Mi tegnap reggel jöttünk át Evzoninál (hazafele), másfélórás várakozás után. A kaminonos pedig már akkor 24 órája állt ott és kb. 3 km-es sorban álltak mögötte.
#1679762011-07-01 08:42:21 Válasz a #167972. hsz-ra
Ezzel én nem nagyon szoktam foglalkozni. A kb 40 alkalomból jó ha egyszer kétszer kaptam blokkot.. Nem egyszer láttam, hogy a helyiek nem is fizetnek, csak gyorsan átcsusszannak a kapu előtt..
#1679802011-07-01 09:03:16 Válasz a #167972. hsz-ra
Hááát, tegye fel a kezét, akitől az utóbbi 20évben kérték a cetlit!! ??
Azon törpölök, felhajtáskor, vagy lehajtáskor kell fizetni? Akárhogy töröm a fejem, nem emlékszem. :-/ Ha az utóbbi, akkor mire fel is kérnék?
Érdekes ez a blog, vajon miért van a büntetés €-ban megadva egy olyan országban ahol az nem fizetőeszköz? Meg aztán az az állítás is elgondolkodtató, hogy Sartiban a bankautomatából 40€-os bankjegyek jönnek ki!
Tőlem még egyszer sem kérték a cetlit, a hét átutazás során. Mivel végig az E75-n megyünk, amiben még vannak nem autópálya szintre kiépített szakaszok is, és van három kapu amiken áthajtunk, így fel-le hajtásról nem beszélünk szerintem. Én úgy fogom fel, hogy a előttünk lévő szakaszért fizetünk. Kétszer állított meg redőr, mindkétszer hazafelé, mert kiszedtek egy helyit, aki minket szabálytalanul előzött meg. Nekünk csak várni kellett, míg lerendezik a renitenst, gondolom valami tanúszerűségnek voltunk addig félreállítva. Útlevelet megnézték majd mehettünk.
Sziasztok! Mi 29.-én indultunk haza Korfuról. Kaptunk olyan hírt is, hogy a sztrájk miatt nem járnak a kompok, meg olyat is, hogy Evzoninál nem lehet átjönni. Szerencsére egyik sem igaz!
A komp jár, Evzoninál pedig tegnap reggel jöttünk át, simán, max. 5-10 perc alatt.
A első macedon fizetőkapunál elvette az Ember az 1 Eu-t és egy "Csáó"-val meg kézlegyintéssel elküldött, biléta nélkül. A többinél adtak cédulát.
Szerbiában rengeteg helyen van útjavítás, emiatt terelés. Novi-Sadnál be is kellett menni a városba, de az elején van egy benzinkút, majd nem sokkal később egy lámpánál a kiírás szerint mentünk tovább Subotica felé. Ez felvitt ujra az E75-re.
Belgrádban folyik a Száva híd felújítása, de délután 3-kor tempósan lehetett haladni rajta.
Megemlítem még, hogy odafelé, a Szerb-Macedon határon volt nagy tumultus, kb. egy órás várakozás után jutottunk át, de hazafelé is láttuk, hogy hosszu sor várakozik befelé. A macedonok csak a kocsi forgalmiját és a zöld kártyát kérték el. Mi mindannyian útlevéllel mentünk, azzal nem volt gond.
95-ös benzin Korfun nagyon drága, 1,72 Eu-nál olcsóbban sehol nem volt. Ioanninánál a Shellnél már csak 1,62 volt.
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy Bitolánál meddig van nyitva a határátkelő vagy non-stop talán? Eddig mindig Evzoninál mentünk át, de most Lefkada az uticél és arra közelebb is lenne meg szeretném arra is kipróbálni, hogy milyen a táj. Eddig azt olvastam erről, hogy az út ugyanolyan mintha Evzoni felé mennénk.
#1681052011-07-02 00:42:04 Válasz a #168075. hsz-ra
Biztosan én sem tudom, de a neten kutakodva semmi sem utalt arra, hogy időszakos vagy rövidített nyitva tartású lenne, sőt éppen ellenkezőleg. Teljesen egyenértékűnek tartják pl Evzonival.