Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 766
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180044 Üzenet linkje2012-02-26 10:47:27 

Biztos vagyok benne hogy mindkét sziget nagyon szép,csak karpathoson tartok attól hogy túl csendes,és pár nap után már kevés lesz az hogy fekszünk a parton,miután már mindent láttunk ott. icon_rolleyes.gif
# 767
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180048 Üzenet linkje2012-02-26 11:24:38 

angel001 írta:
Biztos vagyok benne hogy mindkét sziget nagyon szép,csak karpathoson tartok attól hogy túl csendes,és pár nap után már kevés lesz az hogy fekszünk a parton,miután már mindent láttunk ott. icon_rolleyes.gif

Akkor viszont a beszámolók irányt mutathatnak neked, ha összeveted a saját elvárásaiddal. Van, akinek valóban elegendő x nap, mert utána "unatkozik", és vagyunk, akiknek tán egy élet sem lenne elég egy ilyen szigeten. Mennyi időre mennétek?

# 768
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180060 Üzenet linkje2012-02-26 12:45:50  Válasz a #180048. hsz-ra Előzmény #180048

szia! nézegettünk több irodát is,egyéni szervezéssel nem vállaljuk be,igy marad az aeolus akinek ugye csak 10-11 napos turnusai vannak,viszont elég jó áron.nekünk közel van a bécsi reptér is, ebben is gondolkodtunk,de sajnos a kinti irodák árai nagyon húzósak. nekünk elég lenne ott 1 hét is,azt még tartalmasan el tudnánk tölteni,de igy hogy ilyen nyújtott turnusok vannak nem biztos .ezért is nehéz a választás.
# 769
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180063 Üzenet linkje2012-02-26 13:50:31  Válasz a #180060. hsz-ra Előzmény #180060

1 hét valóban elég lehet Karpathosra, de ha hozzáveszem a lehetséges kirándulásokat: Kassost vagy gondolom, hogy Rodoszra és Krétára is mennek 1 napos utak, akkor már a 10-11 nap is eltelik. Az oldalamon találsz képeket és infókat is, hogy mit érdemes megnézni.
Mi nagyon valószínű, hogy idén is oda fogunk menni...

# 770
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180066 Üzenet linkje2012-02-26 14:02:58  Válasz a #180060. hsz-ra Előzmény #180060

Szia! Bár még nem voltam Karpathoson, de az Aeolussal utaztam már jó párszor, azzal azért számolj, hogy az első és utolsó nap elmehet az utazásra. Persze ez minden utazási irodára igaz. Ha pl. délután indul a gép, mire a szálláson lesztek, este lesz. Így kb. teljes egy hét lesz az ott töltött idő.
(3 éve Krétán voltunk velük, délután 3-kor indult a gép /rodoszi kitérővel mentünk/, + 3 órás transzfer, így éjfél előtt pár perccel voltunk a szálláson, az első nap ugrott is. Hazaindulás napján éjjel 1-kor jött a transzfer busz értünk, úgyhogy az utolsó nap is ugrott.)

# 771
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180092 Üzenet linkje2012-02-26 19:41:38  Re:

angel001 írta:
nekünk elég lenne ott 1 hét is,azt még tartalmasan el tudnánk tölteni,de igy hogy ilyen nyújtott turnusok vannak nem biztos .ezért is nehéz a választás.

Szerintem ezalapján te már döntöttél is. icon_smile.gif

# 772
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180097 Üzenet linkje2012-02-26 21:19:03  Re:

angel001 írta:
szia! nézegettünk több irodát is,egyéni szervezéssel nem vállaljuk be,igy marad az aeolus akinek ugye csak 10-11 napos turnusai vannak,viszont elég jó áron.nekünk közel van a bécsi reptér is, ebben is gondolkodtunk,de sajnos a kinti irodák árai nagyon húzósak. nekünk elég lenne ott 1 hét is,azt még tartalmasan el tudnánk tölteni,de igy hogy ilyen nyújtott turnusok vannak nem biztos .ezért is nehéz a választás.

Hm, én feleekkora szigeten is el tudnék tölteni több "nyújtott" turnust tartalmasan icon_smile.gif

# 773
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180099 Üzenet linkje2012-02-26 21:44:57  Re:

Mediterraneo írta:
Hm, én feleekkora szigeten is el tudnék tölteni több "nyújtott" turnust tartalmasan icon_smile.gif

És ezzel nem vagy egyedül. icon_biggrin.gif De vannak, akik nem, és a csalódás elkerülése végett tök jó, ha ezt tudják magukról, és nem "unalmasoznak" le utólag egy helyet. Nekem pl. nagyon kevés volt 11 nap - bár én még nem jártam olyan pontján Görögországnak (sem), ahol bármennyi idő is túl sok lett volna. icon_razz.gif

# 774
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180115 Üzenet linkje2012-02-27 12:41:31 

Félreértés ne essék,én is nagyon szeretem görögországot,de az 1 idő után már kevés tud lenni hogy mindent láttunk már,és nem tudjuk tartalmasan eltölteni az időt.mi szeptemberben mennénk,akkor gondolom még kevesebben vannak mint főszezonban.olvastam hogy a lakosok nagy része csak nyárra megy haza a szigetre,szept végére már tényleg lakatlan lesz icon_biggrin.gif
nem azt mondom,jó a nyugalom,de azért az sem árt ha van 1 pici nyüzsi icon_biggrin.gif

# 775
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180116 Üzenet linkje2012-02-27 12:44:24  Válasz a #180063. hsz-ra Előzmény #180063

szia Ian!
nem terveznénk 1 napos utat másik szigetre,szerintem annak nem sok értelme van.rodoszt láttuk már,krétára pedig 1 hét is kevés,amit 1 nap alatt látnánk belőle,azért meg nem érdemes átmenni.

# 776
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180118 Üzenet linkje2012-02-27 13:30:49 

angel001 írta:
és nem tudjuk tartalmasan eltölteni az időt.mi szeptemberben mennénk,akkor gondolom még kevesebben vannak mint főszezonban.olvastam hogy a lakosok nagy része csak nyárra megy haza a szigetre,szept végére már tényleg lakatlan lesz icon_biggrin.gif
nem azt mondom,jó a nyugalom,de azért az sem árt ha van 1 pici nyüzsi icon_biggrin.gif

Ha szerettek túrázni, elmerülni a természet varázásban, akkor még bőven marad tartalom a szigeten... icon_smile.gif Ha viszont nem, sőt, nyüzsire vágytok, netán boltocskákra, korzóra, akkor tényleg ne! Nem mondanám, hogy szeptemberben lakatlan, de én pl. éppen ezért szerettem. A nyugalma, a szépsége, a bája, az otthonos és élhető mérete, és nem túlzsúfoltsága miatt.
Tudod mit? Egyszer kukkantsatok át valahonnan magánszervezésben 2-3 napra. Akkor megízlelitek, és vagy visszahúz, vagy pont elég lesz annyi, és láttatok mindent unatkozás nélkül. icon_biggrin.gif
(Egyébként az egy napos kirándulások, amiket pl. Ian írt, azért tudnak hasznosak lenni, mert picit belekóstolsz egy másik hely hangulatába, és lehet, hogy éppen azért visszatérsz később.)

# 777
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180119 Üzenet linkje2012-02-27 13:48:24  Válasz a #180118. hsz-ra Előzmény #180118

biztos nagyon hangulatos,már 3 éve tervezzük hogy megnézzük a szigetet,aztán valamiért mégis mást választottunk icon_biggrin.gif
ez azt jelenti hogy tényleg nincs a szigeten élet??? pl.a fővárosban sem???? nekem már elég lenne az is ha legalább 1 helyen lenne.akkor már nem is tétováznékicon_smile.gif

# 778
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180122 Üzenet linkje2012-02-27 14:34:16 

Idézet:
(Egyébként az egy napos kirándulások, amiket pl. Ian írt, azért tudnak hasznosak lenni, mert picit belekóstolsz egy másik hely hangulatába, és lehet, hogy éppen azért visszatérsz később.)

Pontikos fogalmazta meg jól, hogy miért is érdemes 1 napra átkukkantani egy másik szigetre. Ezért is, meg azért is, mert azon lehet hogy nincs annyi látnivaló, ami mondjuk egy nyaralásra elég lenne. De az egynapos kirándulás alatt, meg lehet nézni a főbb dolgokat. Pl. mi is átmentünk Rodoszról, Symi szigetre és Kos szigetről, Nisyrosra. Valószínű, hogy több időt is el lehetne tölteni ezeken a szigeteken, de az egynapos kirándulás alatt a lényegesebb látnivalók megvoltak. Ezért is szeretnék idén Kassos szigetére átmenni, mert 2010-ben ez kimaradt.

Ha egy kicsi nyüzsire vágysz, akkor Karpathos esetében csak Pigadia-ba szabad menni. Itt a kikötő és környéke az ahol van éjszaka is élet. De és ez fontos különbség pl. Kos és Rodosz várossal ellentétben, Pigadia sokkal csendesebb és így ha itt találtok szállást, még az éjszakai pihenés sem probléma.
Úgy próbáld elképzelni, (persze csak ha voltál Kos szigeten) hogy Pigadia ~negyede lehet Kos városnak. Minden kb. ennyivel kisebb, a kikötői rész is. De itt is ugyanúgy a kikötő körül van a legtöbb étterem és a környező kis utcákban is lehet csavarogni. Végül is, egy este alatt, a főbb részei bejárhatóak.
Kerestem egy képet, ami talán be tudja mutatni azt, hogy milyen nyugodt a sziget...

Ez Olymbosban készült...

# 779
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180126 Üzenet linkje2012-02-27 14:51:12  Válasz a #180122. hsz-ra Előzmény #180122

igen voltunk rodosz és kos városban is,utóbbin jóval kisebb az éjszakai élet,és ha pigadiában ennek a negyede van akkor az nem hangzik túl jól számomra icon_confused.gif
azt hiszem ez a sziget még várat magára egyenlőre.nagyon köszönöm a segitséget!

# 780
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#180139 Üzenet linkje2012-02-27 16:13:53  Re:

angel001 írta:
igen voltunk rodosz és kos városban is,utóbbin jóval kisebb az éjszakai élet,és ha pigadiában ennek a negyede van akkor az nem hangzik túl jól számomra icon_confused.gif
azt hiszem ez a sziget még várat magára egyenlőre.nagyon köszönöm a segitséget!

Szívesen! Jó, hogy előre kérdeztél, mintha akkor csalódtál volna.
És bármerre is menjetek, érezzétek nagyon jól magatokat!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 51 52 53 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu