szerencsére, én ilyet nem tapasztaltam, pedig folyamatosan vízben voltunk. nekünk a víz kristálytiszta volt, szinte végig. ahol már rég nem ért le a lábunk, ott is leláttunk az aljára, és sehol egy kosz, egy moszat, semmi... délelőttönként volt egy kicsit másabb színű, és kétszer volt nagyobb hullámzás, na akkor felkavarodott a homok, és természetesen ettől zavaros lett. persze, mi csak a Platamonas felőli oldalon voltunk, és nem fürödtünk a másik oldalon, lehet, ott másabb...
átmentünk Leptokariara, ott is gyönyörű kristálytiszta volt, csak sajnos köves, ahogy Platamonasban is. na, Paraliaról semmi szépet nem tudok írni. legalábbis, a partról és a vízről. undorító volt. a víz tényleg zavaros. koszos. tele sok kis apró tengeri mütyürrel, hínárral. a kezem-lábam folyton beleütközött valami nyálkás csúszós vacakba. csak remélni tudom, hogy halak voltak a part annyira keskeny, és az a rengeteg ember... nem is voltunk a parton-vízben fél óránál többet. persze, ez is csak egy kis darabka, kitudja, a másik oldalon milyen lehet a víz.
de, nagyon okosan tettem, hogy P-t és OB-t rögtön kizártam az úti célok közül
én teljesen elégedett voltam, minden szinten NeiPorival. örültem, hogy itt is /mint ahol eddig jártam/ gyönyörű a tenger, széles homokos a part, kicsi, csendes, nyugis városka... szeretnivaló
igyekszem a beszámolóval, és a képekkel...
a vízálló fényképezőhöz idő kell. ha sikerültek a képek, akkor azon lehet majd látni a víz felett-alatt is...
egyszer megnézném a tengert, viharos időben, amikor haragos...
nekem volt alkalmam fürödni is benne olyankor és hidd el nagyon félelmetes, söt veszélyes,matraccal szorakoztam és ahelyett hogy a hullámok kifelé vittek volna, komolyan elindultam befelé, leugrottam rola még leért a lábam, de a viz nyomása hatalmas volt,némileg pánikba estem mert képtelen voltam kifelé menni,nagy nehezen kievickéltem szinte leizzadtam, azota tisztelem a vizet és a tengert
egyszer megnézném a tengert, viharos időben, amikor haragos...
nekem volt alkalmam fürödni is benne olyankor és hidd el nagyon félelmetes, söt veszélyes,matraccal szorakoztam és ahelyett hogy a hullámok kifelé vittek volna, komolyan elindultam befelé, leugrottam rola még leért a lábam, de a viz nyomása hatalmas volt,némileg pánikba estem mert képtelen voltam kifelé menni,nagy nehezen kievickéltem szinte leizzadtam, azota tisztelem a vizet és a tengert
Elnézést a zavarásért! Ez az a dolog amit említettem a viharos víz vissza áramlása, és ez tényleg veszélyes ha bepánikolsz. Volt rá eset, hogy több embert is besodort és a segítségükre kellett sietni. De próbáljatok meg, meggyőződni valami okosabb fórumon erről a dologról, megéri mert akkor nem érhet kellemetlen meglepetés a nem úszóknak ilyenkor messzire el kell kerülni a tengert . És ez csak egy párméteres ösvény időnként!!!! A kifelé áramló víz időnként utat tör magának vissza felé, és ez nem vicc....
#1758672011-09-20 19:45:22 Válasz a #175865. hsz-ra
szeles, borongós időben én is fürödtem már. csak a derékig érő vízbe merészkedtem, de így is, simán átcsapott a fejem felett a hullám...
a haragos tengert csak nézném
#1758682011-09-20 19:47:20 Válasz a #175865. hsz-ra
akkor voltunk elöször görögben és életünkben elöször tengerben, a forumot sem ismertem még,sokan fürödtek de senki sem szolt hogy nem menj be, még állványok sem voltak a cápa figyelöknek, késöbb rakták ki öket, megtapasztaltam és tiszteletben tartom azota
#1758692011-09-20 19:47:46 Válasz a #175861. hsz-ra
mi is, fél10re odaértünk, és vártuk, hogy végre elfoglalhassuk a szobákat. mivel, 12 előtt remény sem volt rá, előkotortok a fürdőruhákat, és irány a víz... jó volt a hosszú út után egyből a vízbe, így az sem érdekelt, hogy csak fél1kor mehettünk a szobákba. 2kor már újra a vízben voltunk
Üdv újra közöttünk!!! Örülök neki, hogy jól éreztétek magatokat a nyaralás alatt, és hogy neked is elnyerte a tetszésedet Nei Pori..
Már nagyon várom a részletesebb beszámolódat, és persze a képeket is. Azokkal a víz alatti fotókkal még jobban felcsigáztad a kíváncsiságomat. Szurkolok, hogy sikerüljön felrakni őket, bár én is szenvedtem vele jó ideig.
#1758752011-09-20 22:33:29 Válasz a #175848. hsz-ra
Szia! Mi szombaton érkezünk az IBUSZ-szal a Sun Beacb-be. Melyik irodával vagytok? Tudtok valamilyen helyi görög utazási irodát? Esetleg azt is melyik magyar iroda dolgozik velük? Milyen idő várható? Mit mondanak, meddig tart ez az esős idő? Gondolom ott helyben biztosabb infók vannak. Terveztek kirándulást és hova? Előre is köszönöm a válaszodat. Nagyon jó nyaralást kívánok! Üdvözlettel: Frufru
#1758762011-09-20 22:44:43 Válasz a #175874. hsz-ra
Kedves Ágnes! Láttam a képeidet és nagyon jól sikerültek.Úgy emléksze, hogy Te ajánlottál egy helyi irodát, ahol nagyon kedvezőek a kirándulá -
sok árai. Tudnál ebben segíteni? Van-e helyi busz járat? Hova lehet vele eljutni, persze csak közelebbi kirándulásokra gondolok? Az IBUSZ-szal megyünk és 40 km-rel odébb lesz az idegenvezetőnk. Sajnos mi autót nem vezetünk, de szívessen társulnánk autó bérlésbe is. Előre is köszönöm a válaszodat. Frufru
#1758792011-09-21 10:22:21 Válasz a #175876. hsz-ra
Szia Frufru!!!
Pontosan nem tudom, hogy mire gondolsz, mert mi egyénileg oldottuk meg a kirándulásokat, mivel autóval mentünk. Nei Poriba is több helyen lehet befizetni fakultatív programokra. Ha az Ibuszal mentek, akkor az Anett tours irodájában érdeklődjetek. Amikor mi voltunk, akkor nekünk is ott lehetett volna befizetni a kirándulásokra, és az autó bérlésben is ott tudnak tanácsot adni. Augusztus elején volt az ibusznak kihelyezett idegen vezetője, ő volt az Anett tours-nál. A busz járatokat sajnos én nem tudom, de van itt olyan aki tud segíteni neked ebben. Ha jól emlékszem, korábban itt a fórumon is olvasható volt néhány járat indulási időpontja. Esetleg olvass vissza egy kicsit. Ha bármi másban tudok, szívesen segítek. Előre is kellemes nyaralást kívánok!!