Kedves hajnah!!!!!!!!!!
Köszönöm az infokat,a beszámolódat háááááát kicsit beparáztam a szállás miatt (amiket írtál)de előtted írt Fati és ő meg teljesen jót írt,nagyon szupi szállást találtak meg írtak már többen is,hogy hol vannak szállások,milyen gyorsan találtak és milyen jót,stb....meglátjuk...félredobom azért az aggályaimat és írtad te is,hogy a szállástól eltekintve milyen jó volt...majd mi kihagyjuk ennek a szállásnak a környékét
Köszönöm neked még egyszer és további jó emlékezést kívánok
Hajnali 3 óra magasságában tört ki, olyan órácskányit dörgött-villámlott, de nagyon. Tegnap nem nagyon volt szép a víz. Mindenfélét belemosott a hegyekből (meg a faluból) lezúduló eső. A Narancsparton kifejezetten zavaros volt a víz még délután is. A faluban meg nagyok voltak a hullámok, főleg délelőtt. Itt is jó szemetes... Ettől függetlenül: Sarti forever
Szia! Mi ma reggel érkeztünk haza.Ha a péntek esti esőre gondolsz akkor az kemény volt.Azt hittem leviszi az apartmant a hegy tetejéről,ráadásul ajtó ablak nyitva, volt kapkodás.De reggelre csak a szemetes utcák emlékeztettek a viharra,mert délutáni fürödtünk iszonyat meleg ,és akkora hullámok amiket még sosem láttunk.
Én eddig csak egyszer értem meg vihart Göröghonban még 2001-ben Stavrosban. Pont a parton volt az apartmanunk és azt hittem elvisz minket a víz. Félelmetes volt ahogy a villám csapkodott bele a tengerbe. Reggelre a part tele volt a tenger által kihozott szeméttel és állatkákkal. Egy darabig még be volt borulva és azt hittem ez így is marad, de egy idő után, mint a rajzfilmekben egy pillanat alatt eltűntek a felhők és megint ezer fok lett
Holnap Indulááááááááááááááááássss Sarti Beach Sarti Holiday aoartman
Remélem se vihar se rossz idő hanem forró homok, kellemes tenger és sok hideg ouzó
Brutális! Ezért volt akkora hullámzás. Chalkidiki félszigeten ma (vasárnap) 12:15-kor a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengés rázta meg Halkidikit, pontosabban annak tengerét, melynek fókusztávolsága 10 km volt. A földrengés epicentruma Larissa-tól 86 km-re, keletre, és Volos-tól 70 km-re északkeletre volt, a legközelebbi település Possidi, mely tőle 8 km-re található.
Nem sokkal ezelőtt, 17:35-kor pedig 5,1-es erősségű földrengés volt Nafpaktos városban, nyugat-Görögországban. A lakosok félelmükben kiszaladtak házaikból, bár az utóbbi időben a rengések állítólag gyakoriak errefelé, Patrasnál. A földrengést az Etoloakarnania nevű településen és a korinthoszi területeken lehetett érezni.
Még egyet alszunk és indulás Thassosra. Mikor regisztráltam magam 115 nap volt indulásig. Visszagondolva hihetetlen hogy milyen gyorsan elment az idő.
Mindenkinek aki segített, nagyon köszönöm. Köszi az infókat, az élménybeszámolókat, fotókat!
Sartira úgy megyek, mintha már legalább egyszer lettem volna. Addig még van ugyan egy hét, de azt is nagyon várom.
Nagyon jó nyaralást a ma illetve holnap indulóknak!
Sziasztok!
Nem rég regeltem ezen a fórumon és elkezdtem vissza fele olvasgatni a hozzászólásokat,de hát ennyit képtelenség másrészt már zsong a fejem a rengeteg hasznos infotól!
Azok segítségét kérném akik, idén a Sokratis (Iliadis) apartmanházat választották és már haza is tértek a nyaralásukról!
Előre is köszönöm,ha lesz mit [/b]
Péntek este jöttünk haza Sartiról és utána Neos Marmarasról.
Sartin a Sarti Beach Paros apartmanjában voltunk a G. T-tól.
Nagyon szép, tágas, új apartmanház, ennyi a pozitívum. A negatívum, hogy szinte spártaian van felszerelve. A konyhai felszerelés annyira hiányos volt, hogy én még ilyen apartmanban nem voltam. Se tányér, müzlis edénykéből kellett együk a levest. A saját hazai edényeimben főztem, mert még 1 db lábas vagy fazék sem volt. Nem volt a fürdőben semmi, ahová a cuccainkat le tudtuk volna rakni, még piperepolc sem volt. 4 főre 1 db akasztós szekrény volt, amiben persze polc sem volt. Úgyhogy a táskákból kellett öltözködni. A klíma rém drága volt, 6 Eu/nap, és napra nem lehetett kérni, csak 1 hétre.
A csapból folyó vizet még főzésre sem javasolták, mert nincs rendesen kitisztítva. Ez meg is látszott a vizen, mert szinte sárga volt és üledékes.
Viszont a medence nagyon jó volt. Sokat fürödtünk. Szép volt a kilátás az apartmanból is, pont az Athos hegyet láttuk.
A tenger meleg és nagyon tiszta volt.
Voltunk 1 nap a narancsparton is, kristálytiszta és meleg a vize.
De mivel a szállásnál is nagyon jó a strand, így nem volt érdemes oda többször elmenni.
A halott város, az tényleg halott város. Nehéz megtalálni.
Voltunk 1 nap a G. T. szervezésében hajótúrán az Athos hegységhez. Gyönyörű fa,, 3 árbócos hajóval mentünk. És jóval olcsóbban (19 EU/fő), mint más utazási irodánál. Érdemes ide elmenni, főleg ezzel a hajóval.
Sartiról Neos Marmarasra mentünk, laza 1,5 óra alatt találtunk magunknak szállást, 40 Eu/éjszaka/3 fő. Benne volt a klíma és az ingyen wifi is. (Family Hotel Parthenon) Ez nem olyan új apartman, mint a Paros, viszont teljesen felszerelt, itt nem volt hiány semmiben. Mivel ez az apartmanház a központhoz közel van, így nem is kellett az autót használni szinte semmihez.
Azért megnéztünk a közelben másik strandokat is, pl. Lagomandra Beach és Kalogria Beach. Fantasztikusak, érdemes ide elmenni.
Voltunk Lidl-ben is, Nikitiben, az árak nem sokkal magasabbak, mint nálunk. Bankkártyát nyugodtan lehet itt használni.
Hazafelé sima utunk volt, nem sokat kellett várni sehol sem.