mentünk velük busszal, de más sziget(ek)re igen. A tapasztalatot csak azért osztanám meg, hogy senkit ne érjen negatív meglepetés:
1. utaskísérő nem biztos, hogy lesz.
2. nem biztos, hogy a sofőrök veszik meg a jegyeket, nekünk volt, hogy a befutó komp legénysége hozta... icon_smile.gif
3. kiszálláskor lessétek a nagy, sárga, aeolusos táblát
4. a telepített idegenvezetőnél ne várjátok el a magyar szót (esetenként még az angolt sem)
5. nem mindig a saját id.vez. megy a csoportért
Az Aeolussal utazva nem árt a nagyfokú önállóság, nyelvtudás és felkészültség!!!
(Zárójelben teszem hozzá, nekem semmi bajom nincs velük, mert semmit nem várok el egyetlen irodától sem a gördülékeny és gyors utaztatáson kívül. Egyébként számomra velük hatékonyabban működött egy kompos út, mint más irodával egy mezei buszozás ...)ON
És mindenkinek jó utat bárhová a világban! icon_smile.gif

# 3906
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159885 Üzenet linkje2011-04-11 23:01:33 

Sziasztok!!

Hűha, most kicsit megijedtem... A végén kiderül, hogy nekem is magamnak kell átkompozni és nem megy át a busz Zakyra.. Tavaly ezen nem kellett gondolkodnom.. Átment a komppal a busz is.. Igaz nem A GT-al utaztam.. És akkor csak Korfura vitt utasokat máshová nem!
Remélem idén július 9-től induló turnusban nem kell majd ettől félnem.. Csak arra a szigetre utazó utasok lesznek a buszon és a busz is átkompozik majd velünk:) De gondolom erről az iroda majd megfelelő időben tájékoztat mindenkit.. Max közvetlenül az indulás előtt megtudom:Dicon_biggrin.gif Addig még sajna aludni kell párat:S

Üdv:
István

# 3907
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159897 Üzenet linkje2011-04-12 10:22:38 

Sziasztok!

Még valamit elfejetettem megkérdezni:D A szigetkörúton hajúval egy teljesen feltöltött fényképező aksi elég lesz?icon_smile.gif Vagy készítsek be még egyet tartaléknak?icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

Üdv:
István

# 3908
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159898 Üzenet linkje2011-04-12 11:14:18 

Laganasban hol vannak pontosan a buszmegállók? Ugyanúgy megy mint itthon, hogy felszállok a buszra és kérek egy buszjegyet a fővárosig Zakynthos-ig? És a fővároson belül merre van a buszpályaudvar ahonnan a sziget minden városába el lehet jutni?
# 3909
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159900 Üzenet linkje2011-04-12 12:11:21 

Kiscicu írta:
És a fővároson belül merre van a buszpályaudvar ahonnan a sziget minden városába el lehet jutni?

Egy kis utcában, a parti sétánnyal párhuzamosan. Elsőre úgyis oda futsz be a busszal, és akkor meg tudod jegyezni, be tudod tájolni. Onnan megy tovább mindenfelé. Ha biztos vagy a dolgodban, esetleg találsz a neten valami jófajta busztérképet, akkor persze lehet más megállókban is átszállni a csatlakozásokra - ha nem akarsz rizikózni, akkor ez a tuti megoldás. Görögösen van pad, pici kávézó, mosdó, kifüggesztett menetrendek.

# 3910
Ancsa0302
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159906 Üzenet linkje2011-04-12 13:05:42 

Isti26 írta:
Sziasztok!!

Hűha, most kicsit megijedtem... A végén kiderül, hogy nekem is magamnak kell átkompozni és nem megy át a busz Zakyra.. Tavaly ezen nem kellett gondolkodnom.. Átment a komppal a busz is.. Igaz nem A GT-al utaztam.. És akkor csak Korfura vitt utasokat máshová nem!
Remélem idén július 9-től induló turnusban nem kell majd ettől félnem.. Csak arra a szigetre utazó utasok lesznek a buszon és a busz is átkompozik majd velünk:) De gondolom erről az iroda majd megfelelő időben tájékoztat mindenkit.. Max közvetlenül az indulás előtt megtudom:Dicon_biggrin.gif Addig még sajna aludni kell párat:S

Üdv:
István

Szia István!
Mi előszezonban utazunk Zante-ra, és egész pontosan azt az infot kaptuk, hogy előszezonban előfordulhat,ami egyébként főszezonban nem, hogy egy buszon elférnek a Zante-ra és Kefalóniára utazók. A busz arra a szigetre fog átkompolni,ahová többen utaznak. De a többieket transzfer busz várja kísérővel a szigetkikötőben,úgyhogy szerintem aggodalomra semmi ok icon_smile.gif Bár minket megnyugtattak,mivel mi eleve 12en megyünk egy társaság, hogy valószínűleg Zante fog létszámban győzedelmeskedni icon_biggrin.gif

# 3911
Zolly
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159907 Üzenet linkje2011-04-12 13:06:27 

Sziasztok, üdv mindenkinek!
A feleségem és én juni 11-18-ig megyünk Zakintoszra Agios Sostisba.
Rengeteg infót kaptunk eddig is a korábbi jegyzetekből. Mi a Grand tours-t
választottuk, tavaly is velük buszoztunk Tolóba. Autó bérlése tervben van.
Ha szerencsénk lesz, társul majd velünk valaki,így megoszlanak a költségek.
Eddig csak olvasgattunk itt a fórumon, hogy képben legyünk.
Josza szerintem útikönyvet is írhatnál.
Kösz a sok tanácsot mindenkinek.
Adio

# 3912
Kiscicu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159915 Üzenet linkje2011-04-12 14:22:45 

Valaki tudna mutatni egy Zante buszhálózata térképet?
# 3913
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159922 Üzenet linkje2011-04-12 17:11:45  Válasz a #159915. hsz-ra Előzmény #159915

Gugli menetrendet mindenképp' tud mutatni, az meg elég jó kiindulási pont.
# 3914
Györgyi2
Aktív fórumos
Aktív fórumos
81 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159926 Üzenet linkje2011-04-12 18:11:19  Válasz a #159906. hsz-ra Előzmény #159906

Ancsa! Én szóról - szóra ugyanezt hallottam, tehát van annak valóság alapja , hogy esetleg egyedül kompozunk. De hát ez nem baj, a lényeg, hogy odaérjünk már!!!!!!!!!!!!!
# 3915
Schumy77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
103 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159930 Üzenet linkje2011-04-12 19:07:29 

Május 21-én Győrből valaki?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek