#1661732011-06-19 08:21:10 Válasz a #166157. hsz-ra
Szia Éva71! Örülök, hogy jelentkeztél. Jártatok már többször G.-be?
Többen mentek vagy egyedül, Mi most 1-autóval megyünk. Tavaly 5-kör indultunk Sartira de nagyon lassú és hosszú volt az út. Mindenképp 4-kor indulunk most! Esetleg privibe beszélhetünk!
Mi speciel tele tankkal indulunk K-Magyarországból, majd rátankolok a magyar-szerb határon (ahol éppen aktuálisan olcsóbb). Rendszerint A Belgrád-Nis autópályán az első OMV kútnál megállunk egy kicsit pihenni (enni, dolgainkat elvégezni), de itt nem tankolunk. Aztán irány Macedónia, ahol tele tankolom (MAC-Görög határ közelében) a gépet, és már görögben is vagyunk.
Sorry! Igaz az én kocsim 1000-1300 Km elmegy (attól függően, hogy hajtom) egy tankkal. Persze azért én nem szoktam nullára kihajtani!
Lehet ,hogy elnéztem a benzin árakat, de én úgy láttam hogy a szerbeknél olcsóbb a benzin mint a macedónoknál.?
2010.-ben tudom, hogy a macedónoknál olcsóbban tankoltunk de most azt néztem, hogy talán Szerbiában olcsóbb az üzemanyag.
Nem vagyok régi autós utazó, tavaly jártuk meg először Görögországot, de ugye a benzinkúton nem csak tankolás miatt, hanem egy-egy pihenő miatt is megáll az ember. A gyerkőcök tudjanak egy kicsit mozogni és mi is kinyújtózunk egy kicsit, az OMW kutaknál mindenhol van egy kis játszótér, ahol ezt kulturált körülmények között elintézheti az ember. Én általában rá szoktam tankolni és minden OMW-s pihenő után tele az autó, ha már megállunk mért ne töltsem tele.!? Szerbiában kétszer tankolok, és a Macedón Görög határ előtt a macedón oldalon ismét tele.
Aki mostanában járta meg a távot és kapott Belgrád előtt szórólapot a terelésről, megtudná-e mondani meddig tart a terelés.?
Mi 07.25.-én indulunk és remélem addigra már megszűnik a terelés. Olyan indulási időt terveztünk, amit még nem nagyon említett senki, 14:00 órai indulás (Kkfháza) kb. 15:00 Röszke vagy Tompa határátkelőre érkezés. A buszok is ilyenkor ill. később érnek a határra. és a buszos utazásaink során azt láttuk, hogy ebben az időpontban nem nagy az autós forgalom. Tervezett érkezés Sartiba a reggeli órák, számításaim szerint nem érintünk műszakváltást egy határátkelő helyen sem. 6-os fogatban megyünk ezért jóval több pihenőre, megállásra lesz szükségünk, mintha egyedül vagy kettő autóval mennénk. A Görög határátkelés után akár egy rövid kocsiban alvás is belefér. Reggel pedig már a kabócák jól ismert zizegése és a tenger illata mellett ihatjuk meg a kis rövid italunkat a szállás előtt.
Renault viszem a Pálinkát !!! ( ugye nem vagy antialkoholista )
Olvasom az indulásokat, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Mi éjfélkor indulnánk, kb. 2-3 körül érünk a határhoz. Ment már így valaki? Ez vasárnapról hétfőre virradó éjjel lesz, ha az számít
Gondolom akkor reggel 8 körül Macedóniába érünk, hétfő reggel lesz arra nagy forgalom??
Még sosem mentünk autóval Görögországba.
#1662092011-06-19 11:29:43 Válasz a #166201. hsz-ra
Hogy hétfőn reggel mekkora a forgalom, azt nem tudom, de ha annyi sebesség-korlátozás van idén is, mint tavaly 5 óra alatt nem érsz át Szerbián. Főleg, hogy sok helyen leselkednek a szervek.
Én korábban indulnék.
A tankolással kapcsolatban pedig, bárhogy fizetsz is, ha előbb rákérdezel nem érhet meglepetés.
Július 1-én indulnák Lefkadara autóval.Érdeklődnék,hogy milyen minőségű útra lehet számítani a Görögországi részen a szigetig és a szigeten belül?
Mire kell esetleg figyelni?Minden jó tanácsot, infót szívesen veszek!
Nyugati parton vannak benzinkutak?
#1662412011-06-19 15:28:38 Válasz a #166240. hsz-ra
Szia,
tavaly jártam arra, az út jó.
A nyugati parton település alig van, nemhogy benzinkút... de nincsenek tankolási nehézségek, a Nidri-Vassiliki részen tudtok tankolni.
#1662572011-06-19 17:26:52 Válasz a #166194. hsz-ra
Szia Bofefe!
Júni 27 -én 14:00 -kor indulunk Lefkadára (Perigiali),úgy tervezem kb 02-re leszünk Görögországba.Evzoni után az Olympos plázánál alszunk egyet reggelig.(hotel citroen) 2006-ban voltunk 5 autóval konvojban,nem egyszerű, nagyon össze kell hangolni a csapatnak.Ha hazaértünk küldök infót.Tavaly váltottunk pár emailt,számod is megvan.Macedoniában a benzinkútnál beszéltünk is . Üdv: kovimi77
Na engem ez az " 5 autóval konvojban nem egyszerű " rész nagyon érdekelne, milyen buktatók vannak, hogy soroljunk a határnál, fizető kapuknál stb. Ha a problémás dolgokról írnál, ami veletek megtörtént szívesen venném és előre is köszi!