Idén először mennék kocsival Görögbe,Nei Poriba,de sok rosszat hallottam az odaútról.( lehúzások,rossz utak..)Nektek mi a véleményetek erről,mire érdemes odafigyelni hogy ne tévedjek el és elkerüljem agubancokat?
Idén először mennék kocsival Görögbe,Nei Poriba,de sok rosszat hallottam az odaútról.( lehúzások,rossz utak..)Nektek mi a véleményetek erről,mire érdemes odafigyelni hogy ne tévedjek el és elkerüljem agubancokat?
Köszi
Lacy
Üdv!
1. olvass vissza a fórumokon! (pl: itt, index, ....)
2. olvasd el a "Bibliát": https://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=333
3. ne higgy annak, aki rosszat mond az úttal kapcsolatban! nincs vele semmi baj!
4. bátorításként nézd meg az itt lévő videót: https://www.thasos.hu/index.ph.....&Itemid=77 Ez Belgrádtól mutatja az utat, én feliratoztam. Igaz, hogy Thassos-ra megy, de Theszalonikiig tökéletes lesz nektek is.
#1628092011-05-21 19:16:49 Válasz a #162730. hsz-ra
Szia!
Tavaly kipróbáltam Üllőtől a Balatonig. 110-140-es tempóval, tetején 350 l-es box megpakolva, 8-8,5l / 100 km Suzuki Ignis 1.3 . Kb. 1,5-1,7 litert tesz rá és elég hangos is volt. A régi Swiftem box nélkül, kajakra fölpakolt tetőcsomival, szinte semmivel nem evett többet . (Mondjuk nem is 100 fölött ment föl az érdi emelkedőn )
#1628192011-05-21 20:24:04 Válasz a #162809. hsz-ra
Szia!
A Suzuki Ignis légellenállása nem éppen a legkedvezőbb. Nekem volt, és Görögbe menet 6,4 jött ki vele 120 környékén, míg a swiftesek nyugdíjas tempóban 8 decivel kevesebből is kihozták. A váltóáttétel is elég vacak, 3000-es fordulatnál 110km/h-t produkál, míg sok egyéb típus ennyi RPM-nél már 125 tájékán van, szóval összetett ez...
Na meg a tetőbox relatíve magasan van a tető fölött (a gyári "függönykarnisra" szerelve értem), jobban alákojtol a menetszél.
"Vékony deszka, de vékony deszka, vékony deszka kerííítés...
Az Ignis valóban kicsit sokat eszik ahhoz képest,hogy 1.3-as(az 1.5-ről nem tudok nyilatkozni). Amikor nekünk volt,akkor 8alatt nem igazán tudtunk kijönni vele normális körülmények között(nem nyugdíjas tempóban). Amit még nem szerettem benne,hogy elég kényelmetlen volt a pedálok helyzete. Ennyiben ki is merült a hátránya, végtelenül megbízható autó,ami szerintem azért fogyaszt kicsit többet,mert az 1.3-as vvt motor pörög szépen és magas felépítésű,de szerintem a végső áttételezés 3 ezres fordulatnál 100km\h nem rossz 1.3-as,1.4 kategóriában,inkább a többi áttételezéssel van "gond",így hosszú távon reálisnak tartanám a 6liter körüli fogyasztást.
Egyébként van egy-két típus ami rizikósabb,de szerencsére a mai autók(kb.2000-es évektől) nagy része megbízható,persze ez több minden függvénye(gondozás,km),de szerintem aki autóval utazik megerősít,hogy sokkal jobb ,mint busszal utazni. Sokkal kötetlenebb az utazás,túl aggódni pedig fölösleges.
Persze, írhatunk itt bármit, akkor is megyünk Sartira, hiszen erre vártunk egész évben. Kit érdekel, hogy 5, vagy 6 liter a fogyasztás, esetleg megpakolva 4 fővel 7 liter. Akkor is egy megbízható kocsival indulsz útnak és nyaralsz a családdal, barátokkal. Ez minden pénzt megér!
Kiss László. Tökéletesen igazad van. Csak olyan gyorsan elmegy. Tudom maradnak az emlékek, videók, fényképek. Van, hogy még karácsony táján is belenézek.
Sziasztok kedves Fórumozók!
Csak egy jó tanács az autóval utazóknak, amit itt nem sűrűn láttam javasolni, hogy semmiképp nem árt egy autós assistant biztosítást kötni, esetleges meghibásodás esetére.
A lányomék saját tapasztalata.
Tavaly hazafelé jövet megálltak a görög macedón határon a dutyfree.nél, és aztán többet el sem indult az autójuk.
Nem valami tragaccsal voltak, egy pár éves WV kisbusszal. (9 személyes), amit az út előtt nézettek át 60.000,- forintért.
A szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez még görögföldön történt, így görög autómentő tudott értük jönni, visszavitték őket egy közeli kisvárosba, reggel a szerelők megnézték a lehetőségeket, (addig éjjel alvás a buszban) majd kiderült, hogy meg kell rendelni az alkatrészt, ami egy nap, addig szállást foglalni, és várni, hogy elkészüljön valamikor az autó.
Nos, szerda helyett péntek reggel értek haza, mindez 600,-euro javítási költségbe, plusz a szállás és a kétnapos ottlét költségeibe került, amit ha nincs neki egy apukája, aki ezt a pénzt sebtiben el tudja küldeni a bankkártyájára, bizony nagyon kilátástalan helyzetbe kerültek volna.
Egy szónak is száz a vége, különösen azok, akik bizony nehezen kuporgatják össze a nyaralásra valót, és az utolsó napon már kifillérezve indulnak haza, ne sajnálják azt a néhány ezer forint plusz költséget arra, hogy ha gond lenne, akkor a biztosító hazahúzza őket, és mentesüljenek az ilyen plusz költségektől.
Nekem Honda Civic 1,8-as benzines van. Tavaly mikor mentünk 6,3 volt a fogyasztása 4 fő telepakolva csomagokkal 120-130-as tempóban.
Egyébként mindig ennyit fogyaszt, ha normálisan közlekedek vele.
A kérdés arról szólt, hogy egy tetőbox mennyivel dobja meg a fogyasztást.
Ilyen jellegű utazásnál az, hogy hányan ülnek az autóban és mennyire van megpakolva, nem számít a fogyasztás szempontjából.
A tetőbox a légellenállás miatt viszont igen!