Infók Párgáról:
3 dbstrandja van.
- A városi kicsi, zsúfolt és sok a szemét, de vele szemben van egy kis kápolnás sziget, amire át lehet úszni, és ott még lehet is találni kagylóhéjakat.Jah, a strand nagy kavicsos
- A várositól balra van egy kicsike strand, ami egy kis öböl. Gyönyörű, de kicsi, viszont nyugodt. Van ott egy kávéterasz, ahova be lehet menni wc-re, és még tiszta is! It is nagy kavicsos a strand.
- A harmadik strand a Valtos. Van nagykavicsos, gyöngykavicsos és homokos része is. A sziklákánl csillagokat lehet látni a vízben. A homokos résznél ugyan van sok napernyő, meg napágy, amik bérelhetők, de simán elfér a saját leedő és napernyő is. Ott van a Tango klub, ami egy medencés bár. Ide lehet menni WC-re, és ez is viszonylag rendben van. A bárban csak akkro kell fogyasztani valamit, ha letelepedsz egy asztalhoz vagya medencéhez. It az árak: Pizza 9,50-12 euro között, tengeri kaják 7.50-12 euro között mozognak.
A strandon mászkáló négerek árulnak táskát, órát, neszeszert. Velük aztán bátran alkudozzatok, nagyon nem mindegy az ár!
Boltok:
drágaság van, de érdemes körbeárni 1-2 naponta, mert valahol mindig van akció. Pl az egyikben a 100%-os narancslé 1 euro votl akciósan több napoon át is, vagy a hűtőmágnest is leakciózták egy nap 2 euróról 1 eurora. Ez amúgy 1-3 euro között mozog.
Aki szereti az édes bort, az keresse a Mavrodafne vagy a Mavrodafne patras bort. Behűtve az igazi. Ez mazsolabor, szóval óvatosan, mert üt.
Az Arista és az International boltok viszonlyag jó áron vannak, esetleg még a Dallas.
Paxos:
- mindenképp a kikötőben vegyetek jegyet a hajóra, mert ott 15 euroért is lehet kapni. Van egy hajó, amire alapból 15 a jegy, de pénteken és sombaton 20 euro, viszont mi simán visszaalkudtuk 15-re.
- Aki ezüstöt akar venni, az itt vegye, mert olcsóbb jóval, mint Parga. Én egy ezüst gyűrűt 12-ről 11 eurora alkudtam itt.
- Itt a napszemcsik 10 euro körül vannak, viszont jó minőségűek, de azért ellenőrizzétek le, nehogy karcosak legyenek.
Alkudni egyébként mindenhol érdemes. Kalapot 2 euroval oclsóbban kaptam meg, olasz papucsot 29 helyett 20 euroért.
A Valtos strandra a lefrövidebb út:
A Green bakery pékséggel szemben kell a fodrászat mellett felkanyarodni. Ez az út egy 117 lépcsőfokból álló lépcsőhöz vezet, ami egy étterem mellett vezet le a partra. Mellett van egy drótból font szobor, érdemes egy pillantást vetni rá
A Gyros a 33-asnál a legjobb, és a Bacchos éteremben is érdemes egy vacsit megenni. Viszont kerüljétek messze a 4dinning nevű étteremnél (a városi strandnál van) ne vegyetek gyrost, mert mócsingos.
Ha kérdésetek van még, szívesen válaszolok.
#1729802011-08-12 19:44:18 Válasz a #172978. hsz-ra
Adnak, de a bizti kedvéért egy gurigával vigyetek, az útra is kellhet.
És ha már budi:
CSajoknak melegen ajánlom, hogy a DM-ben vegyenek eldobható csajoknak való pisilőt, így állva tudnak ők is pisilni. Higgyétek el, fog kelleni. Egy csomagban 5 db van, és 1000 Ft körüli áron van. A terhességi tezstek körül található.
És kézfertőtlenítő is legyen nálatok.
Én vettem apró tusfürdőt is a DM-ben, az is jól jött a busz útra.
Tavalyi emlékeim szerint a városi strand nem nagy kavicsos. Bekövezték????
Ha már a drótszoborra vettek egy pillantást, akkor az utca másik oldalára is vessetek egyet, mert ott a Sakis.
Lina_01 írta:
Infók Párgáról:
3 dbstrandja van.
- A városi kicsi, zsúfolt és sok a szemét, de vele szemben van egy kis kápolnás sziget, amire át lehet úszni, és ott még lehet is találni kagylóhéjakat.Jah, a strand nagy kavicsos
A Valtos strandra a lefrövidebb út:
A Green bakery pékséggel szemben kell a fodrászat mellett felkanyarodni. Ez az út egy 117 lépcsőfokból álló lépcsőhöz vezet, ami egy étterem mellett vezet le a partra. Mellett van egy drótból font szobor, érdemes egy pillantást vetni rá
Nagyon várom, hogy írja valamit a Villa Nikiről. Tényleg felújították? Melyik apartmanban voltatok?
Írj beszámolót léccci!!!
Zsófi73 írta:
vzita85 írta:
Sziasztok !Egy kis segítségre lenne szükségem, szerintem itt jó helyen járok:) Nagyjából visszaolvastam a hozzászólásokat, csak lehet h elkerülte a figyelmemet: egyénileg utazott-e valaki úgy hogy nem foglalt előre szállást ?
ha igen mi volt a tapasztalatotok? merjünk-e így nekivágni ????
előre is köszönök mindent !
Vzita85!
Mi egyénileg utaztunk, neten foglalt szállásra.
"autóval görögországban" fórumra írtam 2 bejegyzést egyénileg Parga -ra utazóknak
#1730832011-08-14 10:03:41 Válasz a #172984. hsz-ra
Igen, a Walterral voltunk.
Rendben volt majdnem minden.
Az egytlen, ami nem tetszik, hogy a buszsofőrök ne mellenőrzik át a buszt indulás előtt.
Odafele egy olyan ülésen ültem, aminek a támláját nem lehetett hátrahajtani. Szerencsére volt másik, ahova átülhettem, de ha nem így lett volna, akkor 18 órát derékszögben ülve szívni kissé durva lett volna.
Visszafelé meg elszakadt a légkondi ékszíjja, és nem volt pótalkatrész. Az ékszíjon látni lehetett, hogy nem hirtelen szakadt el, hanem fokozatosan.
Így hát miután 1 órás keresgélés után sem találtak ott Görögben olyan szélességű szíjat, végül légkondi nélkül indultunk haza. Az egyik sofőr jó fej volt, mert mondta, hogy cserébe a víz és a sör ingyen van a hazaúton, a saját kontójára. De azért akkor is át kellett volna vizsgálni a buszt.
Sziasztok!Járt már Parga-n valaki szeptember végén?Milyen az idő akkor?
Szia Knut!
Én még most megyek először, úgyhogy nincs tapasztalatom. De tavasszal végig olvastam a tavalyi hozzászólásokat egészen októberig, és nem emlékszem, hogy bárki is panaszkodott volna az időjárásra.
Utoljára talán Josza volt kint a fórumozók közül októberben, és még ő is azt mondta, hogy nagyon kellemes volt a nyaralásuk.
Szerintem, ha van időd, keress vissza mondjuk szeptember elejéig a hozzászólásokban, és olvasd át őket.
Megnéztem, kb. a 440. oldalnál kezdődnek a szeptemberi hozzászólások.
#1730982011-08-14 11:54:25 Válasz a #173076. hsz-ra
Szia Knut!
A WeatherSpark oldalán megtekintheted az elmúlt évek (akár évtizedek) időjárását. Kicsit bonyolultnak tűnik az oldal, eléggé összetett, elég sok információt tartalmaz. Jó csemegézést!
Nem kell félni, Parga mindenkinek ad annyit, amennyit vár tőle! Az a baj, hogy szinte mindent tudni akarunk belőle, mielőtt láthatjuk, akarjuk ŐT! Így aztán az AHA...érzés sajnos elmarad ám! Menjetek, élvezzétek, csak olyan emberekkel, akiket szerettek! Ennyi az egész! Üdv: Gabilla
Sziasztok!Járt már Parga-n valaki szeptember végén?Milyen az idő akkor?
Szia Knut!
No para,mi tavaly szeptember 17-28 között nyaraltunk,és ragyogó idő volt, simán 30-33C°,verőfényes napsütés,csak egy nap esett éjszaka és reggel,de délutánra már ki is sütött a Nap.