2éve mikor mi voltunk egyik ismerősünk a hotel caravel zantéban volt,dicsérte,elsősorban az ételekben volt plussz a többi hotelhez képest,a szobák állitólag itt is hasonlóak mint szinte mindegyik görög hotelben.
Köszi a gyors választ!
Remélem így lesz! Már nagyon várjuk az indulást!!!
Aki mostanában volt, tudna esetleg segíteni, hogy mennyibe kerülhet kb ha körbejárod a szigetet kocsival? 2 nap autóbérlésre gondoltam, benzinnel együtt....sajnos olvastam hogy elég drága a benzin
Ancsa eltűnt, mint Petőfi a ködben. Pedig várom tőle a jó kis beszámolót.
....lehet hogy haza sem jött...odabilincselte magát egy olajfához, és továbbiakban ott hajlandó létezni.
....járható út =)
Ancsa eltűnt, mint Petőfi a ködben. Pedig várom tőle a jó kis beszámolót.
....lehet hogy haza sem jött...odabilincselte magát egy olajfához, és továbbiakban ott hajlandó létezni.
....járható út =)
Sziasztok!
Bocsánat a késlekedésért, de az életemben támadt zűrzavar fontosabb volt,mint a beszámoló
Egyenlőre még nincs időm rendes beszámolót írni,de ígérem lesz az is.
Gyorsan visszaolvastam egy két oldalt, autó-motorbérlésről a következőket tudom mondani:
autót egy 7személyes fiat doblo-t béreltünk, 134euróért béreltük ki kettő napra, viszont van olyan akció,ami nekünk nem fért bele,hogyha hétvégére bérelsz,akkor 2+1napra kapod(fizeted p-szo,megkapod ingyen v) úgy lett 134 biztosítással együtt,hogy 20% grand-os kedvezményt megkaptuk már rá. A többi autó árát sajna nem néztem,de ennél csak olcsóbb Tankolni 30euróért tankoltunk, ezzel első nap mentünk xygia- navaggio felülről, limnionas, keri, laganas,agios sostisban keresztül kasul az apartmanjaink között,este zakynthos város, majd másnap mentünk st nicholaos beachre, és történt egy kis baleset is, így onnan zakynthos város,laganas,zakynthos- st nicholaos beach többször megjárva.És még esténként laganasba is átmentünk többször, szóval sokat autókáztunk, ezt akartam ilyen hosszan kifejteni
motort is béreltünk egyetlen egy napra, 20euró volt biztosítással.plusz 8euróért tankoltunk bele, nézzétek meg jól a mocit,nekünk frankón csepegett belőle a benzin
Tankolás: zakynthos város felé haladva "Totosnál " tankoltunk, állítólag a többi kút nem túl jó.
Éjszaka végre átjönnek a képek is,és mihelyst időm engedi,feltöltöm őket.
Kajálni szinte mindennap mentünk étterembe, a végén fedeztük fel a legjobb helyet,mint ahogy mindig lenni szokott Tassos taverna: viszonylag olcsó,csendes,eldugott helyen van ( én speciel nem szeretem ha a számban esznek mások) és nagyon finom a kaja és nagyon sok Majd legközelebb leírom hogy kb merre van
Kérdezzetek nyugodtan,egyenlőre csak azokra tudok válaszolni.
Remélem nem lett bajotok a balesetben! Én nem szívesen bérelnék autót Görögországban, mert amennyit láttam a vezetési moráljukból, annyi elég is volt köszönöm szépen. Igazából nem ismernek sem embert, sem istent. Robogóval is be lehet járni a környéket, de messzire nem mennék azzal sem. 20 euró???? wááááá kb 10-12-re tippeltem volna.
A kajáldákról akarlak majd kifaggatni, meg az apartmanról, mert mi is az Ibériába megyünk...a 7-es szobába.
Remélem nem lett bajotok a balesetben! Én nem szívesen bérelnék autót Görögországban, mert amennyit láttam a vezetési moráljukból, annyi elég is volt köszönöm szépen. Igazából nem ismernek sem embert, sem istent. Robogóval is be lehet járni a környéket, de messzire nem mennék azzal sem. 20 euró???? wááááá kb 10-12-re tippeltem volna.
A kajáldákról akarlak majd kifaggatni, meg az apartmanról, mert mi is az Ibériába megyünk...a 7-es szobába.
Nem autóval volt a balesetünk,hanem közülünk béreltek mocit,és sikerült elcsúszniuk valami folton egy durvább kanyarban. A leányzónak a csuklója repedt, sok hét gipsz,a srácnak csak horzsolásai vannak. De elég macera volt a kórházas sztori. A legjobb az egészben az volt,hogy ők hozzánk készültek st nicholaosra, megtörtént a baleset,és a csajszi elég szarul volt,így felültek a motorra,és jöttek tovább hozzánk,pár percre voltunk autóval tőlük. Természetesen az idegenvezető utána egész délután azért nyávogott,hogy miért hagyták ott a helyszínt, ott kellett volna maradniuk,ez nem így működik stbstb.... végülis ha a csajszi ájuldozik, hideg rázza, meg lóg a keze,egyértelmű hogy üldögélsz még vele az útszélén egy kicsit ahelyett hogy orvoshoz vinnéd
Mellesleg a kiutazók átlagéletkora szerintem közelebbvolt a halálhoz,mint a 60hoz, mi meg ugye voltunk 23évesek 10en,és szerettük volna magunkat jól érezni... Hát minden este panaszkodtak ránk. Először azért mert hangosak vagyunk, ok,másnap este elmentünk laganasba. Következő este már az volt a baj,hogy hangosan mentünk haza szószerint megemlítették,hogy az egyik csajszi klumpában járkált és hogy ez őket mennyire zavarta aztán meg még volt képük dvdt kérni a nyaralás végén az volt a szitu, hogy Gt-s Vivien közölte,ha még egy panasz érkezik ránk,akkor nem visz minket haza a busz
Nemtudom melyikőtök kérdezte a grillezést,de mi egyik este grilleztünk, természetesen 11órakor már ismét panasz ment ránk,hogy nem tudnak tőlünk aludni Pedig csak beszélgettünk és nevetgéltünk mint máskor...
Szerény személyem a 7es szobában volt, egyszerűen imádtam azt a szobát
kérdezzetek,válaszolok
egyébként nem olyan vészes autóval közlekedni. 2 nap alatt egy vészes helyzetünk volt:
szűkebb főúton útjavítás nem a mi sávunkban. Arról jön egy busz, meg vele szembe megyünk mi. A busznak ugye kerülnie kell a lezárást, viszont villog,mire mi gyorsítunk, hogy minél hamarabb utat engedhessünk neki. Erre ő is elindul,elkezdi kerülni a lezárást, majd egymástól centikre elhaladva szidja a feljebbvalóinkat, és nyomja a dudát mint az őrült. A villantás náluk nem ugyanazt jelenti mint nálunk de a középsőujjas, elég ismert nemzetközi jelet szerintem már értette
Kicsit eltüntem, de már megvagyok!
Már 3. hete, hogy hazajöttünk, de még nem teltem el a képekkel az emlékekkel. Visszaolvastam a forumot , elmondanék egy pár dolgot hátha érdekel még valakit.
A Villa Maria nagyon szép, szerintem a legszebbek közé tartozik. Jó volt az első turnus , hárman laktuk. Az ágymatracokat épp akkor cserélték újra mikor megérkeztünk. A háziak tündériek Mariát imádtam -végig egy ruha volt rajta, abban kapált abban volt a szuper marketben egész nap, abban jött - ment. Csúcs!
Vlivien nagyon aranyos , bátran lehet hozzáfordulni!
Nem tudom a stranddal kezdtek -e már valamit, de az első héten még tele volt az egész tengeri füvel. Spec engem nem zavart azon napoztam, de azért mégis el kellett volna takarítani.
A fakultatívok nagyon érdekesek voltak, de az nem igaz, hogy az olajüzemben olcsóbb az oliva és a bogyó illetve a bormustrán olcsóbb a Callinico bor. Dóri nagyon sok információt elmondott , szinte ittuk a szavait annyira érdekes volt amit hallottunk tőle.
A hajóút elég hosszúnak tünt, bár most jobb idő van. Akkor igen nagy szél fújt végig. Alig tudtunk kikötni a Navaggionál, de végül sikerült. Mi egyénileg mentünk be Zakyntos fővárosba, 1.60 eu a jegy, és Laganas főutcájának elejéről indul. Gyönyörü a kikötő a Solomos tér a tempom. Én bementem frappét inni egy helyre egyedül voltam nő + 4 görög férfi. Alig néztek, de udvariasan kiszolgáltak, folyamatosan kérdezték miből mennyit tegyenek a frappémba (cukor + tejszín + jég stb...)Érdekes volt.
Szerintem az sem igaz, hogy a görögök úgy vezetnek, hogy nem ismernek se istent se embert. Ellenkezőleg! Nagyon is odafigyelnek másokra, az éles kanyarokban ELŐRE dudálnak, hogy tudassák jönnek. Ha szükség van rá előzékenyen visszatolatnak akár egy kapualjba is. Mi Petrosszal mentünk végig a szigeten, teljesen biztonságban éreztem magam.
Szerintem kár elrontani egy balesettel a nyaralást, jobb egy helyismerettel rendelkezőre bízni magunkat ott ahol veszélyesebb az út, aztán a könnyebb részeket helyi olcsó busszal meg lehet járni.
A Kalamaki beach nagyon érdekes volt, ültünk a parton ( ami némely kívánni valót hagyott maga után) és jöttek a repülők szembe velünk a tenger felől és szinte a fejünkre szállva értek földet. Teknőst nem láttunk, de nem sírtunk miatta.
Mindent összevetve szép volt, jó volt, de nekem hiányzott az igazi Görög filing. A pici halász falu , halászház, feketébe öltözött öreg mama aki locsolja reggel a levert fazékba ültetett csodaszép virágait, a görög férfiak akik beszélgetnek az utcán vagy frappéznak és közben játszanak. Mégegyszer mondom szép, de Parga Sarti nekem személy szerint jobban tükrözte a görögérzést.
Sziasztok, mindenkinek kívánok nagyon szép és tartalmas nyaralást, jó egészséget!
Szia Györgyi! Örülünk, hogy itthon vagy, és jól nyaraltál. Az árakról egy picit ha írnál, az jó lenne. Meg arról, hogy hol van a legjobb gyros és frappé, meg hogy hol érdemes robogót bérelni, illetve mi egy nagyobb motort szeretnénk. Köszi előre is.
Én kérdeztem a grillezést...az elmondottak alapján minket sem fognak jó szívvel hazahozni =)
Nem értem az öregeket manapság. 2 éve Sartin voltam, ott meg minden egyes reggel 6kor kitolták (nem emelték) tehát KITOLTÁK a székeket és az asztalt az erkélyre, és hajnalban kint csörömpöltek az edényekkel az öregek. Többször is szépen szóltunk, de nem volt foganatja. Jól elküldtök őket a pi..ába =).
Nagyon várom már ezt a 7-es szobát. eddig csak jókat hallottam róla.
Mi Augusztusban megyünk, remélem öreg kergető forróság lesz =)
Szia Ancsa! örülök, hogy megtaláltad a fórumot remélem a fotóalbumodban hamarosan találunk Zakys képeket is.
Hát elég zajosak lehetettek, ha többször rátok szóltak, meg ha már a Vivien is szólt, mert ő elég türelmes alkat.
Ráadásul ahogy láttam leginkább fiatalok érkeztetek utánunk, úgyh sok öreg nem lehetett akinek ne tetszhetett volna a zajongás. Mi is sokszor hangosan járattuk a zenét, de senki nem szólt, sőt felettünk levő 7es szobából sem szűrődött le semmi zaj, pedig laktak ott.
Figyelemmel kell lenni más nyaralókra is,meg hát meg van adva az idő mettől meddig lehet zajongani. Ha ilyen apró dolgokra figyel az ember nem lehet baja senkinek. Mondjuk tény hogy,hogy este 11kor még nem kellene rinyálnia senkinek ha megy a ricsaj.
Na mindegy jó volt az a lényeg te riCsaj!
Szia Ancsa! örülök, hogy megtaláltad a fórumot remélem a fotóalbumodban hamarosan találunk Zakys képeket is.
Hát elég zajosak lehetettek, ha többször rátok szóltak, meg ha már a Vivien is szólt, mert ő elég türelmes alkat.
Ráadásul ahogy láttam leginkább fiatalok érkeztetek utánunk, úgyh sok öreg nem lehetett akinek ne tetszhetett volna a zajongás. Mi is sokszor hangosan járattuk a zenét, de senki nem szólt, sőt felettünk levő 7es szobából sem szűrődött le semmi zaj, pedig laktak ott.
Figyelemmel kell lenni más nyaralókra is,meg hát meg van adva az idő mettől meddig lehet zajongani. Ha ilyen apró dolgokra figyel az ember nem lehet baja senkinek. Mondjuk tény hogy,hogy este 11kor még nem kellene rinyálnia senkinek ha megy a ricsaj.
Na mindegy jó volt az a lényeg te riCsaj!
tölteném a képeket,de az a picasas dolog nem megy egyenlőre türelem,türelen. Nem lehet csak simán feltölteni a képeket mint eddig???