Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4666
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183934 Üzenet linkje2012-05-11 08:09:38  Válasz a #183927. hsz-ra

Szia Melus!
Hétfőn indulok ..az első csoportom viszont pénteken indul hozzám és szombat reggel 10 órára ér hozzám 19.-én Skalába Kefaloniára!
A médiának a meséit osszátok el kettővel...még nem értem ki így majd csak akkor tudom meg hogy mi az igazság...de ami lényeges ...bármi történik az Athénban zajlik le és a turista területeken ebből soha semmi nem érezhető ! Soha nem érezteteik velünk külföldiekkel bármi is aggasztja őket mivel a lakosság 60 % -a a turizmusból él!
Mindenkinek jó nyarat és szép élményeket kívánok! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
Marcsi icon_smile.gif

# 4667
Vkriszke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183940 Üzenet linkje2012-05-11 10:02:51 

Melus!
Köszönöm a választ, megnézem, kérek tőlük ajánlatot...

Marcsi!
Ugyan nem Veletek utazunk, és a szállást is kiválasztottuk már korábban mint ahogy rátaláltam az Irodátokra, de azért megkérdezném, hogy a fakultatív hajós kirándulásokhoz ha úgy adódik, van e mód csatlakozni?

# 4668
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183953 Üzenet linkje2012-05-11 15:40:34  Válasz a #183940. hsz-ra Előzmény #183940

Marcsikám!
Én aztán sok helyen keltem jó hírét a szigetnek, de mondjuk azt sem szeretném, ha hirtelen elözönlenék a turisták a szigetet. Kéne egy arany középút, mert ha meg kevesen mennek Veletek, fennáll a veszély, hogy megszüntetitek ezt a desztinációt, és akkor ki a f.....ommal utazunk ilyen olcsón erre a csodaszigetre???
Szóval a mi lehetőségeink korlátozottak, én pl. inkább a fotóimmal szoktam promózni a szigetet több-kevesebb sikerrel, a hsz-eim alatt ezért van odalinkelve néhány albumom, de itt is megkaptam már, hogy indokolatlanul teleszórom a képeimmel a topikokat (bizonyos verka nehezményezte anno), ezért nehéz ügy ez. És bár beszámolót is írhatnék, de szerintem a fotókból sokkal inkább képet kaphat (szó szerint is) az utazó egy helyről. Meg ezen a fórumon eleve többnyire olyanok vannak jelen, akik célirányosan Kefára vágynak, tehát őket legfeljebb megerősíteni tudjuk, hogy jól választottak. reményeim szerint sokakat sikerült is meggyőznünk, én személy szerint elég sok privit is kapok, amiben sorrendet kérnek az általam ismert görög szigetek közt, és bár nem egyszerű ilyet felállítani, azért Kafalloniát rendszeresen ajánlom.
Kérdésre válaszolva (bár nem nekem szólt, hanem Marcsinak) meg csak annyit, hogy természetesen szívesen vár mindenkit a fakultatívokra, nincs semmilyen kizáró tényező!
Bocs a hosszú OFF-ért, ha ez az volt icon_smile.gif

# 4669
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183955 Üzenet linkje2012-05-11 16:11:12 

Azt hiszem, én is csak megerősíteni tudom az elhangzottakat. icon_sad.gif
Tőlünk is kérdezték már többen, hogy hová is megyünk nyaralni. A válasz hallatán csak néztek, mint borjú az új kapura, hogy az hol van. icon_sad.gif
Korfut még csak-csak be tudják azonosítani, mármint helyileg, de a többiről fogalmuk sincs. Én úgy látom, mostanában Zakynthosra utaznak sokan, pedig sokkal kevesebb látnivalót kínál, mint Kefalonia. A rozsdás hajóronccsal igen jó PR-ja lett. Félreértés ne essék, nekem tetszett a sziget, és talán mondhatom, hogy alaposan bejártam.
Lehet, hogy Kefalonián is valami trükköt kellene bevetni, turista csalogatónak. De ugye, ez fordulhatna visszájára is. icon_sad.gif
Valójában, jó , hogy kevesen ismerik, de a fentebb említett okokból rossz is. Ez is egy csapda. Se így nem jó, se úgy.

Kónyu!

A fotóid miatt se szerénykedned, se szabadkoznod nem kell, icon_lol.gif pont jó, így, hogy egy-egy felröppenő strandot, vagy települést illusztrálsz nekünk.
Speciel, én egyike vagyok azoknak, akiket a Te képeid is ösztönöztek a sziget meglátogatására. De nem fényeznélek tovább, icon_lol.gif ezt megteszik a képek!

# 4670
Tapodyt
Törzstag
Törzstag
768 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183985 Üzenet linkje2012-05-11 21:52:41  Válasz a #183934. hsz-ra Előzmény #183934

Helyzeti előnyben vagy Marcsi mert nem hiszem hogy egyhamar lesz olyan,aki csalódni fog akár Skala-ban, akár a szigetben.
Sose mentem volna Kef-ra ha a Lefkadai szállásgazdánk nem mondta volna hogy az aztán az igazi,oda menjünk--mostmár tudom miért mondta.Tavaly a legjobb barátomékkal mentünk az én kocsimmal,sajnos az idén Nekik nem fér bele, de azt mondta jövőre megint menjünk együtt, csakis Kefaloniára így előfordulhat hogy 3 szor egy területen nyaraljak az elmúlt 30 évben nem fordult ilyen elö,csak azt sajnálom hogy hamarabb nem találtam oda.
Ha megkérdezi valaki hogy hol voltunk a nyáron mikor megmondom látszik hogy elképzelésük sincs.Nekünk addig jó, Neked nemigazán,de az idő mégis Neked dolgozik mert aki visszajön csak szuper élményei lesznek.

Jó utat,Jó munkát Kívánok ,én is kíváncsian várom a friss híreket,most ünnepélyesen behűtöm az utolsó tavaly Skalan vásárolt üveges 0,33-as Mythos-omat.

# 4671
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183987 Üzenet linkje2012-05-11 22:41:06 

Sajnos én is csatlakoznék az elhangzottakhoz..icon_sad.gif
Megkérdezték már Tőlem is, hová is megyünk idén nyaralni.. Mikor említettem, hogy hová eléggé furán néztek rám.. Nem igazan voltak otthon földrajzban..icon_sad.gif Jó én sem tudtam addig hol van Kefalónia amíg nem kezdtem el jobban érdeklődni a szigetek után.. Ahogyan Melus is mondta Korfut általában mindenki tudta hol van.. Zakynthost nem igazan.. Kefalóniáról nem is beszélve.. Jó részben ennek is megvan az előnye.. Nem kell félni a turista áradattól..icon_biggrin.gif
Melus nagyon is igazad van.. Manapság én is azt látom Zakynthosra manapság nagyon sokan utaznak.. Eléggé felkapott sziget lett.. Jó ott a hajóroncs.. Megmondom őszintén nekem nem tetszett Zaky.. Csalódtam benne... Igaz nem volt csak Korfu szigete viszonyításalapnak..
Idén már azért más lesz, hiszen már jártam két helyen is.. Barátnőm még nem járt Görögországban.. De valahogyan van egy olyan érzésem, hogy tetszeni fog neki Kefalónia..icon_biggrin.gif
Én nem ijednék meg.. Szerintem hamarosan Kefalónia is ugyan olyan felkapott lesz mint más sziget..icon_smile.gif
Idén pedig azért választottam a szigetet, mert nagyon jó kis programok igérkeztek..icon_smile.gif Tény Lefkadán is gondolkodtam.. De az nem jött össze.. Egyrészt drága volt az iroda aki utaztat oda, másrészt pedig nem tetszett a szállás..
Kefalóniáról olvasva sok jót hallottam pl arról a szállásról ahová megyünk..icon_biggrin.gif Na és a programok.. Nagyon csalogatóak voltak..icon_biggrin.gif Nagy csavargósak vagyunk..icon_biggrin.gif Remélem ezeket is tartogatja majd élőben.. Vagy még esetleg jobbat is..icon_biggrin.gif Marcsin nem fog múlni szerintem..icon_biggrin.gif
Részben ez miatt esett idén a választás erre a szigetre...icon_biggrin.gif A többit meg majd úgy is megtudjuk ha már kint leszünk..icon_smile.gif
Így hát mindenkinek csak ajánlani lehet Kefalóniát..icon_biggrin.gif Foglaljatok bátran:Dicon_biggrin.gif

# 4672
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183991 Üzenet linkje2012-05-12 09:32:46 

Velünk kapcsolatban így szokott elhangzani a nyári úticéllal kapcsolatos kérdés:
"Nyáron megint Görögbe mentek nyaralni? icon_biggrin.gif
Na ne...már megint? Nem unjátok még? Miért nem mentek máshova?"
icon_biggrin.gif
Valaki esetleg még azt is megkérdezi, hogy melyik szigetre, de amikor elhangzik a szó hogy "Kefalónia", fogalmuk sincs hogy merre van.

Marcsi!
Olyan jó, hogy már hétfőn indulsz! Várjuk a friss információkat!
Nemsokára találkozunk Skalan!
Jó utat kívánok!

# 4673
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#183994 Üzenet linkje2012-05-12 09:52:35  Válasz a #183991. hsz-ra Előzmény #183991

Hát igen, nekünk is ismerős a "már megint Görögországba????"
De én felvilágosító munkát is végzek: előkapok egy papírlapot, tollat, vázolom Görögországot és berajzolom az épp aktuális szigetet! (Mert pl. azt hiába mondanám, hogy Jón tengeri sziget, Zakintosz és Lefkada között) icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Bocs az off-ért ... icon_confused.gif

# 4674
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184000 Üzenet linkje2012-05-12 10:19:58  Válasz a #183994. hsz-ra Előzmény #183994

Általában a "már megint Görögországba" című mondat elhangzása után egy buta félmosolyt kapok, ami valami ilyesmit jelent: "Aha, Ti tudjátok, de mi a fenének mentek megint oda?"
Én meg közben úgy érzem, minél többször voltam, annál több még a látnivaló. icon_wink.gif

Szerintem Kefaloniát, kicsi, kopár, semmit mondó szigetnek képzelik, pedig ha tudnák...

# 4675
Kopter1976
Aktív fórumos
Aktív fórumos
201 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184003 Üzenet linkje2012-05-12 11:54:57 

Hello Mindenkinek !

Ha szégyen, ha nem, Én sem tudtam , hogy létezik ilyen sziget, amíg meg nem néztük az asszonnyal a Corelli kapitány mandolinját. Akkor mondtuk azt, hogy ide el kell menni. És így ez lett az uticél. Különben mi is Zakynthosra mentünk volna, De örülök, hogy erre a szigetre esett a választás. A fotó meg amiket felpakoltok, engem nem zavar. Legalább látom, hogy hová is megyek. Akit zavar nem kell a linkre rákattintani. Az is hasznos lesz, mikor hazajönnek az első emberkék, és esetleg ide kiírja hogy nagyábból elszálltak e az árak tavalyhoz képest. Mert akkor még több eurót kell összeszedni indulásig. Úgy vagyok vele, hogy itt a fórúmon minden ami Kefalóniával kapcsolatos, ki kell írni. Ha hasznos megjegyzem, ha nem akkor továbblépek rajta. Ennyi. Úgy, hogy bombázzatok az információval minket.

# 4676
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184010 Üzenet linkje2012-05-12 12:35:22  jövő évi tervek

Sziasztok,

a mi jövő évi terveink között szerepel esélyesként Kefalónia.

Elsősorban a magánszervezős-repülős kombinációban gondolkodunk
és az elérhetőbb (olcsóbb) szálláshelyek az alábbi településeken vannak:

Sami
Poros
Skala
Lourdhata

Bár biztos bérelnénk pár napra autót, nekünk mindig prio, hogy szép strand legyen a szállásunkhoz közel is. Az a nyaralás pihi része ...

Mivel már végigolvastam a topicot Skalaról már nem kérdezek icon_smile.gif
nagyon szép helynek látszik.

Antisamosról rengeteget hallani/látni, de Sami strandjáról már jóval kevesebbet. Egy hölgy volt a fórumon, aki (tán tengeri fű tormelék miatt) nem érezte annyira tisztának, sőt halszagúnak említette Samit. Többeknek pedig nagyon tetszik a város. Ha jól vettem ki egy videón itt is nagyobb fehérkavicsos a strand, úgy mind Antisamoson és Porosban...
Mesélnétek erről?
Ja és a Sami-Antisamos útvonal is érdekelne, elvileg 3-4 km.
Az vajon mennyire teljesíthető gyalogszerrel v kerékpárral, esetleg csak kocsival v robogóval ajánljátok?

Tapodyték Lourdhataba mennek, az is gyönyörűnek látszik (bár ugye homokos), de a megszállók véleményei alapján durva kaptatókra kell a szállásra visszamászni, ezért csak kocsival ajánlják. Ez mennyire igaz?

Poros strandja vajon főszezonban tud zsúfolt lenni?
Vagy ott sosincs nagy tömeg?
Poros vagy Sami strandját találtátok szebbnek?

Köszi szépen a segítséget!

Üdv,
David

# 4677
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184030 Üzenet linkje2012-05-12 17:02:11 

Kedves David!

Nem szólitottál meg senkit,igy feljogositva érzem magam,hogy válaszoljak.

Sami és Poros alapvetően kikötővárosok,lehet ugyan strandolni itt is,de minek egy olyan szigeten,ahol ezer kifejezett srtandolós part van?Én legalábbis igy gondoltam:Samiban a kikötőben venni kell egy gyrost,és azt majszolva nézegetni a hajókat...majd autóval vagy robogóval elmenni -felmenni Antisamosra.Nagyon kamikázénak kell lenni,hogy gyalog,vagy bicajjal nekiindulj...hegynek fel és le tekeregve van az a 3-4 km-bár nekem többnek tűnt.Útközben van több panoráma kilátó,ugyhogy az odaút is megéri,maga Antisamos strandja pedig nekem az egyik nagy élményem volt...
Lourdatan is voltunk,én nem annyira ajánlanám szálláshelynek.Ahogy mondod,a parttól a falu kis távolságra van,és más partok is elég messze.Ugyanis előbb fel kell menni az országútra-ez a "durva kaptató",majd ujra le a partra...nekem Lourdata nem tetszett nagyon,igaz,3 napra béreltünk kocsit,igy el tudtunk menni a legszebb partokra,vagyis el voltunk kényeztetve...

# 4678
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184032 Üzenet linkje2012-05-12 17:36:03  Válasz a #183940. hsz-ra Előzmény #183940

Kriszke..
Természetesen csatlakozhattok hozzánk ...nagyon örülök majd nektek icon_smile.gif
a kefalonia@grandtours.hu-ra ird meg hogy mikor jöttök és megbeszéljük a részleteket!
üdv:Marcsi

# 4679
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184033 Üzenet linkje2012-05-12 17:56:12 

Sziasztok!
Ami már biztos ...hogy a skandinávok elhagyták Kefaloniát...okokat még pontosan nem tudok...de így tömeges turizmustól nem kell tartani..még mindíg a szigetre látogató turisták többségét az angolok,szerbek, osztrákok,olaszok,és mi Magyarok tesszük ki ...a többi népség csak szerény mértékben...
Nagyon várunk minden Kefaloniára kíváncsi vendéget!
Aki szereti ezt a szigetet keltse jó hírét...bármilyen formátuma legyen is az :fotókkal ,véleménnyel,szép élménnyel ... mind hasznossá válhat..
Nehéz ez a csomagolás dolog...a szívem fele örül a másik sír...hazafelé jövet október közepén ugyanez a helyzet krokodil könnyeket hullajtok hazafelé jövet eltávolodva a Poroszi kikötőtől de örülök hogy ismét találkozom az itthoni ,számomra kedves személyekkkel.
Várom a hétfőt és amint megérkezem Kefaloniára ...a gyros és a frappé után jelentkezem igérem icon_biggrin.gif
Marcsi

# 4680
Vkriszke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#184053 Üzenet linkje2012-05-12 20:52:05 

Marcsi, köszönöm a felajánlást és a lehetőséget, remélem tudunk élni vele icon_smile.gif
Kónyu -köszönöm a választ

Mindenki - Jó olvasni a lelkesedéseteket és látni a sok szép képet, megnyugtató, hogy biztos jól választottunk ezzel a szigettel icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 311 312 313 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu